skoda.virt.cz
odkaz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Střešní okno felicie
ok, ještě bych se zeptal jestli na to máš nějakou metodu jak to zjistit. když tam dam ruku tak za jízdy žádnej vzduch necítím, ale píská to.
-> Pavlas: Zkus namazat ty pacičky vepředu... Přesně to samý jsem měl u toho svýho. Každopádně ale u tohohle šnekovýho jsem se pokoušel to řešit známýmu. Bohužel ten šnek vevnitř je mosaznej a bylo to vyjetý. A tudíž jedině koupit novej ten převod. Ale nejdřív si zjisti, kde Ti tam fouká. jestli vepředu, nebo vzadu. Vepředu je to pantama, vzadu šnekem.
Zavírání je tim šnekovým převodem, točí se kolečkem s kličkou. Ještě mi tak napadá, jestli nemůže bejt blbě utěsněnej ten rám ve střeše, že by to pískalo tam. Ale zase když mi tam teklo, tak kapky šly od skla a tapec kolem rámu mokrej nebyl...
Tohle ve předu panty nemá, jsou tam jenom plechové pacičky, které se zasouvají do toho plastového rámu. Už sem to měl i rozebraný ale nic tam štelovat nejde... Dost mi to štve, protože když jedu přes 90 tak tam pomálu není slyšet vlastního slova.
-> Pavlas: Důležité je, o jaké střešní okno jde. Je víc druhů zavírání.
-> Pavlas: Ono je otázkou, jaký střešní okno to je. Pokud je to to s tím šnekovým převodem vyrobeným z mosazi, tak s tím těžko něco uděláš. Mě střešňák pískal jenom proto, že přední panty nebyly namazaný a tudíž nedolejhal vepředu. Stačilo máznout a je jak po dešti, tak po pískání.
-> Pavlas: skusit sa stym pohrat mozes ale ked to raz tecie tak to bude chciet nove tesnenie
A to pomůže tomu pískání? Já si myslim jestli by to sklo okna nechtelo níž, že jako přečnívá přes střechu.
kupit novu tesniacu gumu
Zdravím, nemáte někdo zkušenost s netěsným střešním okněm u felicie? Když je zavřené tak za jízdy píská, zdřejmě vzduch co ho obtéká, a občas když dlouho prší nebo třeba ne na autě sníh, tak mám pak uvnitř mokro. teče to tím oknem. Neví někdo jestli jde nejak seštelovat nebo co by se s tím nechalo dělat? Dík