skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Vymena karoserie v minulosti
12:52:36
26.04.2014
26.04.2014
aceboss
Moje eRko mám novou karoserii z roku 86 na karoserii není raženo vůbec nic. Jen je tam přišroubován AL štítek(25-60mm) s novým přiděleným číslem..... V TP je zápis o výměně karoserie + přidělění jiného čísla náhradní technologií. Pro mě velice ceněný fakt
08:13:17
26.04.2014
26.04.2014
Bukaj
-> sliwowitz:
Nevím, o jakém vozidle se tu bavíme, ale u 1000MB/100 se při výměně karoserie za použitou jen přešrouboval hliníkový štítek a v TP se zapsalo nové číslo karoserie, u 120 jsem se setkal se dvěma auty s měněnou kastlí a ani jedna hliníkový štítek neměla. Jedna z nich byla naše rodinná 120L, která dostala v roce 89 novou karoserii po bouračce - nová kastle má jen vyražené číslo a štítek nemá. Druhá byla 105L, která měla kastli z jiné škodovky a štítek měla odvrtaný a číslo kastle přeražené XXXXXX... a vyražené jinde a v TP poznámka o změně způsobu vyznačení identifikačního údaje.
Nevím, o jakém vozidle se tu bavíme, ale u 1000MB/100 se při výměně karoserie za použitou jen přešrouboval hliníkový štítek a v TP se zapsalo nové číslo karoserie, u 120 jsem se setkal se dvěma auty s měněnou kastlí a ani jedna hliníkový štítek neměla. Jedna z nich byla naše rodinná 120L, která dostala v roce 89 novou karoserii po bouračce - nová kastle má jen vyražené číslo a štítek nemá. Druhá byla 105L, která měla kastli z jiné škodovky a štítek měla odvrtaný a číslo kastle přeražené XXXXXX... a vyražené jinde a v TP poznámka o změně způsobu vyznačení identifikačního údaje.
07:33:49
26.04.2014
26.04.2014
sliwowitz
Ked bola karoseria menena za pouzivanu, tak sa nechaval stitok z tej pouzivanej. Stitok sa bral ako nedelitelna sucast karoserie...
S tym ze sa zaznam o vymene karoserie neprepisal do noveho TP ma teraz problem dost ludi, hlavne ak sa davala karoseria z ineho typu (napr. 1000 -> 100, v tp bol potom zaznam "vymena kar. typu XXX vyr.c. XXXXXX") - take auta najnovsie nechcu pustit cez stk (su vysrati z kamer) a do noveho tp to tiez nechcu dopisat...
S tym ze sa zaznam o vymene karoserie neprepisal do noveho TP ma teraz problem dost ludi, hlavne ak sa davala karoseria z ineho typu (napr. 1000 -> 100, v tp bol potom zaznam "vymena kar. typu XXX vyr.c. XXXXXX") - take auta najnovsie nechcu pustit cez stk (su vysrati z kamer) a do noveho tp to tiez nechcu dopisat...
22:44:35
25.04.2014
25.04.2014
Bukaj
Nová karoserie nemá hliníkový štítek, ale jen vyražené číslo
23:27:47
24.04.2014
24.04.2014
schrenkie
Ahojte zaujimalo by ma ktori mate auta s legalne vymenenou karosériou v minulosti ako mate vyriesene to ze na hlinikovom stitku mate povodne cislo karoserie a v technicaku uz nove cislo karoserie zhodne s cislom na novej kastli. Myslim napr. pri prepise auta sa porovnava cislo na stitku s cislom karoserie s udajmi v TP no a nebude to zhodne... V starom technicaku bola poznamka o vymene karoserie v novom o tom nieje ziadna informacia. Dakujem