Kontroly Stk

prohledat
29 příspěvků (zobrazeno 1 až 29) od 03.11.2009 do 17.09.2012, založil/a Zdeněk.
řadit dle data
10:22:05
17.09.2012
Domajz
-> Jozka: Já byl asi před hodinou na evidenčce s autem a ptám se technika, jestli se nějak od nového roku budou zpřísňovat TK a on mě sice špatně pochopil, protože nejdřív mluvil o tom výkřiku do tmy, že TK jednou za rok, ale pak jsme se domluvili a nic se prý nechystá. Teda, spíš, že o ničem neví. Informace stará cca dvě hodiny.
09:13:04
17.09.2012
Jozka
-> Bukaj: Jo, plácnutí do vody.. ono už podle těch okrajovejch podmínek to na samým začátku vypadalo pochybně ..

-> Hřib: Souhlasí, v mým kontrolním vzorku byli 4 technici ze tří stanic STK..4
00:48:54
14.09.2012
Hřib
-> Bukaj: co jsem se bavil se "svým" technikem, tak co se sešli na nějakém školení, tak zatím nikdo z techniků neměl tu čest, on s tím má orgán hodně papírování a pokud z auta vyloženě nic neupadává, tak mají strach, aby tu kontrolu nemuseli platit (to už by musel být řidič hodně arogantní debil, aby orgána donutil papírovat navíc) 4
23:11:21
13.09.2012
Bukaj
-> Jozka:

Takže další "ptačí/prasečí/... chřipka, aneb mediální strašák...71
10:41:06
13.09.2012
Jozka
-> Bukaj: Na jaře jsem dělal průzkum mezi známejma a ani z doslechu ("z třetí huby") se mi provádění těch "mobilních" kontrol nepotvrdilo.
00:05:26
13.09.2012
Bukaj
-> King: A já furt přemejšlim, jestli přestanu dřív jezdit z důvodu nedostatku ropy, nebo se mi auta dřív rozpadnou - no, stát to vyřeší za mne... 3

Jinak to, co se psalo (diskuse z roku 2009) s tou nucenou opakovnou STK, o tom jsem nikdy neslyšel, nečetl, ani mi nikdo ze známých nic podobného nevyprávěl, neni to nějaká ptákovina? Je tedy pravda, že u Dekry jsem byl na STK jen jednou...
23:14:18
12.09.2012
King
-> Bukaj: To je jenom začátek - od roku 2015 se budou sbírat techničáky i za nehomologovanej voňavej stromeček a autorádio namontovaný svépomocí4
23:02:43
12.09.2012
Bukaj
-> Mil@n:

Když už jsi to tu znovu po letech otevřel, tak se tu zeptám taky:

Už se někdo z vás setkal (po půlroce platnosti nového znění zákona) s mobilní STK, nebo s pravidlem policista - STK a zpět do 8 Km?

Nebo je to jen teorie a nic se neděje a vraky jezdí vesele dál? 6

A taky moc nechápu z přiloženého odkazu změn od 1.1.2013 bod číslo 3 - ověřování nelegálních výkonových úprav motoru - to jako budou zkoušet výkon na válcové zkušebně? Nebo budou rozebírat motor či řj? 71
22:16:20
11.09.2012
Mil@n
18:03:40
13.11.2009
saskyn2
-> boris1: Můžeš mi dát odkaz na nějaký takový zákon?
12:17:44
13.11.2009
boris1 - zrušená registrace
Nejsou to žádní chlapíci z dekry ale přímo zaměstnanci z ministerstva dopravy. a podle zákona mají právo vrátit auto zpět.
16:40:44
10.11.2009
saskyn2
Skutečně čekaj venku a ty auta se pokoušej vrátit, ne hned za vratama, ale normálně si tě stáhnou zpátky z parkoviště, ale i kdybi u toho měli policajty, tak na to nemaj žádný právo, poslat je do prdele a hotovo.
10:51:07
10.11.2009
petr s
-> Syny: Ne čekali venku před STK s policií a auto poslali zpět na STK ale jenom kvůli takovým lidem třeba co měl prasklé čelní sklo a policii tvrdil že na technické to nikomu nevadilo
10:28:29
10.11.2009
Syny
Tohle se mi zda trochu divny. Spis bych si typnul, ze typek z Dekry bude stat u jamy hned pri prvni technickej a bude kontrolovat auto taky... Tim vznikne nemoznost "podmaznuty TK". Ale pokud jako cekaj az dotycnej vyjede ven a pak ho tam nahenej zpatky, tak to bych se na ne vysral taky. Pokud nemel cas bejt u toho kdyz se TK na mym aute delala, tak ja zase nemam cas tam jet kvuli nemu podruhy... Navic me jako takovymu, to muze bejt uplne jedno jakym zpusobem se TK udelala. Ja odvez auto, zaplatil (jestli vic nebo min nikdo nevi) a auto si vyzved. To jak to kdo kontroloval neni muj problem...
upraveno 1x, naposled 10.11.2009 10:28:58
08:27:59
10.11.2009
1560 - zrušená registrace
Pokud vím, nic takového tam není.
23:35:29
09.11.2009
King
-> Schejby: Pokud je v zákoně o provozu na pozemních komunikacích nějakej přílepek o tom, že mně může po vyjetí z STK zastavit kokůtek ve vestičce DEKRA, tak sem s ním4
17:58:20
09.11.2009
Zdeněk.
Tak mě by vadilo především to, že na kontrole strávím určitou dobu, pak vyjedu ze vrat a tam se bude nějakej frajer v montérkách s nápisem DEKRA vysrávat, že mam jet zpátky, můj čas je moc drahej a nemám v plánu strávit na technický půl dne... příští tejden tam jedu s jedním autem, za měsíc s dalším, tak uvidíme co mě tam potká 3
16:47:28
09.11.2009
Jarda/felda
já mam auto v pořádku tak bych prošel i před nima 4 ale sral bych na ně oni nemaji právo ti zopakovat už jednou udělanou prohlídku 5 a prohlídka končí už když vyjedeš před vrata z linky 4
00:12:03
09.11.2009
saskyn2
-> Schejby: Bože, policajt tě může tak maximálně poslat do správního řízení, a ne aby tě posílal na stk. Ve správnim řízení tě pak můžou na stk poslat, ale ne že by za technickou stál policajt a řekl pane řidiči ted ještě jednou :-o a nějaký vocasové z DEKRY mi můžou akorát tak políbit prdel. Vim že to dělaj, že čekaj a když se jim to auto od pohledu nelíbí, tak jsou schopný tě poslat zpátky, proto rovnou ze vrat domu a pro papíry jinym autem:-) ale i kdyby mě tam chtěli poslat tak mě tam nedostanou, protože na to nemaji oporu v zákoně, maji kontrolovat stanice, a ne mě obtěžovat a zdržovat. Prostě bych tam s tim autem znova nezajel, a ted mi řekni co by mi udělali? Zmlátili mě a vzali mi klíčky od auta a zajeli si tam sami?3 3
19:41:30
08.11.2009
Schejby
Ho ši vy ste ale machři a ani nevíte že vás zastavit můžou.Navíc vás na technickou můžou poslat třeba i po půl roce polajti.Takže každej hejhula co si myslí to jsem s tím vychcal za dvojku mám technickou a jsem bůh hezky narazí,Navíc zkušenost-škoda 100 vyřezaná zadní stěna sportovní úpravy apod. policie pošle na technickou auto neprojde,ale to není vše navíc vyděli šáde vyřezanou přepážku a nazdar hurá na kontrolu pravosti čísla kastle a je problém kámoš zacáloval 20000kč a půl roku basy.Takže když vyřezat tak už radši celí pánové jen taková rada
12:00:30
08.11.2009
jerrom
-> King: to jo, to je druhá strana mince. Já jen říkal, že u nás prostě zastavit musím tak jako tak. Kvůli vyzvednutí papírům...jinak už šoupu nohama.
23:38:03
07.11.2009
King
-> jerrom: Máš řidičák? Pokud ano, tak bys asi měl vědět, kdo všechno má právo tě stavět či dokonce kontrolovat auto či papíry4
20:06:03
06.11.2009
1560 - zrušená registrace
Buďte rádi, že STK není jak Drážní úřad - třeba s tramvajema. Děláš jakoukoliv větší dílenskou prohlídku, dejme tomu VP (Velká Pohlídka) nebo GO. No pak vyjedeš na TBZ (Technicko-Bezpečnostní Zkouška) a další kravinky kolem, a zažádáš o papíry k vozu. Do měsíce je máš... Když je nedejbože zásah do vozu v rozsahu, který není na tom daném voze schválený, tak je to hromada papírování navíc, hromada zkoušek navíc, který něco stojí, a protáhne se to třeba aji na 3 měsíce...

Poznámka - TBZ (a ty věci kolem) je v podstatě něco jako STK u aut.
15:12:46
06.11.2009
jerrom
Když to tu čtu, tak po bitvě každý generál, osobně bych určitě nestačil zareagovat a ohánět se nějakejma předpisama a navíc, u nás je normální, že vyjedeš z linky STK a čekáš na papíry, pro které si jdeš dopředu k okénku. Takže bych stejně musel zastavit...
13:14:27
06.11.2009
Staf1221
-> King: plny suhlas ... bodaj by tomu tak bolo aj u nas :(
12:07:42
06.11.2009
Zdeněk.
No právě, přesně jak píšete, proč jim zastavovat, pokud jim neasistuje PČR tak bych maximálně pozdravil a jel dál, protože na to podle mě nemají právo posílat někoho na opakovačku...
09:46:54
06.11.2009
King
-> jad2: Jedině tak, zastavovat mně "frajeři z DEKRy", pošlu je samozřejmě do prdele, ale nikdo neví, jestli jim neasistovali benga.

Na druhou stranu si o to už léta STKčka koledujou, protože jejich "vstřícnost" vůči vláčečům polovraků, autobazarním zmrdům a nadstandardně platícím klientům, byla do očí bijící. Stejně jako v politice i tady platí, ať si smočej rypáček v korýtku, ale nesměj u toho tolik mlaskat :)

Ovšem kdyby se stát do toho tolik nesral a dělalo se to jako za velkou louží, kde stačí, že auto na kontrole svítí, bliká a brzdí, nemusely bysme řešit podobný pikačoviny.
13:51:31
03.11.2009
Hydron
No možné to je, jistě má Dekra jako zřizovatel a provozovatel STK právo kontrolovat práci svých zaměstnanců. Otázkou zase je, do jaké míry jde o kontrolu technického stavu nebo o šťourání se v hovadinách.
12:42:58
03.11.2009
Zdeněk.
Tak se mi doneslo, že jsou na STK poslední dobou nějací přísní, protože jim za prdelí stojí lidi z Dekry.

Konkrétní případ: auto přijelo na TK, v pohodě prošlo, vyjelo ze vrat, kde stáli frajeři z Dekry, kteří ho poslali zpátky na novou TK, auto znovu zkontrolovali, zjistili závadu na prostředním zadním pásu a TK mu nedali. Je vůbec možný, aby si mě někdo když vyjedu z TK odchytnul a poslal zpět na novou TK?9
Extreme Tyres