-> Bukaj 16.04.20 07:06:35: Vidíš, já zase kdysi úplně původně používal inbus (neb jsem se v 80. potkal s holanďanama), ale byl jsem na to sám - skoro úplně všichni kolem dokola mě postupně přeškolili na imbus..
Já jsem s nářadím z lidlu též spokojenej. mám doma poměrně dost věcí a poměr cena/výkon na domácí zvýkání OK. Odešla mi jen velká flexa, se kterou jsem ale postavil celej barák a nařezala hromadu šalovek, ytongů a zámkovky, jinak asi vše funguje. Mám různý šroubováky, kleště, klíče, ráčnové klíče, imbusy, torxy, elektrickou řetězovo pilu, stojanovou vrtačku, velkou golu, průmyslovj vysavač, wapku, dlouhý a normální SDS vrtáky, korunky do cihel i do dlažek, ...
ještě vlastně takový ty skládací stojky pod auto nejsou žádnej hit, přijdou mi docela nestabilní.
-> palinator 15.04.20 12:32:25: klíče očkoplochý, očkový vyhnutý, kleště kombinačky dobrý, štípačky už jsem musel vybírat tam nešly čeliti proti sobě malá gola super 5-14 ořechy + bity
obecně kleštím bych se tam mimo kombinaček vyhnul a bral rovnou knipex jinak dobrý poměr cena/kvalita
-> palinator: Mám dost věcí a jsem spokojený. Shořely mi akorát 2 malý karbiny, aly ty dostávaly dost zabrat. Jěstě se mi nelíbí imbusy resp. ty kuličky jsou blbě nabroušený. Ale bouchačka, akuvrtačka, bourací kladivo, očkoplochý klíče, ráčnový klíče, vibrační bruska, velká a malá gola sada, kompresor, malá i velká karbina, ponorná pila, všechno super.
-> palinator: podľa mňa je tam všetko OK ... šrobováky sme mali rôzne balenia z lidla a nič im nebolo , to isté kliešte ... koľkokrát toho bolo toľko že tie horšie som zabrúsil na ihlu na nastavenie zadných brzd :D furt to neviem nájsť a zabrúsim nový , a potom nájdem 10 ihiel
Mohl by mi prosím někdo shrnout, co v Lídlu z nářadí kupovat a co nekupovat? Potřeboval bych se po přestěhování pomalu znovuvybavit základním nářadím. Nemám rád nekvalitu a je mi jedno, že bych třeba "nic neprodělal", nechci ale podporovat šmejdskou výrobu. Tzn. když koupím sadu šroubováků, tak nechci, aby jsem při prvním povolování ulomil konec. Abych do štípaček udělal hned zub. Chci, aby to nářadí něco vydrželo, nekupuju si to na sezonu a radši si připlatím za kvalitu.
-> Jarda/felda 08.04.20 14:27:41: takhle sem to udělal zkušebně 3x .. bohužel ty baterky bez elektroniky nesnesou když dostanou zápřah , když za to vemeš a motor valí na plno.. vždy jeden článek umře. takže i na 18V akučku mám připajený na přímo kabely a používám to jako takovou portable akučku s malou gelovkou ze záložáku :-D .. na tech 12V to taky funguje.
-> dragon_cb_cz: pozeral som tie clanky, ale keby mam dat 15-20euro za tie clanky a este sa jebat s tym to bodovat a to netusim ako tak to radsej leti do smeti ja mam lidlovy aku a ten je super!
-> RoboSK 08.04.20 12:17:34: Na Ali jsou koukám i přímo NiCd packy článků co by asi šly nandat dovnitř. Na to musím taky kouknout. Já ten šroubovák koupil kdysi asi za 2 kila v Kauflandu, takže ztráta pokud ho vyhodím 00nic, navíc už mám lepší s li-ion baterkou (Lidl, pro změnu ), ale v zásadě nefungoval zle a kdyby se baterka dala koupit za rozum, tak třeba tchán žádnej nemá a možná by ho ocenil.
-> dragon_cb_cz: má to NiCd články, rozmyslam ze asi vyskusam ten akumulator a ak by aj priamo nepasoval tak clanky z toho preskladam do toho origo obalu baterie, ale este pockam ci nema niekto skusenost s takou čajna náhradou