Vyřazení neexistujícího vozidla - řešení!

prohledat
80 příspěvků (zobrazeno 51 až 80) od 31.01.2009 do 19.06.2014, založil/a Skoda 120 1.4 16V
řadit dle data
20:19:44
19.02.2009
vaclav785
-> okej1: to mě řekli taky až když jsem jí to ukázal v zákoně tak povolila to auto ti prostě zrušit musí (nevím jestli v polopřevodu)
19:09:10
19.02.2009
okej1
-> Matsoft: oni mi rekli, ze auto na cestne prohlaseni odhlasit proste nelze, ze musim mit papir o ekolikvidaci
18:05:42
19.02.2009
pajak
-> Matsoft: Mě v Pardubkách jako důvod udali, že že auto nemůže změnit účel využití když je v polopřevodu. Ale proč, to jsem nepochopil....41
21:15:10
18.02.2009
Matsoft
-> okej1: co nelze? dohlasit za 800 a odhlasit? nebo zrusit na prohlaseni o jinem ucelu?

pokud nelze odhlaska k jinemu ucelu, tak musi rict duvod.....
20:10:01
18.02.2009
okej1
Tak v Litoměřicích to také nelze8
23:28:39
14.02.2009
Trax
-> Matsoft: Presne tak, u nas to taky nejde. Jedine normalne prihlasit za 800Kč
23:39:43
13.02.2009
okej1
takze pokud je auto odhlasene, da se dohlasit zpatky na puvodniho majitele a pakvyradit z registru a to vse bez poplatku 10000?
21:28:26
13.02.2009
pajak
To v Pardubicích to viděj tak, že když je auto v polopřevodu, nemůže se z nepochopitelných důvodů změnit účel využití a poslali mě schánět potvrzení o ekolikvidaci, přesto že jsem jim vysvětlil, že moje auta už neexistujou a potvrzení legálně neseženu
14:05:02
13.02.2009
Sita
vaclav785: muzes mi na mail poslat tu tvoji zadost o vyrazeni z duvodu zaniku ucely vyuziti vozidla? Nebo to dej do clanku prosim...
14:00:22
13.02.2009
Matsoft
-> ludakost: nemas.. zmenili predpisy a je to take za 800.... zkusenost z Prahy
13:53:11
13.02.2009
ludakost
Můžeš, pokud znáš minulího majitele tak se s nim dohodni napište předávaci smlouvu zpět na původního majitele a pak na sebe od něj nech napsat plnou moc že tě zmocňuje k úkonům spojeným z vozidlem a za 50 kč to máš vyřízené.
00:09:47
13.02.2009
okej1
muze mi taky nekdo prosim poslat na mail vsechny ty textiky, se kteryma tam pujdu aby mi auto vyradili? moc diky okej1@seznam.cz
23:42:56
12.02.2009
okej1
muzu vyradit z registru vozidlo, ktere je v odhlasce?
15:12:16
12.02.2009
Martin
Tak mám to úspěšně za sebou !

Ačkoli mě "vstřícný" pán na informacích telefonicky tvrdil že to nejde, tak to nakonec šlo 1.

Vybaven veškerými doklady k vozu a stručným výpisem příslušných zákonů a vyhlášek, jsem v ranních hodinách navštívil DI na Jarově. Vyplnil jsem žádost o vyřazení vozu z registru a trpělivě čekal, až na mě přijde řada.

Mezi tím jsem si nemohl nevšimnout, jak se vesele porušuje pravidlo, že jeden člověk může mít max. 4 čísla. Přišel jsem krátce po 8. hodině (otevírali v 7.45) a měl jsem číslo 95.

Příkladem toho byla "rodinka", která obsadila celý jeden stůl a čas od času jeden z grupy doběhnul ke strojku na čísla a odebral 4-5 kousků. Jen za tu dobu co jsem čekal (slabé cca 2 hodinky) nabrali tak 40-50 čísel. Zjevně to úředníkům nevadilo a překvapilo mě, že na jedné přepážce vzali najednou i 9 čísel... Rodinka měla slušně tlusté desky zjevně plné dokladů od vozidel a co chvíli někdo z nich běžel k okénku. Mezi tím se tam vesele bavili a chovali se jako by jim to tam patřilo, takoví hlučnější štamgasti...

Pak jsem se konečně dočkal i já, paní si vzala doklady, pohledem sjela mé prohlášení, oznámila mi, že auto musím nejdříve dohlásit na svoji osobu (najednou jim nevadí, že auto nemá evidenčku) a že mě to bude stát 800. Řekl jsem, že když to nejde jinak, tak holt jo... Takže jsem vyplnil ještě žádost o přihlášení vozu, zaplatil, poděkoval a šel jsem.
21:35:59
10.02.2009
myschaak AZNP K.Hora
-> vaclav785: no za to jak si jednal s úřednicí v kh na úřadě...4
20:46:06
10.02.2009
vaclav785
-> myschaak - diverzant s koženou brašnou: nevím uplně přesně za který ale i tak nemáš zač
19:49:15
10.02.2009
myschaak AZNP K.Hora
-> vaclav785: dík za postřeh!
20:46:32
09.02.2009
Martin
-> vaclav785: No já mám ještě malej problém v tom, že auto je na mě jen odhlášené, není dohlášené, takže mě to minimálně bude stát ještě 800 za přepis, abych to mohl zrušit...

Zákon už mám v několika zněních vytisknutý 4 Pokud bych tě mohl poprosit, pošli mi vzor toho prohlášení na e-mail. Díky.

Držte mi palce, ve středu jdu na ně.
09:28:57
09.02.2009
vaclav785
Tak já napíši skušenost z minulé středy u nás v Kutné Hoře měl jsem na sebe hlášenou škodu 105 S od října roku 2006 byla v depozitu (tedy už za nových pravidel) přišel jsem na úřad s tím že toto auto potřebuji zrušit

paní: máte papír o ekolikvidaci?

já: nemám

paní: to vám nezruším

já: podal jsem jí čestné prohlášení o zániku učelu využití vozidla (psané od právníka)

paní: na základě toho vám to nezruším

já: musíte dle ustanovení § 13 odst. 2 zák.č. 56/2001 Sb., o provozu na pozemních komunikacích (podal jsem jí vytištěnou část zákona)

paní: počkejte (odešla)..... (přišla) hmm koukám jste opravdu dobře připraven a máte potřebné podklady takže to půjde

za cca dalších 5min auto zrušeno dokonce zapomněla i na to že bych měl doplatit rok depozitu takže mě to nestálo ani korunu a mám pokoj a už nevlastním auto ale dětskou hernu

nežente se zbytečně do nějakého správní řízení pokud od toho máte doklady

jinak co bylo potřeba: velký techničák (malý měl uřad i s SPZ) čestné prohlášení vyplněná žádost o vyřazení vozidla z evidence a vytištěná pasáž zákona pro nevěřící uřednidnici

PS: kdyby byl zájem prohlášení můžu dát třeba do článků

POZOR: velký průser by byl kdyby takto zrušené auto chytli policajti na silnici
10:06:27
07.02.2009
LiMaK - 742 forever
-> Martin: reseni to je......

kdyz to hlasis na policii, sepisou papir o kradeži.

--> jdes na dopravku, kde ti k autu pripisou ze je ukradene....

(v tuto chvili to ber jako "depozit", ze ktereho se po 10letech-kdyz auto nenajdou, vymaže)

--> jdes na pojištovnu s papirama o kradeži a zrusis pojistku.

=

neplatis nic(!!) a auto jako by jsi nemel.Nepojí te k nemu skoro žádný vztah,snad jen když někoho chytnou jak s ním pojede,tak ho budou mit za zloděje a Tobě to auto přijedou vrátit...

když ho nahodou cajti nekde najdou (?), zase ti napisou papir, ze to nasli, jdes na dopravku, od auta zmizne poznamka "kradeno",

jdes na pojistovnu a zaridis si novou pojistku....

problem by ale nastal, kdyby to auto nasli treba u tebe v garazi (bonzovani sousedu porad muže fungovat), nebo kdyby na technice chytli kamarada s tvým blokem motoru....ale to snad vetšinu opravdu ukradených aut vubec nezajíma...

NEBO TO SI JAKO NEKDO MYSLÍTE, ŽE MILIONY KRADENÝCH AUT VYVEZENÝCH NA UKRAJINU MAJÍ SJEDNÁNO POJIŠTĚNÍ??? myslíte si snad někdo, že když ti opravdu někdo ukrade auto, tak že budeš dál platit pojistku, a zloděj bude veselý??? NESMYSL.

pokud je auto ukradene,pojistka zrušená a zloděj se někde nabourá....odškodnění se reší přes ceskou kancelář pojistitelů,která škodu vyplatí a vymáhá ji soudně po zloději....
19:15:13
04.02.2009
osminohej
V Berouně mi nadiktovali toto:

Čestně prohlašuji že se vozidlo nestane odpadem a že bude použito k jiným účelům než k provozu na veřejných komunikacích. Jsem si vědom trestněprávních důsledků za udání nepravdivých údajů. Podpis.
19:01:31
04.02.2009
Matsoft
-> Martin: nekde v Praze na DI pry davaji i vzar jak to prohlaseni ma vypadat.....
17:50:06
04.02.2009
Martin
Tak dnes jsem mluvil shodou náhod s člověkem z jednoho DI a poradil mi, jak napsat prohlášení o zániku využití vozidla. Tak jsem zvědavej jestli to projde. Zítra jdu ještě za právníkem, ale to asi nikam nepovede.

Problém je, že mám kupní smlouvu na to, že jsem koupil auto (byť na ND a bez TP, to už nikoho nezajímá), tím pádem jsem majitel a jsem v háji a nic s tím neudělám, minulý majitel má štěstí.

Budu dále informovat...
09:45:16
04.02.2009
petr s
-> Martin: Pokud je ukradeno tak platit nemusíš
09:39:35
04.02.2009
Martin
-> LiMaK: To není řešení, takové vozidlo prý z registru nevyřadí, co kdyby se našlo. A s povinným ručením také nevím, někde jsem slyšel takové zvěsti, že platit musíš stále, protože co kdyby ten zloděj s tím naboural...
21:51:45
03.02.2009
LiMaK - 742 forever
co tak ohlásit krádež a je klid auto co už dávno není, nikdo nenajde
13:21:22
03.02.2009
Trax
-> Martin: Mam uplne stejny problem... Ale nechci to resit po soudech, tak zkusim vyradit na zaklade zaniku vyuziti vozidla.
11:10:01
03.02.2009
Martin
Řeším podobný problém v Praze.

Koupil jsem před cca 2 lety auto na ND, papíry si nechával minulý majitel, že prý si je prodá. Před koncem roku ale zjistil, že má problém a papíry bez mého svolení na mě přepsal. V Ústí n. Labem mu s tím už nic jiného prý neudělají a tak to poslal mě. Auto už dávno neexistuje, mám jen vyříznutý VIN, doklad od převzetí do šrotu už samozřejmě dávno nemám.

Celý včerejšek jsem tedy zjišťoval co se s tím dá dělat. Na Jarově mi řekli, že jinak než s dokladem o eko likvidaci se se mnou nebudou bavit, ať si ho nějak obstarám. Když jsem řekl, že odmítám někoho podplácet, tak že mohu tedy jít do správního řízení ať si zavolám do Jungmanový ul.

Tak jsem volal do Jungmanový a tam mě paní dala kontakt na jejich právníka, který mi v klidu oznámil, že toto je legálně neřešitelný problém. Správní řízení je možné, ale pokud nedodám doklad o ekologické likvidaci, tak žádají o stanovisko ministerstvo dopravy a to dává zamítavé stanovisko a řízení končí.

Uvidím jak to dopadne, ve čtvrtek jsem objednán k právníkovi, asi se budu soudit s minulým majitelem, který na mě auto neoprávněně odhlásil.
06:58:12
03.02.2009
Tuneman2
Takže jen suam sumarum...od roku 2006 tušim že od dubna mam v depozitu papíry od favorita který byl po totálce a šel na díly...pojištění dávno už není, auto taky ne...ale mam komplet doklady....takže, když napišu že zanikl účel využití vozidla a todle jim na urade dam trvale to vyřadí?...pokud ano tak je to výborná zpráva a mam klid konečně:-)
22:00:42
31.01.2009
Skoda 120 1.4 16V
Čau Virťáci,

již jsem zde uváděl v jiné diskuzi svůj problém, který se mi nedařilo vyřešit. Již se mi naskytlo rozhřešení a tak bych se o něj s Vámi rád podělil, jelikož si myslím, že nejsem sám, kdo takový problém má!

Koncem listopadu 2008 jsem se náhodně na Magistrátu v Plzni dozvěděl, že mám na sebe v polopřevodu od roku 2006 - tři osobní automobily (Škoda 100, Škoda 120L, Ford Sierra). Tyto vozidla jsem koupil jen za účelem rozebrání na N.D. Auta se rozebraly, zbytek se odvezl do sběru, doklady a SPZ se časem vytratily... Tudíž jsem k vyřazení těchto aut neměl nic v ruce. Byl jsem kvůli tomu "x" na Magistrátu a nijak jsem neuspěl - duplikát TP, převod nebyl možný jelikož jsem nemohl udělat evidenční prohlídku, stal se z toho neřešitelný problém! Na doporučení jednoho známého jsem na Magistrátu koncem roku 2008 zahájil "SPRÁVNÍ ŘÍZENÍ", ke kterému jsem přidal na inspektorátu: výpis z pojišťovny (do kdy bylo dané vozidlo pojištěno - vystavení na pojišťovně - ZDARMA), dále jsem dodal lístky ze sběrny o odevzdání žel. šrotu (zbytek karoserie). Po měsíci (23.1.2009) mi přišel dopis, že všechny tři vozidla byla trvale vyřazena na základě mé výpovědi a jejich prověření!

V případě, že auto nemáte a máte SPZ, doklady a auto je na Vás převedeno, je od 1.1.2009 možné ho trvale vyřadit na základě - prohlášení s formulkou: " zanikl účel využití vozidla".

Cena za SPRÁVNÍ ŘÍZENÍ za jedno vozidlo je 1.000Kč.
Extreme Tyres