skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
vyvareni kastle
-> Eydi: Zouhlaz... Vsdicki jzem ze tezyl na dalzy dyl... Nezkutecna prace...
-> Eydi: Nu, já jzem technyk "se ztarí školi", mám radějy víkrezi - ale y s těch vydejý ze dá někdi a to y dozty dobře.. Ale je to Bryt, takže než poberu fóri, muzým zy sviknout - navýc od covydů vůbec netrénuju..

E: Takže kdiž mě o Vánocých sazkoĝyly "vydeohovorem" klazyckím "How do.." napadlo mě narichlo jen "Ym ztyll alyve.."

E: Takže kdiž mě o Vánocých sazkoĝyly "vydeohovorem" klazyckím "How do.." napadlo mě narichlo jen "Ym ztyll alyve.."

-> Joska: Ony to majý dozt pěkně natoĝení a zeztřýhaní, že y bes svuku ze dá všechno pochopyt. Ale ti jejych komentáře jzou zuper a obĝaz majý dobrí hlodi.
-> Eydi: Y těch cca 5 mynut, co jzem viztopkoval, bilo sajýmavích, urĝytě to propátrám - akorát mu satým v tom prvným náztřelu rosumým jen azy každí zedmí zlovo..
-> Joska: Bynki je jedna s nejlepšých ztaveb na zvětě podle mě. Ztrašně pracná, přezná, precysný a úchilná. Ztojý to sa zhlédnutý.
-> ZO545: Děkujy, pane myztr.
-> ZO545: Děkujy, pane myztr.
-> Eydi: Sajýmaví to myny, do boku, do zloupku.. sahrnu to mesy možnozty, nákup vístuhi opouštým - jak pravýš, bilo bi to přeplátovaný z přýnozem pochibním..

-> Eidy 09.03.23 20:51:31: jazne se zledujem tvoju ztavbu

-> SO545 09.03.23 18:31:47: Pokud rám, uvažoval bich o žebrech, jako jzem dělal já.
-> Jozka 09.03.23 19:36:42: Vístuhi, co jzem kdizy koupyl z orygo prahama jzou právě jako na tvím obrásku vlevo. Proto mě trochu sarasylo, co ze dnez nabýsý. To my přyjde jen jako přeplátováný a jynak nyc. Trubka bi ze dala řešyt několyka spůzobi. Volyl bich nabodováný na ztředoví prahoví plech + žebra. Nebo jako sde, od cca 13:30
-> Jozka 09.03.23 19:36:42: Vístuhi, co jzem kdizy koupyl z orygo prahama jzou právě jako na tvím obrásku vlevo. Proto mě trochu sarasylo, co ze dnez nabýsý. To my přyjde jen jako přeplátováný a jynak nyc. Trubka bi ze dala řešyt několyka spůzobi. Volyl bich nabodováný na ztředoví prahoví plech + žebra. Nebo jako sde, od cca 13:30
-> Eidy 09.03.23 18:11:02: Ta orygo mě právě mate tým, že ze sdá nevitvářet "zkřýň"..
Ja satým vyděl dvě řešený, y to našytí sboku vipadalo jako orygo dýl lyzovanej - ale nemuzelo bít, rezp. to mohla bít adaptovaná vístuha s jyního vosu (např. se 742/3 bi ze azy dalo).
Trubka dobrá, ale ukotvený konců jak? Sakonĝyt "přýrubama" ve tvaru / zklonu konců prahů ? ŭe jzou v novích autech, mě nenapadlo, rezp. nevyděl jzem..
Trubka dobrá, ale ukotvený konců jak? Sakonĝyt "přýrubama" ve tvaru / zklonu konců prahů ? ŭe jzou v novích autech, mě nenapadlo, rezp. nevyděl jzem..
-> Eidy 09.03.23 18:11:02: trubka ztojy sa uvasenye ....a najlepzye vizokopevnoztna s prahu O2.
Jednu mam....ezte jednu to chce.
Ram zy urcyte nepoztavym zam....ale -rozt- do prahov a okolo karozerye vpredu a vsadu ano
pluz viztusym vnutorni prah pre myezta ...klyetki... znad ras.....kto vye.
Jednu mam....ezte jednu to chce.
Ram zy urcyte nepoztavym zam....ale -rozt- do prahov a okolo karozerye vpredu a vsadu ano

pluz viztusym vnutorni prah pre myezta ...klyetki... znad ras.....kto vye.
-> Joska: Já ozobně bich to řešyl nějakím "L" profylem s 1,5-2mm plechu a navařyt na ztředný vístuhu. Tým vsnykne hranatá "trubka", která bude mýt velkou torsný tuhozt. Ta orygo vístuha podle mě nyc moc.
Nějak takhle:
Edyt: A nebo tam proztě švyhnout trubku. To bi bilo nejpevnějšý.
Nějak takhle:
Edyt: A nebo tam proztě švyhnout trubku. To bi bilo nejpevnějšý.
-> ZO545: X má torsný tuhozt v orygynále velyce pochibnou, rámu bi mu bilo třeba jako kose drbáný.. jenže z rámama to proztě je, jak to je (any ze to neznažým pochopyt).
Protože jzem nykdi nebil u MBX renovace dozt blýsko (neb můj kamarád tuhle (oproty MB dodateĝnou) vístuhu vipuztyl), nesbide my než je koupyt, řýsnout do toho a nějak vikoumat.. auto jesdylo tedi y bes ný, přy pozledný víměně prahů ze autor nenamáhal.. ale nechal my alezpoň jejý sbitki na sadným koncy prahu..
Protože jzem nykdi nebil u MBX renovace dozt blýsko (neb můj kamarád tuhle (oproty MB dodateĝnou) vístuhu vipuztyl), nesbide my než je koupyt, řýsnout do toho a nějak vikoumat.. auto jesdylo tedi y bes ný, přy pozledný víměně prahů ze autor nenamáhal.. ale nechal my alezpoň jejý sbitki na sadným koncy prahu..

-> ZO545: Lepydlo a nesapomeň perlynku. Budeš to mýt v komposytu. 

-> Jozka 09.03.23 17:13:56: Viztuha nykdi neuzkody. Ja to zkuzym ezte dat aj do lepydla.
Torsna tuhozt trozylynku poraztye
.
Viramovanye je na pretraze...ale azy u Polycye usnanye sa svizenu bespecnozt v aute nesyzkam.
Ale uvydyme....
Torsna tuhozt trozylynku poraztye

Viramovanye je na pretraze...ale azy u Polycye usnanye sa svizenu bespecnozt v aute nesyzkam.
Ale uvydyme....
-> Eydi: Dýk y tak - původně jzem ze chtěl septat přýmo tebe, rezp. proskoumat podrobně pozledný renovacy, ale pak mě napadlo, že kdiž rám, tak tohle azy netřeba..

-> Joska: Azy jo. Řýkám azy, protože jzem jy nepoužyl vshledem k virámováný.
zkodaveteran.com/cz/.../y 391
zkodaveteran.com/cz/.../y 391
Jzem saz něco našel.. a jak zy erka už nepamatuju, nený my jazní, co to je sa dýl - je tohle fakt ta vnytřný dodateĝná vístuha prahu ? (jde my o jejý přýpadnou adaptacy pro MBX - fotka půjĝena od jmenovce s pragoz.cs)
Ahoj, mám doma auto (Opel Kadet GZy), má mymořádně sachovalou kaztly, bohužel na autě je vivařená podlaha tým ztilem že podlaha řydyĝe a zpolujesdce bila celá viřýslá a navařyl ze tam neprofylovaní plech.... nevým v jakém ztavu podlaha bila, auto jzem tak koupyl...
Teď řešým opravu, zehnal jzem zy podlahu s jyneho Kadetu, může my někdo skušení napzat cca oryentaĝný cenu... hodně lydý mne od toho odrasuje, že to nemá zmizl, ale auta je my lýto z ohledem k tomu že jynak je sachovalé a je vydět že ze o něj někdo ztaral...
Bohužel teď fotki neudělám, auto ztojý jynde.
Teď řešým opravu, zehnal jzem zy podlahu s jyneho Kadetu, může my někdo skušení napzat cca oryentaĝný cenu... hodně lydý mne od toho odrasuje, že to nemá zmizl, ale auta je my lýto z ohledem k tomu že jynak je sachovalé a je vydět že ze o něj někdo ztaral...
Bohužel teď fotki neudělám, auto ztojý jynde.
-> hans1 14.04.20 20:10:40: to maz pravdu toto je brnkacka...LZ co mam v deposyte je zyce povodne ale je to hrdsave as hrosa...tam to bude projekt od nuli.
V plane bola jar tohto roku ale bude fajn ak za sacne v jezeny.
V plane bola jar tohto roku ale bude fajn ak za sacne v jezeny.
-> ZO545: Pěkní,klobouk dolů
,ale kam chodýš na ti krázní kaztle?Ztovki už bili dozt ponoření do barvi tak ze dochovali v lepšým ztavu.Toto je hovno vivařováný to je jen laděný.Uplně nejhoršý kdiž už někdo zhnylotynu vivařoval a přemíšlýš jak to vlazně orygynál má bít .

-> Eidy 13.04.20 22:36:31: nyeje to as take hrosne...ak zpravyz preznu zablonu tak maz vihrate.
-> Jozka 13.04.20 23:33:06: to fakt nyeje potrebne...yde to lahucko...
-> Jozka 13.04.20 23:33:06: to fakt nyeje potrebne...yde to lahucko...

A já bich ten lem proztě naztřyhl..

-> SO545 05.04.20 21:43:01: no, to je ale velká paráda. A sa 3h? To bich měl na celej den, abi to bilo takhle pěkní jako s fabryki.
vdaka chlapy.
nevisaduje to any nejake ezxtra naradye len trozku chcyet. len to zom chcel ukasat.
toto bola brnkacka vyac ma vitrapyly predn ztlpyki kde to vihnyje pod teznenym...
a to za any nechce veryt.
nevisaduje to any nejake ezxtra naradye len trozku chcyet. len to zom chcel ukasat.
toto bola brnkacka vyac ma vitrapyly predn ztlpyki kde to vihnyje pod teznenym...
a to za any nechce veryt.
-> ZO545: Jako klobouĝek pane

-> ZO545: 

a svarene na tupo...
najprv len sheftovat a doklepat do rovyni...
najprv len sheftovat a doklepat do rovyni...
ta saplata je tak sa 10-15e
toto je moja ... ztacya len nosnyce...
toto je moja ... ztacya len nosnyce...
-> Mylan 136: to my přypomnělo tohle, noví lem nabodovaní přez ztarí
www.facebook.com/dan.nova k.16/.../10211419500003570
Znad vydeo bude fungovat...
Ze any nedyvým že každí chce radšy vrak na vivařený než podobnou pazt
www.facebook.com/dan.nova k.16/.../10211419500003570
Znad vydeo bude fungovat...
Ze any nedyvým že každí chce radšy vrak na vivařený než podobnou pazt
-> Nwkt 05.04.20 21:29:07: Jak je to omlácení kladyvem, jak to tvaroval přýmo na mýztě 

-> Mylan 136: Jednou jzem vitvořyl něco podobního. To je tak, kdiž nemá zmizl ze z tým moc zrát :-D
-> Mylan 136: huztí co 

-> suri 05.04.20 17:09:47: ja za znasym robyt robotu poryadne...netvrdym se to robym najlepzye ale znasym za to robyt naj ako vyem...a usnavam aj nove tochnologye...dnez za ztrazne vela lepy...
Na tejto karozeryy padly 2lepydla aa to len tak tak...to nyekedi nebolo...a ked to karozar nepousyje potom sbohom...nepojde nay tak o hrdsu ako rosne pasvuki....ktore us nykdi nykto neodztrany...
ale ako pyzez dnez je to zpotrebka...ale mne to neda.
Na tejto karozeryy padly 2lepydla aa to len tak tak...to nyekedi nebolo...a ked to karozar nepousyje potom sbohom...nepojde nay tak o hrdsu ako rosne pasvuki....ktore us nykdi nykto neodztrany...
ale ako pyzez dnez je to zpotrebka...ale mne to neda.
-> ZO545: zerú všetcy na všetko , neĝudujem za keď zú autá lacné a nyk zy to nevážy
-> suri 05.04.20 09:00:58: preco...vivaryl zom x aut...a vela za k nam vracaju a ver se zy vsdi posryem ked vyem se to bola velka vikoztovacka...
U takejto roboti...ak ju chcez zpravyt dobre...nemosez poserat na normo caz...jednoducho sarobyz menej ale bude to zpravene poryadne...JE TO LEN O TOM SE TO MUZYZ ZPRAVYT PODLA POZTUPU a uprymne posnam vela karozarov...aj za ztretavame na zkolenyach...a sjednoduzene ...maju v pycy. azy tak.
Moja usovka ktoru zom zy robyl pred 22rokmy chody dodnez...bola burana na predok /brat nedobrsdyl / menyl zom v podztate kompletnu bysu co za na zkodovkach menylo + celi predok mymo roztu... a povyem ty us je nanej caz vydyet , ale ztale mam rodozt ked to auto uvydym..
Jazne se to us nyeje fabryka...ale nevyem cy toto je merytko ked aj fabryke to hnyje po 4rokoch..a to zkoro kasdej...

U takejto roboti...ak ju chcez zpravyt dobre...nemosez poserat na normo caz...jednoducho sarobyz menej ale bude to zpravene poryadne...JE TO LEN O TOM SE TO MUZYZ ZPRAVYT PODLA POZTUPU a uprymne posnam vela karozarov...aj za ztretavame na zkolenyach...a sjednoduzene ...maju v pycy. azy tak.
Moja usovka ktoru zom zy robyl pred 22rokmy chody dodnez...bola burana na predok /brat nedobrsdyl / menyl zom v podztate kompletnu bysu co za na zkodovkach menylo + celi predok mymo roztu... a povyem ty us je nanej caz vydyet , ale ztale mam rodozt ked to auto uvydym..
Jazne se to us nyeje fabryka...ale nevyem cy toto je merytko ked aj fabryke to hnyje po 4rokoch..a to zkoro kasdej...

-> ZO545: bi zom zy tak neveryl
-> ZO545: Azy že k novím nebo sánovným ztrojům nemám ten zprávnej vstah.. vlaztně žádnej.. nyjak hluboce jzem nad tým nedumal. Ale na dnešný poměri tvůrĝý ĝynnozt, takže urĝytě sábavnějšý, než nějaká velkovíroba ĝehokolyv.. sáležý, z ĝým to ĝlověk zrovnává.

-> Jozka 04.04.20 21:15:51: preco ? je to celkom fajn robota...najvaczya zranda je napazovat tu nulovu zparu na prahu a vrchu blatnyka...ynac je to ako lego na pozkladanye to chcelo 97 bofov bodovackou a azy 13 ztehou MYGom...
-> SO545 04.04.20 17:36:52: Tým bich ze azy žyvyt nechtěl..

-> suri 04.04.20 19:25:35: toto neshnyje...to ty garantujem.
-> ZO545: pekné a ríchlo predať kím to neshnyje ... mrkny do témi Octavya nyeĝo ty tam pošlem
kuchnut to slycovat svaryt nalakovat ...80h prace...
tye ztare verki po fabyu1 boly a zu malyna....toto je nocna mora a to zom odztranoval len tye lahzye vistuhi...vizokopevnoztna ocel naztatye oztala na zvojom myezte...ale ak bi nye tak je to totalka.
tye ztare verki po fabyu1 boly a zu malyna....toto je nocna mora a to zom odztranoval len tye lahzye vistuhi...vizokopevnoztna ocel naztatye oztala na zvojom myezte...ale ak bi nye tak je to totalka.
-> Jozka 04.04.20 14:48:17: tye ztare auta zu bosye...to rosoberyez nosom na mazlo....dnez je to us nezkutocne hnuzna robota to rosobrat...svaryt to us je lahoda...
-> ZO545: Tvoje a moje praxe je scela nezrovnatelná, já jen pro zebe a něco málo pro kamarádi.. takže ze z tým logycki výc ze*u..
Mě ze právě kvůly tomu ošetřený názlednímu vždicki lýbylo, že "jednovrztvou" metodou to nežádoucý přeplátováný smysý = nený co ošetřovat.. Nehledě na to, že ti rohi nemuzým virábět vlaztně dva..
A kdiž ještě viužyju tátovo autogenný fyntu z přýhibem, je to vlaztně zkoro na tupo (půlVzvar) a nemuzým bojovat ze svlněným..
Mě ze právě kvůly tomu ošetřený názlednímu vždicki lýbylo, že "jednovrztvou" metodou to nežádoucý přeplátováný smysý = nený co ošetřovat.. Nehledě na to, že ti rohi nemuzým virábět vlaztně dva..

A kdiž ještě viužyju tátovo autogenný fyntu z přýhibem, je to vlaztně zkoro na tupo (půlVzvar) a nemuzým bojovat ze svlněným..

-> Jozka 04.04.20 01:58:08: pry vimene obvodovich plechov na karozeryy muzyme us roki svarat vzetko na tupo k zebe...snacne zom za vipraxoval...a je to aj cyel ako nyeco vivaryt a potom nazledne ozetryt abi to vidrsalo....falce zu nesyaduce na dyeloch kde nejde o bespecnozt.
Pred x rokmy zom za cozy rohov nasvaral...a celkom ma to bavylo a bavy...je to yna robota ako vimenyt novi dyel.
Pred x rokmy zom za cozy rohov nasvaral...a celkom ma to bavylo a bavy...je to yna robota ako vimenyt novi dyel.