-> Nepér: Protože vždy chtěji EK na toho, na koho to budeš registrovat - a ty bys to měl registrovat nejdřív na něj a pak až na sebe...
EDIT: Takže třeba EK na otce a pak STK na sebe... ideálně aby protokol s nižším číslem byl na něj a s vyšším na tebe.
skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Dědictví a eko
13:54:17
19.06.2013
19.06.2013
Nepér
No, já to asi spojím i s STK, ať to mám z krku... tak můžu mít třeba STK na mě a EK na otce... nebo mi stačí jen STK? A když mám plnou moc, tak proč by to muselo být na otce?
13:23:44
19.06.2013
19.06.2013
dragon_cb_cz
-> Nepér: Nechal bych si udělat evidenčku i na jeho jméno - pro jistotu... ale jak myslíš...
12:13:48
19.06.2013
19.06.2013
Nepér
Takže už mám pojistku na moje jméno, budu mít k dispozici originál Rozhodnutí o výsledku dědického řízení, kde je jako dědic auta uveden můj otec, od něj mám darovací smlouvu i plnou moc, nechám si udělat EK na moje jméno... no a asi to půjdu zkusit no. Ještě bych rád cestou ztratil číslo motoru...
19:20:17
18.06.2013
18.06.2013
myschaak AZNP K.Hora
jojo...
08:33:42
18.06.2013
18.06.2013
Jozka
-> myschaak AZNP K.Hora: Jasně že jo.. Ale spousta lidí se (oprávněně) bojí podepisovat cokoliv - znáš to: .. nic nepodepisuj - podepíšeš - ničemu se nediv..
19:40:37
17.06.2013
17.06.2013
Hurdis
-> myschaak AZNP K.Hora: No to mi zrovna nevyšlo. Paní bohužel skonala. Takže se to převádělo přes bazar, který při vyplácení byl "požádán" trochu spolupracovat a na blbé 3k eko přispěl.
18:35:12
17.06.2013
17.06.2013
myschaak AZNP K.Hora
-> Jozka: stačí od dědičky plná moc a ani se tam s ní nikdo tahat nemusí)
09:52:23
17.06.2013
17.06.2013
Jozka
-> Nepér: Jestli se nic neměnilo, tak u mě zeť, kterej prodával, naložil tchýni dědičku, odvezl na úřad a tam na základě vypořádání zapsali nejdřív převod na ní a pak polopřevod na mě.. To samý, když jsem převáděl já jako dědic na kamaráda.. Bych vzal toho otce raděj rovnou sebou..
00:56:35
14.06.2013
14.06.2013
dragon_cb_cz
-> Nepér: Pořád si myslím, že to nejdřív musíš přihlásit na něj a až pak na sebe... ale zeptej se úřednice, třeba ne. (Pokud nechceš platit EKO samozřejmě).
00:41:02
14.06.2013
14.06.2013
Nepér
Takže včera konečně uzavřeno vypořádání. Auto připadne otci, ten napíše darovací smlouvu, že to dostanu já. Zařídím si pojistku na mě, zařídím si evidenčku na mě, s plnou mocí od otce, s tou darovací smlouvou a možná ještě s nějakým dokumentem o vypořádání dědictví se vydám na ouřad a mělo by to vyjít jo? Formulář "žádost o změnu údajů" jo?
17:20:04
27.03.2013
27.03.2013
dragon_cb_cz
-> Stepan FUN: Na mě dneska na úřadě taky koukali "no ale vy tady o tom nemáte vůbec žádnej záznam!", ale jelikož to byl technik co to normálně nedělá, tak jsem mu to odpusitl, on se doběhnul zeptat vedoucího který řekl že OK
12:16:08
27.03.2013
27.03.2013
StepaNoFUN
-> dragon_cb_cz: Slušně jsem ji poslal do patřičnejch míst... V ruce jsem měl pouze výňatek ze zákona (1x A4) se zatrženým odstavcem, kde bylo napsáno, že se platí při PRVNÍ přeregistraci. Ona že ten zákon samozřejmě zná, ale co když ten poplatek jenom zapoměli vybrat. :-D Konstatoval jsem něco o tom, že ho teda zapoměli asi vybrat 2x a ať si v om zku_veným registru udělaj trochu pořádek a jestli s tím má problém, tak ať kuwa zvedne telefon a zavolá si na úřad, kde je od toho složka a v ní založená kopie ZTP... Chvilku něco držkovala, ale nikam nevolala a pak přepsala auto. Naštěstí celá tahle anabáze dohadování trvala cca 2minuty. A asi taky trochu pomohlo to, že se s tou holkou trochu znám.
14:53:16
25.03.2013
25.03.2013
dragon_cb_cz
-> Hurdis: A co bylo místo bakšiše poskytnuto? Srolovaná sbírka zákonů v řitním otvoru?
13:57:54
25.03.2013
25.03.2013
Hurdis
A u auta, které bylo přepsáno přes ZTP a následně na majitele, nebyl záznam o přeregistraci bez výpalného. Takže při dalším přepisu byl "jenom" záznam o DVOU přeregistracích po 1.1.2009 - což v případě úřednictva rodu Equus asinus f. domestica nestačilo a Máňa říkala, že to neni směroplatný. A tudíž byl drze požadován další bakšiš.
11:36:51
25.03.2013
25.03.2013
dragon_cb_cz
-> Jozka: Tak tak... bude prdel pane kapitáne
10:56:02
25.03.2013
25.03.2013
Jozka
-> dragon_cb_cz: To by mě taky zajímalo, jak to bude vypadat v praxi.. takováhle retroplatnost - i když tedy je to pokus ošetřit původně zbabranej legislativní záměr.. Jinak u mýho děděnýho auta třeba není vůbec žádnej záznam, jestli jsem platil, nebo neplatil - klidně můžu tvrdit, že to nějaký ty dva měsíce po vstupu v platnost ode mě omylem vybrali..
21:18:52
20.03.2013
20.03.2013
dragon_cb_cz
-> Mil@n: Docílit toho určitě chtěli, stejně jako toho chtěli docílit už když to zavedli - to neznamená, že v té formulaci nemůžou být díry. A nemusí to být ani nutně díry - zasáhnout do právního stavu v minulosti není úplně sranda - po ČR se klidně může pohybovat spousta aut s techničákem, ve kterém skutečnost že ekodaň byla zaplacená nemusí být vyznačena, nebo to tam naopak vyznačené být nějak může a přitom to není pravda.
Typickým příkladem je moje 136GL, kde je sice při přepisu na dědice (od kterého jsem to kupoval) napsáno "poplatek se bude platit při další přeregistraci" (což byla blbost, ale je to tam napsáno) a já jsem samozřejmě nic neplatil. Ale tak jak je to v papírech zapsáno tak by z toho vyplývalo, že při té mojí přeregistraci jsem zaplatil.
Z podobných důvodů si myslím, že do aut kde už je od 1.1.2009 více přeregistrací moc šťourat nebudou - právně by to bylo dost ošemetné. Zkusím napsat na ministerstvo a uvidíme jaká bude jejich reakce.
Typickým příkladem je moje 136GL, kde je sice při přepisu na dědice (od kterého jsem to kupoval) napsáno "poplatek se bude platit při další přeregistraci" (což byla blbost, ale je to tam napsáno) a já jsem samozřejmě nic neplatil. Ale tak jak je to v papírech zapsáno tak by z toho vyplývalo, že při té mojí přeregistraci jsem zaplatil.
Z podobných důvodů si myslím, že do aut kde už je od 1.1.2009 více přeregistrací moc šťourat nebudou - právně by to bylo dost ošemetné. Zkusím napsat na ministerstvo a uvidíme jaká bude jejich reakce.
21:12:21
20.03.2013
20.03.2013
Mil@n
-> dragon_cb_cz: Uvidíme jak se k tomu postaví uřady,ale mě z toho plyne že pokud nebyl ekopoplatek zaplacen tak,majitele díky prvnímu přeregistrovaní kdy začalo ekovyděračství třeba přes ZTP a tím pádem ostatní majitele se dosud vyhýbali dát nažrat státní kase....A všichni dobře vímě že jakejkoli přísun peněz do statní kasy je pro ně velké lakadloTak si myslím že po 1.9.2013 už jen poctivo zaplatit nebo zrušit a toho chcou docílit
21:05:00
20.03.2013
20.03.2013
dragon_cb_cz
-> Mil@n: Ano, vím... ale z toho přece nijak nevyplývá, že bys měl platit i u aut, která už jsou teď "propraná". Podle odstavce 2 je osvobozená přeregisteace na toho člověka se ZTP, nikoliv přeregistrace na toho následujícího (tzn. v případě o kterém mluví -> Jarda/felda: na něj) majitele...
20:58:28
20.03.2013
20.03.2013
Mil@n
-> dragon_cb_cz 20.03.13 20:56:19: (3) Poplatek se platí též při přeregistraci použitého vozidla následující po registraci nebo přeregistraci, při kterých byl žadatel od poplatku osvobozen podle odstavce 2.“
20:56:19
20.03.2013
20.03.2013
dragon_cb_cz
-> Jarda/felda: To je to co není ze zákona úplně zřejmé - novela říká, že se bude platit při přeregistraci následující po té, která byla osvobozená. Ovšem pokud to nejdřív bylo napsané na ZTP a pak na tebe, tak to jsou dvě přeregistrace a osvobozená byla ta první - tzn když bys to prodával tak ta přeregistrace nenásleduje (přímo) po té osvobozené a tudíž by se platit nemělo.
Je otázkou jak se k tomu budou úřady stavět, ale řekl bych, že u aut už jednou "propraných" by měli dát pokoj - zákon nijak neupravoval zaznamenávání toho, že jsi ekodaň zaplatil, takže spousta lidí by mohla tvrdit, že auto koupili v dobré víře, že už je ekodaň zaplacena (v TP o tom nemusí být záznam) atd atd atd - jednalo by se o svým způsobem retroaktivitu. Ale tady bude potřeba počkat na to, jak se k tomu úředníci postaví.
A s tím "vzdáním se v něčí prospěch" je pak otázka, jestli by se to z pohledu úřadu považovalo za "nabytí v rámci vypořádání dědictví" - nevím jestli (formálně z pohledu zákona) lze někoho takto ustanovit dědicem nebo ne.
Je otázkou jak se k tomu budou úřady stavět, ale řekl bych, že u aut už jednou "propraných" by měli dát pokoj - zákon nijak neupravoval zaznamenávání toho, že jsi ekodaň zaplatil, takže spousta lidí by mohla tvrdit, že auto koupili v dobré víře, že už je ekodaň zaplacena (v TP o tom nemusí být záznam) atd atd atd - jednalo by se o svým způsobem retroaktivitu. Ale tady bude potřeba počkat na to, jak se k tomu úředníci postaví.
A s tím "vzdáním se v něčí prospěch" je pak otázka, jestli by se to z pohledu úřadu považovalo za "nabytí v rámci vypořádání dědictví" - nevím jestli (formálně z pohledu zákona) lze někoho takto ustanovit dědicem nebo ne.
17:48:47
20.03.2013
20.03.2013
Jarda/felda
-> Nepér: nejni snažší napsat že se dědicove zříkaji favorita ve tvůj prospěch ? tim pádem bys byl dědic ty a nemusel bys nic řešit
17:48:22
20.03.2013
20.03.2013
Mil@n
-> Jarda/felda: ano
17:45:33
20.03.2013
20.03.2013
Jarda/felda
dragon_cb_cz 06.03.13 23:56:11 napsal:
Od 1.9.2013 dochází ke změně v tom smyslu, že když byla ta první
přeregistrace osvobozená, tak se platí při druhé a tím se tyhle
triky ruší.
takže když mam auto "přepraný" přes ZTP a budu ho chtít prodat tak budoucí majitel bude platit eko ?
Od 1.9.2013 dochází ke změně v tom smyslu, že když byla ta první
přeregistrace osvobozená, tak se platí při druhé a tím se tyhle
triky ruší.
takže když mam auto "přepraný" přes ZTP a budu ho chtít prodat tak budoucí majitel bude platit eko ?
12:45:35
12.03.2013
12.03.2013
Nepér
Jo, už jsem za babičku těch 2 344,- ročně zaplatil... teď se čeká na závěr dědickýho řízení.
10:18:57
12.03.2013
12.03.2013
Luky
Celý jsem to tady nečetl (resp. četl na několikrát a už si to nepamatuju ), ale bacha na poviiné ručení. Platíte?
www.autoweb.cz/zdedili-js te-auto-nezapomente-zaplat it-povinne-ruceni
www.autoweb.cz/zdedili-js te-auto-nezapomente-zaplat it-povinne-ruceni
14:03:02
11.03.2013
11.03.2013
dragon_cb_cz
-> Tomaso435: Nehezky řečeno... lepší vyřešit teď do září a bude klid...
12:39:23
11.03.2013
11.03.2013
Tomaso435
-> dragon_cb_cz: to už mě nebolí, přepíše se na ztp ... a bude se čekat až umře no...
22:42:39
10.03.2013
10.03.2013
dragon_cb_cz
-> Tomaso435: Detaily jsem psal tady: skoda-virt.cz/cz/.../1678
96-ztp-a-ekodan
Každopádně, ta změna která se nás týká nejvíc je:
„(3) Poplatek se platí též při přeregistraci použitého vozidla následující po registraci nebo přeregistraci, při kterých byl žadatel od poplatku osvobozen podle odstavce 2.“
Kde odstavec 2 říká:
Od poplatku jsou osvobozeni žadatelé těžce tělesně postižení, kteří jsou držiteli průkazu ZTP nebo ZTP-P, dále žadatelé, u nichž k přeregistraci podle odstavce 1 dochází v důsledku nabytí a vypořádání dědictví nebo v důsledku zániku společného jmění manželů.
Tedy změna zasáhne ZTP a dědictví stejně - přepis na osobu se ZTP nebo na dědice bude pořád bez poplatku, ale už se tím do budoucna nezbavíš povinnosti platit.
Každopádně, ta změna která se nás týká nejvíc je:
„(3) Poplatek se platí též při přeregistraci použitého vozidla následující po registraci nebo přeregistraci, při kterých byl žadatel od poplatku osvobozen podle odstavce 2.“
Kde odstavec 2 říká:
Od poplatku jsou osvobozeni žadatelé těžce tělesně postižení, kteří jsou držiteli průkazu ZTP nebo ZTP-P, dále žadatelé, u nichž k přeregistraci podle odstavce 1 dochází v důsledku nabytí a vypořádání dědictví nebo v důsledku zániku společného jmění manželů.
Tedy změna zasáhne ZTP a dědictví stejně - přepis na osobu se ZTP nebo na dědice bude pořád bez poplatku, ale už se tím do budoucna nezbavíš povinnosti platit.
16:53:57
10.03.2013
10.03.2013
Lukaso358
dragon_cb_cz 09.03.13 21:47:40 napsal:
„štěstí přeje připraveným“. Tenhle slogan se nedá z těch instruktážní videí zapomenout.
„štěstí přeje připraveným“. Tenhle slogan se nedá z těch instruktážní videí zapomenout.
16:41:50
10.03.2013
10.03.2013
Tomaso435
-> dragon_cb_cz: Od 1.9.2013 dochází ke změně v tom smyslu, že když byla ta první přeregistrace osvobozená, tak se platí při druhé a tím se tyhle triky ruší.
-čili ze ztp které neplatí se dálší opět platí. ale jen jednou.? Dědickej převod doufam zustává.
-čili ze ztp které neplatí se dálší opět platí. ale jen jednou.? Dědickej převod doufam zustává.
21:47:40
09.03.2013
09.03.2013
dragon_cb_cz
-> Bukaj: Já vím že číslo OP a rodné číslo de iure není potřeba, ale jsou to údaje které stejně bude potřebovat na plné moci, takže je lepší je mít po ruce - nic se tím nezkazí. Myslím, že pořád platí "štěstí přeje připraveným".
13:58:28
09.03.2013
09.03.2013
Bukaj
-> dragon_cb_cz: číslo OP určitě na evidenčku nepotřebuješ, rodné číslo se hodí, ale myslím, že když nevíš, tak stačí datum narození (alespoň tady u nás na STK).
Pokud je to Praha, tak značka Ti zůstane. (Zdiby jsou Praha? )
Pokud nenarazíš na nějakou debilní úřednici, tak může být pojistka na kohokoli - ale třeba v Motole na DI jsem narazil na úředního šimla - ač to nikde není psáno, vyžadovali originál zelené karty (který jsem neměl - povinko sjednáno přes net) a vytištěná smlouva nestačila. Paragrafy mluví celkem jasně: "doklad o sjednání pojištění odpovědnosti z provozu vozidla", nikde ani zmínka o nějaké "zelené kartě". A co je lepší doklad, než smlouva? Prostě byrokracie (úřednická zvůle)...
Nakonec jsem to vyřešil na místě (je tam pobočka Kooperativy) sjednanou smlouvou na období jednoho týdne, takže jsem měl vozidlo pojištěné dvakrát. Pojistné mne stálo 13 Kč
Přeji hodně štěstí a pevné nervy při jednání s ouřadem
Pokud je to Praha, tak značka Ti zůstane. (Zdiby jsou Praha? )
Pokud nenarazíš na nějakou debilní úřednici, tak může být pojistka na kohokoli - ale třeba v Motole na DI jsem narazil na úředního šimla - ač to nikde není psáno, vyžadovali originál zelené karty (který jsem neměl - povinko sjednáno přes net) a vytištěná smlouva nestačila. Paragrafy mluví celkem jasně: "doklad o sjednání pojištění odpovědnosti z provozu vozidla", nikde ani zmínka o nějaké "zelené kartě". A co je lepší doklad, než smlouva? Prostě byrokracie (úřednická zvůle)...
Nakonec jsem to vyřešil na místě (je tam pobočka Kooperativy) sjednanou smlouvou na období jednoho týdne, takže jsem měl vozidlo pojištěné dvakrát. Pojistné mne stálo 13 Kč
Přeji hodně štěstí a pevné nervy při jednání s ouřadem
17:10:14
07.03.2013
07.03.2013
dragon_cb_cz
-> Nepér: Na STK jen nahlásíš, na koho jí chceš, oni ti tam napíšou třeba Taťku Šmoulu když si o to řekneš. Akorát potřeba nahlásit jméno, příjmení, trvalé bydliště a pro jistotu měj přichystané i rodné číslo a číslo OP - ale mě tam teď v úterý psali jen jméno a bydliště.
08:16:36
07.03.2013
07.03.2013
Domajz
-> Nepér: k té evidenčce nepotřebuješ vůbec žádnou občanku
07:45:44
07.03.2013
07.03.2013
Nepér
Jo, to je poměrně vyčerpávající odpověď, díky. K té EK na tátu stačí kopie jeho OP?
23:56:11
06.03.2013
06.03.2013
dragon_cb_cz
-> Nepér: Prosimtě, proč to tak komplikuješ :)
1) Sjeď s tím na STK a nech si udělat evidenčku, s tím že jim řekneš ať ti rovnou udělají dva protokoly, první na otce, druhý na tebe. Zaplatíš sice obě, ale vyřízené to máš hned.
2) Od otce si nech podepsat dvě plné moci - k tomu abys ho mohl zastupovat na úřadě a přihlásit to na něj a druhou k tomu, abys mohl auto přehlásit na sebe (tahle druhá plná moc funguje místo kupní smlouvy).
3) Dojdi na úřad, přihlaš na otce, odhlaš na sebe, přihlaš na sebe. Když bude úřednice rozumná, vyřídí to najednou.
Jakékoliv zkratky mezi tím závisí na vůli úředníka a nemají oporu v zákoně - dokud neproběhne přeregistrace v rámci dědictví (tzn není to na otce doregistrováno) tak to z pohledu zákona osvobozeno od ZTP není. Vzhledem k jednoduchosti výše uvedeného postupu bych to raději neriskoval.
Zákon nic neříká o tom, na koho má být ta pojistka psaná, mě teď GLSku přepisovali ještě s pojistkou původního majitele. Když přijdeš na úřad s pojistkou na sebe a budeš ten přepis na otce a na sebe řešit v jednom kroku, tak by se úřednice cukat neměla. Stačí i pojistka původního majitele, u té ale úředníci mají pocit, že by nemusela být platná a proto se cukaj - ale zákon o tom nic neříká. Na zelené kartě je uveden pojistník, nikoliv majitel vozidla - takže pojistka na tebe by měla stačit a basta fidli.
Od 1.9.2013 dochází ke změně v tom smyslu, že když byla ta první přeregistrace osvobozená, tak se platí při druhé a tím se tyhle triky ruší.
1) Sjeď s tím na STK a nech si udělat evidenčku, s tím že jim řekneš ať ti rovnou udělají dva protokoly, první na otce, druhý na tebe. Zaplatíš sice obě, ale vyřízené to máš hned.
2) Od otce si nech podepsat dvě plné moci - k tomu abys ho mohl zastupovat na úřadě a přihlásit to na něj a druhou k tomu, abys mohl auto přehlásit na sebe (tahle druhá plná moc funguje místo kupní smlouvy).
3) Dojdi na úřad, přihlaš na otce, odhlaš na sebe, přihlaš na sebe. Když bude úřednice rozumná, vyřídí to najednou.
Jakékoliv zkratky mezi tím závisí na vůli úředníka a nemají oporu v zákoně - dokud neproběhne přeregistrace v rámci dědictví (tzn není to na otce doregistrováno) tak to z pohledu zákona osvobozeno od ZTP není. Vzhledem k jednoduchosti výše uvedeného postupu bych to raději neriskoval.
Zákon nic neříká o tom, na koho má být ta pojistka psaná, mě teď GLSku přepisovali ještě s pojistkou původního majitele. Když přijdeš na úřad s pojistkou na sebe a budeš ten přepis na otce a na sebe řešit v jednom kroku, tak by se úřednice cukat neměla. Stačí i pojistka původního majitele, u té ale úředníci mají pocit, že by nemusela být platná a proto se cukaj - ale zákon o tom nic neříká. Na zelené kartě je uveden pojistník, nikoliv majitel vozidla - takže pojistka na tebe by měla stačit a basta fidli.
Od 1.9.2013 dochází ke změně v tom smyslu, že když byla ta první přeregistrace osvobozená, tak se platí při druhé a tím se tyhle triky ruší.
20:36:12
06.03.2013
06.03.2013
maca
-> Nepér 06.03.13 19:49:39: Ano,přesně tak.....takto jsem to měl já
19:49:39
06.03.2013
06.03.2013
Nepér
Značku nechciiiii! Je to pořád Praha, snad to projde
Takže se tam můj táta musí napsat, jakože je to na něj odhlášený? Nemůže to být na základě jeho plné moci a papíru o dědictví odepsaný rovnou na mě? Nebo tam musí být proto, aby se obešla ta ekodaň?
Jen jestli tomu rozumím dobře (nejsem blbej, jen trochu pomalejší) tak by se to mělo na základě papíru o dědictví nechat odepsat na otce, ten to ale hned nepřihlásí na sebe, spolu si podepíšeme kupní smlouvu, kde mi to prodá a na jejím základě, spolu s EK a pojistkou, obojí na moje jméno, se to teprve přihlásí na mě?
Takže se tam můj táta musí napsat, jakože je to na něj odhlášený? Nemůže to být na základě jeho plné moci a papíru o dědictví odepsaný rovnou na mě? Nebo tam musí být proto, aby se obešla ta ekodaň?
Jen jestli tomu rozumím dobře (nejsem blbej, jen trochu pomalejší) tak by se to mělo na základě papíru o dědictví nechat odepsat na otce, ten to ale hned nepřihlásí na sebe, spolu si podepíšeme kupní smlouvu, kde mi to prodá a na jejím základě, spolu s EK a pojistkou, obojí na moje jméno, se to teprve přihlásí na mě?
19:19:43
06.03.2013
06.03.2013
Matsoft
V ramci prevodu na tebe tam udelaj I to dedictvi. Pojistku klidne na sebe uz ted. Je jedno kdo je pojistnik. Eko neplatis evidencka jen na tebe. S sebou papir o nabyti pravni moci dedictvi a plnou moc.
19:19:39
06.03.2013
06.03.2013
Tomaso435
-> Nepér: tvuj tata by byl teoreticky jenom v polopřevodu, ten by to okamžitě polopřevodoval na tebe a ty by sis to dohlásil. jelikož je to v tahu dědickém, nic bys platit neměl. ja taky vlastně s hnědým neplatil... jenom si uděláš evidenčku a pojistku a nazdar... no a možná ti daj novej typ spzky kterej si následně v pojistce necháš po tom všem změnit...
19:15:58
06.03.2013
06.03.2013
Nepér
Carlos taky říkal, že když kupoval auto jeho otec, stačila kupní smlouva od dědice, ani to na něj nebylo mezi tím odepsaný. Eko poplatek prý taky neplatil... to by bylo nejjednodušší - s vypořádáním od soudu, kupní smlouvou mezi mým tátou (dědicem) a mnou a s uzavřenou pojistkou na mě a případně evidenčkou na mě to jen zajít přepsat... Otázky jsou dvě. Nebude se v tom případě platit poplatek na likvidaci? Jak je to s tou EK, musí se vůbec dělat?
Nechci dělat EK dvakrát.
Nechci dvě pojistky (to je tedy patrně vyřešeno)
Nechci platit 10 000,-
Chci to mít napsaný na sebe.
Nejsem dědic.
Nechci dělat EK dvakrát.
Nechci dvě pojistky (to je tedy patrně vyřešeno)
Nechci platit 10 000,-
Chci to mít napsaný na sebe.
Nejsem dědic.
18:13:52
06.03.2013
06.03.2013
myschaak AZNP K.Hora
-> Nepér: nejsem si jistej s tou evidenčkou....ale myslim že jsem jí nedělal,teď bych kecal,musel bych prolízt papíry
18:13:15
06.03.2013
06.03.2013
myschaak AZNP K.Hora
-> Nepér: když bude rozumnej pojišťovák tak pojistka bude rovnou na tebe,jen ti vytiskne ještě jednu zelenou kartu kde je vše stejný jen jméno se přehodí za dědice....takže to přehlásí a pak tu zelenou kartu zničíš
17:46:37
06.03.2013
06.03.2013
Nepér
Není třeba protokol o evidenční kontrole na dědice? Tady píšou, že jo...
www.prepisy-vozidel.cz/pr ihlaska-vozidla-k-registra ci-v-ramci-dedictvi
S tou pojistkou jsem to nepochopil... Můžu jí teda rovnou uzavřít na sebe, nebo bude muset na půl roku táta?
Co se mění po 1.9.2013?
www.prepisy-vozidel.cz/pr ihlaska-vozidla-k-registra ci-v-ramci-dedictvi
S tou pojistkou jsem to nepochopil... Můžu jí teda rovnou uzavřít na sebe, nebo bude muset na půl roku táta?
Co se mění po 1.9.2013?
16:38:26
06.03.2013
06.03.2013
myschaak AZNP K.Hora
-> Nepér: auto nech přepsat na dědice a pak ho od něj kup,eko už neplatíš....řešil jsem to v říjnu loni...dědic nemusí mít evidenčku,jen si musí sjednat pojistku na sebe (nebo aspoň někoho ukecat jako já,pojistíš na sebe a dostaneš dvě zelený karty,jednu s jménem dědice a druhou na sebe...dědicovu posléze zničíš)....dědic snad neplatí ani převod 800kč myslim...až to bude přepsaný na něj tak uděláte prodej,ty dojdeš na evidečku a pak na úřad....takže jseš druhá přeregistrace po 2009 tak eko neplatíš
08:15:29
06.03.2013
06.03.2013
Nepér
Co se mění po 1.9.2013?
Jako dědic zřejmě určen být nemůžu, takže postup by měl být následující?:
Auto se na základě rozhodnutí dědického řízení přepíše na otce, k tomu je třeba platná pojistka, může být rovnou na mě? Je k tomu třeba i evidenční kontrola napsaná na něj, to s tím bude muset on na STK? Nebo můžu já s plnou mocí? Nebo se to musí nejdřív nechat na něj odhlásit, tak aby to bylo zaznamenáno ve velkém TP a až na základě toho se může udělat evidenční kontrola na něj?
Potom do konce září 2013 se tam bude muset znovu, znovu EK a auto se přepíše na mě...
Jako dědic zřejmě určen být nemůžu, takže postup by měl být následující?:
Auto se na základě rozhodnutí dědického řízení přepíše na otce, k tomu je třeba platná pojistka, může být rovnou na mě? Je k tomu třeba i evidenční kontrola napsaná na něj, to s tím bude muset on na STK? Nebo můžu já s plnou mocí? Nebo se to musí nejdřív nechat na něj odhlásit, tak aby to bylo zaznamenáno ve velkém TP a až na základě toho se může udělat evidenční kontrola na něj?
Potom do konce září 2013 se tam bude muset znovu, znovu EK a auto se přepíše na mě...
01:58:51
06.03.2013
06.03.2013
dragon_cb_cz
-> Nepér: Zákon říká, že osvobozená je registrace kde ke vzniku vlastnického práva došlo v důsledku dědického řízení. Tzn bys musel být určený jako dědic. Jinak nejdřív musí zaregistrovat tvůj otec a až potom ty - ale už se na tebe nebude vztahovat ekodaň (pokud to stihneš do 1.9.2013). Na rozumném úřadě bude stačit pojistka jedna - pokud tam s otcem zajdete společně tak skoro určitě.
23:50:47
05.03.2013
05.03.2013
Nepér
Vytahuju téma... Babička, vdova, jako držitel i pojistník vozidla zemřela. Přímí dědicové a účastnící dědického řízení jsou její dva synové - můj otec a strýc, kteří se dohodnou, že auto bude náležet mému otci. Otázka: je nutné přepsat auto na otce, čímž se nebude platit poplatek na likvidaci, nebo se to dá přepsat na mě přímo, třeba na základě plné moci od otce, aby se to nemuselo dělat takhle na dvakrát s pojistkami atd? Najdu k tomu na webu nějaké informace? Jo a můžu s tím jezdit, dokud se to nevyřeší, když je to teď napsaný do záhrobí?