-> john simple:
jj přesně tak na kasli je jen 7místné a vyřízlé ani znehodnocené není a v techničáku je klasika TMB.. jj prý to nový vinko není zas tak špatně uřízlý takže to převařim a bude to.. no taky doufám že nic platit nebudu, protože by to chybělo na renovaci..:o)
skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Výměna kasle..???
22:43:47
09.06.2011
09.06.2011
ziza
06:08:22
09.06.2011
09.06.2011
john simple
na tom zachráněném rapidu máš 7dmi místné číslo?
tzn, že tam není vyříznuté to VIN?
na kastli je jen 7dmi místné a začíná písmenem, to je v pořádku. na štítku a v papírech je delší protože začíná TMB.
Dej sem foto te kastle, cos zachránil ( tam kde je VIN a techničák druhá strana ) .
Jinak to nové tam budeš muset převařit, EKO zřejmě platit nebudeš, ale zeptej se na úřadě
tzn, že tam není vyříznuté to VIN?
na kastli je jen 7dmi místné a začíná písmenem, to je v pořádku. na štítku a v papírech je delší protože začíná TMB.
Dej sem foto te kastle, cos zachránil ( tam kde je VIN a techničák druhá strana ) .
Jinak to nové tam budeš muset převařit, EKO zřejmě platit nebudeš, ale zeptej se na úřadě
23:07:51
08.06.2011
08.06.2011
ziza
A ještě jedna věc mě zajímá jak bych se mohl vyhnout tomu vyděračskýmu eko poplatku?? je to v odhlášce v roce 2007 takže kdybych to ted dohlásil na sebe tak bych to teoreticky platit nemusel.Někde sem totiž slyšel že auta která nejsou dohlášený ještě před datumem kdy se začalo platit eko výpalný se dohlásí bez tohoto poplatku.. ?? a tenkrát sem se ptal u nás na kladně na DI jak dlouho může být auto jenom v odhlášce a řikala mi že snad ne víc jak měsíc(už přesně nevim) ale já ho měl ohlášený skoro rok a půl a žádná sankce mi za to nehrozí.. myslím si to správně..?? nebo už je to zase jinak.?? tady ještě foto techničáku..
22:37:17
08.06.2011
08.06.2011
ziza
Nn kasle byla měněná na tom rapidu fyzicky(ny tý kasli jak sem zachránil) má jen 7místný číslo a doklady jsou ještě bez výměny kasle tak vinko začíná TMB... Tak to sem tam kde jsem byl.. protože od kasle papíry nejsou.. takže mi asi nezbude nic jinýho než potupná ilegalita..
15:14:41
08.06.2011
08.06.2011
Hurdis
-> john simple: Můžu potvrdit, je to tak. Jen mám zkušenost s požadavkem na stejný rok výroby (ne plus mínus stejně) a do výroku: "musí mít oba vozy technický průkaz" je třeba vložit slovo PLATNÝ. Toť můj bývalý zádrhel, jinak to šlo bez potíží jak na odboru dopravy tak i na STK.
13:52:25
08.06.2011
08.06.2011
john simple
a pochopitelně musí mít oba vozy technický průkaz
13:19:28
08.06.2011
08.06.2011
john simple
ptal jsem se na úřadu, výměna kastle u vozu řady 742 a 743 je ještě možná.
musí však odpovídat oba vozy ročníkově , aspoň zhruba plus mínus nějaký rok a musí být stejný typ motoru, jinak se to pak musí v TP upravit. Vypíše se žádost na úřadě o výměnu kastle a pak se jede na STK kde nové VIN vyrazí technik. Stare VIN se překřížkuje.
Toto platí u 17místného VIN, které začíná TMB..... u kratších VIN, tj u starších modelu se to pak upravuje v TP přímo na uřadě
musí však odpovídat oba vozy ročníkově , aspoň zhruba plus mínus nějaký rok a musí být stejný typ motoru, jinak se to pak musí v TP upravit. Vypíše se žádost na úřadě o výměnu kastle a pak se jede na STK kde nové VIN vyrazí technik. Stare VIN se překřížkuje.
Toto platí u 17místného VIN, které začíná TMB..... u kratších VIN, tj u starších modelu se to pak upravuje v TP přímo na uřadě
08:52:08
08.06.2011
08.06.2011
Matsoft
-> john simple: zalezi na tom kdy ji absolvoval.... pokud pred platnosti toho nesmyslu s vyrazenim puvodniho cisla dle tp, tak tam je jen vymena.... pokud po nem, je tam ta veta o VIN nahradni technologii... pokud je tam VIN VYRAZENO NAHRADNI TECHNOLOGII, tak je to snadne...
07:40:56
08.06.2011
08.06.2011
john simple
ten rapid už výměnu kasle absolvoval - máš na mysli ten rapid, co jsi od něj sehnal doklady ?
to bys měl mít v TP napsáno něco jako: výměna karoserie, přiděleno původní výrobní číslo
a v malém OTP: číslo VIN vyraženo náhradní technologií
to bys měl mít v TP napsáno něco jako: výměna karoserie, přiděleno původní výrobní číslo
a v malém OTP: číslo VIN vyraženo náhradní technologií
23:03:44
07.06.2011
07.06.2011
Rotak
-> ziza: to stary překytovat a vyrazit nové číslo
22:56:47
07.06.2011
07.06.2011
LiMaK - 742 forever
na prosté slovo vin vyraženo náhradní technologii zapomen, puvodni vin musi souhlasit a byt citelné(PŘEKŘÍŽKOVANÉ) osobne bych si pohrál s myšlenkou čísla na káře které odpovídá s doklady, neb na jakoukoli prestavbu kasle uz skoro zapomen. Jakym způsobem dostanes na kastli cislo odpovidajici s doklady si domysli sam, je vícero způsobů ;-)
00:30:26
07.06.2011
07.06.2011
ziza
Ahoj hoši mám problém. Tak před rokem jsem zachránil před likvidací jednoho rapida(s dokladama to nešlo) sehnal jsem jiný doklady (velký Tp a vinko, SPZ a malej Tp ztratil) A potřeboval bych poradit jak to dát dokupy. Vím že auto jednou vyřazený už obnovit nejde a¨le ten rapid už výměnu kasle absolvoval (nneí tam celý vinko) Tak co s tím hoši?? To vinko mi poslal dost málo vyřízlý..:o(popř jestli někdo nemáte známý na kladenským DI. Předem díky