-> Esso: -> Labros: mno na tý kapotě to vidím asi na trošičku kitu..i když to, co se odlouplo je prostě jen hrubá vrstva laku..
a na ten zbytek, co se kde na kapotě najde - kolem střešních lišt od zahrádky, na zadní kapotě, to jen zatřu pořádně..
skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Odloupnutý lak - čím zatřít?
-> Esso: No ať to zkusí, já prostě radši než dát 100 vrstev barvy dám jednu vrstvu kytu, ale ať si každej vyzkouší co mu nejlíp vyhovuje.
-> Labros: tak pokud se bavime o te dubce 2*2 mm tak to mozne je sice tam tech vrstev treba budes muset dat vice ale lze to ale myslim ze na kitovani je to blbost je to kazdyho vec tedy ale na kit bude muset zabrousit mine veci plochu pak zakitovat zabrousit plnic zase zabrousit a zase barvu to snad je az moc prace na tak malou dubku.Jinak samozrejme ze s tou prvni variantou to neni az tak profi ale pokud jde o to aby to nezacalo rezivet tak naprosto staci
-> Reeaper: ručně
-> ondie: já nevim tak moje barvy zas tak hustý nejsou a po zaschnutí z nich zbyde jen tenká vrstvička, ale třeba je to s některýma barvama možný
-> Labros: myslel sem to tak,že takhle malou dírku zakápneš kapkou barvy do kopečku a po vytvrzení to zabrousíš..to sem zkoušel..
-> Labros: no tak si vezmu pravítko na pomoc no...... 

a to broušení? to je ručně a nebo ten papír dát na brusku..?

a to broušení? to je ručně a nebo ten papír dát na brusku..?
-> Reeaper: tak jestli ten tmel trefíš takhle přesně tak jsi borec

-> Reeaper: jak už jsem psal, tloušťka vrstvy barvy je v desítkách mikronů (mikrometrů)
-> Luděk: jo, já to myslel tak, že tím kitem to nemůžu dorovnat až po lak tu díru.. musí to bejt o něco pod rovinou, aby se to vyrovnalo pak lakem. alespoň trošku, ne? 

-> Reeaper: no do roviny už to nikdy nedostaneš,to by jsi musel do té dírky nanášet několik vrstev laku a pak to zabrousit do ztracena
-> Milan 136: to nechápu.. já to budu brousit přece překitovaný a lakovat až potom.. tak ten kit musí bejt v měnší vrstvě, než až do roviny po lak, ne? 
Asi zase dělám z komára velblouda

Asi zase dělám z komára velblouda

-> Reeaper: No müsíš to pěkně vybrousit nějakou podložkou v tom brusným papíru, aby to bylo v jedný rovině s tím lakem..
to ne, určo na to dám ten dvousložkovej stěrkovací kit, přebrousím, základ, pak to přelakuju, ju?
A jak mám kitovat takovou malou plochu?
aby na tom zase nebyla boule, když to přelakuju..
doufám, že teda nejsem puntičkář, když zadělávám takový puntíky
A jak mám kitovat takovou malou plochu?

doufám, že teda nejsem puntičkář, když zadělávám takový puntíky

-> Labros: ja zkousel a nejde to...resp aby to za neco stalo tak se z tukance 2x2 mm udela kolo jak prase
-> Reeaper: aby si vyrovnal plochy...
papir pod vodou je smirkovy papir ale ten vodni, normalne namocis do vody a brousis...brousi to jemneji nez na sucho a po vybrouseni to je pak jak detska prdelka ;)
papir pod vodou je smirkovy papir ale ten vodni, normalne namocis do vody a brousis...brousi to jemneji nez na sucho a po vybrouseni to je pak jak detska prdelka ;)
-> ondie: už jsi zkoušel přebrušovat díru do roviny?
tak na ťupku 2x2mm bych se vysral s kitem a základovkou.. buď si nech namíchat 1dc tý barvy na štětec,nebo se to normálně koupí snad,ta 1046
..štětcem to tam kidni a pokoj..když budeš chtít hustějc,tak tu kapku přebruš 2000vodním do roviny na přeleštit...
..štětcem to tam kidni a pokoj..když budeš chtít hustějc,tak tu kapku přebruš 2000vodním do roviny na přeleštit...
-> VeTëV: smirek pod vodou? nechápu..nikdy sem nic tkaovýho nedělal, nepotřeboval jsem to 

-> Reeaper: smirek pod vodou :-))
tim bych to delal ja
tim bych to delal ja
-> aDAm: a proč to mám před tím kytováním brousit? a čím brousit? asi hodně jemným kotoučem, co?
-> Reeaper: kup nejaky jemny dvouslozkovy kit, prebrus nejlip na plech, vykituj, prebrousit a muzes barvit
-> Labros: ono to naštěstí chycený ještě není a právě tomu chci předejít..
hmm, tkaže zakytovat, přebrousit čím?
o tom vím prd 
a jít jen do prodejny a zeptat se, tam mi poradí kdovíco..
hmm, tkaže zakytovat, přebrousit čím?

a jít jen do prodejny a zeptat se, tam mi poradí kdovíco..

-> Reeaper: Jestli máš stěrkovej dvousložkovej, tak je ideální. Ještě jsou stříkací ve spreji a samozřejmě profesionální stříkací do kompresoru, ale radši to dělám stěrkovým.
-> Reeaper: No hlavně počítej, že jedna vrstva základovky ti udělá vrstvu asi 40 mikronů, takže abys zakryl hlubší škrábanec a nechceš tam mít ďolík, tak to musíš zakytovat a přebrousit a pak přelakovat. Pokud tam chceš mít ďolík, tak stačí ty tři vrstvy barvy (2x základ, 1x vrchní), ale to je úplný minimum, aby ti to znovu nezrezlo. Mám osvědčený jedině vykytování, jinak mi to vždycky znova zrezlo.
-> aDAm: jakým kitem? pro mě je KIT hrozně široký pojem 
jinak dobrá rada, sice to sou jen puntíky, ale nemusí to jít vidět

jinak dobrá rada, sice to sou jen puntíky, ale nemusí to jít vidět

ehm...jeste bych to prejel jemnym kitem, jinak bude videt prechod
-> Karel.: a jakou základovkou? náký zkušenosti?
-> Reeaper: 2X základovku ve spreji a pak to šplíchnout sprejem, tvůj odstín ti i namíchají
nevím odkud, možná kamínek mi odloupnul kousek laku na kapotě.. je to tak 2x2 mm.
Taky po zahrádce mám pár škrábanců u lišt na střeše..
Není to nic hroznýho, ale jde to vidět a hlavně to může začít reznout..
Čím mám tkaový nehody zatírat?
-pokud tam už je rez, vybrousit, natřít antirezinem
- pokud tam rez není, tka bez antirezinu..
ale co na to? jakej základ, kolikrát základ a jakou barvu (rád bych původní odstín 1046-to seženu snad)?
Prostě jak to kvalitně ošetřit
Taky po zahrádce mám pár škrábanců u lišt na střeše..
Není to nic hroznýho, ale jde to vidět a hlavně to může začít reznout..
Čím mám tkaový nehody zatírat?
-pokud tam už je rez, vybrousit, natřít antirezinem
- pokud tam rez není, tka bez antirezinu..
ale co na to? jakej základ, kolikrát základ a jakou barvu (rád bych původní odstín 1046-to seženu snad)?
Prostě jak to kvalitně ošetřit