skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Cena vyvaření blatníků
-> aDAm: 

-> Reeaper: ale tak ne no ale me to pobavilo ;) a jak tak koukam nejen me ;)
-> aDAm:
tak sem se spletl no.. ty víš dycky všechno přesně?? 

aDAm 18.09.07 13:27:30 napsal: -> Libor: precti si prispevky nize, nekteri clenove totiz chcou pomoci CeO varit plamenem ;)zatím co pomocí CO2 my chceme vypít větší množství pivních sudů

-> Libor: precti si prispevky nize, nekteri clenove totiz chcou pomoci CeO varit plamenem ;)
-> Libor: nepochopil
aDAm to myslel jako joke

-> aDAm: s co-ckem svarovat plamenem? trochu blbost ne? nebo sem to zrejme asi nejak nepochopil.
-> aDAm: ale jasný, játma nový dávat budu
ale podtím to bude potřeba povařit 

-> aDAm: no,podle té nálepky je úplně jasné,že tento plyn slouží na hašení ohně a žízně,rozhodně bych s ním nesvářel plamenem

jinak k tomu vyvarovani blatniku, ja bych se na to vysral a radeji je vymenil za nove, zas tak drahe to neni a nez se srat s vyvarovanim a kitovanim je to rychlejsi vymenit :D
-> Luděk: no je fakt ze sem asi vzal spatnou bombu, ja se v tom nevyznam ale ten co jsem to od neho bral rikal ze pry pouziva tuhle tak sem mu veril, byla takova cervena a na ni nalepka s nejakou postavickou jak hasi ohen ale ta tam asi nepatrila
-> aDAm: jestli Ty jsi neměl v té lahvi omylem špatný plyn,třeba Ti tam místo acetylénu na sváření někdo natlačil kysličník uhličitý na točení piva

no ty kraso to sou mi novinky, clovek se dozvi ze CeOcko neni svarecka, ale zase naopak nekdo s nim svaruje plamenem, tak kdyz to neni svarecka tak jak sakra muze svarovat plamenem?
mno ale asi pudu reklamovat to svoje protoze mi ten horak ne a nechce horet, schvalne sem to zkousel zapalit sirkama i horakem a nic, nechtelo to chytnout a zapalky mi to dycky sfouklo kdyz sem pustil ten ply, nejake divne ne? ale tak neresil sem to a pouzil ho jako vareni el. obloukem a taky to slo...
mno ale asi pudu reklamovat to svoje protoze mi ten horak ne a nechce horet, schvalne sem to zkousel zapalit sirkama i horakem a nic, nechtelo to chytnout a zapalky mi to dycky sfouklo kdyz sem pustil ten ply, nejake divne ne? ale tak neresil sem to a pouzil ho jako vareni el. obloukem a taky to slo...
-> Luděk: 136GL
-> Tuxik: nemám kde to udělat,neumím to,nemám na to věci a 17 tisíc se mi za to,že to někde v servisu odfláknou se mi nechce..
-> Tuxik: že by kááábro?

-> Tuxik: ten rantl celej? No mě právě kus blatníku prohnil a upadl a pod tím ten rantl byl normálně tvrdej,sice povrchově orezlej,ale zhoupnul jsem se na něm a nic.. Kapsa v pytli asi bude,tam dirka malá je.. to už je holt na šroťák

-> Pedros: vetsinou celej rantl + P kapsa
jinak mě v servisu řekli 17 tisíc za vyvářku autí
co bývá v piči pod tím blatníkem? Celej ten rantl,nebo jen část,plus ta kapsa?
-> Reeaper: stane se

-> Tuxik: eště se dobře svařuje prej hbÓčkem 
volové jedni
tak sem se spletl no 

volové jedni

-> felda1,6:
jasne, taky hrozne rad posloucham syceni bomby na céÓčku

tý jo... a já dodnes myslel že cÓčko je hudební kanál

-> VeTëV: k.a do.i.e mno z otho mě asi trefí.. ale tak snad to bude mít ten výslednej efekt.. a hlavně to bude k něčemu.. 
zatím jen plechy mě vyjdou asi na 2ooo Kč, což je ale fpoho.. (2x blatník, 2x vršek podběhu, 2x P-kapsa)

zatím jen plechy mě vyjdou asi na 2ooo Kč, což je ale fpoho.. (2x blatník, 2x vršek podběhu, 2x P-kapsa)
-> Tuxik: omlouvám se, moje chyba 
-> Tom.t: mno jo, už mi to docvaklo
tak woe já jsem jemon vystudovanej strojař
ale se zaměřením na VT (to mě snad omlouvá
)

-> Tom.t: mno jo, už mi to docvaklo

-> VeTëV: tak ono vsechno jde,jen chcipla koza nejde,ta se musi tahnout:),ale proc to delat slozite,kdyz to jde i jednoduse
-> Reeaper: no 1500 kus aplus tak 4ku vareni urcite .-))
no jo holt si kup COcko - uvidis ze tam je jedinej plyn a to ve flasce od hasicaku :-))
jinak je to oblouk a svareni v ochrany atmosfere - kdyby jsi to chtel plamenem mohu taky slouzit, autogen doma mame taky .-))
-> myl@s: ale jde to - sezenes nejakou 1,5ku elektrodu das mensi proud a svaris to taky - ale neni to ono - skousel jsem to doma - jak elektrika tak autogen tak COcko a posledni vyhralo - jak rika otec s tim se nauci i kreten
no jo holt si kup COcko - uvidis ze tam je jedinej plyn a to ve flasce od hasicaku :-))
jinak je to oblouk a svareni v ochrany atmosfere - kdyby jsi to chtel plamenem mohu taky slouzit, autogen doma mame taky .-))
-> myl@s: ale jde to - sezenes nejakou 1,5ku elektrodu das mensi proud a svaris to taky - ale neni to ono - skousel jsem to doma - jak elektrika tak autogen tak COcko a posledni vyhralo - jak rika otec s tim se nauci i kreten

-> Tuxik, Bobesh: Tak kucí, řekl bych že vyvařovaní necháme jinejm....

-> Reeaper: si pleteš co-čko a svařovaní kyslík-plyn ..
co-čko je svarovani el. obloukem v ochrané atmosfere (to je ten plyn)
co-čko je svarovani el. obloukem v ochrané atmosfere (to je ten plyn)

-> Bobesh: jj taky jsem nekde slysel ze se tam pri svareni kumulujou molekulove :-) ale nevim co je na tom pravdy

-> Tuxik: No musíme si,holt,přiznat,že jsme v tom úplný amatéři a podívat se pravdě do očí-umíme úplný ho.no. Já byl dodnes přesvědčenej,že mi zkrz kleště a držák prouděj proudi a perou se někde uprostřed na plechu a vony to molekuly...

Reeaper 17.09.07 15:11:32 napsal:
-> davidm29: COčko máš plamen
prostě zapálš a jedeš..
Kdežto svářečku máš prostě kov na kov.. elektroda
-> Psilocibin: nj,t ak neberu nějaký servisy, ale spíš kutila, co občas tohle děl a ví o čem to je
COcko je plamen ?
ja mel za to ze je to normalni elektrickej oblouk v ochranny atmosfere

-> Psilocibin: nj,t ak neberu nějaký servisy, ale spíš kutila, co občas tohle děl a ví o čem to je

COcko je plamen ?

-> myl@s: tohle je ale na vyhození,osobně bych to už nevyvářel
-> HarvyM: jo s tim mám taky zkušenost,že v servise,ti klidně udělají prasečinu,třeba takhle kompletně vyvařili fáčko:
-> davidm29: no jednoduse receno,svareckou to pujde varit dost blbe,protoze karosarskej plech je dost slabej a bude ti to delat diry a svarecka dela strusku,cockem se lepe vari slaby plechy,ale zas je tam nevyhoda v tom,ze ty plechy musi byt cisty,jinak to prska
-> Reeaper: jasně, mě jde hlavně o to, že v servisu ti to můžou udělat prasácky, třeba že to pořádně neošetřej přípravky. Já jsem minulý rok měnil prahy a akorád mi zničili potahy na sedačkách a vnitřek kde byly sváry jsem neměl ošetřenej. Dával jsem za to 3900,- :(
-> HarvyM: něco takovýho mám v plánu..
akorát nevím, jeslit by ta basa vydržela, jak bych koukal 

-> Reeaper: nj buď si pořídíš kompresor (cca. 3000) a COčko (cca. 6000) + barvu a nebo si to necháš u někoho a tam je to podle toho jakou budou mít náladu :) Bejt tebou tak si někoho seženu kdo to udělá za basu piv a budeš u toho koukat jak to dělá abys měl jistotu že to bude ok
prostě zapálš a jedeš..

-> myl@s: Já nevim..já tomu nerozumim...
A jak to teda funguje tim CO?
A jak to teda funguje tim CO?
-> Reeaper: když jsem rapida koupil a nebylo Cóčko, takj jsem lital po všech čertech a sháněl někoho kdo by do toho šel. Každej mě fáknul, že škodovky už neřeší. A to jsem to zkoušel i na vesnicích okolo Olomouce a bez kladné odpovědi. Škodovka pro ně už práce nebyla.
-> myl@s: snad jedině cočkem, ne? 

-> davidm29: ty bys chtěl vyvařovat svářečkou?
A dotaz - kolik stojí svářečka? Nějakejch 4 - 5 v OBI?
-> VeTëV:
nedá se nic dělat no
ty ceny to myslíš za oba, nebo jen kus?

-> Reeaper: skoda ze jsi tal z daleka - tobe bych to vyvareni rad udelal - uz mam ve fronte pavla p :-)
ale jinak pocitej tak kolem 3-5 tis podle toho kolik bude varit ten lak je kolme 1500 dil plus nejaky to vareni - proto varim sam
ale jinak pocitej tak kolem 3-5 tis podle toho kolik bude varit ten lak je kolme 1500 dil plus nejaky to vareni - proto varim sam

-> Pedros: mn paráda..