skoda.virt.cz
odkaz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
osetrenie zvarov
-> sliwowitz: ja pouzivam tmel body 999, zostava mierne pruzny, zvar a okolie poriadne ocistim dratenou kefou v rozbruske, odmastis, poriadne natries zakladovkou, aby ta farba zatiekla aj medzi zvary, po zaschnuti pouzijes ten tmel, a po zaschnuti natri vrchnou syntetickou farbou, na nu mozes potom dat napr. gumoasfalt, ale do interieru by som ho nedaval

kdesi som videl, ako po zvareni plechov klampiar zatrel okolie zvaru nejakym tmelom... ten tmel mal vraj zamedzit pristupu vlhkosti ku zvaru a zostaval pruzny... az nan prisla zakladovka...
dedo mi zas vravel ze on ked vyvaral auto tak vsetky zvary pocinoval... (o 20 rokov neskor z toho auta zostali len tie pocinovane miesta
, zvysok uhnil)
neviete co to bolo za tmel, a aky to ma efekt???
ma zmysel skusit ten cin (nikdy som to nerobil, a podla navodu co som nasiel kdesi na nete to neni sranda)???
alebo to mam len natret zakladom a na to gumoasfalt???
dikes za rady...
dedo mi zas vravel ze on ked vyvaral auto tak vsetky zvary pocinoval... (o 20 rokov neskor z toho auta zostali len tie pocinovane miesta

neviete co to bolo za tmel, a aky to ma efekt???
ma zmysel skusit ten cin (nikdy som to nerobil, a podla navodu co som nasiel kdesi na nete to neni sranda)???
alebo to mam len natret zakladom a na to gumoasfalt???
dikes za rady...