Nejspíš to tu je napsaný, ale nechce se mi to tu pročítat. Takže jak jsem to teď měl já:
Přepisoval jsem na sebe v prosinci, tj. po změně zákona 1.10.2013, auto. Bral jsem ho od paní, který zůstalo po zemřelém manželovi. Auto bylo ve stavu že bylo psáno pořád na pána a paní měla soudní rozhodnutí o dědictví - že auto je její. Přepisovalo se to jako že se auto odhlásilo na dědice, přihlásilo na paní, odhlásilo na mě (při tom paní být musela, nebo to snad jde s plnou mocí, kupní smlouvou atd.) a následně jsem si já šel auto přihlásit na sebe -
ekodaň jsem platil (u toho už paní být nemusela).
Jakožto Pražák jsem to vyřizoval nejdřív na Jarově, kde to odhlásili na dědice, přehlásili na paní a odhlásili na mě. Zaplacení ekodaně a přihlášení podléhající ekodani je možné v Praze
pouze v Jungmannce (je to úplně vzadu, vpravo). Dá se tam objednat online, při příchodu se kód nikam nezadává, jen si tam sednete a čekáte, až vás zavolá jedna ze třech paní, co tam sedí. Nevim jak to je s tim přihlášenim na dědice a odhláškou na mě. To se buď dělá v Jungmannce někde jinde (ale to nevim, to si radši zjistěte) a nebo se to dělá v jiný pobočce magistrátu - třeba na Jarově (tam se dá taky objednat a tam se kód zadává cca 10 minut před objednanym časem). Mají to napsaný na stránkách magistrátu.
Lejstra jsem měl: velkej techničák, malej techničák, kartu emisí, starý povinný ručení, nový povinný ručení (to už musí platit, myslím), evidenčku psanou na mě, potvrzení o zaplacení ekodaně, potvrzení o zaplacení správního poplatku, soudní rozhodnutí o dědictví a protokoly z poslední technický a emisky. A samozřejmě pro přepisy z kraje do kraje to chce ještě SPZky - ty řádně očistit, jedna pani tam docela vyšilovala, když jí je tam někdo přinesl špinavý

To by snad mělo bejt všechno, ale možná jsem něco zapomněl.
Formuláře si teď nejsem jistej. Rozhodně jsem měl "Přihlášku k registraci vozidla" abych to mohl napsat na sebe a myslím že jsem musel mít "Přihlásku k registraci vozidla" na paní a "Žádost o zápis změn údajů" jednou jakože dědictví a druhý jakože odhláška na mě. Takže celkem by to měly bejt 4 lejstra.
Co se týče přístupu úřednic: Chce to mluvit uťáple, omlouvat se za každou chybu, co člověk vyvede a děkovat za každou jejich pomoc nebo radu. Aspoň mně to takhle prošlo a pani sice křičela, ale byla ochotná. Nicméně já jsem mladej, nevim, jak by reagovala na starší, od kterých by už asi očekávala zkušenosti s ouřadama
A jinak Jarov teda super, slečna na infu ochotná, druhá slečna u přepážky jakbysmet. To jenom v tý Jungmannce to nějak hrotily
No napsal jsem to asi dost zmatkovitě, ale snad to třeba někomu pomůže

Já s přepisem neměl zkušenost a tak jsem ocenil každou informaci, kterou jsem někde vyčetl
Edit: Auto nemělo zápis o zaplacení ekodaně, takže s tim bohužel neporadím, jak to je teď. Ale myslim, že to platí jenom když to má zaplacený po 1.10.2013. Ale to fakt nevim, to by se muselo někde vyčíst