-> Pilot 105 08.05.21 01:13:03:
Tuhle pískovačku jsem měl, onehdá měla ceníkovou cenu asi dvojnásobnou. Chvíli jsem si s tím hrál, ale spatřil jsem v tom několik problémů:
Výkon kompresoru: Čínskej dvouválec s psanejma 360 l/min to nedával tak, aby se dalo pracovat aspoň s rozumným "zatěžovatelem"
. Je nutno si uvědomit, že se do pískovačky pere plnej tlak co dá kompresor. V takovém případě se v hobby kompresoru dějou šílený věci.

Písek: písek je sice levnej, ale vyžadoval použít největší trysku a i přesto bylo poměrně obtížné nastavit kulák tak, aby to trysku nezahlcovalo. Písek byl použit přímo prodanej jako abrazivo, byl dokonale suchej
Abrazivo: Ke kompresoru jsem měl i nějaký multifunkční abrazivo (nějakej černej minerál) a to fungovalo výrazně lépe. Čili takovou primitivní pískovačku bych spolu se slabším kompresorem doporučil krmit jedině něčím, co funguje účinněji, než písek.
Pro ilustraci, jak mi to (ne)fungovalo. Když jsem pískoval orezlou sekeru multifunkcí, byl jsem nadšenej z toho, že na to stačilo pár vteřin dejchnout a jedna strana byla úplně čistá. Když jsem pískoval venku pískem sloupky u plotu ze starejch lešeňovek, po 10 minutách jsem od toho utek, protože jsem měl opískovanou asi desetinu z jediný trubky.. účinnost tryskání byla znatelně horší i při plným tlaku a s poklesem tlaku se dále ještě výrazně zhoršovala.
Co bych chtěl zkusit, je pískování vodou, protože k tomu bych moh mít možnost výkonnýho zdroje média a v praxi příjemné může být to, že je to bezprašné, což je u písku ze zdravotního hlediska fakt nahovno.
Jinak soused pískuje tou maličkou injektorovou pistolkou v nějakým vyřazeným boxu. Na malý věci typu brzdič ze škodovky s vhodným abrazivem asi dobrý.