skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Rada jaký pořídit kompresor
a lepší olejový nebo bezolejový? Aby se event. nezadřel a jak je to s odkalovačem?
-> Max: ale mels puvodne nejakyho prcka ne?
Schneider samozřejmě neni špatnej,ale dle mě zbytečně drahej ;o)
Atmos je dle mě dostačující...záleží jestli chceš novej nebo starší. Baumaxovky nebrat...
třeba tady je jednoduchej přepočet co vlastně potřebuješ : www.uni-max.cz/kompresory -pistove/stlaceny-vzduch/
všude v obchodech uvádějí sací výkon, což je pěkný,ale zavádějící..podstatný je výtlačný a maximální tlak.
Já jsem si chtěl stavět, mám tu asi 3 kompresory,ale neni čas...nakonec jsem si koupil starší 2písták, podstatný je aby mi i s větší nádobou ufoukal zouvačku. Když ne,tak koupim atmose![4](//img.skoda-virt.cz/x-smajlici/4.gif)
Atmos je dle mě dostačující...záleží jestli chceš novej nebo starší. Baumaxovky nebrat...
třeba tady je jednoduchej přepočet co vlastně potřebuješ : www.uni-max.cz/kompresory -pistove/stlaceny-vzduch/
všude v obchodech uvádějí sací výkon, což je pěkný,ale zavádějící..podstatný je výtlačný a maximální tlak.
Já jsem si chtěl stavět, mám tu asi 3 kompresory,ale neni čas...nakonec jsem si koupil starší 2písták, podstatný je aby mi i s větší nádobou ufoukal zouvačku. Když ne,tak koupim atmose
![4](http://img.skoda-virt.cz/x-smajlici/4.gif)
-> Vojtisek: Pro homemade se používají např. brzdové zásobníky z náklaďáků, ale netuším, jaké mívají objemy.
Pilot 105 28.05.10 14:14:21 napsal:
→ OndraST: Pokud chceš nový, tak do 6 tis., koupíš
pouze ten foukáček. Kvalitní značkový kompresor, který už můžeš
použít k něčemu jinému než foukání pneumatik, nebo spolu s ofukovací
pistolí stojí trochu jiné peníze. Většina pneu nářadí má spotřebu
vzduchu nad 200 l/min.
Jinak já jsem pro Schneidera, Orlíky už
nejsou co bývaly, Atmos není špatný, ale jejich kvalita zpracování mi
připonímá CN. Od Schneidera máme v práci velký šroubový kompresor. Ale nevejde se mi do kufru.![3](//img.skoda-virt.cz/x-smajlici/3.gif)
→ OndraST: Pokud chceš nový, tak do 6 tis., koupíš
pouze ten foukáček. Kvalitní značkový kompresor, který už můžeš
použít k něčemu jinému než foukání pneumatik, nebo spolu s ofukovací
pistolí stojí trochu jiné peníze. Většina pneu nářadí má spotřebu
vzduchu nad 200 l/min.
nejsou co bývaly, Atmos není špatný, ale jejich kvalita zpracování mi
připonímá CN. Od Schneidera máme v práci velký šroubový kompresor. Ale nevejde se mi do kufru.
![3](http://img.skoda-virt.cz/x-smajlici/3.gif)
-> Stepan FUN: děkuji za tip, takže nějakej kompresor s výkonem 200 litrů/min, třeba 50 L zásobník by mohl stačit, co? Mám na mušce jednoho Orlíka, co na to říkáš?
-> Stepan FUN: tj fakt no... prave taky neco planuju, spraye jsou fajn ale moc me to naposled o "rozstriku" nepresvedcilo (nepouzivam vosk ale spis takovou mastnou cosi od Carlofon, precijen na ty nase rezinky co jsou doma by to mohlo byt lepsi)... tak koupim nejakej vykonejsi neznackovej kompresorek a budu si davat pauzy na kafe :)
ja som mal štastie že frajekin ocino chcel jeden vyhodiť a tak skončil u mňa :-)...perfektne sa sním strieka :-)...tiež je to staručký Orlik
-> U-Geen: To jo... Spotřeba vzduchu pistole na spodky i na dutiny je cca 250l/min při 4bar. Ale když bych se rozmejšlel jestli zaplatit 2xtolik, nebo si chvilku počkat... ;-)
-> Stepan FUN: nekdo mi zas rikal, ze pro dutinach tam jde dost vzduchu a musi se porad dofukovat ...
-> Vojtisek: Na spodek a dutiny Ti stačí bez větších problémů i ten "vibrátor" z nějakýho marketu... Maximálně si chvilku počkáš na dofoukání.
např.: www.uni-max.cz/gude-kompr esor-231-8-24/d
např.: www.uni-max.cz/gude-kompr esor-231-8-24/d
==============NOVÝ DOTAZ=================
Mám garáž, pomalu zařizuju. Mám v plánu si dělat ošetření spodku svého Fa a dutin u sebe. Jaký kompresor by mi mohl stačit? Použival bych ho jen na dělání dutin a spodku auta, lakování bych asi přenechal odborníkům. Co byste mi doporučili? Značku, specifikace? Danke![4](//img.skoda-virt.cz/x-smajlici/4.gif)
Mám garáž, pomalu zařizuju. Mám v plánu si dělat ošetření spodku svého Fa a dutin u sebe. Jaký kompresor by mi mohl stačit? Použival bych ho jen na dělání dutin a spodku auta, lakování bych asi přenechal odborníkům. Co byste mi doporučili? Značku, specifikace? Danke
-> OndraST: Za tie peniaze by si mohol mať aj celkom slušný kompresor ale musel by si si ho poskladať,urobiť sám.Pozhánať čo treba a dať to dohromady ale to záleží od tvojich schopností a možností.Samozrejme nemyslím z nových dielov.
My máme doma Orlík už asi 5 let a krom výměny oleje nikdy žádnej problém![4](//img.skoda-virt.cz/x-smajlici/4.gif)
-> OndraST: za ty peníze co máš bych koupil nějakej starší orlík v pěkným stavu.Na aukru se sem tam objeví fajn kousky...
Můj první kompresor byl GUDE na 230V, zásobník 24L koupený za nějakých 5tis. Cena se mi vrátila dá se říct během stavby dílny, kdy jsem ho používal k pneumatické nýtovací pistoli, neboť těch 5tisíc nýtů ručně by dalo zabrat a ta pistole byla bez přisávání, takže minimální spotřeba vzduchu, kompresor sepnul maximálně pětkrát za hodinu. Jinak ještě zvládnul nastříkat pár drobností jako páté dveře a přední blatníky na feldě, ale to byla nouzovka i na ty blatníky, nejen že nestíhal tlačit, ale neměl ani odlučovač vody a oleje, takže to není ideální a dokupovat k takovému kompresoru odlučovač nemá smysl. Prodal jsem ho za dva tisíce a pořídil Schneider UniMaster 500-10-90, ovšem cena pětkráv převyšuje tvůj rozpočet. Nicméně jak psali borci předemnou, do 6tis nepořídíš kompresor k rozsáhlejšímu použití.
-> OndraST: Pokud chceš nový, tak do 6 tis., koupíš pouze ten foukáček. Kvalitní značkový kompresor, který už můžeš použít k něčemu jinému než foukání pneumatik, nebo spolu s ofukovací pistolí stojí trochu jiné peníze. Většina pneu nářadí má spotřebu vzduchu nad 200 l/min.
Jinak já jsem pro Schneidera, Orlíky už nejsou co bývaly, Atmos není špatný, ale jejich kvalita zpracování mi připonímá CN.
-> OndraST: No já nevím, ale pokud bych chtěl koupit kompresor už hotovej a něco, co by mělo nějakou budoctnost (servis, díly) tak bych se poohlídnul po něčem z našich značek jako je Orlík, nebo Atmos, případně po něčem z prověřenejch značek, který maj u nás tradici a zajištěnej servis (např. Schneider)...
Určitě to tu bylo již 100krát, ale mě to nedá, založit tohle téma. Již nějaký ten pátek koukám po nějakém tom pracantovi. Tak vás prosím o rady a pomoc při výběru, celkem mě je jedno co to bude za značku, ale nějaké parametry tu jsou jsem omezen cenou, to znamená maximální cenová investice do 6 tisíc Kč. Určitě s tím nebudu stříkat celé auto, ale zase nějaký foukáček z hypermarketu nechci.
Tak hlavně rozhoduje cena/kvalita, dostupnost náhradních dílu, servis…. atd.
Popřípadě jaké máte reference pro základní řadu, cenově dostupnou nabídku kompresorů Orlík.
Děkuji za případnou radu.
Tak hlavně rozhoduje cena/kvalita, dostupnost náhradních dílu, servis…. atd.
Popřípadě jaké máte reference pro základní řadu, cenově dostupnou nabídku kompresorů Orlík.
Děkuji za případnou radu.