Polopřevod - existuje jistota proti ojebu?

prohledat
87 příspěvků (zobrazeno 1 až 50) od 16.02.2011 do 28.02.2014, založil/a Domajz
řadit dle data
11:44:21
28.02.2014
dragon_cb_cz
-> doking: Ne, z TP se pak stává jen kus papíru...
09:11:24
28.02.2014
doking
-> dragon_cb_cz: -> Bukaj: Ano, prostě a) se mě netýká,protože to mám v polopřevodu dle b) a když to teda přihlásím a dám do depozitu,tak tím pádem se mě nebude týkat ani a) protože to bude méně jak 18 měsíců (tzn v mém případě 10, jestli část a) bude řešena hned od 1.1.2015 (tedy že tam není 6ti měsíční lhůta jako u b))

-> Bukaj: Co se týče véček,jo já to vím,že stačí kupní smlouva a co se týče provozování veterána, je mi asi fuk,jestli na něm budou značky V či krajské (původní na to stejně nevrátím...)

Tady mi jde jen o to,že pokud se nemýlím,tak prostě přechodem na véčka mi zanikne velký tp, i když ho stále budu mít třeba fyzicky u sebe ( i tak nebude platit) a to je to co se mi nelíbí,že když ho to auto stále má, tak je škoda o jeho ,,rodnej" list takhle přijít prostě z historickýho pohledu na celou situaci.

A nebo i u véček,když má veterán velký tp,tak je stále jakoby platný a vše se do něj zapisuje normálně? Veteránské číslo a tak podobně?
00:52:51
28.02.2014
dragon_cb_cz
-> Bukaj: Když mi najdeš odkaz na text tý novely tak ti to vyčtu a nebo prostě hledej - už jsem to psal 8 Ale to co je dnes "trvalé vyřazení" bude nově tuším "likvidace" nebo "zrušení", a to co je dnes depozit bude nově "vyřazení", které může být krátkodobé nebo dlouhodobé - ale detaily už si fakt nepamatuju.

-> doking: Na Včka ti stačí kupní smlouva... A k tvému dotazu:

1) Jelikož auto nemáš v depozitu, ustanovení a) se tě netýká.

2) Týká se tě ustanovení b). Tzn máš do 30.6.2015 čas auto na sebe dopsat - klidně s tím, že ho strčíš do depozitu.
00:41:22
28.02.2014
Bukaj
-> doking: Z té citace zákona vyplývá, že pokud se do 6 měsíců ode dne, kdy ten zákon vstoupí v platnost, nedoregistruje, pak "zanikne".

Na Včka nepotřebuješ ani ten techničák, stačí nějak doložit původnost... ;-)
00:30:47
28.02.2014
doking
Tak jen pro pořádek,v mém případě naposledy:

zákon 56/2001,(Předpis č. 239/2013 Sb.), platnost od 1.1. 2015, v části článku II, přechodná ustanovení, následující znění:

4. Silniční vozidlo, které je ke dni nabytí účinnosti tohoto zákona trvale vyřazené z registru silničních vozidel, se považuje za silniční vozidlo zaniklé. Silniční vozidlo se dále považuje za zaniklé, pokud ke dni nabytí účinnosti tohoto zákona

a) je dočasně vyřazené z registru silničních vozidel po dobu přesahující 18 měsíců a vlastník tohoto vozidla do 1 roku ode dne nabytí účinnosti tohoto zákona neučiní oznámení podle § 12odst. 4 zákona č. 56/2001 Sb., ve znění účinném ode dne nabytí účinnosti tohoto zákona, nebo

b) není u tohoto vozidla zapsán v registru silničních vozidel jeho vlastník a do 6 měsíců ode dne nabytí účinnosti tohoto zákona není podána žádost o zápis vlastníka silničního vozidla do registru

Takže po diskuzi tady, hlavně s -> dragon_cb_cz: , tak tedy když půjdu a absolovuji registrační kolečka vedoucí k dočasnému vyřazení vozidla, takže podle bodu a) mi nebude hrozit, že za současného stavu zákona a v platnost vstupující novely mi nehrozí,že mi to to auto papírově zrušej? (18 měsíců to nebude) Jen se ujišťuji.

A ano možná v některých věcech jsem trošku paranoidní, ale chvílemi v tomhle státu už nevěřím ničemu.

A platí stále to,že dočasný je na 12 měsíců a pak každých 6 prodloužení?

A teď částečně mimo téma,když nesplním podmínky a i b,tak nastane následující situace:

Nejhorší,co se může stát,že to bude papírově zrušeno,ale velký tp mi fyzicky zůstane s neustřihnutým rohem (i když bude neplatný), tak ale pořád to budu moci dát na véčka že?
00:15:05
28.02.2014
ZdeněkH - zrušená registrace
-> Bukaj: Dobře zase jsem to nedomyslel, ale taky pravda. OP i řidičák mám na adresu kde taky fůru let nebydlím a vyřizovat se mi to nechce, ale to není ten důvod. O SPZ mi nejde ta je mi buřt.
00:11:27
28.02.2014
Bukaj
-> ZdeněkH: Tak důvody mohou být různé...

... já třeba už pět let nebydlím v místě mého trvalého bydliště a jediný důvod, proč jsem neprovedl úřední změnu je ten, že bych přišel o původní SPZ na jedné škodovce...3
22:59:27
27.02.2014
-> Bukaj: jen příklad no.

Mě stejně vadí konec polopřevodu z jiného důvodu. Nemůžu na sebe dokončit přepis auta z jednoduchého důvodu, ale psát ho nebudu. Chytrému stejně dojde.
22:21:52
27.02.2014
Jozka
-> Bukaj: Jo, takhle je to navržený.. už jsem zas zapomněl, ale snad půlroční a pětiletej. Asi se k nim info nedostalo, že takový pojistky existujou - no, nejsou to ti nejchytřejší z nás, bohužel.. špatně vybíráme u voleb3
22:20:06
27.02.2014
Bukaj
-> ZdeněkH: Opatřit si v dnešní době SPZ, ať už kradenou, nebo vyřazenou (neplatnou) není nijak složité - jsou jich spousty ve sběrnách, po garážích, na Aukru, v pangejtech (tam většinou jen nepárově)... a přesto čas od času vídám auta s namalovanou SPZkou...3

Myslím, že se případným novým zákonem situace nezmění.6
22:11:22
27.02.2014
Bukaj
-> dragon_cb_cz 26.02.14 10:14:41: Hele, a kde jsi našel, že bude nějaký "dlouhodobý depozit" a bude stačit zajít na úřad jednou? Co jsem se ptal úřednice, když jsem byl minulej tejden prodloužit depozit, tak prý asi budu vědět dřív, než ona, jestli dojde k nějaké změně...8

A To myslíš, že bude depozit dlouhodobej a depozit krátkodobej? Jestli jo, tak nevím, k čemu by byl ten krátkodobej dobrej. Na to, abych u sezonních aut ušetřil za pojištění "přes zimu" existujou speciální pojistky a než bych každej rok sundaval značky a běhal s nima na ouřad vystát půldenní frontu a pak ještě jednou a zase je nandaval, to bnych radši těch pár stovek za povinko oželel...
18:28:03
26.02.2014
Jozka
-> Kocvin: To se asi zalekli, jestli nepatříte k organizovanýmu zločinu..4 -> Tomaso435: 3 3 Pálím všechno na čem je např. adresa, SPZ jsem ještě nezkoušel (holt příště, hliníkový by se možná i daly..) - ale když jsme kdysi likvidovali tabulky, hlášený jako kradený (i s autem), fikli jsme je na čtvrtiny, půlku čtvrtin zahodili do firemního šrotu a tu druhou pro jistotu odvezli někam jinam.. Důchodci a malý děti jsou totiž strašně všímavý a štouravý..5
15:41:53
26.02.2014
Tomaso435
-> Jozka: pálíš spzky jo? 3
15:32:32
26.02.2014
Kocvin
No někdy dva roky zpět chytli kámoše v mém zeleném favoritu bez papírů v odhlášce uprostřed Frýdku-Místku.. Ve předu měl značku FMM vzadu STI a na dotaz kde ji vzal odpověděl že jí našel u cesty a líbila se mu1 Když policajtům otevřel kufr bylo tam asi dalších 10 spz z mé sbírky včetně těch které k autu původně patřily.. Čekal jsem že z toho bude průser jako blázen ale nakonec dostal jen půl roku zákaz a šestku pokutu.. Já dostal pokutu 7tis. za to že jsem mu to fačko půjčil. Dokonce nám nechali všecky spz i auto..
15:31:22
26.02.2014
Jozka
-> dragon_cb_cz: Taky tak.. a tímto děkuji kotli na pevná paliva..4
15:25:06
26.02.2014
dragon_cb_cz
-> Jozka: 52 Osobně likviduju vše co zavání jakoukoliv osobní identifikací.
15:18:44
26.02.2014
Jozka
-> dragon_cb_cz: Že jsem paranoidní ještě nemusí znamenat, že po mě nejdou..4
15:10:13
26.02.2014
dragon_cb_cz
-> ZdeněkH: Jak říká Jozka... chce to bejt paranoik a značky prostě fyzicky zlikvidovat.
14:43:08
26.02.2014
Jozka
-> ZdeněkH: Takhle pak nastane ta správná amériká.. tam jim je taky jedno, jestli máš propadloou registraci, auto nebo tabulky jsou hlášený jako kradený anebo prcháš od bankovní loupeže..

Logicky bych soudil, že stejně jako teď půjdou nejdřív po posledním známým vlastníkovi/provozovateli vozidla (značek), což znamená se značkama naložit logicky stejně jako teď s věcma jako jsou prošlý platební a jiný karty, nepotřebný průkazy ke vstupu kamkoliv a jiný takový záležitosti - čili nakrájet na proužky a vyhodit na třech různých místech, aby se nedaly zneužít..
14:28:07
26.02.2014
-> dragon_cb_cz: No jo blbě možná napsáno. Huba (prsty) rychlejší než myšlenka.

Myslel jsem to tak. Mám auto v polopřevodu, vstoupí v platnost nový předpis, auto i papíry defakto přestanou existovat. Auto zlikviduju ať už svépomocí nebo ho odvezu do lisu. Zůstanou mi značky a co s nimi? Hodím je do popelnice, najde je podivná existence a dá si je na svoje fáro, zajede například natankovat a nezplatí a ujede. Se bude policajtům přece pak cokoli blbě hledat. Ano teď asi taky když někde někomu šlohnou značky a zloděj je použije výše popsaným způsobem.

Opravdu neřeším běžnou jízdu a odchycení opičákem.
14:12:37
26.02.2014
Jozka
-> dragon_cb_cz: Nijak jsem ten jejich registrační systém nezkoumal, ale tuším, že je to v podstatě způsob, jak vybrat silniční daň.. jezdíš, koupíš si registraci, nejezdíš, nekoupíš.. chceš zas jezdit, opatříš si novou, starý tabulky šlehneš do popelnice.. celkem pohoda řekl bych.

-> ZdeněkH: No ale co Drak popisoval, je v současnosti zatím jedinej možnej postih za jízdu s neplatnými (z jiného vozidla, padělanými, pozměněnými, zcizenými apod...) a nově "zaniklými" RZ/SPZ. Mám dojem, že zákon novou situaci (pokud teda nastane) extra neřeší - on už takhle je za to flastr jak kráva.
14:07:25
26.02.2014
dragon_cb_cz
-> ZdeněkH: Nechci bejt rejpavej, ale z toho co píšeš je občas obtížné pochopit, co vlastně myslíš... V tomhle případě jsem to pochopil tak, že se ptáš co by znamenalo použití takový "zneplatněný" SPZky (ne nutně tvojí osobou). Mimochodem, já jsem taky neřešil "cio na to policajti" - tohle by totiž šlo do správního řízení.

Jinak nechápu proč by to mělo vést k nárůstu podvodů s SPZkama - vždyť se nic nezmění. To ustanovení o zneplatnění dokladů je jen přechodný a jednorázový.
14:01:26
26.02.2014
-> Jozka: 3

-> dragon_cb_cz: Zase řešíš úplně něco jiného než jsem psal. Vydechni, nadechni a přečti si to znova. Přibude podle mě mnohem víc podvodů s SPZ než je teď od ujíždění od benzinky bez placení po prasení. A opět neřeším (zatím) co na to policajti pokud tě chytí (všiml sis toho?). To jsou jen příklady co mě napadli, že jsme je někde například v poslední době slyšel.
13:52:15
26.02.2014
dragon_cb_cz
-> Jozka: Heh... ten jejich systém obnovovanejch registrací jsem nikdy nepochopil, teda pokud jeho smyslem není jen zkasírovat poplatek (což asi je).
13:49:32
26.02.2014
Jozka
-> dragon_cb_cz: To je slabý.. propadlá registrace jako v US = nejspíš zločinec, čili rozplácnout na kapotu, rozkopnout nohy, prohledat otvory a tak..4
13:44:57
26.02.2014
dragon_cb_cz
Tam myslím není co řešit, je to prostě neplatná SPZka, tzn je to z pohledu zákona už jen kus plechu. Že je maj lidi v garáži asi nikdo řešit nebude, ale kdyby tě s ní chytil policajt, tak je to ekvivalentní jízdě bez SPZ nebo s jinou SPZ než byla přidělena a bye-bye papíry a úspory na dovolenou...
13:41:56
26.02.2014
Jozka
-> ZdeněkH: Dneska se odevzdává oboje (RZ i SPZ) na dopravním odboru, pokud teda "neztratíš" - oni si je pak šrotujou sami. Ty, co budou zneplatněné novým způsobem, fakt netuším, jakej budou mít osud, kdoví, jestli to mají vymyšlený zákonodárci a je to zajímavá připomínka.. Možností je fůra, od výzvy k jejich odevzdání až po zabavení a sešrotování vozidla jako v některých angolských zemích (u nás pak nejlépe na náklady toho, na nich provozoval)..
13:17:26
26.02.2014
No můžu jen doufat, že se něco ještě změní.

Zajímala by mě jiná věc. Co spz (nebo rz vyberte si). Dneska když se auto zruší tak se musí někam odevzdat (nevím kovošrot nebo úřad když to jdu odhlásit z provozu), ale co pak? V tom co jsem vložil se píše jen o tom, že jsou neplatné, ale vracet je nebudu muset jak to tak chápu. Šmelina? Čórování třeba benzínu?
11:22:48
26.02.2014
doking
-> dragon_cb_cz: díky,napsal jsem mu,uvidím,jestli dokáže poradit,zda mi řekne něco nového.
11:01:31
26.02.2014
dragon_cb_cz
-> doking: Napiš -> Joey 120 LS: , ten přepis s testací řešil, tak ti poradí.
10:58:34
26.02.2014
doking
-> dragon_cb_cz: No mám,můžu jí tam zkusit víc,nechával jsem ji dělat u Pragosu,ale teda nejspíš je propadlá,páč pokud vím,musí se to každý rok do května prodlužovat,nicméně,to jsem nedělal,protože už to auto mezitím bylo ve stodole na cihlách...ale zkusím to protože Pragos jako takovej mě nijak nekontaktoval abych si to šel prodloužit,přitom mi myslím,říkali,že na to budou upozorňovat, pak tam mám taky nějaký datum,že celej ten průkaz má platnost někdy do září 2014,tedy od založení 5 let,tak ho tam vezmu a uvidím co mi na to řeknou.
10:49:47
26.02.2014
dragon_cb_cz
-> doking: A testaci máš? Tak pokud to budeš řešit v Praze, tak tady údajně na odpuštění EKO staší i klubovka...
10:41:37
26.02.2014
doking
-> dragon_cb_cz: Jako já se na nějaké pokusy o to vyhnout se ekodani,mohl vykašlat už v roce 2009 rovnou a jít to přihlásit druhej den, ale to byly ty počátky,kdy to jako půjdes průkazem historického vozidla,se tý eko zbavit no, tak jsem si ho hezky nechal udělat a pak mi na úřadě řekli,že to pujde tak za půl roku a tím to začlo...
10:35:41
26.02.2014
dragon_cb_cz
-> doking: Vycházím z toho co napsali a z toho jak to funguje v podobných případech - nikdo ti nezaručí, že to tak bude. Normálně na přepis potřebuješ STK, na přepis auta v depozitu nikoliv. Takže to asi aplikujou tak, že když ho přepíšeš a rovnou do depa strčíš, tak také není třeba.

EKO zaplatíš už teď, tomu se bohužel vyhnout nedá.

Jinak tohle je přesně důvod, proč jsem rád, že se polopřevody ruší... kdyby byl převod jednorázový úkon, nikdy bys se do podobné situace nedostal.
10:23:09
26.02.2014
doking
-> dragon_cb_cz: To já dramatizuju všechno,ale jestli je to jak píšeš, tak to je jiná,dík že si mi to napsal srozumitelněji.

Jestli je to takhle,že když to chci dát do depa a předtím to musím přihlásit a není v tomhle případě nutná stk, tak to je jiná. A to se jako vyhnu ekopoplatku? A nebo ho po mě bude chtít taky teď,či až kdybych to z depozitu tahal ven. O tom tam nic nepíše. Zjistím si.
10:14:41
26.02.2014
dragon_cb_cz
-> doking: Myslím, že to moc dramatizuješ, vždyť ti přece přesně napsali, jak máš celou věc vyřešit - dohlásit a strčit do depozitu. Když to půjde do depozitu, nepotřebuješ STK, stačí evidenčka.

A nevím proč se dočasného depozitu bojíš? Povinnost zajít ho na úřad každých 6 měsíců prodloužit máš už dneska, tohle ustanovení je tam jen protože na to lidi serou. Pokud ho strčíš do depozitu a tu povinnost budeš plnit (nebo spíš po novým roce ti to už převedou na novej dlouhodobej depozit, takže tam bude stačit zajít jednou), tak není co řešit.
09:56:11
26.02.2014
doking
A z ministerstva dopravy,mě víceméně poslali do háje:

Odpověď na dotaz k registraci vozidla v polopřevodu

Vážený pane Dokoupile,

k Vašemu dotazu týkajícího se polopřevodu vozidla, který jsme obdrželi dne 9. 12. 2013,

Vám sdělujeme, že ve Vašem případě doporučujeme počkat do účinnosti zákona č. 56/2001 Sb., o

podmínkách provozu vozidel na pozemních komunikacích (1. 1. 2015), kdy se může změnit jak

Vaše životní situace, tak znění výše uvedeného zákona.

S pozdravem

Ing. Josef Pokorný

ředitel

Odbor provozu silničních vozidel
09:54:42
26.02.2014
doking
-> ZdeněkH - zrušená registrace 25.02.14 23:30:40: Už se to tu řešilo. A co mám říkat já,kterýmu,pokud od léta během roku nezprovozním rozebrané auto bez stk,který je bohužel stále v polopřevodu,ale né schválně,ale díky,nehodě a jiným vlivům buzersystému,kdy jsem chtěl ještě legální cestou se vyhnout ekodani a tak,bohužel za současnýho stavu to nejsem schopnej přihlásit na sebe. Aby se tak stalo musím absolovat stk a bůhví co a to do pochybuji,že do 30.6.2015 stihnu,při škole,kterou snad nyní dokončím a pak při nějaké práci. Takže se smiřuji z variantou,že chudák embéčko nejspíš skončí na veteránských papírech,ale totálně mě to sere, když to má normální techničák a značky, velká škoda o to takhle přijít.

Z registru vozidel mi odpověděli toto:

Dobrý den, vážený pane Dokoupile,

po seznámení s Vaší životní situací Vám sděluji, následující informaci.

V daném případě je možné pouze vozidlo dočasně vyřadit. V prvním kroku vozidlo přihlásit na svou osobu po předložení technického průkazu, osvědčení o registraci, žádosti na předepsaném tiskopisu /přihláška k registraci/, správního poplatku v částce Kč 800,- a evidenční kontrolu, kterou využijete z roku 2009. V dalším kroku požádáte o dočasné vyřazení vozidla z registru, ke kterému přiložíte již shora uvedené doklady a k těmto přiložíte registrační značky. Tento úkon podléhá správnímu poplatku Kč 100,-.

Uvedené záležitosti vyřídíte na našich odloučených pracovištích Praha 9, Na výběžku 11 a Praha 10, Nad Vršovskou horou 88.

S pozdravem za registr vozidel Kuruczová Zlata

což je k bodu 2) Dne 1.1.2016 zaniknou auta která jsou k datu 1.1.2015 dočasně vyřazena déle jak 18 měsíců, pokud se jejich majitelé neozvou úřadům a nedoloží kde auto je a jako co je využíváno...lhůta je tedy 12 měsíční, 6 měsíců je na doregistraci aut v polopřevodu.

Ale stejně z toho mám obavy,že když to dám do dočasnýho depozitu (bude to méně,než 18 měsíců i těch 12...),že to skončí špatně a nebo když jim jako budu 1 ročně dokazovat,že to auto spravuji,že ho nezruší?
07:48:33
26.02.2014
Jozka
-> ZdeněkH: Já taky, budu kvůli tomu muset popracovat na depozitní záležitosti.

Ale onehdy mě napadlo, jak je to hezkej případ evoluce... někdo něco vymyslí (ekoturbošrotovný), další udělá kličku (ZTP), klička se zaplácne, oživí se staré triky (polopřevody), ty se zas zaplácnou.. a tak to půjde hezky dál a dál, pravidla nám utěšeně bobtnají a otejkají až - až do úplného zhroucení systému.. 3 3
07:15:34
26.02.2014
-> Jozka: Dík no mám radost.
00:31:18
26.02.2014
Jozka
-> ZdeněkH: Je to takhle sválený a pokud se v tom moudří nepovrtají nebo nepozastaví, tak to takhle naběhne..

Osobně s ekovýpalným zásadně nesouhlasím, protože na něm nic ekologickýho není, ale stejně tak se mi ani trochu nelíbí, že kdejakej jouda jezdí s nedohlášeným autem.. krom jiného = porušení docela zásadní podmínky pro provoz vozidla na území ČR. Pokud bude platit, auto výhodně zanikne bez ekolikvidace a když lapnou, prvně dají třeba pokutu, podruhý možná taky, pak maření a třeba i zabavení.. kdo ví, jaký to nebere obrátky, ale třeba nenabere.. když někdo podá stížnost k ústavnímu soudu nebo podání do Štrasburku..
00:28:05
26.02.2014
dragon_cb_cz
-> ZdeněkH: Pokud auto bude v pořádku a dokážeš si to obhájit (tzn ti např. na STK kam tě policajti pošlou nenajdou žádnou nebezpečnou vadu), tak je to nejspíš přestupek podle přestupkového zákona, tzn bez bodů a do tisícovky pokuty na místě? Tak nějak...
00:11:01
26.02.2014
-> dragon_cb_cz: Bod jedna. Policajt usoudí, ale já mluvím o jízdě bez technícké ne jestli policajt usoudí. Zde beru, že stav by byl vyhovující.

Bod dvě. Možná prasárna, možná ne. Každopádně moje věc. Předchozí majitel má smlouvu, auto na mě odhlásil a já už nepřihlásil. Netankuje mě to. Předchozí auto jsem třeba přímo s tímhle i prodal, že je mi to fuk a já mám smlouvu a on ať si dělá co chce.

Když stát může ojebávat nás proč já bych nemohl jebat systém?
00:04:44
26.02.2014
dragon_cb_cz
-> ZdeněkH: Pokud policajt usoudí, že vozidlo je v takovém stavu že ohrožuje ostatní účastníky či životní prostředí, tak to máš za 10 tisíc a 6-12 měsíců jsi bez papírů... ve správním řízení pokuta přiměřeně roste. Já bych to teda neriskoval.

EDIT: A že jsi na sebe auto dosud nepřihlásil, to je s vědomím předchozího majitele? Nezlob se na mě, ale jezdit s autem v polopřevodu je prasárna.
upraveno 1x, naposled 26.02.2014 00:05:29
23:39:38
25.02.2014
-> Nwkt: Právě nevím a teda pokud ano tak mě to sere. Auto na sebe přihlašovat nechci. Platit ekodaň 3000+800 za převod a ještě evidenčku a jsme v tom přes 4t. což při ceně auta 8t. je holý nesmysl.

Má pak pro mě smysl řešit technickou? 3 Jaký je trest za jízdu bez platné technické? Platí mi nějak do dubna. Auto používám málo. To pak už risknu 3 1
23:32:59
25.02.2014
dragon_cb_cz
-> Nwkt: Mám pocit, že Jozka tu dával konkrétní již docela dlouho schválenou novelu. Třeba se ozve :)
23:32:26
25.02.2014
dragon_cb_cz
-> ZdeněkH: Platné to bude až od příštího roku, ale je to schválené, to jo.
23:32:03
25.02.2014
Nwkt
-> ZdeněkH: Bylo to v návrhu, už to schválili?
23:30:40
25.02.2014
Nevíte někdo zda je to už opravdu platné? Tedy konec polopřevodu. Na FB jsem narazil na toto:

Novela zákona 56 platná od 1.1.2015 donutí majitele aut v polopřevodu přihlásit se k autu, pokud tak neučiní do 6 měsíců tedy do 30.6.2015, auta budou ze zákona prohlášena za zaniklá a doklady a značky ze zákona prohlášeny za neplatné. Kdo s takovým autem vyjede po 1.7.2015, ten přijde o řidičský průkaz na 6 až 12 měsíců, dostane body a zaplatí pokutu ve správním řízení.

Citace:

řízení vozidla, na němž v rozporu s jiným právním předpisem není umístěna registrační značka nebo je umístěna tabulka registrační značky, která nebyla vozidlu přidělena, nebo byla registrační značka vozidla vyřazena z evidence dle jiného právního přepisu

O auta tito lidé samozřejmě přijdou. Zůstanou jim jen soubory náhradních dílů, protože auta ze zákona ztratí technickou způsobilost, a to navždy. Tento akt bude NEVRATNÝ.

Dne 1.1.2016 zaniknou auta která jsou k datu 1.1.2015 dočasně vyřazena déle jak 18 měsíců, pokud se jejich majitelé neozvou úřadům a nedoloží kde auto je a jako co je využíváno...lhůta je tedy 12 měsíční, 6 měsíců je na doregistraci aut v polopřevodu.
22:29:37
15.12.2013
dragon_cb_cz
-> Jarda: Jj, polopřevod existuje a do konce příštího roku existovat bude. Ekodaň bys neplatil tak jako tak, max bys musel sehnat papír o likvidaci abys mohl vyřadit ještě v depozitu/polopřevodu...
Extreme Tyres