skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Vysoustružení vetší středové díry
prohledat
28 příspěvků (zobrazeno 1 až 28) od 23.01.2011 do 24.01.2011, založil/a Zeke-ten šestý
-> Zeke-ten šestý: Já na to vždycky zapomenu. 

-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) : jo, vazelinou to mazu i ted :)
-> petr s: Pšššt!
-> Zeke-ten šestý: Nezapomeň pak ty náboje namazat vazelínou.

-> Zeke-ten šestý: Nezapomeň pak ty náboje namazat vazelínou.

-> Zeke-ten šestý: Ale jak to tam zoxiduje tak to budeš sundávat 10 kilovou palicí
-> Zeke-ten šestý: No ale vážně, vezmi si do ruky pravítko, koukni na tu malou mezírku představující jeden milimetr a to co ti překáží je jen čtvrtina z ní. To je přece skoro nic, ne?
Já mám na kolech taky středící kroužky, který nemají vnitřní průměr 58,5mm ale jen 58,3mm a nacpal jsem je tam... sice je pak musím odloupnout z náboje šroubovákem, ale neva. O čtvrt milimetru to zbrousíš papírem raz dva, na to přece soustruh nepotřebuleš.
Já mám na kolech taky středící kroužky, který nemají vnitřní průměr 58,5mm ale jen 58,3mm a nacpal jsem je tam... sice je pak musím odloupnout z náboje šroubovákem, ale neva. O čtvrt milimetru to zbrousíš papírem raz dva, na to přece soustruh nepotřebuleš.

-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) : ok zkusím

-> havlik: Tak jestli to je o půl milimetru, tak to je čtvrt milimetru na každou stranu a to je nic... to stačí otřít bahno a přejet lehce to brusným papírem... 

-> Zeke-ten šestý: Já jsem jen letmo koukal do inzerátů s kolama na Calibru. Asi u třech bylo 64 nebo 65mm a teď jsem zase našel několik inzerátů, že to jsou kola mimo jiné i na Felicii. Aby se v tom prase vyznalo.
Proto se ptám, kolik mají ve skutečnosti. Ono těch Caliber bylo taky hodně druhů, nekterý mají i 5x100.
Proto se ptám, kolik mají ve skutečnosti. Ono těch Caliber bylo taky hodně druhů, nekterý mají i 5x100.
-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) : jak pise havlik, je to mensi takze asi 56,6 kdyby mely 64 tak je tam dám ne? :D
-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) : opel ve vetsine pripadu má 56.6
-> Zeke-ten šestý: A kolik mají tu středovou díru? Teď jsem jen tak letmo našel nějakýho opla a že středová díra je 64mm.
jsou to tyhle kola, rok výroby je 1992 ale to asi nicemu nepomuze, nicmene tu stredovou diru jsem nemeril, musim najit šupléru
jsem tu, dekuji za tolik odpovedi
jsou to kola EXIP 4x100 sundane z auta Opel Calibra a zkousel jsem je dnes na mém bilem formanu rok 1995 a maji malou stredovou diru, s ET sem se sek

-> Kuladmin: Teď jsme ho asi zahltili informacemi... počkáme, co z něj vyleze.
A tady na něm dokonce kolo z Feldy má.
img.skoda-virt.cz/forum_u pload/4_105_6759__2011-01- 01_21-10-20_86.jpg

A tady na něm dokonce kolo z Feldy má.

img.skoda-virt.cz/forum_u pload/4_105_6759__2011-01- 01_21-10-20_86.jpg
-> Zeke-ten šestý: Chlapče, z hluboka se nadechni kyslíku, protoč mozkové závity, rozmysli si to dobře a pak nám napiš, co vlastně chceš na to auto dávat.
Originál disky z Feldy na bílého Formana?

-> Zeke-ten šestý: A jestli to jsou ty kola EXIP tak ti tam pasuji. Sis proste jen spletl ET se stredovou dirou
To se stava i v lepsich rodinach z toho si nic nedelej

Už jsem to našel konečně... tohle je ET:
-> Zeke-ten šestý: Jestli je to ten bilej formik tak kola na nem mas WV ty (plechy) tudis by mely mit 4x100 roztec sroubu a tim padem i stredovou diru 57,1mm Takze ti tam kola z Feldy musej pasovaj jak pr.. na hrnec 
Nej bude shodit predni kolo a skusit je na to nasadit

Nej bude shodit predni kolo a skusit je na to nasadit

-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) : ted smi to vzal z pusy
-> Kuladmin: 58,5mm je na tom starým. Jestli to chce rvát na toho posledního, tak to byl už nový model (94-95).
-> Zeke-ten šestý: Víš vůbec jak máš ve skutečnosti tu středovou díru velkou?
-> Zeke-ten šestý: A z ceho jsou ty kola? z Feldy? tudis 4x100 ??
Pokud ano tak mas stary naboje na facku ktery maji opravdu vetsi stredovou diru neco pres 58mm ale taky mas jinou roztec sroubu !!! 4x98 tudis bys musel mit srouby s plovouci hlavou !
Nebo ty kola jsou z uplne neceho jineho.
Pokud ano tak mas stary naboje na facku ktery maji opravdu vetsi stredovou diru neco pres 58mm ale taky mas jinou roztec sroubu !!! 4x98 tudis bys musel mit srouby s plovouci hlavou !
Nebo ty kola jsou z uplne neceho jineho.
Teď nemůžu zrovna najít ten obrázek, ale to ET co je na tom kole vyražený není velikost středový díry. To je vzdálenost dosedací plochy disku od jeho středu. Středová díra na Fa 93+ je stejně jako u Feldy 57,1mm.
-> Zeke-ten šestý: ET a průměr středového kroužku jsou zcela odlišné věci. Co vlastně chceš s těmi koly z vrakoviště udělat?
to já teda uz taky ne :D proste mám malou středovou díru a potrebuju ji zvetsit :)
Disky felda maji ET38 (plechy)
ale nejak nechapu co ma co spolecnyho ET a stredova dira????
Pokud mas roztec 4x100 a ne 4x98 tak mas stejnou stredovou diru jako felda.
A ty 4mm na ET je tak zanedbatelnej rozdil ze to nikde nemuze byt znat.
ale nejak nechapu co ma co spolecnyho ET a stredova dira????
Pokud mas roztec 4x100 a ne 4x98 tak mas stejnou stredovou diru jako felda.
A ty 4mm na ET je tak zanedbatelnej rozdil ze to nikde nemuze byt znat.
-> Zeke-ten šestý: Počkej počkej, jak souvisí ET a středová díra?
Zdarec, mám kola co mají ET 42 a na feldich diskach je vyrazeno tuším ET 39 (možná kecám) a ty s ET 42 na fáčko nedám, ví někdo kde by mi zvetšili tu stredovou díru? materialu je okolo dost, nejlíp Praha a okolí, diky