Polopřevod - existuje jistota proti ojebu?

prohledat
87 příspěvků (zobrazeno 51 až 87) od 16.02.2011 do 28.02.2014, založil/a Domajz
řadit dle data
22:02:03
15.12.2013
Jarda - zrušená registrace
-> dragon_cb_cz: jj prave, ale nevim, jestli ted jeste existuje neco jako poloprevod, ptam se proto, abych nemusel platit ekodan
19:42:53
15.12.2013
dragon_cb_cz
-> Jarda: Pokud ti jde o to se zbavit dokladů, tohle by měla být cesta - z pohledu zákona vozidlo přestane existovat a bude vyřazené z registru.
15:46:43
15.12.2013
doking
-> Jarda: Jako to je východiska,ale já to beru tak,že když to má normálně papíry,tak je veliká škoda je ničit...Vůbec se mi to nelíbí
12:37:48
15.12.2013
-> doking: nebo pak na vcka
11:33:49
15.12.2013
doking
-> Jarda: Taky to řeším,něco podobného,zatím mi neodpověděli ani z dopravky,ani z ministerstva dopravy. Bude to velký problém,pro mě konkrétně ten bod b. Budu to muset asi dohlásit na sebe a to bude trnitá cesta.
09:32:47
15.12.2013
Neví někdo, jak je to teď s polopřevodem? někde jsem četl, že už nic takového nebude možné, ale nevím od kdy. Chci koupit rapida v depozitu na díly. Podle určitých informací by toto vozidlo mělo potom zaniknout samo, jen aby po mě nechtěli 10tis. kč ekodaň.

4. Silniční vozidlo, které je ke dni nabytí účinnosti tohoto zákona trvale vyřazené z registru silničních vozidel, se považuje za silniční vozidlo zaniklé. Silniční vozidlo se dále považuje za zaniklé, pokud ke dni nabytí účinnosti tohoto zákona

a) je dočasně vyřazené z registru silničních vozidel po dobu přesahující 18 měsíců a vlastník tohoto vozidla do 1 roku ode dne nabytí účinnosti tohoto zákona neučiní oznámení podle § 12 odst. 4 zákona č. 56/2001 Sb., ve znění účinném ode dne nabytí účinnosti tohoto zákona, nebo

b) není u tohoto vozidla zapsán v registru silničních vozidel jeho vlastník a do 6 měsíců ode dne nabytí účinnosti tohoto zákona není podána žádost o zápis vlastníka silničního vozidla do registru.
upraveno 1x, naposled 15.12.2013 09:34:21
07:53:44
28.02.2011
Jozka
-> Domajz: Nic víc bohužel ani udělat nemůžeš, než sepsat smlouvu, dát polopřevod na nového majitele, odhlásit pojistku a všechny papíry pečlivě uschovat, TP se zápisem okopírovat.. A pro klid duše pak na ČKP nanejvejš zkontrolovat, zda si ten další uzavřel pojistku, ale na to zas musíš znát novou RZ toho auta.. Bohužel vylustrovat majitele v evidenci jde pouze přes známosti, ale i kdyby se povedlo, tak pokud bude stále uveden ten původní, nic s tím neuděláš...

Osobně sice znám tři lidi, co měli kvůli nedohlášení docela potíže a můj strýko (přestože je právník) už kvůli tomu dává auta pryč výhradně na protiúčet, ale to je prostě smůla, většinou se nic nestane.
14:54:28
27.02.2011
Domajz
-> Jozka: jj to chápu, to by mi nevadilo, kdyby se přišli zeptat. Spíš mi jde o to, aby mě pak úřady nepopotahovaly a nesankcionovaly za to, že jsem si měl něco ohlídat. Proto chcu udělat maximum, ale zase nechcu být paranoidní. Jen jsem chtěl vědět či odhlášením na nového majitele a zrušením pojistky pro mě, jako pro majitele bývalého všechno končí. Ono mě by to nějak nesralo, ale jde o auto rodičů, tak nechcu aby je někde případně popotahovali.6
upraveno 1x, naposled 27.02.2011 14:56:28
15:17:44
21.02.2011
Jozka
-> Domajz: Jen tak na okraj.. i když původní jako původní majitel uděláš maximum, tak pokud se identifikátory vozidla vyskytnou u nějaký opravdu závažný trestný činnosti, stejně se tě na vozík přijdou poptat.. Jistota jsou jenom hutě..
20:33:54
20.02.2011
King
-> Domajz: Já jsem naprosto klidný a věk, kdy jsem potřeboval studené oplachy přirození a froté ručník, mám už léta za sebou....narozdíl od jiných4
18:20:45
20.02.2011
Boomber
Myslím, že číslo motoru se neeviduje u žádných aut. Pouze TYP motoru, ne konkrétní výrobní číslo.
15:25:48
20.02.2011
Domajz
No jo, psal jsem, že se nejedná o škodovku, tudíž se číslo motoru eviduje. To je jedno prostě to na něj odhlásím, zruším pojistku a tím to pro mě padá. :)

ze slitiny v kostce by toho borec asi moc neměl. :D

-> King: Budeš lozit na každý téma, kde vložím příspěvěk, jako smrad a blít hovna? Když si to ale přečteš, zjistíš, že chcu udělat všechno co podle zákonů udělat mám abych pak neměl průšvih, nechcu nic obcházet. Tak si polij přirození studenou vodou a uklidni se.
10:39:00
20.02.2011
Boomber
-> Domajz: Když to odhlásíš na čestné prohlášení, tak značky odevzdáš na úřadě, VIN kód se štítkem vyřízneš a necháš si doma a pro jistotu flexou přejedeš číslo motoru. Jak pak se pak pozná, komu to auto patřilo? Nijak.

A když do čestného prohlášení napíšeš, že to bude králikárna, kterou daruješ někomu, tak ti taky nemůžou nic říct ani dokázat.

Jinak opravdu nevím, co by ti ještě momohlo, jedině jak ještě píše -> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) :
22:44:33
19.02.2011
dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :)
-> Domajz: Nechápu, co ještě chceš slyšet... v tom případě už je jediná možnost celý auto roztavit a prodat jako slitinu v kostce.
20:52:33
19.02.2011
King
-> Domajz: Ale přece bys nechtěl nějak obcházet platnou legislativu! Jak by to tady dopadlo?! Právě kvůli takovým jako jsi ty, museli ty zákony vzniknout! Hamba! :))
20:35:17
19.02.2011
myschaak AZNP K.Hora
-> petr s: taktak....číslo motoru už se neeviduje ale pro jistotu ho můžeš znečitelnit něčim aspoň trochu ostrým
20:30:36
19.02.2011
petr s
-> Domajz: Tak vyřízneš vin z karoserie
20:29:30
19.02.2011
Domajz
-> myschaak AZNP K.Hora: no jo, to je mi jasný a asi by to bylo nejlepší řešení, ale mám strach rušit něco na čestné prohlášení, když mu prodávám pojízdné auto, protože se může stát, že s tím něco provede (nabourá, vykrade benzinku....) a jak já budu vysvětlovat, že králičák o kterým jsem čestně prohlásil, že už nebude užíván k silničnímu provozu způsobil dopravní nehodu a leží v příkopě za Ostravou a že s ním někdo v noci vyčóroval trafiku. O to jde, že já mu to na ty ND prodám, ale už neovlivním jak on s tím autem naloží a jestli ho opravdu na ND využije nebo s ním bude dělat nějakou levárnu.
08:43:31
19.02.2011
LiMaK - 742 forever
Tomaso435 18.02.11 21:27:24 napsal:

→ petr s: 47 králíkárna3

prdlajs kralikarna..... přístřešek na dřevo... kdo ma zahradu, jasná věc. Kamos tak rusil passata kombi,vyhodil celej interier a namrdal do neho az po strechu drevo.... passat je davno v prdeli, drevo spalene ale i ty fotky na urad byly....

Pokud do auta nezatíka, dřevník je ta správná volba!
22:08:00
18.02.2011
myschaak AZNP K.Hora
-> petr s: 3 ale jo
21:57:05
18.02.2011
petr s
-> myschaak AZNP K.Hora: pes a prasátko už je v mrazáku?
21:48:12
18.02.2011
myschaak AZNP K.Hora
-> petr s: jo,cca 50 jich ti je skladem,cca 25 slepic,dvě mačky,jeden pes a prasátko už je v mrazáku3
21:31:20
18.02.2011
petr s
-> myschaak AZNP K.Hora: Ale můžeš půjčit králíky
21:28:55
18.02.2011
myschaak AZNP K.Hora
-> petr s: na to mám autorský práva,to by nešlo...

3
21:27:24
18.02.2011
Tomaso435
-> petr s: 47 králíkárna3
21:22:05
18.02.2011
petr s
-> myschaak AZNP K.Hora: Ty máš správné fota jak doložit využití vraku
21:20:34
18.02.2011
myschaak AZNP K.Hora
dojdi na úřad,zeptej se jich co konkrétně chtějí pro zánik účelu využití,to udělej,jim dodej,nestojí to nic,auto ti trvale odhlásí,zrušíš pojstku a nazdar...auto prodáš na nd už bez papírů....kdyby kontrola tak ti to z dvora někdo ukradl,ale nemělo to pro tebe žádnou hodnotu tak si to ani nehlásil....finito)
17:19:10
18.02.2011
-> Domajz: Při prodeji se ruší pojistka na základě kupní smlouvy, kterou musíš v pojišťovně ukázat a to k datu prodeje (pokud neprošvihneš nějakou lhůtu nebo co, podrobnosti nevím).

Jestli to prodáváš na ND, tak by bylo nejjednoduší abys to rovnou ty zrušil na čestné prohlášení (nevím kolik to stojí, ale moc ne, kdyžtak si to od něj necháš zaplatit). Stejně na ten úřad musíš jít a vystát si frontu, tak to rovnou zruš a máš klid.
10:19:19
17.02.2011
Boomber
-> Domajz: Ale můžeš kdykoliv tvrdit, že jsi ho někomu prodal,ne? Já jsem tak zrušil několik aut a kdyby přišla kontrola, tak budu tvrdit, že už je nemá, protože jsem je prodla někomu jiném. A když napíšeš do té žádosti o vyřazení, že vozidlo bude používáno atd......a bude darováno té osobě, tak by to taky mělo být bez problémů.
09:54:09
17.02.2011
Domajz
-> Boomber: Jj o té možnosti vím, jen pořád končí poslední stopa od toho auta u tebe. Je to sice nereálné, ale není to vyoučené, že jednou pošlou z úřadu někoho aby obhlídl všechny ty "auta používané k jiným účelům" a mohl by bejt průser. Je to sice blbost, ale defakto bude pořád tvý čestný prohlášení že auto existuje, ale nejezdí na úřadě. Takže bych se toho chtěl zbavit úplně papírově. Ale když to jinak nepude asi to tak udělám. Domluvím se s tím borcem.
upraveno 2x, naposled 17.02.2011 09:54:51
21:54:27
16.02.2011
Boomber
-> Domajz: Jestli to auto je na díly, tak je ještě možnost to auto úplně odhlásit z evidence. Je to bezplatné a dělá se to u toho samého okénka, co ten polopřevod. Vyplníš formulář, kde napíšeš, že

"vozidlo už nepoužíváš a budeš ho provozovat mimo pozemní komunikace k zemědělským účelům na soukromém uzavřeném pozemku". Že bude na díly, tak to tam raději nepiš. Doklad o EKO likvidaci nepotřebuješ. Ale asi budeš muset odevzdat SPZ. Jedině, že by jsi nahlásil jejich strátu, ale to by jsi možná musel platit nějakou pokutu.

A vozidlo ti trvale vyřadí z evidence a pak ho klidně můžeš sešrotovat, použít na díly, přestavět na traktor atd.... Pokud jej budeš dávat někomu na díly, tak doporučuji vyříznout VIN a ten si nechat nebo ho nějak zlikvidovat. Protože pak by mohl být průser, kdyby se při nějakém maléru to vin objevilo.

Takhle to funguje v Hlučíně a je to v zákoně, takže ti to musí každý úřad udělat. Stačí jen na ně trochu zařvat.

Už se to tu mnohokrát řešilo, stačí projít fórum.
18:38:22
16.02.2011
LiMaK - 742 forever
pokud auto na urade odhlasisd na noveho majitele, právní stránka cele veci pro tebe konci. Urad si do kolonky zapise odhlaseno na: jeho jmeno. pokuty by pak v tomto pripade mely chodit kazdopadne jemu a ne tobe.
15:14:51
16.02.2011
Luky
Domajz 16.02.11 14:29:32 napsal: → dna69 – „zde je místo pro Vaši reklamu“ :) :
Dám mu nějaký týden na vyřízení nové pojistky a pak konec.

A co když mezitím způsobí škodu a ty přijdeš o bonusy? Já bych to s tim moc nepřeháněl, zruš to hned
14:29:32
16.02.2011
Domajz
-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) :

No právě, je z jiného okresu, já jsem z okresu Frýdek-Místek on je okres Ostrava. Prodávám to na ND a říkal jsem, že vyžaduji přepis nebo doklad o ekolikvidaci, ale jestli to přepíše to už jaksi neovlivním. A jak říkáš, při přepisu u něj nebudu je to nereálné. Takže se musím spolehnout na čestný slovo, které je v dnešních dobách znančně nespolehlivá záruka. Jen mi jde o to, zda s tím autem už nic nebudu mít. A hlavně o pojistku. Protože ji taky zruším. Dám mu nějaký týden na vyřízení nové pojistky a pak konec. Tak jen aby mi nechodily papíry z ČKP.
upraveno 1x, naposled 16.02.2011 14:30:53
14:18:41
16.02.2011
-> Domajz: Pokud máš platnou smlouvu, na jejímž základě jsi auto odhlásil na nového majitele a zrušil pojistku, tak by mělo být vše v pořádku. Jediné co ještě můžeš udělat je, jít s novým majitelem to auto rovnou přihlásit na něj, ale pokud ho prodáváš do jiného okresu nebo dokonce kraje, tak je to asi nereálné. Pokud by kupující měl trvalé bydliště ve spádové obasti stejného úřadu jako ty, není potřeba auto odhlašovat na něj a můžete tam rovnou zajít spolu a jedním úkonem ho přihlásit na něj.
13:53:34
16.02.2011
Luky
Majitel je určen kupní smlouvou, né zápisem v TP. Takže pokud to na sebe nedohlásí a někdo po tobě bude něco vymáhat, ukážeš smlouvu a jsi z obliga 4
13:49:52
16.02.2011
Domajz
Zdravím asi to tu někde bude,ale spěchám a nemám čas to hledat. Chcu prodat auto na ND (nejedná se o škodovku), ale pouze s papírama a nevím jak si být jist, že týpek to auto na sebe přepíše.

Zajdu na úřad a odhlásim ho na něj. Tím to pro mě celé končí? Nebo pokud se do určité doby neuskuteční přepis stávám se papírově majitelem opět já? Popřípadě pokud se s autem provede něco nekalého a ono bude v polopřevodu na něj, nebudu s tím mít oplétačky? jak to je s pojistkou? Když auto na něj odhlásím a zruším pojistku komu pak přijdou liebesbriefy od CKP v případě nesjednání nové pojistky??

Prostě končí pro mě definitvně vše odhlášením vozu na nového majitele (polopřevod) a zrušení pojistky?? Čím bych si mohl všechno posichrovat abych pak nebyl vyjevený?? Díky za rady.
Extreme Tyres