-> Jarda - zrušená registrace 01.08.15 07:16:56: Co se Ruska týče, fascinovalo mě, co tam všechno na všelijaké Žiguli mají! Oni 2107 vyráběli asi do 2011/12! V obchodech pak koupíš nové kompletní motory, nápravy,kraviny co chceš... Myslím, že to bude obdobné na Ukrajině, kterou máš blíž... Tak by se ta Tvá dala i zgenerálkovat cestou tam v nějaké dílničce...:-).
To s tím novým je ale varianta, jen nevím, jestli fakt za 130? Každopádně je to levné ale myslím, že tenhle model už asi nedělají, nevím? Viděl jsem různé s motory a i karoserií z Forda a tak různě...
Já mám jedinou zkušenost z Arem 10.4. Koupil jsem ho kdysi za 5000kč a zkoušel, jestli se jízdou ve smyku do kola převrátí nebo ne...no mladistvá nerozvážnost, pak šel do Rumunska...
Četl jsem pak o Tvé BAZce... nevím co zamýšlíš, ale nechal bych to tak, stejně s ní určitě jezdíš nanejvýš na srazy ne...:-)? Anebo max. jen převod 3,9 ať to tak nehlučí, případně rychlejší kolečko 4° se myslím dá dát..
Já mám nádhernou origo jako novou 120LS 1983 užovku s plasťákama, najeto 40000km...ale nebudu s ní nic dělat, tak to bylo a hotovo!
Ale na běžné ježdění si připravuji sedan co jsem vloni koupil, 136GL taky byl opravdu velmi zachovalej, ale já ho zrekonstruoval(ještě není hotovo-Ondie ho viděl...) ale tam jsem zašel do Gumexu(je to v Počernicích, směr Mladá B. hned vpravo na začátku R10) a nakoupil tam všelijaká "tlumidla", mají na co si vzpomeneš i nevzpomeneš.... Vylepil jsem s tím celý zadek, i pod zadníma sedačkama, do stropu pak 10mm také, kvůli létu, vyplnil ty dutiny u motoru, ještě plánuji do dveří tu alu folii... To auto už bylo celkem dobré dřív a jsem si jistý, že až se rozjedu, bude hlukově skoro tak na úrovni Favorit, Felda. Myslím, že je to nejlepší cesta, než dělat pokusy s technikou. Navíc v zimě v něm bude daleko tepleji a v létě také lépe...
-> ondie 19.07.15 18:47:12: Ta Hepa byla bezúdržbová ano, dokonce snad Made in Germany myslím...
To Klodzko pak mám rád a rád tam také občas jezdím,nahoře je dobrá pevnost na prolejzání. Bylo asi 700let české a má jako znak našeho lva, je tam pochovaný náš první arcibiskup Arnošt z Pardubic dokonce. pak ho v 1742 získali Němci a Poláci k němu přišli v 1945 jako slepej k houslím, kvůli tomu, že se Stalin rozhodl zvětšit SSSR a jednoduše nechal celé Polsko přesunout o cca 300km doleva na úkor Německa...:-). Proto místo původně u Ostravy máme dnes konec Polska u Liberce... No a Poláci tam postavili jen ty paneláky...ten krásnej most, co je starší než Karlův, radnice, kostely a vůbec vše hezké, jsou naše práce. To jen taková malý exkurz do historie...:-).