skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Zalešťovanie lakovej hrany
-> 4dams: Na úkor kvality to rozhodně není...
ak sa zakaznik ponahla, je to na ukor kvality... Ja striekane diely na skodovku montujem po dvoch tydnoch a potom zalestujem. Toto iste mi odporucali aj ked som si na spotrebaka nehal lakovat diely.
-> 4dams: Po 2 týdnech vytvrdlý aby se to dalo leštit nebo mejt? :-O To mi jako chceš říct, že pokud budu zákazníkovi dělat rozstřik na autě, tak mi to tam bude muset nechat 3 neděle než to bude hotový? Běžně druhej až třetí den se leští bez problémů. Neříkám, že to pak ještě netvrdne, ale sleštit a namontovat se to dá.
Stepan FUN 26.08.11 19:17:39 napsal:
Hodně štěstí s tím tempem… :-D
na maličké dostrieknuté plôšky na použitie v domácich podmienkach, nie na profi opravu - profi laku, to funguje bezvadne. Rýchle a lacné.
Hodně štěstí s tím tempem… :-D
na maličké dostrieknuté plôšky na použitie v domácich podmienkach, nie na profi opravu - profi laku, to funguje bezvadne. Rýchle a lacné.
lak vytvrdne az po dvoch tydnoch na to aby sa mohli zalestit stekance alebo aby sa mohla striekana plocha umyt. A lesti sa po P3000 lesiacimi pastami. Napr. 3m robi este tri druhy tychto past a je aj viacej druhov nadstavcov pre lesticky. Na nový lak a na metalizu sa pouzivaju najjemnejsie. Tempo pasta je prilis hruba, je iba na stare laky a nie pre metalizu.
Hodně štěstí s tím tempem... :-D
-> Jeffiq: Pokud bys použil hledání, tak o rozleštění se tu toho psalo už dost... Hrana (ona to hrana bejt nemá) se rozlešťuje stejně jako např stejkance... skoda-virt.cz/cz/.../1178 41-rozlesteni-laku-navod?g otopost=1...
-> Jeffiq: Pokud bys použil hledání, tak o rozleštění se tu toho psalo už dost... Hrana (ona to hrana bejt nemá) se rozlešťuje stejně jako např stejkance... skoda-virt.cz/cz/.../1178 41-rozlesteni-laku-navod?g otopost=1...
-> Jeffiq 25.08.11 21:44:15: skôr by som ti odporúčil ak opravuješ nejaké miesto na lakovanej ploche tak to potom nastriekať do rozstreku aby ti nevznikla hrana a takto zastrieknutíé to už ľahko rozleštíš napríklad aj bežným Tempom 1 deň po nastriekaní.
U metalízy by som najskôr nastriekal do rozstreku farbu, potom rovnako do rozstreku lak a výsledok zaleštil.
U metalízy by som najskôr nastriekal do rozstreku farbu, potom rovnako do rozstreku lak a výsledok zaleštil.
-> Jeffiq: 3-4 dni
a aká je správna doba vytvrdnutia laku ???
obrusit P2000,najlepsie ked si brusny papier prilozis k nejakej pevnej podlozke,napr.guma na gumovanie ceruziek,zabrusit hranu,pod vodou,pokial to nebude ako jeden celok,a zalestit brusno lestiacou pastou napr.3M a molitanovym kotucom,k tej konkretnej paste,STROJOVO,ale,ak mas metalizu tak davaj pozor aby nebol po tu hranu aj lak aj metaliza,ale za pol hodinku ti to urobi kazdy lakyrnik,a za drobne

alpin: no tak zajtra hadam skočím do predajňe s farbami a skúsim niečo pozháňať dúfam že niečo splaším :D :D
Vďaka za info :D
Vďaka za info :D
-> Jeffiq: neviem , len čo som robil s lakošom vravel že na to je taká pasta že sa to s ňou zaleští asi po troch dňoch po lakovaní , lepšie by bolo priamo v predajni s farbami sa popýtať
a môže sa to robiť klasicky ručne alebo aj leštičkou ??? nevieš názov tej pasty ?? aspon cca čo je to zač ??
mala by byť na to pasta nejaká
Zdravíím..
Aké máte prosím vás skúsenosti so zalešťovaním hrany ktorá vznikne pri nástreku nového laku ???
Nejaké tipy, triky ... Ďakujem ......
Aké máte prosím vás skúsenosti so zalešťovaním hrany ktorá vznikne pri nástreku nového laku ???
Nejaké tipy, triky ... Ďakujem ......