skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Benzín bez "Éček"...?
19:52:12
06.10.2024
06.10.2024
Jarda/felda
-> 11mAjA11 06.10.24 19:20:27: Já ale nepopírám přítomnost biosložky, ale tu jak tvrdíš "pochybnou kvalitu" ale taky říkal že celý týden vozil naftu bez bio
19:20:27
06.10.2024
06.10.2024
11mAjA11
Jenže Čepro nemá jen čisté paliva a pochybuju že budou prodávat ve velkém čiste paliva bez bio, když si je nakrásně vytočí na svých stojanech. Mensi množství ano ale Čepro bez bio prodává právě že skladů hmotných rezerv ze kterých závaží primarne své výtocny. Proto je potřeba se podívat do srdcovky kde je aktuální a reálný stav na každé vytocne.
18:35:00
06.10.2024
06.10.2024
Jarda/felda
-> 11mAjA11 06.10.24 18:08:41: tank ono bere paliva z čepra to vím s jistotou- zaváží je kamarád
18:08:41
06.10.2024
06.10.2024
11mAjA11
Spolehlivě 100% s ETBE je OMV, s největší pravděpodobností i MOL (užívám MOL od doby co přišli na trh protože Verva co byla jednu dobu ve FM byla úplně stejná vzhledově i smradem jako standartní palivo - nebyla modrá a nesmrdela jako v době kdy přišla na trh - ztratil jsem tedy důvěru, Mol Evo není modré ale smrdí jako férový 100oktan, v porovnání 102 oktanu od Aralu z Německa to smrdí hodně podobne). Úplně bez bia pouze EuroOil (stačí mít apku srdcovka a vidí se hned kde je jaké palivo, většinou stanice ktere jsou v okolí státních hmotných rezerv mají palivo s nulovou objemovou části bio). Jiné cerpacky (ne v síti Čepro) jsou s otazníkem, ne vždy berou od jednoho dodavatele a co vím v nádržích se jim pak dělá slušná směska všeho možného i nemožného..nicméně vše je o osobním vkusu a odvaze jednotlivce kde natankuje, jedinkrát sem natankoval na Eurobitu a Formana sem tehdá musel pomalu dotlačit domů..netuším co to bylo za sragoru ale nejelo to vůbec..takže tak s eurobitem..pak je tu také tank Ono a W8...se svéráznou kvalitou a cenovou politikou..
16:45:56
06.10.2024
06.10.2024
Tomaso435
Km prona závaží Čepro, takže dle závozu, může mít i nulu - papiry musí mit obsluha.
Stejně tak EuroOil je Čepro a dle závozu i u Naturalu 95 může být 0. Opět zjistit si co mají.
Ja beru jen benzinu vervu plus vif a i po roce uz startuju. A jelikož mám u lpg.auta nádrž na rok, tak to celkem vyhovuje.
Jinak ono - natural 98 je omw 100octan z rakouska též bez bio. Takže i tam bych se nebál.
Shell má totožné palivo jako ONO, jen má jiné ceny a pověst.
Jediný o co se nezajimam jsou takový ty papoil a podobný. Takovou nouzi abych tam znovu nankoval jsem ještě neměl.
Stejně tak EuroOil je Čepro a dle závozu i u Naturalu 95 může být 0. Opět zjistit si co mají.
Ja beru jen benzinu vervu plus vif a i po roce uz startuju. A jelikož mám u lpg.auta nádrž na rok, tak to celkem vyhovuje.
Jinak ono - natural 98 je omw 100octan z rakouska též bez bio. Takže i tam bych se nebál.
Shell má totožné palivo jako ONO, jen má jiné ceny a pověst.
Jediný o co se nezajimam jsou takový ty papoil a podobný. Takovou nouzi abych tam znovu nankoval jsem ještě neměl.
16:18:12
06.10.2024
06.10.2024
SO545
ttps://www.youtube.com/wat
ch?v=ABQHW9CB594
Celkom slusne video
Celkom slusne video
14:58:28
06.10.2024
06.10.2024
COL
Některé 98 obsahují/obsahovaly líh, alespoň tedy podle testu, který byl kdysi zveřejněn.
13:21:44
06.10.2024
06.10.2024
OndraKrupi
-> Bukaj: tankovat varianty benzínu 98 (či 100) dle obchodního označení u čerpaček. Takže Benzina (Verva), Shell (V-power 100), Tank-Ono (Natural 98), OMV Super Plus, MOL EVO 100 Plus
12:51:42
06.10.2024
06.10.2024
Bukaj
-> David29 06.10.24 10:39:03: V Krči? Kde? Tam občas jezdím...
Jinak cenu fakt neřeším, spíš dostupnost a stabilní kvalitu. Když někam jedu na výlet nějakým veteránem a potřebuju natankovat někde cestou (zvláště u pionýra je dojezd na nádrž nevelký), tak často nepotkám žádnou Benzinu a když už, tak nemají Vervu - tu mívají jen na frekventovaných místech.
Takže bych rád věděl, jestli i jiné velké podniky, provozující ČS, jsou vhodnou alternativou.
Napadá mne třeba "želví power" nebo "maxxmotion" od ÖMV, nebo třeba často potkávám ČS MOL...
...tedy zajímal by mne nějaký souhrn všech paliv (benzin) bez obsahu lihu, prodávaných na našem území.
Jinak cenu fakt neřeším, spíš dostupnost a stabilní kvalitu. Když někam jedu na výlet nějakým veteránem a potřebuju natankovat někde cestou (zvláště u pionýra je dojezd na nádrž nevelký), tak často nepotkám žádnou Benzinu a když už, tak nemají Vervu - tu mívají jen na frekventovaných místech.
Takže bych rád věděl, jestli i jiné velké podniky, provozující ČS, jsou vhodnou alternativou.
Napadá mne třeba "želví power" nebo "maxxmotion" od ÖMV, nebo třeba často potkávám ČS MOL...
...tedy zajímal by mne nějaký souhrn všech paliv (benzin) bez obsahu lihu, prodávaných na našem území.
11:27:44
06.10.2024
06.10.2024
Hanz1912
-> Bukaj: Tak buď dávat Vervu nebo u nás v Opavě je (byla) pumpa UNICORN, která se přejmenovala na EUROBIT. Ptal jsem se prodavačky a berou od Čepra. A nejednou jsem jel tankovat zrovna když tam přijel týpek s cisternou. Ptám se ho.. Kolik tam máš % biobordelu.. A on že pořád vozí 0%. Ukázal mi i papír od toho. Takže super. A litr 95 stojí 33,90 a 98 36,90. Takže super. Takže pokud máš někde v blízkosti UNICORN nebo teď už asi všude EUROBIT tak bych se nebál to glgnout do škodovky. + VIF a no stress.
10:39:03
06.10.2024
06.10.2024
David29
-> Bukaj: Benzina patří Orlenu už hoooodně dlouho. Jen do ted nechávali značku benzina
U tý Eurooil... To moc není o náhodě. V Krči maj 98+ super bez bio stabilně pořád. Ale oproti Vervě to je snad rozdíl 2kč, tak to moc nemá smysl hrotit
U tý Eurooil... To moc není o náhodě. V Krči maj 98+ super bez bio stabilně pořád. Ale oproti Vervě to je snad rozdíl 2kč, tak to moc nemá smysl hrotit
10:08:18
06.10.2024
06.10.2024
U-Geen
-> Bukaj: jj ... Důležitým mezníkem se v historii Benziny stal rok 2005, kdy se její správy ujala přední petrochemická skupina PKN Orlen. - str. 6 www.orlen.cz/getmedia/...
/Benzina-v-promenach-casu_
compressed-(1).pdf
10:05:07
06.10.2024
06.10.2024
Bukaj
-> U-Geen: Už tolik?
Myslel jsem cca poslední 2? roky, kdy se spousta poboček Benzina přejmenovalo na Orlen...
Myslel jsem cca poslední 2? roky, kdy se spousta poboček Benzina přejmenovalo na Orlen...
10:03:37
06.10.2024
06.10.2024
U-Geen
co Benzinu vlastní Poláci, má kvalita Vervy sestupnou tendencijakože posledních 19 let?
09:10:41
06.10.2024
06.10.2024
Bukaj
Jak všichni jistě víte, už nějaký ten rok se v Evropě povinně míchá do benzínu určité množství "biopaliva" - většinou lihu neboli ethanolu, jenž se vyznačuje mimojiné velmi krátkou trvanlivostí - a působí často problémy v palivové soustavě vozidel.
Je též známo, že některá "prémiová" paliva obsahují namísto lihu jiné složky rostlinného původu (ETBE), které jsou o mnoho stabilnější a takováto paliva pak eliminují výše zmíněné problémy u vozidel déle odstavených (déle, než cca 2 měsíce, což je cca doba minimální trvanlivosti benzinu s obsahem ethanolu).
U ČS sítě Benzina (dnes Orlen) je tímto palivem "Verva 100" - palivo, které dlouhá léta používám a též jej doporučuji svým kamarádům, známým, klientům atd. do strojů, které jsou používány jen část sezony a poté déle uskladněny...
Ovšem zdaleka ne všechny ČS Benzina/Orlen toto palivo mají v nabídce, také se poslední dobou šíří zvěsti, že od doby, co Benzinu vlastní Poláci, má kvalita Vervy sestupnou tendenci (nemám nikterak ověřeno, jen jsem to už párkrát za poslední dva roky zaslechl).
Zajímalo by mne tedy, jaké další sítě ČS, působící na území ČR (i SR) nabízejí benzin bez obsahu lihu (a nemyslím tím Eurooil, kde je to dost o náhodě), případně, poznám nějak bez kontaktování obsluhy, která často netuší, na co se ptám (nebo například u samoobslužných čerpaček), zda to či ono palivo obsahuje líh nebo ETBE (či něco úplně jiného nebo neobsahuje biosložku vůbec)?
Prosím pouze ověřené informace (platné dlouhodobě - ne nějaké jednorázové "akce" apod.).
Děkuji
Je též známo, že některá "prémiová" paliva obsahují namísto lihu jiné složky rostlinného původu (ETBE), které jsou o mnoho stabilnější a takováto paliva pak eliminují výše zmíněné problémy u vozidel déle odstavených (déle, než cca 2 měsíce, což je cca doba minimální trvanlivosti benzinu s obsahem ethanolu).
U ČS sítě Benzina (dnes Orlen) je tímto palivem "Verva 100" - palivo, které dlouhá léta používám a též jej doporučuji svým kamarádům, známým, klientům atd. do strojů, které jsou používány jen část sezony a poté déle uskladněny...
Ovšem zdaleka ne všechny ČS Benzina/Orlen toto palivo mají v nabídce, také se poslední dobou šíří zvěsti, že od doby, co Benzinu vlastní Poláci, má kvalita Vervy sestupnou tendenci (nemám nikterak ověřeno, jen jsem to už párkrát za poslední dva roky zaslechl).
Zajímalo by mne tedy, jaké další sítě ČS, působící na území ČR (i SR) nabízejí benzin bez obsahu lihu (a nemyslím tím Eurooil, kde je to dost o náhodě), případně, poznám nějak bez kontaktování obsluhy, která často netuší, na co se ptám (nebo například u samoobslužných čerpaček), zda to či ono palivo obsahuje líh nebo ETBE (či něco úplně jiného nebo neobsahuje biosložku vůbec)?
Prosím pouze ověřené informace (platné dlouhodobě - ne nějaké jednorázové "akce" apod.).
Děkuji