myschaak AZNP K.Hora 04.02.12 12:16:08 napsal:
→ Stepan FUN: taktak…už dálky hezky odrazně
nápadný…a reflexní žlutý bundy taky moc ok,sám jí teď mám,jak jezděj
lidi okolo kaňku pomalu když ránu škrábu okno na autě
Tak ono ta dobrá viditelnost u novejch aut a vybavení reflexní vestou není jen výstřelek módy, nebo nějaký vývojařský fail ve fabrice, nýbrž jde o bezpečnost samotnejch policistů, protože jich daleko více ve službě zařvalo nebo bylo zmrzačeno šoféry, co buď nedávali bacha a nebo proto, že je jednoduše přehlédli, než rukou pachatele. Takže zvítězil zdravej rozum a názor, že zdraví a život člověka je důležitější než čárka za pokutu, proto jdou nový bengakáry a policajti samotný lépě vidět.
skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
za technicky stav body dolu?
prohledat
34 příspěvků (zobrazeno 1 až 34) od 02.02.2012 do 04.02.2012, založil/a Martin/125/
20:52:38
04.02.2012
04.02.2012
myschaak AZNP K.Hora
-> Stepan FUN: bacha na to asi dvakrát stáli schovaný u mě před barákem za funem či tranzitem....takže pohyb ve žlutý bundě u baráku nemusím být jen já....
-> King: dole na hlavní ještě neměřili,aspoň o tom nevim,pravidelně dodržuju 90ku oboustranně co tam kdysi byla
-> King: dole na hlavní ještě neměřili,aspoň o tom nevim,pravidelně dodržuju 90ku oboustranně co tam kdysi byla
18:20:29
04.02.2012
04.02.2012
StepaNoFUN
-> King: Kolem tý odbočky opravdu 50tka je... Nicméně Myschaak bydlí když pojedeš po týhle odbočce nahoru na Kaňk, kousek pod odbočkou k bejvalejm rudnejm dolům. A na tý odbočce k rudnejm dolům stojej cca 3x do tejdne příslušníci a měřej rychlost na rovným a poměrně přehledným úseku směrem z Kaňku dolů na silnici I/38...
18:11:10
04.02.2012
04.02.2012
King
-> Stepan FUN: Jestli ale mluvíme o tom samým místě - tzn. kolem odbočky ze silnice č.38 nahoru na Kaňk?
17:49:17
04.02.2012
04.02.2012
StepaNoFUN
myschaak AZNP K.Hora 04.02.12 12:35:05 napsal:
→ King: bydlim kousek vejš,ne v tom sadě
u Havlíčkobrodský
-> King: Myschaak bydlí těsně pod tím místem, kde jsou policajti s radarem snad denně. Takže kdo to tam zná, očekává je a jakákoli reflexní vesta či bunda je hned "alarm"...
Třeba není to tak dlouho, co jsem velmi rychle zahazoval telefon, protože nějakej inteligent přidělal světle žlutou reklamní ceduli na místo, kde je výskyt policejních hlídek poměrně častý.
→ King: bydlim kousek vejš,ne v tom sadě
u Havlíčkobrodský
-> King: Myschaak bydlí těsně pod tím místem, kde jsou policajti s radarem snad denně. Takže kdo to tam zná, očekává je a jakákoli reflexní vesta či bunda je hned "alarm"...
Třeba není to tak dlouho, co jsem velmi rychle zahazoval telefon, protože nějakej inteligent přidělal světle žlutou reklamní ceduli na místo, kde je výskyt policejních hlídek poměrně častý.
12:35:05
04.02.2012
04.02.2012
myschaak AZNP K.Hora
-> King: bydlim kousek vejš,ne v tom sadě u Havlíčkobrodský
12:28:51
04.02.2012
04.02.2012
King
-> myschaak AZNP K.Hora: A je to tím? Kolem Kańku je teď 50tka, ne? :)
12:28:08
04.02.2012
04.02.2012
King
-> Stepan FUN: To jo, ale pokud se policejní interceptor blíží z 6. hodiny, pomůže jedině zkušenost a 6. smysl :)
12:16:08
04.02.2012
04.02.2012
myschaak AZNP K.Hora
-> Stepan FUN: taktak...už dálky hezky odrazně nápadný...a reflexní žlutý bundy taky moc ok,sám jí teď mám,jak jezděj lidi okolo kaňku pomalu když ránu škrábu okno na autě
12:03:37
04.02.2012
04.02.2012
Gryzly
-> Stepan FUN: Předpokládám, že instalace bude možná jen přímo u dodavatele. ;-)
A tu skušenost, že to je zdálky vidět mám taky.
A tu skušenost, že to je zdálky vidět mám taky.
11:32:27
04.02.2012
04.02.2012
StepaNoFUN
-> King: To je dobrá raketa a nedodávání jednotlivejch částí je trošku potíž a od firmy dobrý svinstvo. :-/ Bohužel u státních zakázek celkem běžný... I když zase na druhou stranu - při množství takhle polepenejch aut a nakoupení několika sad "do zásoby" předpokládám, že se z nich využije odhadem minimálně 80%. Docela by mě zajímala statistika nejpoužívanějších částí. :-D
Ale tyhle nově počmáraný auta se mi docela líběj. Pokud letíš v nočních hodinách někde "pilu" na dálkový, tak o tomhle autě víš dost dlouho předtím, než se k němu přiblížíš na "pruditelnou" vzdálenost a máš šanci na to reagovat. Případně auto zacouvaný někde za "smrčkama" bejvá taky vidět daleko dřív. Ty starý polepy byly v těhlech případě celkem "inkognito"...
Ale tyhle nově počmáraný auta se mi docela líběj. Pokud letíš v nočních hodinách někde "pilu" na dálkový, tak o tomhle autě víš dost dlouho předtím, než se k němu přiblížíš na "pruditelnou" vzdálenost a máš šanci na to reagovat. Případně auto zacouvaný někde za "smrčkama" bejvá taky vidět daleko dřív. Ty starý polepy byly v těhlech případě celkem "inkognito"...
11:15:50
04.02.2012
04.02.2012
King
-> Stepan FUN: Potvrdit to nemůžu, ale v souvislosti s "počmáranejma" vochcávkama jsem si vzpomněl na jednu kurozitu. Firma, která "vyhrála" soutěž na dodávku veselých polepů na policejní vochcávky, dodává jenom celý sady polepů v ceně asi 20 litrů/kchár. Takže když se benga někde otřou o svodidla, vyjde to daňovýho poplatníka kurva draho.
10:42:24
04.02.2012
04.02.2012
StepaNoFUN
Gryzly 04.02.12 09:42:43 napsal:
→ pitrs-84@: Jenže do počítače si tě daj tak možná
dopraváci když budou chtít, čerti z venkovských stanic kteří tu taky
dělaj dozor žádnej PC sebou nemají.
Tak to bych se divil... Nevím jak je to jinde v kraji, ale tady u nás jsou 2 malý služebny a obě dostaly už jedny z prvních nově počmáranejch ochcávek. V obou jsou počítače, takže tam můžou tenhle záznam udělat bez větších problémů, prolustrovat si do kdy Ti platí STK, jestli už jsi měl za podobnej prohřešek postih, atd. A co jsem zaslechl (nejsem si ale jistej - je to jedna paní povídala, kdyžtak prosím někoho z řad PČR o potvrzení, případně vyvrácení tohoto tvrzení) tak by měly bejt všechny nově počmáraný auta tímhle zařízením vybaveny.
→ pitrs-84@: Jenže do počítače si tě daj tak možná
dopraváci když budou chtít, čerti z venkovských stanic kteří tu taky
dělaj dozor žádnej PC sebou nemají.
Tak to bych se divil... Nevím jak je to jinde v kraji, ale tady u nás jsou 2 malý služebny a obě dostaly už jedny z prvních nově počmáranejch ochcávek. V obou jsou počítače, takže tam můžou tenhle záznam udělat bez větších problémů, prolustrovat si do kdy Ti platí STK, jestli už jsi měl za podobnej prohřešek postih, atd. A co jsem zaslechl (nejsem si ale jistej - je to jedna paní povídala, kdyžtak prosím někoho z řad PČR o potvrzení, případně vyvrácení tohoto tvrzení) tak by měly bejt všechny nově počmáraný auta tímhle zařízením vybaveny.
09:42:43
04.02.2012
04.02.2012
Gryzly
-> pitrs-84@: Jenže do počítače si tě daj tak možná dopraváci když budou chtít, čerti z venkovských stanic kteří tu taky dělaj dozor žádnej PC sebou nemají.
09:28:42
04.02.2012
04.02.2012
pitrs-84@
-> Hydron: nevim co resis za to" napriklad" celni okno nedostanes flastr nikdy,,, ne pokud te s nim zastavi poprve,,, to ti reknou tytyty a jed dal,,,, nedavno to bylo ve zpravach,oni te dal poslou ale daji si te do pocitace ze si dostal varovani,,, a jak te s tim zastavi podruhy tak uz to ma tezky a na potreti uz si v prdeli,,, porad sou to lidi a pokud ti daj dvakrat varovani a ty na ne seres tak co s tebou?
00:01:32
04.02.2012
04.02.2012
King
-> Stepan FUN: Při užití cizích termitů hrozí rizoto, že to skončí fiakrem :)
23:09:50
03.02.2012
03.02.2012
StepaNoFUN
-> King: -> Domajz: Jojo... sice člověk u internetu sedí, ale otevřít další okno a zadat do vyhledávacího pole strejdy googla výraz, jímž si nejsem jistej, je příliš mnoho práce... :-D
22:40:20
03.02.2012
03.02.2012
Domajz
-> King: Zrovna jsem chtěl napsat, že se ani jeden se netrefil, ale nechtěl jsem aby mi pak bylo vyčteno, že se mi to machruje když to studuju
22:23:50
03.02.2012
03.02.2012
King
Mohl by někdo, mě, právní lamě, vysvětlit pojmy "presunkce" a "presumce"? :)
22:22:08
03.02.2012
03.02.2012
King
-> Hydron: Ve správním řízení je "přestupce" ve výhodě, protože jako svědek může vystoupit kamarád, který byl svědkem, kterak odletivší kamínek udělal pavoučka na čelním skle a pak se nechal daleko před policejní hlídkou vysadit a šel domů pěšky...atd. :)
15:43:28
03.02.2012
03.02.2012
Vojtisek
-> Hydron: pardónnnn
15:41:03
03.02.2012
03.02.2012
Hydron
-> Vojtisek: Jaká presumce neviny, když tě za volantem zastaví policajt a najde na tvém voze nebezpečnou zavadu? Na jakou presumci neviny se chceš vymlouvat? Prostě v dané chvíli jsi spáchal přestupek a to řízení vozidla, které svým stavem ohrožuje bezpečnost silničního provozu. Tam se můžeš vymlouvat na co chceš, ale jsi chycen za volantem vozu, se kterým se dle zákona nesmíš účastnit silničního provozu a za to ti náleží postih. Důvody, proč jsi tak udělal, můžeš vysvětlovat ve správním řízení, kde s nimi buď uspěješ nebo ne. Nepleť si pojmy, presumce neviny platí do doby, než ti prokážou nějaký přestupek nebo trestný čin a ten ti přece prokázali tím, že policajt na tebou řízeném voze takovou závadu objevil, ty jsi obviněn z jasně definovaného přestupku zákona a na tobě už pak je, jak se budeš hájit a jakou argumentaci k tomu použiješ.
15:08:44
03.02.2012
03.02.2012
Kočislav
Závadami bezprostředně ohrožujícími bezpečnost provozu ve smyslu toho bodového postihu (jinak je k tomu sankce 5-10 tis. Kč a zákaz řízení na 6-12 měsíců) se myslí závady přesně vyjmenované ve vyhlášce ministerstva dopravy č. 341/2002 Sb., nevím z hlavy v jakém paragrafu, ale zase tak obsáhlé to není aby se to nedalo najít. Mimo závady v osvětlení a zasklení jsou tam i závady v pneu (sjeté), brzdové soustavě, řízení apod. Tj. ty, které lze zjistit vizuálně při kontrole, i jiné, které lze zjistit podrobnější kontrolou např. na STK.
Znám borce, který měl před pár lety kdysi u Š120 nevím co s palivovým potrubím a protože tomu brzy končila TK, rozhodl se za hadici ušetřit, dal si dozadu k motoru kanystr s benzínem a do něj strčil hadici k čerpadlu, už nevím za jakých okolností přesně na to přišli při silniční kontrole, myslím, že mu to snad stejně někudy teklo:D, načež dostal těch 5 tis. Kč pokutu a asi 6 nebo 8 měsíců zákaz.
Znám borce, který měl před pár lety kdysi u Š120 nevím co s palivovým potrubím a protože tomu brzy končila TK, rozhodl se za hadici ušetřit, dal si dozadu k motoru kanystr s benzínem a do něj strčil hadici k čerpadlu, už nevím za jakých okolností přesně na to přišli při silniční kontrole, myslím, že mu to snad stejně někudy teklo:D, načež dostal těch 5 tis. Kč pokutu a asi 6 nebo 8 měsíců zákaz.
14:29:31
03.02.2012
03.02.2012
Vojtisek
-> Hydron: copak neplatí presunkce neviny v tomhle kocourkově??
12:48:35
03.02.2012
03.02.2012
Hydron
-> Don_pepe: Máš pravdu, že dokázat musí oni, a oni ti taky poměrně lehce i ve správním řízení dokáži, že tě PČR zastavili s prasklým sklem (věřím, že onen příslušník si to přinejmenším vyfotí) tudíž jsi jel v dané chvíli s technicky nezpůsobilým vozem, a nijak nedokážeš, že to tak nebylo, budeš se muset pouze snažit dokázat, že šlo pouze o nouzové dojetí do nejbližšího servisu, což v dané chvíli nebude snadné.
12:17:03
03.02.2012
03.02.2012
Don_pepe
-> Hydron: No co by mu dokazoval? Já pořád žiju v přesvědčení že břemeno dokazování leží na orgánovi... čili jdi do pr*** příslušníku, pokecáme si ve správním...
12:12:02
03.02.2012
03.02.2012
Hydron
-> Stepan FUN: Samozřejmě z logického hlediska máš pravdu, ale zná logiku i zákon? Pokud by se měl policajt řídit přesně dle zákona, je to ve chvíli, kdy tě staví nebezpečná porucha a neměl by jsi tak pokračovat v jízdě - jak mu dokážeš, že ti sklo prasklo zrovna před minutou a že s prasklinou nejezdíš už třeba týden? V daném okamžiku záleží vše na posouzení daného policajta a tobě nezbývá nic jiného, než jak píše King jít do správního řízení a tam se snažit dokázat, že máš pravdu ty.
10:55:45
03.02.2012
03.02.2012
StepaNoFUN
-> Hydron: Na STK ano. Teda pokud to bude levý. Pravý je vážná závada a tedy kategorie B. Nicméně ale za nesnížené viditelnosti je dojezd do místa nejbližší opravy možný. Znám hodně aut, u kterejch žárovku prostě na silnici nevyměníš. :-/
To je (vzato do extrému) jako kdyby Ti odlétnuvší kámen na dálnici udělal prasklinu přes přední okno, tak bys musel na tý dálnici zastavit a shánět odtah, protože v tu chvíli je vozidlo taky nezpůsobilý k provozu a je to závada kategorie C...
To je (vzato do extrému) jako kdyby Ti odlétnuvší kámen na dálnici udělal prasklinu přes přední okno, tak bys musel na tý dálnici zastavit a shánět odtah, protože v tu chvíli je vozidlo taky nezpůsobilý k provozu a je to závada kategorie C...
10:49:20
03.02.2012
03.02.2012
Hydron
-> King: Já tady nechci zbytečně nikoho strašit, ale kdysi jsem se na to dotazoval přímo na oddělení PČR v Ostravě a bylo mi zděleno, že do závad, které BEZPROSTŘEDNĚ OHROŽUJOU ostatní účastníky provozu patří veškeré závady, které se na STK zařazují do kategorie C (nebezpečné závady) a tam patří i nesvítící potkávací světla viz. www.stknepomucka.cz/index
.php?pg=9
16:39:17
02.02.2012
02.02.2012
King
-> Hydron: Počkat, počkat 5 bodů je za závady, který BEZPROSTŘEDNĚ OHROŽUJOU ostatní účastníky provozu. Můžeme mluvit o sjetejch pneu, kaluži oleje po minutě stání nebo o hrotech na středech poklic :) Rozhodně tam nepatří neschválenej rozměr pneu, nějaký nehomologovaný komponenty ala TESCO-tuzing a už vůbec ne nesvítící tlumený světlo. Pokud by policajt zkoušel nějakou sankci za libovolnou prasklou žárovku, poděkuju za upozorněnění a odešlu ho do perdele kouzelnou větou: "Před jízdou jsem provedl povinnou kontrolu vozidla a všechna světla byla v pořádku". Na těch několik procent buzerantů, na který neplatí argumenty zdravého rozumu, zabere žádost o postoupení "přestupku" do správního řízení. To platí obecně.
Jako skutečnou perlu našeho buzersystému uvádím příklad, kdy řidiči bodovej postih nehrozí:
".....Zavinění dopravní nehody
Jedná se o nehody, kde je příčinou nepřiměřená rychlost nebo jiným způsobem nezvládnuté vozidlo, a přitom nebyl nikdo zraněn ani nevznikla žádná větší škoda. Typickým příkladem je sjetí automobilu do příkopu, když řidič nezvládne řízení, ale jinak se nikomu nic nestane a ani nevznikne žádná jiná škoda. ......"
Jinými slovy - jezdi klidně jako debil, hlavně když to bude podle pravidel!
Jako skutečnou perlu našeho buzersystému uvádím příklad, kdy řidiči bodovej postih nehrozí:
".....Zavinění dopravní nehody
Jedná se o nehody, kde je příčinou nepřiměřená rychlost nebo jiným způsobem nezvládnuté vozidlo, a přitom nebyl nikdo zraněn ani nevznikla žádná větší škoda. Typickým příkladem je sjetí automobilu do příkopu, když řidič nezvládne řízení, ale jinak se nikomu nic nestane a ani nevznikne žádná jiná škoda. ......"
Jinými slovy - jezdi klidně jako debil, hlavně když to bude podle pravidel!
13:19:12
02.02.2012
02.02.2012
Hydron
Ano, je to za pět bodů, pokud budeš řídit technicky nezpůsobilé vozidlo. Pozor, tohle platí nejen za nesprávné gumy nebo neschválené tuningové doplňky ale třeba i za takovou blbost jako je nesvítící potkávací světlo.
12:21:00
02.02.2012
02.02.2012
mafes
-> Martin/125/: auto.idnes.cz/Ak_aktual.a
spx?y=autokat/...
koukni na pětibodové, mohlo by to být ono
koukni na pětibodové, mohlo by to být ono
12:16:23
02.02.2012
02.02.2012
Martin/125/
Mohu orijit o nejake body za technicky stav? Tj. nepř. jiny rozmer gum a jeste k tomu letní než tam maj bejt,atd...