skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Kupa Tp bez auta
12:01:15
16.05.2013
16.05.2013
Robert8899
-> schrenkie: mylsim ze na skodovke to nikto riesit nebude prevar cislo kasty pregituj nastrikaj ked bude farba lepkava trochu to popras z nejakou spinou a vysledok na nerozoznanie...aj tak enverim zeby to niekto blizsie skumal oni nie su hlupy a vedia ze po cestach beha kazda tretia skodovka ktora mam meneu kasnu a 90% nelegalne. Keby to bolo auto za 10 000 eur tak by to mozno riesili ale pokial nie je hlasene ako ukradnute alebo sa nezucastnilo nejakeho kriminalu tak to nikto nebude riesit
11:49:50
16.05.2013
16.05.2013
schrenkie
-> Luky:
Urcite je to mozne, aj to je sposob ako dostat auto znova na cesty, len som pocul ze na SK to ide dost stuha, ze sa baziruje na detailoch, vsetko musi byt original - doslova stav noveho auta.
Mozno tu niekto ma skusenosti a podeli sa o ne, ako sa daju stare auta na SK postavit na veteranske znacky...
Urcite je to mozne, aj to je sposob ako dostat auto znova na cesty, len som pocul ze na SK to ide dost stuha, ze sa baziruje na detailoch, vsetko musi byt original - doslova stav noveho auta.
Mozno tu niekto ma skusenosti a podeli sa o ne, ako sa daju stare auta na SK postavit na veteranske znacky...
11:05:47
16.05.2013
16.05.2013
Luky
-> schrenkie: u vás nejsou možné veteránské značky?
11:02:13
16.05.2013
16.05.2013
schrenkie
-> BeBe:
Dakujem za odpoved BeBe, nuz takze jedina moznost pre mna je ta nelegalna (comu niesom nadseny), cize splasit si novy stitok, kus plechu pri chladic, karbosku, zvaracku, razniky, gyt a sprej ;) a pred navstevou DI sa dobre pomodlit. Predtym ale zohnat auto bez PP, samozrejme rovnakej farby a podobneho roku vyroby.
Pravdupovediac presla ma chut na tento sposob nadobudnutia veterana ;)
Skoda ze to u nas nefunguje ako v Nemecku. Pocul som ze tam vies postavit na znacky aj auto co bolo dlhodobo bez PP, musi mat tusim nad 30 rokov a prejst TK. Beru to ako zachovanie technickeho dedicstva ;)
Dakujem za odpoved BeBe, nuz takze jedina moznost pre mna je ta nelegalna (comu niesom nadseny), cize splasit si novy stitok, kus plechu pri chladic, karbosku, zvaracku, razniky, gyt a sprej ;) a pred navstevou DI sa dobre pomodlit. Predtym ale zohnat auto bez PP, samozrejme rovnakej farby a podobneho roku vyroby.
Pravdupovediac presla ma chut na tento sposob nadobudnutia veterana ;)
Skoda ze to u nas nefunguje ako v Nemecku. Pocul som ze tam vies postavit na znacky aj auto co bolo dlhodobo bez PP, musi mat tusim nad 30 rokov a prejst TK. Beru to ako zachovanie technickeho dedicstva ;)
13:45:52
15.05.2013
15.05.2013
BeBe
v SR zabudni na vymenu kastle ak ju vyrobca nedodava ako nahradny diel ..oficialne sa to neda ..vybavit sa,ale da vsetko
Výmena karosérie vozidla rovnakého typu v rámci jedného typového radu vozidla je zakázaná:
na vozidle, od ktorého prvého prihlásenia do evidencie vozidiel uplynulo desať rokov a viac, alebo
ak bola ukončená hromadná výroba alebo hromadný dovoz typu vozidla alebo karosérie vozidla, alebo
ak ide o výmenu za karosériu, ktorá už bola použitá na inom vozidle, alebo
ak dôjde k odstráneniu tej časti karosérie, na ktorej výrobca umiestnil identifikačné číslo vozidla VIN, alebo ak je toto číslo nečitateľné alebo ak ho nemožno určiť a štátny dopravný úrad vopred nerozhodol o pridelení náhradného identifikačného čísla vozidla VIN.
schrenkie
Napadla mi jedna otazka, ako sa to robi ked mas auto naburane na full a naozaj chces menit celu kastlu…ak to nieje auto starsie ako 10rokov a vyrobca ho este vyraba a dodava novu kasnu ako nahradny diel, tak potom sa to da..co ale nebude tvoj pripad
Výmena karosérie vozidla rovnakého typu v rámci jedného typového radu vozidla je zakázaná:
na vozidle, od ktorého prvého prihlásenia do evidencie vozidiel uplynulo desať rokov a viac, alebo
ak bola ukončená hromadná výroba alebo hromadný dovoz typu vozidla alebo karosérie vozidla, alebo
ak ide o výmenu za karosériu, ktorá už bola použitá na inom vozidle, alebo
ak dôjde k odstráneniu tej časti karosérie, na ktorej výrobca umiestnil identifikačné číslo vozidla VIN, alebo ak je toto číslo nečitateľné alebo ak ho nemožno určiť a štátny dopravný úrad vopred nerozhodol o pridelení náhradného identifikačného čísla vozidla VIN.
schrenkie
Napadla mi jedna otazka, ako sa to robi ked mas auto naburane na full a naozaj chces menit celu kastlu…ak to nieje auto starsie ako 10rokov a vyrobca ho este vyraba a dodava novu kasnu ako nahradny diel, tak potom sa to da..co ale nebude tvoj pripad
00:53:53
15.05.2013
15.05.2013
dragon_cb_cz
-> schrenkie: Ideální varianta je sehnat i ten plech nad chladič, pak je výměna kastle velice jednoduchá záležitost
23:41:14
14.05.2013
14.05.2013
schrenkie
-> darklord: tiez pravda, ale vzdy zalezi na akeho horliveho policajta natrafis... a tisicka nieje ziadny serbel, je to krasne auto, kiez by mi raz hovorilo pane...
22:51:06
14.05.2013
14.05.2013
darklord
-> schrenkie: myslis si ze u takeho serbla sa tam niekto bude kvoli vrstve laku nejak nadrapovat?
22:47:52
14.05.2013
14.05.2013
schrenkie
darklord 14.05.13 16:14:20 napsal:
→ schrenkie: vsetko sa da ked su sikovne ruky
tak tak a uz sa len dobre pomodlit aby ti po kontrole na DI auto neposlali rovno na KO :))
→ schrenkie: vsetko sa da ked su sikovne ruky
tak tak a uz sa len dobre pomodlit aby ti po kontrole na DI auto neposlali rovno na KO :))
22:37:33
14.05.2013
14.05.2013
schrenkie
-> Nwkt: Ahoj no myslim ze to nebude take jednoduche ako sa zda :) Ale preverim to. Dakujem za napad. Urcite to ma nejake legislativne zadrhele. Ale najprv musis ajtak asi doniest auto na DI, na nom skontroluju stare cisla a az potom ti zapisu kastlu s novym cislom. Len neviem ci sa nevyzaduje aj nejaky doklad o nadobudnuti "novej" kastle, inymi slovami skade ju mas :)) a ked to budu cele preverovat na DI, mozno zistia ze ta "nova" kastla je podla ich zaznamov uz davno zosrotovana, potom bude pruser :)))
Napadla mi jedna otazka, ako sa to robi ked mas auto naburane na full a naozaj chces menit celu kastlu...
Napadla mi jedna otazka, ako sa to robi ked mas auto naburane na full a naozaj chces menit celu kastlu...
16:14:20
14.05.2013
14.05.2013
darklord
-> schrenkie: vsetko sa da ked su sikovne ruky
16:13:30
14.05.2013
14.05.2013
darklord
-> Nwkt:
15:56:22
14.05.2013
14.05.2013
Nwkt
A co oficiální cestou výměnu karoserie, jde to u vás?
15:53:01
14.05.2013
14.05.2013
schrenkie
Ahojte, urcite ste postrehli zopar inzeratov ohladne predaja TP bez auta, v horsom pripade aj bez stitku, ci aspon s urezanym plechom s vyrobnym cislom ;) - to je ta lepsia moznost. Chcem sa spytat kto mate skusenosti s tymto nie moc standardnym sposobom nadobudnutia auta, lebo mi prichadzaju na um dost zaujimave peripetie okolo toho. Povedzme ze chlapik mi preda papiere na 1000MB, niekde splasim odhlasenu 1000MB v zachovalom stave, v lepsom pripade aspon rovnaka farba ako v TP. No a potom problem ako to prepisat. Replika stitka sa splasit da, raznice tak isto, otazka ci to dopravak pri obhliadke stravi (myslim novy stitok na starom aute je dost podozrivy) druha vec cislo kastle pri chladici. Ak urezem stare cislo s plechom, nabucham cisla podla TP a zavarim nazad, krasne nagytujem a prestreknem, bude to past na oko. A kazdy chytry dopravak ma s tym posle do kelu, v horsom pripade na KO, a budem v....
Takze asi som si na to odpovedal sam, tadialto asi cesta k veteranom nevedie. Pripadne sa podelte o skusenosti ;)
Takze asi som si na to odpovedal sam, tadialto asi cesta k veteranom nevedie. Pripadne sa podelte o skusenosti ;)