Státie na verejnom priestranstve bez Stk/ek

prohledat
14 příspěvků (zobrazeno 1 až 14) od 31.05.2012 do 03.06.2012, založil/a Winged_Arrow
řadit dle data
10:31:12
03.06.2012
Tom.t - malej ale vychcanej překupníček
-> Winged_Arrow: nepichaj do osieho hniezda..

existuje zákon, ktorý tým že máš na značkách auto s prepadnutou emisnou kontrolou porušuješ, tak ich moc zbytočne nedráždi, pretože ak to ešte neurobili, tak ta veľmi radi na ten obvodný úrad nahlásia a máš zarobené ..
09:26:24
03.06.2012
Winged_Arrow
-> Tom.t - malej ale vychcanej překupníček: Však ja pôjdem, len si fakt chcem overiť či na to existuje nejaký zákon, pretože to, čo mi tlačili do hlavy mestský policajti bol absolútny nezmysel, tak chcem aby mi to niekto kompetentný vysvetlil a ukázal prstom na nejaký paragraf alebo VZN ...

Kopa ľudí mi tvrdí že nič také neexistuje.. takže sa potrebujem presvedčiť..
22:26:46
02.06.2012
Tom.t - malej ale vychcanej překupníček
-> Winged_Arrow: ty chod radšej urýchlene na tú emisnú kontrolu, pretože ti hrozí za jej neplatnosť pokuta 165eur z obvodného úradu pre cestnú dopravu.
14:49:25
01.06.2012
Winged_Arrow
Zajtra idem na okresné riaditelstvo ... tam sa presne opýtam ako to je a ktorý paragraf o tom pojednáva, ak žiadny, bude nasledovať podanie oznámenia o porušení zákona o polící prípadnen zneužívanie právomoci verejného činiteľa.

Ak je to inak, Emisnú si rád spravím... ale nestrpím buzeráciu.

Ako som spomínal, pokazí sa mi motor, nadruhý deň prepadne emisná... a ja dostanem pokutu za neplatnú emisnú.. no asi hej.. :)

VZN o odstraňovaní starých vozidiel vôbec o tomto prípade nepojednáva. rieši vozidlá vyradené z evidencie.
14:44:52
01.06.2012
Stepix
-> Xhanz: já předávám ze své zkušenosti, kdy jsem neměl na autě přední světla, do pár dní už za mnou byli jestli je to vrak nebo co a z ná sledující diskuse jsem práve psal svůj příspěvek.

Každopádně pochybuji, že jsou měšťáci sami od sebe tak aktivní, to auto tam spíš někomu vadí...
14:15:30
01.06.2012
Xhanz
-> j_j: též mě to napadlo. Ale ještě by na mě nějakej důchodce zavolal ty benga sám, že kradu značky na parkovišti
14:13:34
01.06.2012
Xhanz
jinak jsem si to tenkrát zjišťoval a měl pravdu příslušník:

"Pokud jsou tedy vozidla v uspokojujícím technickém stavu a jsou jen dočasně vyřazena z provozu (jak píšete, nemají platnou technickou prohlídku), domníváme se, že v žádném případě nevykazují známky vraku ve smyslu § 19 zákona č.13/1997Sb., o pozemních komunikacích, v platném znění, o obecném užívání místní komunikace.

Propadlá technická prohlídka neznamená, že vozidlo je trvale nezpůsobilé k provozu na pozemních komunikacích. Za propadlou technickou prohlídku by Vám hrozil postih pouze v případě, že by bylo vozidlo zastaveno hlídkou při jízdě. Městský úřad či Městská policie by na Vás mohla uplatňovat sankce nejspíše jen při zjištění neplatného, resp. neuzavřeného pojištění z provozu vozidla."
14:12:17
01.06.2012
j_j
-> Xhanz: tak si mu měl odmontovat SPZ, takhle se jeden důchodce chtěl zbavit kámošova embéčka :) to byl ale vrak jak vyšitej....
14:10:40
01.06.2012
Xhanz
-> Stepix: No on nemá každej chalupu, kam si to odvézt

U nás před barákem stálo Báwo, který se tři roky nehlo a mělo propadený E+TK taky tři roky. Když jsem volal po dvou letech na benga, jestli by to nemohli odvézt, protože už ani majitele jsem tu nevídal, tak mi řekli že pokud nejeví známky vraku, tak to odvézt nemůžou. Že pokud to má značky, tak si může stát kde chce... Na otázku co jsou to známky vraku mi řekl, že třeba vymlácený okna, vypuštěný gumy, olej pod autem a tak...
upraveno 1x, naposled 01.06.2012 14:11:17
14:04:01
01.06.2012
Anacron
Stepix 01.06.12 13:49:35 napsal:

pokud vozidlo nesplnuje podminky pro provoz na pozemnich komunikacich a

nestojis na soukromem pozemku, nema tam co delat

Takže čistě teoreticky, pokud má vozidlo nefunkční levé světlo (vozidlo není způsobilé pro provoz na pozemních komunikacích) tak nesmí stát na veřejném parkovišti?

Neber to jako žádné rejpání nebo něco, spíš mě zajímá jestli si to vykládám správně.
13:49:35
01.06.2012
Stepix
1) pokud vozidlo nesplnuje podminky pro provoz na pozemnich komunikacich a nestojis na soukromem pozemku, nema tam co delat

2) pokud vozidlo netvori prekazku provozu na pozemni komunikaci nemohou ho odtahnout

3) označení vozidla jako vraku má svá pravidla, krom jiného musí nést "známky vraku"

Udělej si technickou nebo si to odvez na chalupu, skutečně mám rád přeplněný parkoviště na sídlišti, když si tam každej druhej parkuje nepojízdný škopky nebo verky s kterejma jede dvakrát za rok... Právě proto se to snaží vyhánět. Chápeš?
07:38:42
01.06.2012
dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :)
Winged_Arrow 31.05.12 20:21:50 napsal:

(...) či existuje paragraf ktorí mi zakazuje parkovať auto bez platnej kontroly. Díky..
To ať ti poví ten, kdo ti chce podle toho paragrafu udělit pokutu. Pokud ti nesdělí podle kterého konkrétního paragrafu, nemáš se s ním o čem bavit. Ať se to vyřeší ve správním řízení. Auto teda ale každopádně musí mít platnou pojistku.
01:32:07
01.06.2012
Yombie
Pokiaľ má auto špz, tak nie je o čom.. zamávať a dovidenia..4

Aneb ako si raz povedal.. tak, zase raz som sa presvedčil, že mestským policajtom sa môže stať jedine vynulovaný, nevyvinutý, nedonosený potrat, neschopný akéhokoľvek civilného uplatnenia, impotentný gay s ťažkou mozgovou a emocionálnou vadou, neschopný racionálneho myslenia, akých je evidentne u nás nadbytok. Priam exportný artikel.. 3 takže tak..
20:21:50
31.05.2012
Winged_Arrow
Nazdar, chcel by som otvoriť túto tému..

Kilo mi stojí pred domom, boli to mestský policajti, že nemám platnú emisnú a teda auto nesmie stáť na parkovisku, beh ohľadu na to, že nejazdí, proste len parkuje. ŠPZ má všetko.. Uznávam že úradne je tda nespôsobilé na prevádzku na komunikáciach, akurát, že sa neprevádzkuje. stojí. Oháňali sa všeobecne závezným nariadením o starých vozidlách ktoré ale absolútne nepojednáva o tom, či musí alebo nemusí mať auto platnú kontrolu, rieši sa tam len prípad, keď nemá auto evidenčné čísla alebo je neznámy jeho majiteľ a pod.

celé vyhlásenie tu: www.msp-prievidza.sk/vzn/ 76_2004.pdf

taktiež som nikde nenašiel nič podobné ani v zákone o doprave a pod.

Príde mi to nezmysel. Uvediem príklad:

mám auto, kľudne nejaké 6 ročné... o týždeň mi končí emisná, dnes sa mi pokazí motor, nemám na to, alebo ho proste nechcem dať opraviť, emisná skončí, auto stojí bez nej, ale ja som povinný si ju dať spraviť nehladiac na to že nemám motor, a nesmiem s autom stáť na parkovisku. Volal som na mestskú políciu kde mi básnil o nejakej 30 dňovej lehote na odstránenie takéhoto problému... až na to, že tá 30 dňová lehota, o ktorej sa dá dočítať v tom linku jedná o vozidlách bez majiteľa, ktoré stoja dlhšie ako 30 dní na verejnom priestranstve... Poviem mi niekto ako to teda vlasne je tu v tejto krajine zázrakov?

prípadne či existuje paragraf ktorí mi zakazuje parkovať auto bez platnej kontroly. Díky..
Extreme Tyres