radar - foto v nocnich hodinach s bleskem

prohledat
13 příspěvků (zobrazeno 1 až 13) od 29.01.2012 do 30.01.2012, založil/a Matsoft
řadit dle data
12:31:19
30.01.2012
Domajz
-> King: Ano, nejenže buzerovat chtěli, ale také řádně zbuzerovali, nicméně, bylo to částečně i mojí vinou, i když jsem nic neporušil, zazmatkoval jsem na křižovatce. Také jsem nebyl sankcionován za tento přestupek (který se de facto nestal, ale za světla + propadlou dálniční známku, resp. tyto další zbytečnosti snížili mou šanci usmlouvat to na domluvu) Prostě mea culpa.

Jinak, já netvrdím, že se policejní buzerace nevyskytuje. Pouze jsem konstatoval, že jsem nenarazil na nějakou noční šťáru zaměřenou na povinnou výbavu, zejména lékarničky. A ani žádnému mému známému se toto nestalo, a to jsou v jejich řadách jsou zkušení dopravní delikventi. Já se zase zásadně pohybuju v 20 a více let starých plečkách, což na ostříží oko policisty působí jako magnet. A pokaždé (až na zmiňovaný incident) bez problémů.

Tím jsem chtěl jen říct, že je zbytečné tady šířit masovou hysterii, tak jako to dělá TV Nova, popř. deník Blesk apod. o krvelačných hlídkách PČR, které se nemohou dočkat až v noci zkontrolují lekárničku u dědy v jeho škodovce. Ovšem neříkám že se to neděje, jen bych z toho nedělal železné pravidlo každé silniční kontroly. Ale to je mimo téma...
upraveno 3x, naposled 30.01.2012 21:32:36
07:22:10
30.01.2012
john simple
ono technická je prvni, na co se u starych škodovek podivaji.

a od července 2012, byť tam bude platná samolepka, tak nás ještě preventivně pošlou na STK, dyt to auto vypada jako vrak

Domajz 29.01.12 22:35:08 napsal: Teda nechcu se vam do toho plest, ale uz nejakej rok co se motam po cestach, me polisi kontrolovali na muj vkus az mockrat, zejmena v noci, a ja potom co jsem slysel za hruzostrasny zvesti (a cteni na zdejsim foru me v tom jeste vic utvrzovalo) o policejni sikane, zvuli a brutalite jsem se v okamziku spatreni cervene svitilny u silnice pokazde spotil hruzou az na prdeli, doufaje ze policejni kontrolu alespon preziju. A svete div se, vzdycky jen technicka, fouknuti, maximalne, pneumatiky a cau. O kontrole povinne vybavy nikdy nebyla ani rec. Tak tady prosim nestraste lidi pulnocnimi zatahy na lekarnicky.

Stepan FUN 29.01.12 19:03:38 napsal: … To že k němu dochází jen velmi zřídka, jelikož
rameno zákona „nemá dostatek mužů (a žen)“ a jsou rádi že v noci
zvládají preventivně buzerační kontroly lékárniček a povinné výbavy a
řešení dopravních nehod, je věc druhá…

23:21:24
29.01.2012
King
-> Domajz: Taky se po silnicích "pár" let motám a světe div se, takovou buzeraci jsem už párkrát podstoupil. Pravda, nebylo to v posledních 5ti letech, protože max. 2 roky starý mondeo obvykle v policajtech utlumí snahy o nějaký šťourání v povinný výbavě.

To, že tobě se to ještě nestalo, automaticky neznamená, že se to neděje - říká se tomu "lack of experience" 4

Ostatně nedávno si snad v jiným tématu připustil, že tě chtěli benga kvůli nějaký situaci na křižovatce buzerovat (?). Prostě přiznejme si, že českej fízl je kvůli systému "čárek" nucenej přinést na služebnu x "skalpů" za měsíc a je-li v čárkový tísni, hodí se jakákoliv záminka....
22:35:08
29.01.2012
Domajz
Teda nechcu se vam do toho plest, ale uz nejakej rok co se motam po cestach, me polisi kontrolovali na muj vkus az mockrat, zejmena v noci, a ja potom co jsem slysel za hruzostrasny zvesti (a cteni na zdejsim foru me v tom jeste vic utvrzovalo) o policejni sikane, zvuli a brutalite jsem se v okamziku spatreni cervene svitilny u silnice pokazde spotil hruzou az na prdeli, doufaje ze policejni kontrolu alespon preziju. A svete div se, vzdycky jen technicka, fouknuti, maximalne, pneumatiky a cau. O kontrole povinne vybavy nikdy nebyla ani rec. Tak tady prosim nestraste lidi pulnocnimi zatahy na lekarnicky.

Stepan FUN 29.01.12 19:03:38 napsal: ... To že k němu dochází jen velmi zřídka, jelikož

rameno zákona „nemá dostatek mužů (a žen)“ a jsou rádi že v noci

zvládají preventivně buzerační kontroly lékárniček a povinné výbavy a

řešení dopravních nehod, je věc druhá....

upraveno 4x, naposled 29.01.2012 22:57:56
21:32:26
29.01.2012
King
-> Matsoft: Podívej, v zájmu dopravní buzerace lze ohnou kdejakej zákon a o zdravým rozumu nemůže bejt ani řeč. Taky jsem jel někdy po půlnoci z Varů a myslím, že v Lubenci jsem vjel do nezastavěný části obce pirátských 60 a bez plynu zpomaloval. Jenže najednou tmu přeťal záblesk jasnější než 1000 sluncí, ostrá bolest a dalších pár vteřin průjezdu vesnicí jsem viděl jenom barevný mžitky. Pirát byl potrestán, předvolání si poslat nedovolili.

Stepan FUN 29.01.12 11:47:01 napsal:

→ Matsoft: Pokud tam pojedeš povolenou rychlostí, tak

záblesk nebude. A pokud pojedeš rychlejc, tak jsi tu bezpečnost provozu už

ohrozil, takže na tohle to neuhraješ…

Ehm.....to si takhle jedu ze Střešovic do centra Prahy a protože vím o úsekovým měření, kde zmrdi neustíle přepínaj limit 30 a 40, dávám si sakra bacha. Kvůli samýmu soustředění na ručičku tacha málem nezaregistruju skupinu chodců, který vcházej na přechod (kvůli kterýmu tam to omezení je), ale v klidu zastavuju, pouštím je a zase se rozjíždím - a najednou prásk! zase mžitky před vočima - všechny je potřeba vyfotit, preventivně4
20:42:22
29.01.2012
myschaak AZNP K.Hora
-> Matsoft: takhle mě tenkrát taky někde za prahou něco blejsko...červenej záblesk docela dlouhej,čuměl jsem co se děje bo jsem jel s matesem a zrovna si svítil mobilem na mapu3

jo a dvakrát oranžovej záblesk jsem chytil taky,někde za Turnovem,jenže byla mlha jak kráva tak jsem byl asi neidentifikovatelnej 3
19:03:38
29.01.2012
StepaNoFUN
-> Matsoft 29.01.12 12:17:07: To otázkou určitě je. Ale blesk se používá při nočním focení s radarem naprosto běžně i při měření z auta... To že k němu dochází jen velmi zřídka, jelikož rameno zákona "nemá dostatek mužů (a žen)" a jsou rádi že v noci zvládají preventivně buzerační kontroly lékárniček a povinné výbavy a řešení dopravních nehod, je věc druhá. Navíc v nočních hodinách bych argumentoval spíše materiálním aspektem přestupku (neznám to tam, takže nevím jestli se jedná o přehledný úsek se sporadickým výskytem chodců, nebo o nepřehlednou zatáčku s přechodem naproti hospodě atd...) a nikoli oprávněností a způsobu měření rychlosti a zaznamenávání přestupku.

-> OndraKrupi: Ovce rozhodně nejsem. ;-) A kdykoli je to možné, tak se pokouším argumentovat a hájit se všemi reálnými prostředky. Ale nějak nevím, proč bych projížděl okolo stabilního (z 99% označenýho) radaru vyšší rychlostí než je povolená a zbytečně si přidělával problémy. Navíc argumentovat "legálností měření" - konkrétně oslněním a tím snížením bezpečnosti v daném úseku...
13:20:14
29.01.2012
OndraKrupi
-> Matsoft 29.01.12 12:17:07: no jenomže (no jak bych to řekl) "ovce" ti řekne že prostě 50km/h je 50km/h
12:45:06
29.01.2012
Matsoft
-> Tom.t - malej ale vychcanej překupníček: tak vis jak. Je to firemni auto. A ja byl na miste spolujezdce. A je mi to vicemene fuk.
12:34:49
29.01.2012
Tom.t - malej ale vychcanej překupníček
-> Matsoft: piráte !1 3
12:17:07
29.01.2012
Matsoft
-> Stepan FUN: otazkou ovsem jest, zda projet vesnici cca 65km rychlosti v 5 rano je nebezpecnejsi nez 10 sec nic nevidet.
11:47:01
29.01.2012
StepaNoFUN
-> Matsoft: Pokud tam pojedeš povolenou rychlostí, tak záblesk nebude. A pokud pojedeš rychlejc, tak jsi tu bezpečnost provozu už ohrozil, takže na tohle to neuhraješ... Legální to je. I když dneska už většinou používaj infra přisvětlení a objektivy s velkou světelností. Bohužel (pro ně) tenhle systém na starý (nereflexní) značky funguje na ho... a navíc identifikace řidiče je pak značně problematická.
07:09:38
29.01.2012
Matsoft
mam otazku k subj. Protoze mi neprijde normalni, kdyz jedu, najednou 2x zablesk takove intenzity, ze asi 10sec nevidim vubec nic.

Navic mi znamy, ktery pracoval u pcr rikal, ze blesk nesmeji pouzivat z duvodu oslneni. Konkretne mne takto vyblejsknul radar ve starem vestci. Proto mne zajima legalnost pouziti takovehoto zarizeni, ktere ohrozuje oslnovanim bezpecnost provozu.
Extreme Tyres