Vyzva k uhradě příspěvku nepojištěných

prohledat
81 příspěvků (zobrazeno 51 až 81) od 16.11.2011 do 07.01.2013, založil/a pajak
řadit dle data
23:59:51
18.11.2011
StepaNoFUN
-> john simple: Bez STK by Ti nedali ani korunu... Respektive možná za Tebe i zaplatili někomu dalšímu, ale zpětně by to po Tobě vymáhali. Se slovy: Jelikož automobil neměl platnou STK a tudíž byl nezpůsobilý k provozu na pozemních komunikacích (takže neměl na pozemní komunikaci vlastně co dělat a když by tam nebyl, tak by se nehoda vůbec nestala), tím zaniká nárok na pojistné plnění. Schválně si zkus přečíst obchodní podmínky a zvlášť výluky z pojištění. Jak už bylo zmíněno - pojišťovna nejdřív hledá důvody proč by nemusela zaplatit nic - technický stav vozu (nepovolené, případně nezapsané zjevné úpravy), nezpůsobilost řidiče (alkohol, drogy), platnost STK (ME), účast vozidla na sportovní akci, případně i takový kraviny jako to, že se nehoda nestala na pozemní komunikaci, ale mimo ni (pokud někoho zbouráš na dvoře, tak je to taky tak trochu potíž) a pak až řeší způsob jak zaplatit co nejmíň...
22:22:22
18.11.2011
john simple
Stepan FUN 17.11.11 12:56:19 napsal:

→ Syny: Nicméně už jsi někdy zkoušel jak by to dopadlo,

kdyby jsi měl auto bez platný STK, ale platnou pojistkou a někoho naboural?

Jestli ne, zkus to. ;-) Stejně bys to zaplatil všechno, protože to auto

nemělo co dělat na silnici…

Každopádně jak jsem psal – uvidíme jak to dopadne a co mi odpověj. Vím,

že jsem blbej, ale vzhledem k situaci která byla v tý době jak doma, tak

v práci, jsem tu pojistku prostě uzavřít zapoměl. :-/

→ Luky.: Hezký. Takže je alespoň malá naděje, že by to

mohli uznat. :-)

tak na hovno se ta pojistka plati, kdyz nema auto platnou stk ?

kdyz je nejaka havarka, ma tam podil, ze to auto nema STK ?
22:32:00
17.11.2011
pajak
-> Stepan FUN 16.11.11 20:44:36: tak to by bylo fain , kdyby ti to uznaly, já to už koupil bez technický, takže bych se z toho snad vykroutit mohl... ale když to neuhradim do 30 dní tak začnou naskakovat další sankce, tak dej prosim vědět až ti odpověděj. Díky
22:26:34
17.11.2011
pajak
-> Matsoft 17.11.11 15:13:46: dal bys mi prosím odkaz na stránky s timhle zákonem? rád bych si to prostudoval. diky
22:24:54
17.11.2011
pajak
-> j_j 16.11.11 17:00:37: A nevis prosimtě náhodou jak ten soused dokazova nepojízdnostl? Zajímalo by mě jaký argumenty použít, aby je uznaly. diky
15:13:46
17.11.2011
Matsoft
Jenze jeden predpis ci zakon rika, ze pokud vozidlo nema pojistku + 14dni nema TK, ze se stava souborem nahradnich dilu jehoz technickou zpusobilost lze obnovit novou TK. a soubor ND neni vozidlo, tudiz...... (doplnte svuj vyklad sami)
15:08:18
17.11.2011
tomsal55
-> Syny 17.11.11 13:48:15: Jak i v tom článku píše je to nejednoznačny ,asi budeme muset počkat, až to dá někdo k soudu, a pak čekat na rozhodnutí.
upraveno 2x, naposled 17.11.2011 15:08:48
14:20:54
17.11.2011
StepaNoFUN
-> Syny: Tohle nemá cenu... Každopádně uvidíme co mi napíšou. Pak sem to vyjádření dám.
13:48:15
17.11.2011
Syny
-> Stepan FUN: Jenze ono nejde legalne provozovat ani kdyz neni pojisteny, takze tim ze ho nepojistis tedy muzes argumentovat taky, ze nejezdilo a jestli ma nebo nema TK je fuk :)
13:47:14
17.11.2011
Syny
-> Luky. 17.11.11 10:07:53: Takze podle toho (jestli to dobre chapu), kdyz prestanu platit pojistku a nesjednam novou, tak mi automaticky vyradi auto z registru?

Jakto, ze tedy pojistovny vymahaj nejaky nezaplaceny pojistky, kdyz to je defakto jejich problem, ze si to nevyridili s dopravkou a auto se nevyradilo z registru? Tomu nejak nerozumim... Takhle kdyby to slo jak tam pise, tak cely eko. likvidace pudou do haje...
upraveno 1x, naposled 17.11.2011 13:50:16
13:43:14
17.11.2011
StepaNoFUN
-> Syny: Každopádně si přečti ten odkaz, co sem dával Luky. . Tam je to napsaný docela hezky... A když to vezmu kolem a kolem - pokud to nemá platnou STK, tak je to skoro stejný, jako kdyby to mělo značky v depozitu - ani jedno nelze legálně provozovat...
13:39:56
17.11.2011
StepaNoFUN
-> Nwkt: Tak no by to bylo asi podobný, pokud by vozidlo zjevně nesplňovalo podmínky provozu na pozemních komunikacích (úpravy atd.). Takže např. se závoďákem (samozřejmě neřeším ty na závodních číslech) bourat v běžným provozu by mohlo bejt zajímavý. Jak můžou, tak se z toho vykroutěj se slovy, že to auto nemělo co dělat na silnici. Teda pokud máš uzavřenou tu pojistku, tak oni to zaplatěj (stejně jako ČKP platí za ty nepojištěný), ale po Tobě to budou zpětně vymáhat...
13:37:07
17.11.2011
Syny
-> Stepan FUN: Vsak jo... Ale proste pojistovne je jedno jestli to ma TK nebo ne a jestli s tim jezdis bez TK nebo s ni... To oni neresi a proto pro ne asi nebue ani argument, ze auto TK nemelo. Ja si todle zjistoval, kdzy jsem skodovku odstavil a todle mi bylo receno. Ze to jestli mam TK nebo ne je moje vec, ale pojistky ze se to vubec netyka...
13:13:36
17.11.2011
Nwkt
-> Stepan FUN: Ono toho bude asi víc finance.idnes.cz/opilce-z a-volantem-cekaji-casto-do zivotni-splatky-pokud-prez iji-pxh-/poj.aspx?c=A11110 7_... pomalu postrádá smysl to platit, když se z toho nějakýma kličkama pojišťovny vykroutí
12:56:19
17.11.2011
StepaNoFUN
-> Syny: Nicméně už jsi někdy zkoušel jak by to dopadlo, kdyby jsi měl auto bez platný STK, ale platnou pojistkou a někoho naboural? Jestli ne, zkus to. ;-) Stejně bys to zaplatil všechno, protože to auto nemělo co dělat na silnici...

Každopádně jak jsem psal - uvidíme jak to dopadne a co mi odpověj. Vím, že jsem blbej, ale vzhledem k situaci která byla v tý době jak doma, tak v práci, jsem tu pojistku prostě uzavřít zapoměl. :-/

-> Luky.: Hezký. Takže je alespoň malá naděje, že by to mohli uznat. :-)
10:11:51
17.11.2011
Syny
Ja kdzy mel 3roky rozebranou Skodovku bez TK, tak jsem pojistku pekne platil... Pak jsem ji dal do depozitu a po dvou mesicich prodal :) Takze jsem na pojistce prosral jen tak asi 10 000 - ac to nemelo TK a taky to stalo na soukromem pozemku rozebrany :)

Ono je problem, ze pojisteni a TK jsou dve uplne jiny veci co spolu nijak nesouvisi... Pojistovnu moc nezajima, jestli ma auto TK bo ne. Takze ohanet se tim, ze od doby co nebyla TK sem auto neprovozoval protoze sem to oficialne nesmel je asi stejnej argument jako tvrdit, ze jsem s autem nejezdil po celou dobu nepojisteni, protoze to se taky ofiko nesmi :)
upraveno 3x, naposled 17.11.2011 10:14:28
09:59:29
17.11.2011
dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :)
-> Stepan FUN: Pokud vím, tak pojistka zaniká dnem prodeje vozu a ty si musíš novou uzavřít ještě než ho jdeš přihlásit, protože bez toho ti ho ani nepřihlásí.
22:35:42
16.11.2011
StepaNoFUN
-> Zazaa: Pokud to bylo na Tebe odhlášený až v únoru, tak pojistku bys měl platit až od února. Sice jsi byl majitel dřív (dle smlouvy) ale stejně jsi nový pojištění nemohl uzavřít (a on zrušit) dřív.
22:06:20
16.11.2011
Zazaa
mimochodem co urcuje ten zacatek povinnmosti platit PR ? treba pokud je auto koupene v listopadu a velkej TP se zapsanou odhlaskou datovanou na unor jelikoz driv se puvodni majitel neobtezoval poslat doklady ?

podle me by to melo bejt datum zapisu te odhlasky jelikoz do te doby clovek nemel technicak a nemohl si to pojistit stejne tak do doby odhlaseni teoreticky puvodni majitel nemuze zrusit pojistku nebo se mylim ?
21:15:24
16.11.2011
Star LC20
-> Stepan FUN: hmmmm. No doufám, že Ti to projde, ptže toto je strašnej bordel, a každopádně by měli zohlednit, žes auto nemohl a ani neprovozoval. Tak proč za něj platit kurva pojistku....Když člověk koupí např. vrakoidního veterána v odhlášce, kterej není schopen projít STK (není tedy možnost depozitu) a pracuje se na renovaci, tak platit pojistku jest totální prasárna. Ale to jsem odbočil =) Tak díky za info prozatím
21:08:40
16.11.2011
StepaNoFUN
-> Star LC20: Ne. Auto jsem koupil jako 4tej člověk po odhlášení (v roce 2009 a odhlášený to bylo od 2006), tudíž to nešlo dát do depozitu, jelikož v tom byl nelegální plyn, tak nešla udělat evidenčka, bylo to neprovozovatelný... STK to mělo platnou necelejch 6 měsíců, nicméně jak píšu - jezdit se v tom nedalo, tak jsem to dovezl do práce a odstavil. Pak to skoro rok čekalo na renovaci... Tak jsem jim první zaplatil (za blbost se platí) a u druhý jsem jim napsal, že jsem ochotnej jim to doplatit do konce STK (což znamená další cca 4tis...). Pokud by to tím skončilo, byl bych rád. Jinak nepojištěný to bylo rok a měsíc. Když to projde, budu v tom jen za necelejch 10 a ne za 20+...
upraveno 2x, naposled 16.11.2011 21:33:52
21:03:36
16.11.2011
Star LC20
-> Stepan FUN: ....jakože jsi to měl na sebe v odhlášce, mimo jiné rok a měsíc do dne, než Ti propadla STK?
20:56:50
16.11.2011
StepaNoFUN
-> Star LC20: Až to nějak dopadne - zatím čekám na vyjádření, ale čekám, že to dopadne stejně tak, že to budu muset zaplatit, tak samozřejmě napíšu co a jak... No každopádně mám to rok a měsíc, takže krásnejch cca 20tis v pr.... :-/
20:54:00
16.11.2011
Star LC20
-> Stepan FUN: to by mě taky zajímalo. Až budeš vědět víc, dej kdyžtak vědět 4
20:44:36
16.11.2011
StepaNoFUN
-> pajak: Tak to těch výzev čekej ještě několik se stejnou částkou... V intervalu cca 3 měsíců. Já to teď řeším s ČPP taky a jsem zvědavej jak to dopadne. Jednu už jsem zaplatil, přišla druhá. Tentokrát jsem jim napsal, že to auto bylo od začátku sice nepojištěný, ale nepojízdný a stálo na soukromým pozemku (tudíž nebylo provozováno), ale že jsem ochotnej jim to uhradit do doby než tomu skončila technická a tudíž i legislativní možnost provozovat vozidlo. Tak uvidím, co mi odpovědí...
20:17:26
16.11.2011
Star LC20
Hihi, lidí s autem pouze v odhlášce znám vícero, na ty šťastnější se zatím nepřišlo (ticho po pěšině x let), na ty méně šťastné ano. Bylo to však díky tomu, že se rozhodli podniknout nějaké administrativní kroky - přihlášení / likvidace / prodej. A nikomu z nich se nepovedlo obměkčit ty zm*dy, takže platili pojistku zpětně. Tím chci říct, že pokud bys měl štěstí na správný lidi na správných místech, možná se tomu vyhneš. Uvidíš
20:09:31
16.11.2011
Evž@
-> pajak: auto může být nepojištěné pouze v depozitu
17:00:37
16.11.2011
j_j
bavil jsem se s pojištovačkou (ČP) a ta mi říkala, že soused měl takhle taky nepojištěný auto a dokázal, že bylo u něj na pozemku a rozebraný a oni mu to odpustili...
17:00:29
16.11.2011
havlik
Ne
16:59:07
16.11.2011
pajak
Vzáří 2008 jsem koupil škodovku na díly, byla na pmne odhlášená do tzv polopřevodu, ale já si ji nikdy nepřihlásil a hned jak jsem ji přivezl, začal jsem ji rozebírat na díly, "očesal" jsem ji a co zní zbylo jsem nechal ekologicky zlikvidovat a zrušil jsem ji v dubnu 2009. Teď mi přišla výzva na 4670kč protože jsem ji neměl pojištěnou i přezto, že celou dobu stála za barákem a já jsem s ní nikdy nevyjel!!! Je nějaká možnost se z toho vykroutit, např že bych dokázal její nepojízdnost kupní smlouvou nějakého z dílů(např motoru)???
Extreme Tyres