skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
chladič
-> TTomas: hej to jsou kokoti, to je neuveritelne. aby to clovek balil do molitanu a do vaty s takovou 

-> jerzy: Tak vcera dorazil poskozeny balicek z Opavy:( Bylo to co jsem se bal..tento novy chladic....Obal byl mokry(co se divim vzdyt prselo) a pak stacilo par hodu a kopancu. Prisel s rozplaclou trubkou a pobouchanej za vsech stran. Bych se z tech postaku postral!

o tech torpickejch zemich .... ucitel za automobilu byl na dovolene v Kahiře,,,a po meste se brebendily 4 120tky :)
-> jerzy: stále leštit :-)
-> jerzy: Mosaz nezelená zůstává skoro stejná a jenom tmavne
-> petr s: kdyz uz ses tady ukazal, mam jeste otazku, jakou barvu ma mosaz kdyz oxiduje? teda jestli muze mosaz oxidovat...
-> petr s: si rychly, ja to napsal a pak to smazal protoze jsem se v jednom z predeslych prispevku docet ze to bylo zelezo.
tedy moje puvodni otazka byla z ceho byly origo uzovkove chladice, aby bylo jasno.
dik za odpoved
tedy moje puvodni otazka byla z ceho byly origo uzovkove chladice, aby bylo jasno.
dik za odpoved
-> jerzy: Mosaz
-> LiMaK - 742 forever: kua mat medenny tak som uplne najhappy 

-> MOLSO: tak tak, original prvni uzovka chladí nahovno a važí tunu....
jak ti spadne vyndanej chladič na nohu, maš po ní :-)
emko je lehký a chladí líp, ostatně tak jako hliník....
a medenej sem nemel možnost srovnat.
jak ti spadne vyndanej chladič na nohu, maš po ní :-)
emko je lehký a chladí líp, ostatně tak jako hliník....
a medenej sem nemel možnost srovnat.
-> Pavel P..: jo na ten článek se asi pamatuju,psalo se tam snad cosi o Egyptu a o Súdánu
V upravach pro 130L/A to popisujou, ale jako katalogove cislo je tam s koncovkou 503 a tady ten je 502..takze soudim, ze to bude jeste predchudce z uzovky.
-> vhml: najlepsie uzovkovy tropicky potom emkovy a potom uzovkovy normalny chladi nahorsie
A chladí lépe chladič eM nebo užovkovej?
asi to tak uz bude. akorat netusim kde se mi tu vzal tropicky chladic 

kuwa a takze prvni uzovacky chladice meli zelezny lamely a mosazni boky a tropicka uprava mela lamely z medi ? 

to si delate srandu!!
a ja to prodal jenom za 400
-> Pavel P..: taktak, je to funglovka

-> Pavel P..: taktak, je to funglovka

Jj, myslím, že se to jmenovalo chladič pro zvýšený a zvláště vysoký chladicí výkon nebo tak nějak.
-> ondie: no to měli šecky užovky ale špeciálně se dodávali chladiče který meli meděný i lamely aby byl rychlejší odvod tepla.... kdysi sem dával snad Gryzly nějakej scan kde to bylo psaný.
S těma tropickejma zeměma si děláte pr*el,nebo jako fakt ?
Já mám totiž za to,že tyhle měděný chladiče na 742 se vyskytovaly u prvních úžovek 76-77'
Respektive měly měděný ty boky,to co byl pak plast..ale žábry myslim taky...
Já mám totiž za to,že tyhle měděný chladiče na 742 se vyskytovaly u prvních úžovek 76-77'
Respektive měly měděný ty boky,to co byl pak plast..ale žábry myslim taky...
jojo vývozní meděnej a vypadá jako fungl novej
-> TTomas:

-> TTomas:

Exportní výbava do tropických zemí?
z ceho jsou ty komory nevim ale je to nejaky kov
a jo, je to na 120

Dulezite info pro vsechny pripadne zajemce, ze uz je muj

cooo ? med ? to je z 105/120 ? mosadzne bocne komory ?
-> vaclav785: diky, prave proto jsem si to myslel ze je to med. druhy zdroj uvadi to same takze to bude pravda...
-> jerzy: no vzhledem k tomu jak to zelená tak bych to viděl na měděnku takže fakt měd