Správní řízení - kličky

prohledat
62 příspěvků (zobrazeno 1 až 50) od 04.05.2005 do 26.04.2006, založil/a Gryzly
řadit dle data
13:31:16
26.04.2006
Gryzly
-> Majkl: Ale já byl tak rád, že to dopadlo takhle v pohodě že jsem to nahrávání zapomněl vypnout. vzpomněl jsem si až v autě. Sem čekal nějakou komisi ktzerá bude postupně řešit každej muj přestupek. A takhle ? Kdybych měl pojízdný auto, do měsíce bych zajel na STk a měl bych to zadarmo.
08:01:22
26.04.2006
Majkl
-> Pedros: pětistovka bude vždycky pětistovka Pedrosku 3 3 3
18:06:57
25.04.2006
Pedros
-> Gryzly: 9 Já jsem rozuměl stovku,bylo mě to divný.. No pětistovka je v dnešní době jaksi už taky hovno,pořád lepší pětistovka,než pár litrů 4
21:20:37
24.04.2006
Gryzly
-> Pedros: pětistovka.
08:45:13
24.04.2006
Pedros
-> Gryzly: 3 Ty si ale krmič,pěkně si je ochcal..No hlavně že to dopadlo dobře,stovka ještě jde 4
13:39:11
23.04.2006
Honza M
-> Gryzly: jj, gryzly je kluk šikovná 1
00:17:23
22.04.2006
Kapřík - zrušená registrace
solidni jako ....
19:25:02
21.04.2006
Gryzly
-> Všeci: tak pánové story je u konce. případ vyřešen. a abych se tu nemusel dlouho rezepisovat, mužete si to poslechnout . Ale má to 21MB honzam.fbi.cz/prestupkove -rizeni.MP3
08:15:01
15.07.2005
Baghira
-> Gryzly: Protože to jsou kurvy a zkoušej to, protže kdybys neřekl u soudu že je to promlčený, tak tě normálně odsouděj i s postihem.
02:10:26
15.07.2005
Gryzly
-> Baghira: Ale samozřejmě dík.
02:10:09
15.07.2005
Gryzly
-> Baghira: Pokuty platím, ale tu většinou nedostanu. A proč by mě dávali k soudu když je to promlčený, to sou magoři však mužou bejt rádi že se o to nemusej starat.
09:45:31
14.07.2005
Majkl
-> Baghira: tak diky... to musim jeste 2 roky pockat...
23:13:48
13.07.2005
Baghira
-> Majkl: Na 99%. Od právníka to nevim, je to info z finančáku.
15:32:25
13.07.2005
Majkl
-> Tetřev :-): a sakra...3
15:29:40
13.07.2005
VeTeV
-> Majkl: pokuta za cmoudiky je nepromlcitelna
15:28:08
13.07.2005
Majkl
-> Baghira: na pokutu 3 roky?? a je to na 100% ??
15:26:45
13.07.2005
Baghira
-> Gryzly: Jinak jsem se dozvěděl, že promlčecí lhůta pro přestupek je rok a pro pokutu tři roky. Po tu dobu nesmíš přebrat žádnou zásilku. K soudu dojít samo může, ale hned na začátku je potřeba podat žádost o zrušení soudního řízení z důvodu promlčení a tím je vše skončeno...pokud tě teda k tomu soudu někdo někdy dostane :-).
15:19:23
13.07.2005
Baghira
-> Simi: Ale zase by bylo o jednoho hajzla miň a to se vyplati :-).
14:31:51
13.07.2005
Simi
-> CHIP: blaznis? tolik kafe? to by vyslo levneji si ty kola nechat ukrast!!! :-)
14:15:51
13.07.2005
Baghira
-> CHIP: A nebo pepřem a taky vic, pes citi pepř a jinak nic :-).
14:11:42
13.07.2005
CHIP
-> Baghira: A jeste je dobry jsem slysel .. posypat mrtvolu kafem ... ale dukladne ... pouziva se to i na drogy ... pes citi kafe a jinak nic ... Ale betonu radsi vic jak min ... 1
13:15:24
13.07.2005
Baghira
-> CHIP: Uděláš...zaparkuješ si auto na zahradu, zloděje majzneš sekerou po hlavě a pak ho někde na pozemku zakopeš 1,5 metru pod zem a zaleješ 20 cm vrstvou betomu...ho neucejtí ani pes :-).
11:21:10
13.07.2005
CHIP
-> Milošek: Tady ses v cesky republice ... mel by sis na takovydle zmrdo jednani zvyknout ... nic jinyho s tim neudelas ....
09:52:28
13.07.2005
Milošek
jj jestrabove jsou hovada mely by je vsechny postrilet.....

Kamosovy kradly z BMW 17" kola tak volal na policii ze mu kradou kola,,na druhim konci prej:uz vam je vzali?

Ne jeste je kradou!!!

Hmmm.tak mi tam poslem hlidku(zivnutíííí)

Ale hned jinak jim pudu zlomit ruce!

ale to by jste se dopustil prestupku

(kamos znacne rozladen:a kdyz mi nekdo krade kola mam ho poprosit aby toho nechal kdyz vy nejste schopni zvednout prdel a jet stim neco udelat?vite co du jim rozmlatit drzku a pak muzete prijet vy do fronty.........

Nastesti pak projizdelo auto(civil)tak zlodeji se dali na uprk ke svemu vozu ktereho si poznamenal spz kdyz druhej den sel na policajty ze ma spz auta co mu chtely sundat kola tak rekli"co mi pane s SPZ" mumlal neco o hovadechpro sebe a mezi dverma jim rekl mozna ze by jste nasly ty lidi ktery vykradli 6 aut na druhim konci vesnice ten samy den..

Kamos spal celou dobu v garazi jak mel strach o ty kola samozrejme hlidka za celou noc neprojela ani jedna.........

A pak tyhle hovada te stopnou a zacnou buzerovat za folie....
08:46:15
13.07.2005
Majkl
-> Gryzly: jojo pekny to mas... 4
00:25:08
13.07.2005
Gryzly
-> Majkl: Komaxit a uprostřed malý pokličky pod matky, a právě že to je takový pěkně lesklý tak to nechcu dávat pod poklice.
09:18:21
12.07.2005
Majkl
-> honzam: nemá poklice jen pekne natreny kola na zluto4
09:16:45
12.07.2005
Honza M
-> Gryzly: Myslím že to auto bys měl fakt dát do laku. Takhle tě budou pořád prudit. Přední kliky máš tak je to v poho. Jezdí spousta škodovek úplně bez klik. A to máš na těch prolisech poklice?
17:08:15
07.07.2005
kuko
-> Gryzly:

ale aj tak si najlepsie obkecal tie prelisy,

...a já jim ukázal tydle chcu...3

takto som si volakedy kupoval nanuky4

napriklad toto by ma nikdy nenapadlo
17:01:52
07.07.2005
Gryzly
-> kuko: No musíš se na něco vymluvit a už když jsem tam ty věci montoval tak jsem přemejšlel nad vámluvama pro policajty.

Výfuk: Ten má homologaci zespodu, klidně si do toho prachu lehněte a podívejte se.

Folie: Ty maj atest sem za ně platil 3500,- a mám na to doma papír.

Jeden stěrač: Však to stírá tak co?

a tak dál a tak dál.

Taky jsem si pak ještě vzpomněl že Jana poldovy ukazovala že to má Centrál s alarmem na D.O. a já mu říkal že aspoň vidí že neinvestuju jen do toho abych dráždil policisty ale i do svojeho pohodlí. a taky říkal tak to si ještě zatmavíte zadní světla ne? A já mu odpopvěděl že to se mi nelíbí že pak přes den to není vidět a snižuje to bezpečnost ale že si chcu koupit světla s bílým spodkem.
12:25:58
07.07.2005
cutik
-> Gryzly: ty woe,tak to ti preju hodne stesti!!!!!4
09:56:37
07.07.2005
kuko
-> Gryzly:

3

to si s nimi dobre vyj***l, neviem ci by som to aj ja dokazal takto obkecat, mna zatial zastavili len 2x a z toho raz som dostal 500 za neplatnu STK a druhy krat nekoho hladali, cize im neslo o auto, ale si dobry
08:43:06
07.07.2005
Majkl
-> Gryzly: pekny story... jj. ja mel taky strakaty auto a porad me staveli... ted si me skoro ani nevsimnou...
08:05:04
07.07.2005
.Viki
-> Gryzly: no pěkný, ale asi ta změna barvy bude řešení, takhle jsi fakt jak pěst na oko :-)

18:04:31
06.07.2005
Gryzly
Takže jste chtěli vědět jak to pokračuje dál, takže přišla mi ta obálka na poštu s tím červeným pruhem, měl jsem si ji vyzvednout do 13.5.2005 a nevyzvedl jsem si ji a zatím je klid.

Ale v pátek jsem jel z Kauflandu do bankomatu a pak na náš sraz stránek a co se mi nestalo:

Jedu a vidím ženskou jak stojí u přechodu, tak zastavím a rukou ji ukazuju že muže jít. do protisměu projeli ještě dvě auta a pak jela policejní Oktávka a jak viděla že stojím tak taky zastavila a pustila tu ženskou, jinak by projeli. za přechodem jsem odbočil do prava a po 200 metrech jsem zastavil na parkovišti, a když otevírám dveře že pujdu k bankomatu tak koukám že vedle mě zastavuje policejní Oktávka. Samozřejmě zastavili na místě pro vozíčkáře. a polda jen stáhl okýnko a nahodil známou frázy: Dobrý den pane řidiči mužete mi předložit doklady? tak mu je dávám a on povídá že ja ko co ty kola a folie, a já že co jako že to je normální.

Polda: A určitě si pamatujete jak vás asi před měsícem na Jesenické ulici zastavoval kolega. Jak to tenkrát dopadlo? To se potom posílalo oznámení na Okresní úřad že?

Já: No to bude víc jak měsíc?

P: A jak už proběhlo to řízení?

J: Ne, bohužel mě nezastihli doma.

P: Tak ale z toho koukají problémy. Víte tenkrát na té Jesenické ulici jsem já seděl v tom služebním vozidle.Kam jedete?

J: na Sraz škodovek

P:Kam?

J: Kousek od Pardubic.

P: Co ty folie, určitě mají homologaci, že?

J: jo mají tady je nalepená zevnitř.

P: nechtějte abych musel vystoupit do deště a ukázal vám že to jste si tam nalepil sám.

J: Jak sám, to dělala firma. Mám na to doma i papír.(ted se do toho zapojila i moje spolujezdkyně)

S: On za to dával ale 2000,-

J: Ale houby to bylo víc jak 2000,- sem přece za to platil 3500,-

P: za to dle jste dával tolik peněz? to asi nemluvíte pravdu, že? Ten atest musí být vidět z venku.

J: Ale v tom papíru od té firmy co to dělala je napsáno že jsou ty atesty špatně nalepeny, že je to prej vyjímka.

pak něco ten polda ještě mlel.

P: a co ty otočený kola?

J: jak otočený kola? To jsem koupil normálně v pneuservisu.

P: Ale pak jste si je předělal.

J:ne jediný co jsem na nich dělal, bylo to že jsem na nich nechal udělat komaxit.

P: Ale tak v tom pneuservisu vám ty disky otočili.

J: Tak o tom nevím, Já jim řekl že chcu disky na Š120 a oni my dali vybrat ze dvou druhů a já jim ukázal tydle chcu. A vubec nevím že by je nějak upravovali.

S: přece by jste na nás nebyl takovej zlej?

P: Ještě nevás nejsem zlej, stále jsme nepřekročili hranici pokuty 5000Kč. A minule jste tam měl motor z Favoritu, že?

J: ne mám tam furt motor ze Škodovky.

P: Tak mi to otevřete.

J: to nejde včera mi prasklo lanko od otvírání kapoty.

P: Cože vy jedete na sraz a nejde vám otevírat motor? To mi neříkejte že tam každýmu nebudete ukazovat jak jste narval motor z Favorita do tohodle.

J: Né ja si tam jedu zazavodit a pokecat, na ukazování tam budou lepší a hezčí motory než todle.

P: Ale zkuste to nějak jistě to pujde nějak otevřít.

J: No nejde

P: Víte co jste za zákona povinen!

J: nevím, těch poviností je plno, co myslíte konkrétně?

P: Tak určitě to nějak pujde otevřít.

Zkouším klekat a otevřít spodkem kolem šust plechů, ale je mokro, tak si beru ze zadních sedaček karimatku a rozkládám si ji za autem. Lehám si na ní a kolem zamaštěnýho motoru a výfuku protahuju ruku a tahám za bowden. Samozřejmě že to lanko funguje ale když jsemmu řekl že to nejde tak to musím dohrát do konce. Kapota se otevřela, a vytahuju ruku špinavou až k loktu. Určitě jsem na něj udělal dojem. ;-)

P: to jsem rád že to šlo. No jo koukám že to máte motor z Favoritu.

Zrovna kolem projel asi 80km/h sedmičkovej bavor.

P: takovýdle auto si máte koupit to když by jsme vás zastavovali tak na to šlápnete a ujedete nám.

J: Počkejte až budu mít další motor ten bude o hodně víc upravenej a to mi s tou oktávkou taky nebudete stačit. todle bych si nikdy nekoupil, Náhradní díly drahý jak skoro celý auto.

P: Ale na vrakovišti je dílu plno.

J: Však na todle je tam dílu ještě víc a dokáže to opravit kdejakej kovář. Ale možná kdybych tady víc prodloužil to zadní čelo tak by tam šel zabudovat ten pětilitr z toho bavoráku. a to už bych vám nezastavoval. (smích)

P: Ale todle je auto na pokuty. Je to strašná prasárna.

J: No někdo chodí chlastat do hospody a někdo vráží peníze do auta.

P: a so ty zakitovaný kliky? (poprvé za rok a pul co to některýmu poldovy vadilo)

J: Však co aspon je to hladší a nejsou tam žádný výstupky jako kliky a tak.

P: a jak to otevíráte?

J: normálně zevnitř, stejně jezdím jen ve dvou tak ty zadní kliky nepotřebuju.

P: to je prasárna toto.

J: Však co stějně když nabourám tak se ty dveře otevřou samy a když nabourám tak že se neotevřou tak už bude stejně po mě.

P: Tak co sváma udělámě? Koli kby jste si navrhoval pokutu?

J: tak co nejmenší, uplně nejlepší by bylo trest domluvou.

P: ale to by nebyla pokuta.

J: ale je to jedna z možností kterou mužete využít.

P: Ale todle je auto na pokuty, to vás musí zastavovat každá hlídka.

J: To né, najezdím měsíčně tak přes 1000 km a mám problém akorát s váma a vaším kolegou. Zrovna předevčírem mě stavěli vaši kolegové, taky dopraváci s transportérem a chtěli vidět doklady a pak mě upozornili ža mám málo nafoukané zadní kolo. jinak neříkali vubec nic.

Pak měl ještě nějaký kecy, ale nakonec to bylo bez pokuty, a to hlavně díky mojí spolujezdkyni. ta do něho začala rýt, a to ještě s rozepnutým výstřihem, nakonec nasedli oba poldové do té oktávky a odjeli z toho parkoviště pro invalidy pěší zonou pryč.

Takže díky Janě to bylo zadarmo, ale budu muset nějak razantně změnit vzhled mojeho auta, Aby mě poldové nepoznávali už z dálky. Asi bude lak a to uplně jinou barvou.
03:03:48
13.05.2005
COL
Neucinne doruceni = bez pravnich nasledku, jako by k nemu nedoslo.
13:16:01
09.05.2005
Baghira
-> CHIP: Velmi dobrá připomínka, pro právnické a pro fyzické osoby platí velmi rozdílná pravidla.
08:22:55
09.05.2005
CHIP
-> Gryzly: No nevim Gryzly, nejsem teda pravnik ... ale ten clanek je psan nefalsovanou pravnickou latinou a ja opravdu netusim co je to "neucinne doruceni", nevim jestli je neucine pro spravni organy a nebo pro fyzickou osobu .....

Jinak moji mamce dorucovali vypoved z prace ... tak asi tak ....
14:30:03
08.05.2005
Gryzly
tak nějak jsem to pochopil že se prostě jen změnila barva pruhu, a jinak vše zustává při starým, dokud neschválijou ten zákon kde jsou body za přestupky a podobně a ten se projednává už víc jak rok takže zatím jsem snad v suchu. A nejhorší co se muže stát je že mi seberou technickou a já ji budu muset znova absolvovat, nebo mi daj nejakej flastr, takže snad na mkírov nepujdu sedět. ¨

A co mi exekutor muže vzít? Mám jen auto, mobil, Pionýra, a pár hadrů.
14:25:30
08.05.2005
Gryzly
SEPe díky: pravniradce.ihned.cz/1-10 024760-15685630-F00000_d1- 7f tady je to otěch obálkách a přebírání obálek.
13:29:12
08.05.2005
Gryzly
-> Herman: Já jim neujel, já odbočil do boční ulice která byla mezi radarem a výběrčím pokut. sem netušil že tam maj i kameru.

-> CHIP: A tobě jak to bylo třikrát a dost to probíhalo jak a za co to bylo, pokud to není tajný. mužeš se o tom víc rozepsat?

-> Kočislav: Jakto že mužu dostat jen 2000? Já měl v autě dva svědky kteří by mě asi dosvědčili co budu chtít. Fotky poldové nemaj, a do toho vyjádření jsem jim napsal že "folie maj homologaci od firmy která je tam lepila, kola jsem koupil v pneuservisu a nikdo mě neupozornil že jsou nějak upravený a světla svoufunkci plní, na STK to prošlo a prostě celý auto nijak nepoušuje vyhlášku 341/2002 Sb. "
09:58:41
07.05.2005
Kočislav
No ono i když to nepřevezmeš, můžeš být projednán v tzv. příkazním řízení, kde ani není třeba aby ses k tomu vyjadřoval, oni na základě získaných důkazních prostředků (svědectví policie, popř. foto, tvé vyjádření na oznámení přestupku) rozhodnou, ale max. pokuta je 4000,- Kč i když v tvém případě můžeš dostat stejně max. 2000,-
07:18:04
07.05.2005
Herman
-> Gryzly: no ja si myslim,ze je to jen a jen tvoje blbost.....kdyby jsi tenkrat zastavil tak by jsi urcite mel taky nejaky postih,ale ted uz by jsi mel klid........MOC ME NEKAMENUJTE ZA NAZOR7 7
14:55:29
06.05.2005
CHIP
-> Baghira: No vidis ... a ja zase slysel v televizi a pak se o tom presvedcil, ze trikrat a pak zdar ... Chtelo by to mrknout do zakona ... to bude nejjednodussi ...
12:32:00
06.05.2005
fine_ray
jen jednu poznámku.. správní řízení je ze zákona zadarmo..

ale víc fakt neporadim, síš jen držim palce ať to good dopadne!
12:25:06
06.05.2005
Baghira
-> CHIP: Neco takovýho jsem taky zaslechl, ale podle mě to byl jen návrh zákona a neprošlo to. Navíc sám min dopravy k bodovýmu systému řekl, že pokud se někdo bude vyhýbat správnímu řízení tak jako dnes nepřebíráním pošty, tak že s tím stejně nic neudělají a že chtějí akorát proto prodloužit promlčecí lhůtu z 1 roku na 3 roky.
09:25:57
06.05.2005
CHIP
-> Baghira: Stejne se mi zda ze ten zakon o tom ze trikrat nepreberes zasilku neni vubec starej ... je to novinka ... a tim se chtej prave branit proti takovejm, kteri hrajou mrtvyho brouka .... samozrejme nic proti nikomu ...
08:34:45
06.05.2005
Baghira
-> CHIP: Tak oni ti už v prvnim dopise píšou jak rozhodli akorát máš možnost se odvolat. Ovšem jak známo rok neřešený přestupek (z tvý strany) je brán jako promlčený...i co se týká alkoholu, stačí se podívat na Antla. Rok nepřebíral poštu a nikdo na něj nemůže...
07:32:55
06.05.2005
CHIP
-> Gryzly: Jak jsem psal v jine diskuzi zde na webu ... pokud se jim nepodari potreti dorucit zasilku, ty ji neprebiras, povazuji ji za dorucenou a muzou rozhodnout bez tebe ... Na to bych si dal bacha a popripade bych se poradil s nejakym pravnikem ... je to jistejsi nez pak platit obrovsky sumy vcetne penale ...
21:14:22
05.05.2005
Gryzly
-> Baghira: OK budu dělat mrtvýho brouka. 57
Extreme Tyres