skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Čím nalepit plast. lemy blatníků?
prohledat
27 příspěvků (zobrazeno 1 až 27) od 16.10.2002 do 09.06.2010, založil/a
-> FORM: Díky za snahu. Nějak stresovat se tím nebudu, říkám nejrači bych tam ten plast ani nedával, ale tak druhý blatník zůstane a pochybuju že když z něho servu ten plast bude pod ním lak bez poškození ať už korozí nebo tím tmelem či lepidlem. Navíc asi dva cm za těma zadníma plastovýma lemama je vidět rez, takže pod nima to nebude taky žádné juchů a když do toho nechtějí moc investovat, tak bych do toho rači ani moc nevrtal.
-> JoseA: Tak pak ti s tím nepomůžu, můj je celkem měkký a není tak nafouklý
přesně jak na těch fotkách to docela ladí i s krytama prahů, vcelku to působí jako originální příplatkový doplněk, až moc dobře všechno lícuje a včetně křídla je v barvě. Pod úchyty křídla je taky koroze, těsně pod sklem, ale to asi nechám, vybrousit to a zakitovat nemá dlouhé trvání a na svařování by se muselo vyhodit sklo. Jinak páté dveře nad lištou uplně bez lišky překvapivě a rožky bočních dveří taky zdravé.
-> FORM: levý přední, ale jsou to nějaké širší než bývají nejčastěji k prodeji a vypadají i pevnější.
Kdyby nic nerezlo přes barvu tak auta nikdy neschnijou což bych neřekl že funguje..a když to nezrezne tak tak to zrezne jinak a odjinud...pravda tedy na obou stranách trochu..

-> jarda.u1: přez barvu si myslim že to zrezne fakt těžko,,, jiná věc je když to tam nandáváš jenom proto je to začíná kvíst.....
-> JoseA: Škoda, bejt to favorit, tak tu mám oba přední plastový lemy. Dal bych je za symboliku, páč jen překáží...
-> JoseA: Možná ti pomůžu, mám v garáži jeden nový přední plastový lem na feldu, ale nevím na kterou stranu. Když mi napíšeš o víkendu, kouknu se, který to je a případně za nějakou menší úplatu bych ho pustil. Bylo by to pro tebe asi nejjednodušší řešení.
Já už bych to na auto sám nikdy nedal, ale měl sem období kdy se mi líbilo cokoliv navíc, ať to bylo z plastu, laminátu nebo folie. Jde o to, že tohle je auto od známých a ti to potřebují co nejlevněji opravit a nejhůř je na tom levý blatník, nahoře už prorezlý, jinak pár pupínků dokola, ale na feldu klasika co nemá cenu řešit a navíc do toho nechtějí dávat moc peněz. Ikdyž teda sem hned po zjištění, že lem není nacvaknutý ale lepený prohlásil, že nevím jestli pujde bez poškození dole, tak prej jim na tom ani tolik nezáleží, jenže by mi bylo blbé jim to nechat tak asymetrické bez jednoho plastového lemu, ikdyž to budu dělat v podstatě za poděkování. Taky jsem navrhoval orvat všechny plastové lemy, prahy i to křídlo, ale co pod tím zase můžem čekat a to je pak trochu víc práce, což se jim zaprvé nechce investovat a zadruhé ani nevím jestli to má vubec cenu. Teď mě napadlo asi nejjednodušší v případě, že lem poškodím sehnat ho od někoho z vraku nebo kdo mění oba přední blatníky a vyhazuje ty plastové potvory, jenže zase kdo to nenalepí tomu samy upadnou a kdo nalepí tak už neodlepí
No naho*no věc.

-> Tomaso435: neverim tomu,uz jsem jich videl shnilejch vic nez dost
-> OndraKrupi-TenČtvrtý: když to kloudně utěsníš tak je to OK. ;)
-> JoseA: ty lemy jsou nejvetsi zlo
-> JoseA: pokud bych mohl poradit, tak už je tam nevracet. odrežat nožem, a poslat někam, stejně se pod tim bude držet vlhkost a bude to pracovat dále.
tak lepší než zakládat nové téma snad ne? A nic lepšího sem nenašel a neobnovil jsem to jen proto že nemám co na práci, ba naopak potřebuju opravdu poradit. Mám horkovzdušnou pistoli s plynulým nastavením teploty vzduchu, ovšem nikdo neví čím ty lemy jsou lepené, ale tak zkusit to můžu, největší obavu mám z tepelné deformace, kdy by se mohly zkroutit. Pokud to budu páčit nožem nebo šroubovákem, tak je deformace jistá po hranách, což taky není moc pěkné. Hlavně jde o to, že budu měnit jeden přední blatník a lemy jsou na autě všechny čtyři. Jde o ty větší (širší) a jsou v barve auta (zelená metalíza). Jo a jde o felicii 1,6 MPi z roku 97
-> JoseA: ničim, prostě pomalu odlepuj a odškrabuj novou náhradní čepelí ulamovacího nožíku....pak to trochu mužeš vyřezat, a znova s tím puvodním sajrajtem nalepit zpátky
-> U-Geen: 8 rokov stare tema to je uz fakt rekord 

-> JoseA: to se ulomí i s tou korozí

-> JoseA: vytahovak roku?
a čím ty plasty po osmi letech sundáte, když blatník prorezaví a je nutná výměna? Čeká mě to po neděli, nevím jestli má smysl ten blatník po sundání nahřít zevnitř horkovzdušnou pistolí, protože ten tmel bude asi odolný vysokým teplotám.
S tim, co píše Luděk, sem dělal taky, je to na stejný brďo, ale je to kurewsky drahý (300 Kč) a přelakovatelný to je. Maj to u každýho dýlera Škoda.
To, co mam já se menuje Den Braven : PUFC 50, ale eště se rači podívam a opíšu ti sem obal :o)
To, co mam já se menuje Den Braven : PUFC 50, ale eště se rači podívam a opíšu ti sem obal :o)
12:02:33
17.10.2002
17.10.2002
Jirka K.
Ten typ by nebyl špatnej. :o)
sem s ním.
Dík.
sem s ním.
Dík.
08:59:25
17.10.2002
17.10.2002
Já jsem je lepil jakýmsi silikónem je to patrona originál Škoda na lepení plastových záležitostí,ještě nevím,jestli to bude přelakovatelný,ale doufám,že ano (jinak je to bílý).
08:41:16
17.10.2002
17.10.2002
Dan - prosim napis presnou znacku - jestli to drzi jak pribity - potreboval bych to na blatnik na trabo - kluci mi doporucovali ruzny tmely ale vzdycky to vzapeti sepsuli ze se to zacina odchlypovat atp.
Já mam dobrý zkušenosti právě s polyurethanovým tmelem.
Lepí jak umělou hmotu na umělou hmotu a naopak :o) , tak fšecko na fšecko :o)
Dělá ho např. Den Braven (výrobce fšeho možnýho, co se týká tmelů a silikonů). Sou různý barvy a stojí cca 160 Kč za tu klasickou 310ml kartuši. A eště ke fšemu je přelakovatelnej.
Perfektně s tim drží mřížky z tahokovu lepený kamkoliv.
Pokud bys měl enormní zájem, napíšu ti přesně typ toho od Bravenu.
Lepí jak umělou hmotu na umělou hmotu a naopak :o) , tak fšecko na fšecko :o)
Dělá ho např. Den Braven (výrobce fšeho možnýho, co se týká tmelů a silikonů). Sou různý barvy a stojí cca 160 Kč za tu klasickou 310ml kartuši. A eště ke fšemu je přelakovatelnej.
Perfektně s tim drží mřížky z tahokovu lepený kamkoliv.
Pokud bys měl enormní zájem, napíšu ti přesně typ toho od Bravenu.
18:37:48
16.10.2002
16.10.2002
impact
tak třeba na těch stránkách ellri je to napsaný...
Při montáži doplňků postupujte podle pokynů v návodu. Pro lepení doplňků doporučujeme používat lepidla na bázi polyruetanu (PUR). Těchto lepidel je více druhů. Můžete si jej zakoupit u nás (balení 25ml), nebo v různých specializovaných obchodech typu barvy - laky apod.
Při montáži doplňků postupujte podle pokynů v návodu. Pro lepení doplňků doporučujeme používat lepidla na bázi polyruetanu (PUR). Těchto lepidel je více druhů. Můžete si jej zakoupit u nás (balení 25ml), nebo v různých specializovaných obchodech typu barvy - laky apod.
15:36:50
16.10.2002
16.10.2002
Jirka K.
Zdravím všechny,
chtěl bych se zeptat čím nebo spíš jakým lepidlem nejlépe nalepit plastové lemy blatníků. viz. třeba od ELLRI.
Děkan.
chtěl bych se zeptat čím nebo spíš jakým lepidlem nejlépe nalepit plastové lemy blatníků. viz. třeba od ELLRI.
Děkan.