skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Lakovani auta
Aha,a nahodou kontakt na ne nejaky nemas?Nebo se to da koupit v drogerii?Cim to lestis?Bruskou,vrtackou nebo ruco?
3 M je známá firma, zabývající se vším možným okolo autoopravárenství.
Když je to na plech tak Ti nezbývá nic jiného než to přelakovat, nebo to sprasit a zatřít to jen metalízou slabým štětečkem. A pak to zkusit rozleštit jak jsem psal níže.
3M je firma?Mohl bys prosim ten vyrobek upresnit,pripadne web adresu...A kdyz je to az na plech,tak jak bych to mohl opravit?Je to metaliza...
sega - : pokud to není až pod lak dá se to zaleštit, nejdřív rozbrousit pod vodou P 2000, pozor na nečistoty na papíře a ve vodě,aby Ti to neudělalo škrábance další a pak vyleštit. Já používám 3 po sobě jdoucí pasty od 3M, někdo radši jen tu jednu univerzální ale moje zkušenosti jsou takové že ty tři nic nenahradí, a pozor na proleštění.

A co ty moje skrabance?????Poradte mi nekdo,jak to opravit...

Spirit - : Díky ta nabídka potěší, ale mám tak na tři roky práce dopředu, tak třeba potom se ozvu když to bude stále aktuální, jinak mám problém s lidma nad sebou, do ted jsem narazil na samé chytráky kteří mi chtěli stále radit jak mám co dělat a bylo zle když jsem to dělal podle sebe , byt to bylo efektivnější , rychlejší a ve finále levnější, takže od jisté doby jen sám na sebe a nikdy jinak. Takže jsem skončil víceméně náhodou u toho co dělám ted. Díky ještě jednou, třeba se někde někdy potkáme , tak dáme alespon řeč.

víceméně to už tu bylo jen jsem si to otočil tak nic!!sorry ale tos tou prací platí!!!
ahoj nechci dělat chytrého ale skusím poradit rozdíl ve stříkání metli(báze)a 2k tzv.mokrá barva je jeden zásadní rozdíl metla se nejdříve popráší hodně z lehka a obzvlášt u plast.dílů je v ní hodně ředidla a nažírá plasty takže nestříkat na probroušenej plnič velkou vrstvu, druhá se už dává vědší a hlavně je nutné držet pistol kolmo a stejně daleko všude a třetí opět poprášit po zaschnutí se dávaj dvě vrstvi laku to už je shodné s mokrou barvou jinak rozdíl mezi drahou a levnou pistolí je moc velkej neviplatí se šetřít na pistoli dělá půlku práce já mám pistol za 18tis a ještě to není ono to že jsi měl matná auta se dá svést na tlak šířku rozptilu teplotu pistol atd atd je nutné dávat barvu tak aby jsi měl celí díl mokrej a barva se pak spojí když ti vršek blatníku zaschne tak jak ho zaprášíš barvou je to matné ale jak řékám tlak atd
jinak každej stříká jinak jinejma materialama a tak.-> kekypetra: chci se optat koukám že znáš shánime lakýrnika v praze nechceš práci? cca 22000kč

jo s tim hmyzem mam blby na jeden z blatniku mi sedla naka sfetla moucha a nemohla se odlepit. tak sem ji opatrne za kridilka pomohl ale stenje tam zustali nozicky nebo co
a je dobry v garazi pokropit zem nebo staci visavacem to vysat. nebo i oboji?

hlavně jde o prach a různý poletující neidentifikovatelné částice ve vzduchu...včetně dotěrného hmyzu všech velikostí....
Box je box...nenahraditelná to věc...
jsou všech velikostí (hustej byl ten na autobusy co sem si viděl...
hlavně velikostí....) začíná to na podlaze,kde jsou rošty,aby se ti prach neválel po zemi a pod roštama je splachován vodou. Pak jsou všude možně filtry,aby jsi to všechno nedýchal (ikdyž máš samozřejmě masku....) a aby jsi taky něco viděl.... Taky musíš pamatovat na to,že am dke to budeš stříkat bude všechno od barvy :-) ne přímo,ale bude na tom sedlej barevnej prach...
Box je box...nenahraditelná to věc...
jsou všech velikostí (hustej byl ten na autobusy co sem si viděl...

-> Libor: s tema prosteradlama si to nedokazu moc dobre predstavit, stejne to budes muset nekde odvetravat, jinac bys mohl mit priblizne v rozmezi 1 - 2 hodin docela slusny halusky
a navic garaz ma jednu nevyhodu a to ze i kdyz si clovek mysli ze veskerej doternej letajici hmyz vyhnal nebo vyhubil, tak se vzdycky nejakej ten zku..enej komar nebo muska najde a pristane primo uprostred cerstve nalakovanyho objektu

-> Libor: no kdysi davno jsem nekde na netu (mozna tady) videl na fotakach takovej malej po domacku vyrobenej jakoby foliak , stavenej primo namiru pro auto, mel tam vyreseny odvetravani pres nekolik filtru a malou predsinku, rozdelenou trojema dverma aby mu tam nenalital bordel, mel to docela vychytany

a jak to vlastne vypada ten strikaci box? nesel by nak napodobit v garazi? treba vsude prosteradla ci tak neco
Jeste jsem se chtel zeptat...Kdyz mam metalizu (ne na skodovce) a mam na tom docela v hojnem poctu skrabance...Nechce se mi to strikat novym lakem,neslo by to opravit nejak jinak...???

-> Libor: bez podležky se brousit nedá...jak jsem ti řikal. jedine nějaký vyjímky,nějaký členitý místa nebo tak...
A s topenim...jak tu bylo řečeno,stříkat by se mělo za určité teploty. Teď na to vrenku rozhodně neni. Já si přitápim jenom elektrikou. Pač topit si třeba kamnama s otevřenym ohněm by podlě mě byla dost velká frajeřina :-) A taky se snaž,aby jsmi měl co nejmenší víření vzduchu když budeš stříkat. nemyslim to od pistole,ale třeba aby jsi neměl topení s nějakym větrákem. Když nestříkáš v boxu,tak prachu a sem tam nečistote se neubráníš,tak je zbytečný to ještě zhoršovat takovejhlema věcma...
A s topenim...jak tu bylo řečeno,stříkat by se mělo za určité teploty. Teď na to vrenku rozhodně neni. Já si přitápim jenom elektrikou. Pač topit si třeba kamnama s otevřenym ohněm by podlě mě byla dost velká frajeřina :-) A taky se snaž,aby jsmi měl co nejmenší víření vzduchu když budeš stříkat. nemyslim to od pistole,ale třeba aby jsi neměl topení s nějakym větrákem. Když nestříkáš v boxu,tak prachu a sem tam nečistote se neubráníš,tak je zbytečný to ještě zhoršovat takovejhlema věcma...
-> dunde.e: ničim :-)
-> Max: ne-e, celé auto nastříkám plničem, pak to celé přestříkám červenou barvou, a na ni budu stříkat bíle pruhy.
Chci vedět čím to mám stříknout mezi červenou a bílou?
Chci vedět čím to mám stříknout mezi červenou a bílou?
max: diky za to jak si mi poradil s tim brousenim kytu. zadnou gumu sem sice nenasel ale vzal sem si na to houbicku na miti nadoby a mel sem ruznych velikosti a jednu co byla dost z jedny strany tvrda tak to je idealni. to brouseni je ted uplne o necem jinym.
jen mam otazku pro vsechny a to strikani v tomto pocasi? neptam se jestli jo ale ptam se jak. dilnu mam a topeni taky ale jak topit a nevadi el topeni ty vypary redidla? plynovym agregatem to nejprve predtopim a pak to jen asi el udrzovat je to takhle mozny???
jen mam otazku pro vsechny a to strikani v tomto pocasi? neptam se jestli jo ale ptam se jak. dilnu mam a topeni taky ale jak topit a nevadi el topeni ty vypary redidla? plynovym agregatem to nejprve predtopim a pak to jen asi el udrzovat je to takhle mozny???
-> dunde.e: to sem nepochopil....jak pod bílou barvu plnič ? když pak chceš stříkat červenou :-)
-> Max: a stříkat pod tu bílou barvu nějaký plnič, nebo něco takového? mám strach že ta červená bude pořád prosvítat.. (chci to stříkat akryláty)
-> PepaS: jestli mužu přispět svým troškem...já používám kity od body. Jak vlásenkový tak na jemné kitování. S tim od BKP jsem taky dělal...myslim rapid se jmenuje. Jednou jsem viděl že popraskal. Ale nedělal jsem to já..takže nevim jaká tam byla vrstva tak...nechci to svádět na materiál. Pod kit základovku používám jen když místo bylo dřív napadené zrí. Jinak nejraději kituju na holý plech.
-> dunde.e: existujou pásky,který nevytvářej velký schody,je hrana je postupná. ALe samozřejmě taky záleží na aplikaci barvy. Když ji tam naleješ moc,tak budeš mít velkou hranu vždycky :-) Já když stříkám do rozstřiku,tak používám fintu s přehnutým krajem pásky. Vezmeš pásky a na straně kde se bude aplikovat barva okraj přelepíš. Prostě tu pásku přehneš k sobě. Kraj tý pásky neni přilepenej a trocha barvy se pod ni dostane. Jde to ale použít u stejné barvy a ne u bílých pruhý. Výškový rozdíl vrstev barvy se také řéší přelakováním. Třeba když je 2barevný auto..
-> kekypetra: se chci zeptat, když nastříkám na celé auto základ, plnič, vrchní (červenou) pak si to olepím a budu chtít nastříkat (bíle) pruhy, tak se mi tam vytvoří schody . Co s nima, vadí to? a má se to pod nima stříknout nějakým podkladem?
-> kekypetra: Muzu mit otazecku, tedka jsem vyvaril auto a chtel bych ho zkusit nalakovat, vim ze vysledek nebude nic extra (je to auto na jezdeni do prace), ale aspon bych chtel znat postupy lakyrniku. Diskuzi jsem precetl celou a velmi me to pomohlo. Takze prvni dotaz jake pouzivas kity, u nas je normalne k dostani jen kit od firmy BKP. Dal me zajima jestli pod kit zaklad nebo ne, nekdo rika ze ne nekdo ze jo ale ze musi zaklad poradne vyschnout.
Tedka jaky zaklad? Pouzivam antikorozni zaklad Synorex extra, na to chci davat strikaci kit (normalne co dostanu koupit u nas v barvach lacich od firmy colorlak) ten prebrousit a na nej musi jit jeste plnic ze? Puvodne jsem to pak chtel strikat normalni akrylkombinacni barvou taky tusim od colorlaku (ale takhle ten lak asi nebude moc odolny vuci oderkam atd) a tak bych to chtel striknout necim lepsim. Dale pak na barvu by mel jit jeste bezbarvy lak nebo ne? Jinak kolik je cca spotreba barvy + tuzidla + redidla na auto (S Rapid). Popripade jen na blatniky.
Asi jsem te zavalil spoustou otazek.
Tedka jaky zaklad? Pouzivam antikorozni zaklad Synorex extra, na to chci davat strikaci kit (normalne co dostanu koupit u nas v barvach lacich od firmy colorlak) ten prebrousit a na nej musi jit jeste plnic ze? Puvodne jsem to pak chtel strikat normalni akrylkombinacni barvou taky tusim od colorlaku (ale takhle ten lak asi nebude moc odolny vuci oderkam atd) a tak bych to chtel striknout necim lepsim. Dale pak na barvu by mel jit jeste bezbarvy lak nebo ne? Jinak kolik je cca spotreba barvy + tuzidla + redidla na auto (S Rapid). Popripade jen na blatniky.
Asi jsem te zavalil spoustou otazek.
co ja strikal blatniky tak sem je obrousil na plech. odrezil odrezovacem a zjistil sem u bezoplachovejch odrezovacu dva ruzny druhy. jeden fialovej druhej pruhlednej. ten fialovej je nakej sit a ve stejnym obalu. neprilne na plech,dela ruzny povlaky skoro neodrezuje no proste svinstvo. ten pruhlednej je super rychle zaschne atd. pak to omeju tech. benzinem,antikorozni zaklad plnic(pouzil sem sedivej nevim jaky jsou v nich rozdily) probrousil pod vodou 800 a asi 3striknul vrchni akrylokombinacni cervenou. pokomentujte mi to. vnitrek je odrezovac zaklad a 3x tlumex plast...jde na to pak jeste vrchni?? a kdyz jsem to takhle nastrik samostatne tak muzu to striknout jeste az to bude sesroubovany na kastli???? dik za odpovedi aspon se zas neco dozvim
-> kekypetra: no já s tebou souhlasim,já odrezovač taky nepoužívám....a jak jsem psal...základovky taky moc rád nemám. Když už,tak pořádnou...Ale radši koupim antikorozní základ a nastříkám to pod plnič. Samozřejmě...u lakování to platí naprosto u všeho co člověk dělá....dobrá příprava je 50% úspěchu. (druhejch 50% je dobrej lakýra
)
Když jsem začínal a ptal jsem se lidí který stříkaj,tak spousta prosazujou,že plnič je zbytčnej přepich. S čímž já dost nesouhlasim...a nejen já. Profesionální postupy se přiklánějí ke mně :-) Já většinou používám bodyčko 3+1 žlutej. Jednou jsem měl šedivej a ten je pekelně tvrdej :-/ O tom stříkat plničem kitované nebo jinak opravované věci snad nemá cenu se dohadovat...neřikám že to dělám vždy (většinou šetřim na sobě...) ale když chci co nejlepší výsledek,tak stříkám plničem vše (celý díl nebo celé auto) Zaprvé plnič splní svoji funkci a zatáhne malé oděrky a taky je zajištěna stejná barva podkladu,takže pak není problém s tim,že na plniči kryje barva dobře - a na původní barvě ne. O tom,že i plnič brousim pod vodou mluvim nemusim,to už tu bylo zmíněno...Snad je drsnost brus. papíru. Odborná literatura doporučuje podklad pod metalízu brousit 1500 pod obyč 1K lak 1200. Přiznávám,že já finále brousim obyč lak 800 a metlu asi 1000. Tak sem se zas trochu rozkecal

Když jsem začínal a ptal jsem se lidí který stříkaj,tak spousta prosazujou,že plnič je zbytčnej přepich. S čímž já dost nesouhlasim...a nejen já. Profesionální postupy se přiklánějí ke mně :-) Já většinou používám bodyčko 3+1 žlutej. Jednou jsem měl šedivej a ten je pekelně tvrdej :-/ O tom stříkat plničem kitované nebo jinak opravované věci snad nemá cenu se dohadovat...neřikám že to dělám vždy (většinou šetřim na sobě...) ale když chci co nejlepší výsledek,tak stříkám plničem vše (celý díl nebo celé auto) Zaprvé plnič splní svoji funkci a zatáhne malé oděrky a taky je zajištěna stejná barva podkladu,takže pak není problém s tim,že na plniči kryje barva dobře - a na původní barvě ne. O tom,že i plnič brousim pod vodou mluvim nemusim,to už tu bylo zmíněno...Snad je drsnost brus. papíru. Odborná literatura doporučuje podklad pod metalízu brousit 1500 pod obyč 1K lak 1200. Přiznávám,že já finále brousim obyč lak 800 a metlu asi 1000. Tak sem se zas trochu rozkecal

Ty jo kekypetra se ale vyzna...Moc dik...

-> kekypetra: Děkuji velice moc za kvalifikovaný přednes...

ALL - : Já nepoužívám odrezovač vůbec.Je lepší zainvestovat radši do pořádné zákl. barvy s antikorozními účinky. Odrezovač je sajrajt na kterém to pak blbě drží,a jsou s tím jen problémy jelikož je to v podstatě mastný materiál, několikrát se mi dostalo do ruky auto na kterém se měl opravit lak ale celé se to loupalo, , když jsem se ptal majitele co s tím kdo dělal tak mi řekl že než to dal do lakovny tak to celé natřel odrezovačem,prý aby mu to nezrezlo, no a v lakovně to neřešili, celé to nastříkali akrylát. 1K základem a pak na to namastili plnič a barvu, škoda že jsem to tenkrát nevyfotil, loupal jsem tak 20cm pláty široké i 5 cm a celý lak se dělal znova. Když už chce někdo ošetřit orezlé místo musí se to celé vybrousit na zdravý plech, příp. hrozí li probroušení jelikož je to do hloubky tak vystřihnout a udělat záplatu z nového lechu, poté pořádně vybrousit sváry a pak ještě lépe odmastit před prvním stříkáním, jelikož když se to neodmastí tak se tam ty nečistoty a mastnota ze sváření a spálené barvy co je na starém plechu , uzavřou a pak to pod tím vesele kvete takže 80% uspěchu pořádného laku a hlavně kvality zavisí od toho jak se to připraví už na holém plechu, já odmaštuju pokaždé když se s tím povrchem který se má stříkat něco dělá, je to pracné ale jen tak si zajistím to že se mi do toho nedostane nějaký humus a mastnota.Byt by to měl být v létě i lidský pot který umí také udělat krásně mastný flek v laku.Po nastříkání dílu který se opravoval příp. vyvařoval je samozřejmě nutné také ošetřit vnitřní část toho co se vařilo jelikož svár je to nejlepší místo na užasně rychlou korozi. Takže nějaký vosk nebo olej nebo co já vím kdo co používá, já si to míchám tak přiměřeně vosku, oleje a gumoasfaltu dohromady, celé to ředím acetonem, protřepat , nemíchat.Ještě se vrátím k tomu stříkání, po vykytování dílu, je nutné díl přebrousit pod vodou, jelikož kyt je velmi porézní materiál, a drží v sobě to co jste z něj obrousili, když toto neuděláte, dochází ke známému mapování laku kdy se udělají fleky podle to kde jste kytovali, tím že se kyt přebrousí pod vodou tak z něj odplavíte ty drobné narboušené částečky které jsou v pórech a tak otevřete cestu k tomu aby plnič , dle svého názvu zaplnil póry v kytu a udělal krásnou jednolitou mezivrstvu mezi kytem a vrch. lakem.Jinak v pistoli mám trysku 1.4mm a na plnič 2mm na střík. kyt 2.7mm, plamen jak bylo řečeno se nastavuje na pistoli, já stříkám jen plochým plamenem tzv. " lopatou" upravuju si ji podle toho co se stříká, když kapota tak co nějširší ale zase ne moc jelikož když ji roztahnete tak pak prostředek vynechává a dělá to v podstatě dvě čáry takže pokaždé se to musí nejdřív vyzkoušet, no a když se dělají třeba dveře tak ten plamen stáhnu aby nedocházelo k "prostřiku" barvy tím že bude plamen moc široký a spousta materiálu půjde do filtrů a tím pádem z mé kapsy ven.Kruhový plamen používám když potřebuju nastříkat třeba lemy blatníků zevnitř ale taky se to musí nastavit, jelikož tím že se to stáhne z lopaty do kruhu bez ubrání materiálu tak to tam sype ukrutné množství materiálu do jednouho bodu a pak to teče.Snad jsem zodpověděl vše.Uff.....

-> Max: ne mě de vo to, že u pistole co sem si koupil jsou dva nástavce, jeden má kruhovou díru, a druhej má jen jakoby zářez od pilky... Kerej by měl být lepší?? Mě by asi víc vyhovoval ten plochej než kruhovej...
no trysku...to je dost individuální. Já na tý satě mám myslim 1,4mm. radši mám větší než menší... Jinak na plnič mám obyčejnou pistoli a tam je 2,5mm. A tvar paprsku se nastavuje na pistoli
Jinak, jaké používáte trysk, např jako s plochym paprskem, kruhovym či jaký???
nezapomente na odrezovac! je to dobry i na zdravej plech a kor na rezavej co byl obrusovanej. jinak jsem po precteni vseho tady zas o kousek moudrejsi

Na odmastění stačí technicekje benzín :-)
Jinak si pamatuj,že rez neodstraníš...maximálně zpomalíš. Jak moc zpomalíš záleží na tom,co použiješ a jak to uděláš. Mužeš použíš základovku,ale s tim nemám dobrý zkušenosti. Jednou mi popraskal kit a od ty doby nikdy...Kituju přímo na plech. Kdyby jsi nekitoval a jen stříkal,tak je dobrý pod plnič stříknout antikorozní základ
Jinak si pamatuj,že rez neodstraníš...maximálně zpomalíš. Jak moc zpomalíš záleží na tom,co použiješ a jak to uděláš. Mužeš použíš základovku,ale s tim nemám dobrý zkušenosti. Jednou mi popraskal kit a od ty doby nikdy...Kituju přímo na plech. Kdyby jsi nekitoval a jen stříkal,tak je dobrý pod plnič stříknout antikorozní základ
Takze nejaky shrnuti,jak by se melo postupovat od rzi k novemu laku...Odrit,ocistit,odma
stit,prekytnout,plnic a lak...Jo?Jak dalece by se mela cistit ta rez?A odmastovat jakym redidlem?Pravdepodobne stejnym jako bude lak ne?A kdyz vykitnu,tak zase odmastit?Napiste k tomu neco...Dik

-> kekypetra: ani se neptej...měl sem zdroj laciný barvy ICI. Nebo respektivě celkově materiálu. Já s tim začínal,takže nejen že sem neměl srovnání,ale taky to byl první akrylát se kterym se dělalt a přišlo mi to super:-)
A tu cenu za kterou sem to měl, bych nesehnal syntetiku:-)
Ale jak to tak bývá....ostaním sem schnáněl a když já sem potřeboval na fačko,tak už to nešlo.Všechno sem měl ICI jen ne barvu...tak sem si ji nechal namíchat. Nejen že mi namíchali jinej odstín,ale ještě k tomu to stálo asi 1800 litr. Metla to byla...Cenově jako PPG. Pro ICI k Machovi už nejezdim..je to dál a je drahej.
Na druhou stranu,mám od ICI ještě trochu laku a tužidla s tim se mi dělá dobře. Je to teda "EX" takže za 30-40 minut je to zavadlý - pro stříkání všude jinde jen ne v boxu ideální
Mobihel sem naposledy kupoval asi kolem 800kč litr barvy
Někdy se určitě stavim,něco užitečnýho se dovim :-) Podle toho jak jsem koukal co tvoje firma dělá.....no smekám :-)
A tu cenu za kterou sem to měl, bych nesehnal syntetiku:-)
Ale jak to tak bývá....ostaním sem schnáněl a když já sem potřeboval na fačko,tak už to nešlo.Všechno sem měl ICI jen ne barvu...tak sem si ji nechal namíchat. Nejen že mi namíchali jinej odstín,ale ještě k tomu to stálo asi 1800 litr. Metla to byla...Cenově jako PPG. Pro ICI k Machovi už nejezdim..je to dál a je drahej.
Na druhou stranu,mám od ICI ještě trochu laku a tužidla s tim se mi dělá dobře. Je to teda "EX" takže za 30-40 minut je to zavadlý - pro stříkání všude jinde jen ne v boxu ideální

Mobihel sem naposledy kupoval asi kolem 800kč litr barvy
Někdy se určitě stavim,něco užitečnýho se dovim :-) Podle toho jak jsem koukal co tvoje firma dělá.....no smekám :-)
-> Kurvapes: hehe ty vole soused pod nama tam leta delal a nedavno pordavam fotrovo kamosovi poslednioch 10litru co mel doma

-> kekypetra: Náhodou nezbyla vám Avia modrá synťák samo.
Max - : Stav se dáme řeč, jinak za litr Mobihelu je ted něco kolem 700,- barva teda metla je víc, perla ještě víc ale to je známé. Co dáváš za litr ICI??? Ten materiál mě nejen že nezaujal ale hlavně mě odradil svými vlastnostmi, s horším jsem snad nestříkal když pominu starou dobrou vypalovací syntetiku v avii na lince, ale té bylo zase dost a dost, to se tenkrát dělali melouchy, nebyl problém celolak i s přípravou za 4.000,- a všichni byli spokojený, to je pryč.

-> kekypetra: ty kompresory nafoť a pošli...
já se časem někdy stavím. Teď toho mám nějak moc...občas jezdím do prahy,tak bych to vzal jednim vrzem. Nebo přijedu pro tu barvu
Nejvíc asi jezdim nakupovat k Osičkovi do mnichova hradiště,jesti znáš...nebo k Machovi za Boleslav (ICI) ale to je dost drahota...
Za kolik mi nabídneš litr mobihelu ? Norm. akrylát..
já se časem někdy stavím. Teď toho mám nějak moc...občas jezdím do prahy,tak bych to vzal jednim vrzem. Nebo přijedu pro tu barvu

Nejvíc asi jezdim nakupovat k Osičkovi do mnichova hradiště,jesti znáš...nebo k Machovi za Boleslav (ICI) ale to je dost drahota...
Za kolik mi nabídneš litr mobihelu ? Norm. akrylát..

Tom - : Až to budeš chtít tak se ozvi.
Sega - : Plnič je materiál který se dává pod barvu nebo metalízu, udělá přechodovou vrstvu mezi kytem příp. holým plechem nebo starou barvou, a zajištuje vyplnění porů v kytu nebo " uchycení " barvy nebo metly na plech. Jinak je to všeobecně známé pod názvem plnič, takže když to půjdeš kupovat tak se ptej po tomhle.Jinak dalo by se říci že je to taková hodně lepší základovka.
Sega - : Plnič je materiál který se dává pod barvu nebo metalízu, udělá přechodovou vrstvu mezi kytem příp. holým plechem nebo starou barvou, a zajištuje vyplnění porů v kytu nebo " uchycení " barvy nebo metly na plech. Jinak je to všeobecně známé pod názvem plnič, takže když to půjdeš kupovat tak se ptej po tomhle.Jinak dalo by se říci že je to taková hodně lepší základovka.

-> kekypetra: Zatim je to na špalkách, a připravený to bude tak přes zimu, tak se pak ozvu až přijde čas.

Jeste jak je tady rec o plnici..To se kupuje jako plnic?Nebo to je nejaka zakladovka?

S tim kompresorem,mysli taky na me...

Tom - : Jojoi živím, stříknout auto není problém, ale cenu Ti můžu říci hodně nepřesnou, dost se to liší auto od auta. Nevím co je to za auto, čím je to stříklé, jak moc se to bude brousit, bude se stříkat jen z venku nebo i zevnitř, bude to odstrojené, nebo nastrojené, kdo to odstrojí ty nebo já, je toho moc, jestli Ti to jezdí, tak sedni do káry a přijed dohodneme se přímo u toho, to je nejlepší, jinak v průmšru vychází celolak auta v barvě z venku kolem 25.000,- akrylátem , s vybroušením podkladu, vykytováním hliníkovým kytem, přestříknutí plničem, vybroušení a nástřik vrchní barvou v boxu.Celolaminát je co ??? Ale ani to mi nevadí, dá se plastoflex jako základ a barva drží jako na plechu.
-> kekypetra: Ty se lakováním živíš? Pokud ano, kolik by od tebe stálo přestříknout auto? Je ve stavu kdy ho nějakej blbec nastříkal tak že je ten lak plnej bordelu a bublinek, takže bude potřeba ho celý přebrousit. Kolik by byla cena za práci + kvalitní lak (nějaká červená). Jo a je to celolaminát.

Max - : Klidně se stav dáme řeč, jinak v dnešní lakotné době si pronajímám box i s míchačkou,je tam PPG, Mobihel a Standox.Takhle mě to vychází nejlevněji, jestli budeš chtít nějakou barvu stav se něco dáme dohromady a určitě Ti to nechám levněji než to seženeš na krámě. Příp. Ti to rovnou namíchám, není problém, navážíme, zabalíme , klaníme se, prosím pěkně mohu nechat o pár litrů víc???M. Tučný to zpíval trošku jinak..... Hahahaha.

-> kekypetra: a koukám,že to k tobě nemám nai daleko....
Kde bereš barvy ? Nebo máš míchačku ?
Chtěl jsem se podívat do Benátek,tam je zastoupení nebo nějakej dealer...ale teď nevim čeho. Jo...myslim že sem hledal na netu filtr nebo ochrannou masku. Cenu mi to samozřejmě nechtělo napsat,ať kontaktuju dealera...
Kde bereš barvy ? Nebo máš míchačku ?
Chtěl jsem se podívat do Benátek,tam je zastoupení nebo nějakej dealer...ale teď nevim čeho. Jo...myslim že sem hledal na netu filtr nebo ochrannou masku. Cenu mi to samozřejmě nechtělo napsat,ať kontaktuju dealera...
-> kekypetra: no hele....to bych měl určitě zájem !! kompresor budu stavět. Mám asi 3 nebo 4 nádoby,nějakej jeden nefungující kompresor ... a něco z toho musim vykouzlit :-) Takže jeslti máš nějakej fungující dostačující,tak se dohodnem !!!
nafoť to a pošli mi mail...extra na to nespěchám...ale nezapomeň
Jinak moje pistole mě stála....odpracoval jsem si ji. V přepočtu asi 6tis. V krám by se nadal koupit ani za dvojnásobek
Ale nejde o to,mít pistoli za 15tisíc...
Třeba na plnič je skvělá pistole z těch setů (baumax apod...) má velkou tryku a nemusim na to špinit sváteční pistoli
nafoť to a pošli mi mail...extra na to nespěchám...ale nezapomeň

Jinak moje pistole mě stála....odpracoval jsem si ji. V přepočtu asi 6tis. V krám by se nadal koupit ani za dvojnásobek

Ale nejde o to,mít pistoli za 15tisíc...
Třeba na plnič je skvělá pistole z těch setů (baumax apod...) má velkou tryku a nemusim na to špinit sváteční pistoli