skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
centrální matky - vlečka
-> Gryzly: nojo niekedy sa pomýlia
-> suri: Tak jsem ted prolezl čtyři knížky od čtyř různých autorů a všichni píšou že to je M24 x 1,5, přitom já tento závit protahoval v úterý večer očkem M24 x 2. A určitě jsem i ty matky nechal dělat se stoupáním M24x2
-> Gryzly: nie od Macha nemám nič je to s príručky a z Andrta
-> suri: Předpokládám že ty čísla si čerpal z knížky od Macha. V té knížce je strašně chyb. tady třeba je blbě stoupání. ten závit je M24x2. už jsem na to doplatil když jsem si první matice nechal vyrobit a ten závit nepasoval. Pak se Mach spletl v jednom čísle ložiska přední nápravy, v rozměru gufera a ještě jedno číslo tam nesedělo, Takže bacha na to
A tu menší mají za 75Kč v Krči.
U nás tu malou neměli vůbec a tu velkou za 86Kč ks a každá bylůa jiná, jiný tvar a jiná povrchová úprava. takže jsem za 19Kč/ks koupil normální matici M24x2 na klíč 36, na soustruhu nechal upravit a pohoda.
Jelikož mám momentový klíč jen do 210Nm, tak jsem to utahoval na moment ( tyč 150cm + zatížení 60 - 75kg) Prostě jsem na to stoupl. Zaklepl jsem to a pohoda to funguje.
U nás tu malou neměli vůbec a tu velkou za 86Kč ks a každá bylůa jiná, jiný tvar a jiná povrchová úprava. takže jsem za 19Kč/ks koupil normální matici M24x2 na klíč 36, na soustruhu nechal upravit a pohoda.
Jelikož mám momentový klíč jen do 210Nm, tak jsem to utahoval na moment ( tyč 150cm + zatížení 60 - 75kg) Prostě jsem na to stoupl. Zaklepl jsem to a pohoda to funguje.
-> osminohej: A jsou to originály?
-> matoo: klasická matica je dosť vysoká dával som to obrábať a takisto aj do prevodovky
-> suri: neviem ci take vysoke niekde zozenie? som zhanal a nakoniec som radsej kupil origo. ale je pravda ze nie v kazdej mototechne vidia o co ide...
-> matoo: Vonkajšia M24x1,5 - 300 až 350 Nm
Vnútorná M18x1,5 - 100 až 125 Nm
Vnútorná M18x1,5 - 100 až 125 Nm
a na aky moment sa maju tieto matky utahovat?
-> osminohej: 

-> suri: ja som tiez za osustruzene matky, je to podla mna lepsia volba ,hlavne ako pises z pevnostnej stranky
-> osminohej: -> peti: tak skúste tie matky ja som dával 350 NM a pri 250 preskočila a začala sa pretáčať
-> osminohej: mas pravdu ale s tym sustruhom je to dobra moznost ak ma niekoho kto mu to spravy zadara
-> suri: Drahé, ale soustruh bych kvůli tomu nekupoval
, ty dvě stovky nikoho nezabijou. Můj názor

-> osminohej: trošku drahé -> J3STER: kúpiť klasiku a o sústružiť aby sa dala zaistiť
Prosím poraďte, kde sehnat origo matky na hřídel zadní vlečené nápravy š 130 pro náboj i unašeč. Dík