Může se dobíjet bezúdržbová baterie?

prohledat
7 příspěvků (zobrazeno 1 až 7) od 15.05.2004 do 17.05.2004, založil/a
řadit dle data
21:10:13
17.05.2004
PeterP136
Bezudrzbova baterka znamena, ze jej pri beznej prevadzke na automobile s nabijacou sustavou v poriadku netreba venovat taku udrzbu ako beznej. Predovsetkym jej netreba merat stav nabitia a vacsinou ani dolievat vodu. Ak by mala nebodaj elektrolytu malo, tak ju treba podla vyrobcu vysmarit a kupit si novu :).

Ale aj bezudrzbova baterka by sa mala dat nejako rozobrat aby sa dala doliat voda, ako na to ma vsak bude zaujimat az po skonceni zaruky :).

Ak sa nechces obavat velkeho ubytku elektrolytu, dobijaj ju na max 14,4V pripadne na dakych 15V si este mozes dovolit. Proste aby velmi neplynovala.

Zatky sa uz na baterkach davno nemaju pocas nabijania odstranovat ani povolovat. Na to ma kazda baterka uz hadam uz aj niekolko desatroci odvzdusnovacie otvory. Najcastejsie su to take dvojice asi 1,5cm dlhych strbin na bocnych stenach tesne pod vrchom. Najmodernejsie baterky od bosha, exide a pod. uz ani tieto nemaju. Namiesto nich maju specialne pretlakove alebo polopriepustne otvory, ktore prepustia plyny az ked je baterka natlakovana viac. Brat ma delphi vapnikovu s hustomerom a ma este klasiku odvzdusnovaky aj ked dolievacie otvory nevidno (asi budu pod plastovym krytom). Ja mam exide a ta odvzdusnovaky nema, ma vsak asi nejake pretlakove a vdaka tomu ju mozem prepravovat aj hore nohami (dnom :) ). Pouzivat vsak uz nie :).
07:02:58
16.05.2004
Honza.net
Ok. Dík. Já jí odnaučím dělat loužičky :o))
21:26:34
15.05.2004
Kurvapes
Hele ty čudlíku odvětrávací otvory tam samo jsou,akorát jsou schovaný a většinou vyvedený pod baterku.Takže když jí rozvaříš tak udělá loužičku jak štěně hlavně dej bacha kam ji postavíš.Nabíjet norm.
20:33:25
15.05.2004
Honza.net
No když se nabíjí normální, tak se maj povolovat ty otvory (čudlíky), aby to nebouchlo či tak nějak že? A když tahle je nemá, tak jestli se to může nabíjet stejně.. nebo se to má dělat nějak spešl..
20:26:36
15.05.2004
Saky
ono ze je bezudrzbova neznamena ze se nenabiji..
20:19:36
15.05.2004
Honza.net
Těma čudlíkama mám na mysli to kudy se baterka dolejvá..
20:18:31
15.05.2004
Honza.net
Kamarád měl v autě vybitou bezúdržbovou autobaterku, hodil sem mu jinou a teď tu jeho mám doma.. Chtěl bych jí nabít, ale že je bezúdržbová sem zjistil až doma. Může se normálně nabít, když nemá na sobě ty čudlíky aby to odvětrávalo.. ?? :o)
Extreme Tyres