skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Lakování krok za krokem
-> Antony: jj diky za rady
-> Cempyk: ono se to nezdá, ale až bys to polil, všechny rýhy by nechutně vylezly 

-> Antony: OK
-> Cempyk: já bych to ještě přebehl 240 a pak jedna vrstva plniče . .
plnic dam tak 2 vrstvy nejdriv řidinu na to abych zjistil kde to nesedí tu přebrousit a pak jednu pořádnou a pak barva
-> Cempyk: ak to zalejes bude to sama tyha
-> Cempyk: Já dával pod plnič 240 

-> Cempyk: 180-tka pod plnič je docela hrubá
aby ti to všechno zalilo 

Mozna takovej blbej dotaz ale potrebuju se ujistit. Budu strikat auto a ted jsem vse okitoval a prebrousil ( hrubost 180) a ted to ocistim a fouknu plnicem a pak uz barva. Je to tak? nekdo dava jeste strikacak neni to zbytecny?
-> Radoch: To máš jedno, originálně to bylo hnedle co sada, to originál.. Buď nějaký to cosi mezi bílou a slonovou kostí namíchat, nebo třeba 1015..
Nějaký info bude možná třeba tady: skoda-mb.prekladys.com/
Nějaký info bude možná třeba tady: skoda-mb.prekladys.com/
Nebudete někdo vědět z hlavy RAL kod disků na eMBaso67? Našel jsem 1014, 1015 i 1019...Co je dobře?
Díky.
Díky.
-> Majklsto:
zdar....acetón (príp riedidlo čo ho obsahuje) nepoužívam na čistenie pred lakom. Je agresívny na veľkú väčšinu podkladových lakov a jednozložkových tmelov (dvojzložkové PUR a epoxidy mu odolávajú) a plastov . Tiež som sa párkrát oj*bal. Odvtedy čistím len tech. bezínom.
zdar....acetón (príp riedidlo čo ho obsahuje) nepoužívam na čistenie pred lakom. Je agresívny na veľkú väčšinu podkladových lakov a jednozložkových tmelov (dvojzložkové PUR a epoxidy mu odolávajú) a plastov . Tiež som sa párkrát oj*bal. Odvtedy čistím len tech. bezínom.
-> m8rinek: dal som tam nejaký lacnejší v spreji, ale ked som to umýval pred striekaním tak mi to acetón začal rozpúšťať. Ale inak ok, už je to vo farbe
-> Majklsto: znovu plnič...
Kontronlí otázka vojáci. Na fabii chystám nárazníky do laku, no na hranách som prebrúsil plnič až na plast. Môže na to íst farba, alebo musím dat znovu plnič a s citom prebrúsit?
-> Karel. 16.10.14 09:34:11: očistit a pak uchošťourem nanést barvu 

-> Cempyk: u některých kytů škodí ikdyž dáš tvrdidla moc. Já v neděli tmelil 5-tý vrata a zatvrdlo to cca 2 minuty po aplikaci. Kdyby se ti to nepovedlo, děj vědět, stavím se 

-> Cempyk: tak je chyba v gite alebo v trdidle
-> Antony - zrušená registrace 15.10.14 18:57:51: Tak dneska jsem kitoval kapotu a dal tam tvrdidla dost. Uvidíme jak to vytvrdne ... Co když to nebude zase tvrdý?
Ok kašlu na to zatřu to

-> Karel. 16.10.14 09:34:11: myslím že takú odreninu rozumne opraviť ani nejde, jedine zatrieť štetcom, alebo ak to chceš zalakovať do stratena, tak z 0,5 cm bude tak 2-3 cm minimálne.....
-> Karel. 16.10.14 09:49:51: takto udělej pořádně :-) když si s tím pohraješ aby se to rozuměn rozlilo, tak na takovým kousku nemá význam se prcat s nějakým stříkáním
-> vhml: nad tím jsem uvažoval, ale já ty štětečky nemám rád, vypadá to hrozně

-> Karel. 16.10.14 09:34:11: nestříkal bych, jen přetřel štětečkem když je to takhle malý.
Chci se zeptat mám la LZ podběhu odřeninu až na kov, ale malou 0.5x0.5cm, potřebuju to ošetřit a zalakovat do ztracena jak na to? Lehce obrousit hranu do ztracena, plnič a spray rozstřik nebo jak?
-> Cempyk 15.10.14 18:54:35: ten git je asi určený len na gitovanie novej Škoda Rapid, názov napovedá, preto ti to nevytvrdlo

-> Cempyk: Se mi tyhle případy povedlo párkrát další vrstvou dokonce "dotvrdit", ale jestli to je nějaká zásadní věc, jistější je strhnout rašplí a zopakovat.
Hele ono to ale brousit jde. Ale nevim jestli je to ono :D... az budu zitra kitovat kapotu tak dam vic tvrdidla a uvidime ...
-> Cempyk: Netrefil jsi poměr kitu a tvrdidla. Nejspíš málo tvrdidla 

-> Cempyk 15.10.14 18:54:35: dal jsi málo tvrdidla. To už nikdy rozumně neztvrdne a jestli jo, tak to popraská. Obrousit a všechno znova...
málo tužidla? ale je fakt že jsem kdysi kitoval lem na rapidu v únoru kdy bylo na slunci nějakých 12st. a v noci mrzlo, takže kit byl měkký ještě tři dny... po pěti dnech už ale byl tvrdý a brousitelný...
Ahoj ,
v sobotu jsem kitoval auto. Kitoval jsem to kitem který je na obrázku. Při dnešním broušení jsem zjistil že kit není úplně dokonale tvrdý a nehtem do něj udělam rýhy. Je to normální? Podle mě by měl být po3 dnech tvrdý. Díky za odpověď. Auto je v garáži a je tam cca 18 stupnu.
v sobotu jsem kitoval auto. Kitoval jsem to kitem který je na obrázku. Při dnešním broušení jsem zjistil že kit není úplně dokonale tvrdý a nehtem do něj udělam rýhy. Je to normální? Podle mě by měl být po3 dnech tvrdý. Díky za odpověď. Auto je v garáži a je tam cca 18 stupnu.
-> Stepan FUN: Já je nechci, aby to tam začalo reznout nebo něco
-> minno: Jistě. Ať s tím uděláš cokoli, stejně se to tam dřív nebo pozdějc objeví. Prostě spoj blatník /okno (cca na hraně u kapoty) je kritický místo.
-> Stepan FUN: rapidí bug?
-> skodaman: Ať s tím uděláš, co s tím uděláš, praskne to znovu. Leda by ses na to auto chodil do garáže jenom dívat. Pak vybrousit okolo, zakitovat, plnič a pak stříknout.
Trochu by to vylepšilo cínování, ale to dneska dělá jenom pár lidí, navíc by to zmanenalo lakování daleko většícho kusu, protože na cínování ten plech musíš patřičně ohřát.
Trochu by to vylepšilo cínování, ale to dneska dělá jenom pár lidí, navíc by to zmanenalo lakování daleko většícho kusu, protože na cínování ten plech musíš patřičně ohřát.
-> skodaman:
Vybrousit, plnič, vybrousit, stříknout.
Vybrousit, plnič, vybrousit, stříknout.
Zdravím, mám problém, na rapidu mám u zadního okna prasklý lak asi až na ,,Plech,,. Jak by jste mi to doporučily opravit ? vybrousit celé ? nebo jen zakitovat ? Děkuji
-> castrol: to mě taky napadlo :-D
-> Bagrr- máma mele Emu: do plnicu zamiesat troch tej striebornej metly 

Blbá otázka, jakou barvu plniče by jste dali pod stříbrnou metlu? Hádám se s kámošem, já jsem pro bílej, on pro šedej...
-> StepaNoFUN 12.06.14 21:44:50: jo 2k. Od Body nějakej.
-> vhml: pokud je to 2k tak bych v tom neviděl problém. ;-)
Můžu pod PUR barvu dát akrylovej plnič? Zbyl mi z lakování auta, tak bych ho tam fouknul jako základ...
-> afro100 23.05.14 15:50:55: Navoskovat je dobrá myšlenka. Jedná se o jednu sadu plecháčů a jednu sadu 14" Ronalů
-> vhml: farba + prelakovat bezfarebnym lakom, nechal by som to vyzrat a navoskoval .. zalezi aj ake kola a aku farbu, nejake clenenky sa budu voskovat blbo :D a tiez na tmavych farbach (kolach) bude vzdycky vidiet daco .. mal som cierne kola a ciste boli tak mozno ked to auto stalo v garazi ..
Nevím jestli už jsem se ptal nebo ne, ale pro jistotu znova:
Čím lakovat kola aby se na ně chytalo co nejmíň bordelu a šlo to dobře mejt?
Stačí samotný PUR? Nebo ještě něco přes to?
Čím lakovat kola aby se na ně chytalo co nejmíň bordelu a šlo to dobře mejt?
Stačí samotný PUR? Nebo ještě něco přes to?
-> majop3k: no na git je to svinstvo to je fakt 

-> castrol: ani mi ho nespominaj, opravoval som mensi sram na prednom cele, mal som naneseny jemny git aj vybruseny ale pre istotu som dal este plnic so spreja ten som este jemne prebrusil a ze idem odmastnit tech. benzinom a streknut vrchnu farbu, zacal som odmastnovat kuknem na to miesto a plnic nikde kuknem na flasku a to aceton
no skoro ma mrdlo