koupě, eko a přepis?

prohledat
14 příspěvků (zobrazeno 1 až 14) od 09.04.2012 do 25.04.2012, založil/a panpiskot
řadit dle data
11:35:23
25.04.2012
Domajz2
-> Matty110R: JJ, to s tou tetou ti ušetří nejspíš hodně papírování, ale uvědom si, že cokoliv budeš potřebovat s autem vyřídit (technická, změna údajů v TP atd. tak budeš muset jezdit kvůli toho do ČR + je tady ekopoplatek, který v u vás není)

A možná se taky vystavíš šikaně ze strany Policie SR, která si v koloně aut vybere zpravidla vždy to s CZ značkou 3
07:20:24
24.04.2012
Gryzly
-> Matty110R: To s tou tetou se dá, ale musíš mít český povinný ručení.

A nebo s majitelem zajdeš na dopravku vyřídí se převod do SR a dostaneš transportní české značky.

Tom T. ti poradí, párkrát to absolvoval.
15:36:38
23.04.2012
Matty110R
Zdravim, ja by som sa rad spytal ako to je ked chcem kupit auto z CR a prihlasit si ho na seba v SR. Najlepsie niekto kdo stym ma skusenosti.

Da sa to, zeby som stim autem rovno odjel na SR cca300km , alebo treba niake prevozne papiere...

Alebo by som to napisal na tetu v CR a auto pouzival ja v SR - tak sa da?
upraveno 1x, naposled 23.04.2012 15:41:10
23:57:37
16.04.2012
Hurdis
-> Domajz2: OTP býval každému fuk, vždy se předávalo s autem výměnou za čestné prohlášení OTP předáno novému majiteli z důvodu převozu vozidla. Ať ze strany kupujícího či prodejce. Jedinkrát jsem to musel kvůli paní v přechodu dojít přepsat na čestné prohlášení ztráty OTP.

Jestli to funguje poslední dobou také už nevím, funguje profesionální prostředník.
23:35:46
16.04.2012
Domajz2
-> Stepan FUN: Ale ono je to v podstatě asi jedno, ve velkém techničáku od mojí škodny je u jednoho z minulých přepisů prupiskou vedle, za okrajem, napsáno "ORV nepředloženo" takže když ti majitel dá malý průkaz tak by asi větší problémy být stejně neměly.
19:42:49
10.04.2012
Kuladmin
-> Stepan FUN: Aha dik za info to sem si neuvedomil.
16:03:45
10.04.2012
panpiskot
díky moc ste mi pomohli ;) 1
09:52:36
10.04.2012
Hydron
Pokud víš tutově, že auto budeš odvážet, můžeš si pojistku už předem vyřídit na své jméno, stačí ti jen znát pár údajů z techničáku a pojistku si vyřídit třeba on-line po netu. Je to výhodné ze dvou důvodu - když se něco stane při převozu jde hrazení už z tvé pojistky a prodávající tak není poškozen a za druhé, nemusíš se tak bát, že jedeš s nepojištěným autem.
08:38:11
10.04.2012
StepaNoFUN
-> Kuladmin: Malej techničák by mu sebou dát neměl, jelikož ho vyžadujou při odhlášení (aby ho mohli proštípnout). Zelená karta totéž. Při převozu po koupi by měli stačit kopie těhlech dokladů. Nicméně zákon tenhle stav nějak neřeší. :-/ Když jsem cokoli prodával, případně kupoval, tak vždy pouze kopie dokladů a kupní smlouva. Zbytek až po odhlášení.
07:20:55
10.04.2012
MATTESS
-> panpiskot: pokud je eko daň zaplacená, bude toto zapsané v TP
23:09:38
09.04.2012
colaczech
-> panpiskot: Ale pojistku mu zruší, až bude auto v polopřevodu na tebe na základě ověření velkeho techničáku a kupní smlouvy. Jestli bude polopřevod na tebe dělat až po tom co si auto převezmeš, jako že asi jo, tak neni problem, protože pojistku mu zruší až od následujícího dne.

Každopádně si to pohlídej a novou pojistku na tvoje jméno založ hned ten den, nebo následující den, po tom co on tu svoji zruší. Kvůli pokutám od ČKP za nepojištěné vozidlo.

Veškeré další úkony jako evidenční kontrola a dohlášení na tebe můžeš vyřešit během následujících dnů.

Jinak na převoz auta k tobě ať ti nechá zelenou kartu(na pojištovně řekne že ji stratil) a malý techničák. Nebo jestli auto bude ve velkém techničáku už odhlášené na tebe, tak ten ale hlavně kupní smlouvu.
upraveno 1x, naposled 09.04.2012 23:11:25
21:08:11
09.04.2012
panpiskot
nojo ale co když by tu pojistku zrušil a já jel se starým papírem? a něco se stalo? a když teda budu mít stk a pojistku tak stim můžu ject normálně (legálně) na tu evidenčku? mam to 20km 8
21:04:26
09.04.2012
Kuladmin
Smlouva je jasna, da ti sebou malej technicak a pojistku pripadne karticku emisi, ty stim odjedes domu a teprve treba az druhy den on muze jit zrusit pojistku a jit to na sebe odhlasit atd... a poslat ti pak velkej technicak, ty pak pujdes nejdriv na pojistovnu kde udelas novou pojistku na sebe (zakonou), pote pokud to nema cerstvou technickou - max snad 30 dni tak musis jeste na STK na evidencni kontrolu a teprve pak na prihlaseni.

Snad je to ok nekdo mi to prosim zkontrolujte.
upraveno 1x, naposled 09.04.2012 21:04:33
20:58:10
09.04.2012
panpiskot
Cau, nikdy jsem ještě nekupoval auto a tak nevim jak to chodí. Kupuju kilo a řiká že má ekodan zaplacenou a že má stk a že prej platí pojištovnu. Potřebuju sní odjet po vlastní ose je to 150km. Co si mam připravit (kromě kupni smlouvy) jak zjistim že je ta ekodan opravdu zaplacená? a jak stim přejedu? na jeho zelenou kartu? a co když ji třeba včera zrušil a já stim nabourám? A jak s techničákem? Velmi dík za rady (pro spekulanty je mi 19) Díky moc 3 3
Extreme Tyres