skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Jak nejlíp převést kastli?
-> MXMarek: to je jedno ved mu to oje nadlahcuje 

-> Bagrr- máma mele Emu: prosimtě, na kolik máš na tý 405 tažný? Já mám jen na 1200kg

-> tomas120l: extremly hardcore! 

-> havlik: Jistě
-> tomas120l: Tak to je už fakt moc

-> tomas120l: Tak to je už fakt moc

-> Nwkt: kam jinam s favoritem

jo, z práce, když jsme tam pracoval, dárce motoru a šrot
-> spartra: Do šrotu?
este jeden tip:pokud mas znamyho nebo vis o firme kde maji T148/T815 s natahovacim kontejnerem a za rozumnou cenu by to odvezli tak to mas naprosto bez problemu
Já to vozim na valníku IVECO respektivce sem tam zatim vezl jen kompletní auta

ZdenoR 29.01.09 00:22:36 napsal:
Takhle jsem vezl auto ja.Lidi to moc nepobrali nikdo v nem nesedel
takto vozim aj ja LRu a hlavne vbecer to je zaujmave ked za tebou ide auto a svieta mu svetla cez skla skodovky v ktorej nnikto nesedi a ked ma obehuje ta je mimo s toho

-> Bery: přesně tak jako ty sem včera večer vezl svýho rapida na vyvaření a pohoda

-> vlasmi: Ha tak já už počítal s většíma autama:D (skoro profesní deformace:D) třebas XMko bys na ní dostal hodně ztuha:D
-> Bagrr- máma mele Emu: Na Avii s kontejnerem se škodovka vleze s přehledem a rezervou - viz. přeprava mýho skvostu bez motoru a zadní nápravy:
skoda-virt.cz/cz/.../1004 62
skoda-virt.cz/cz/.../1004 62
-> Rapid135: kontejner avie je moc malá.. muselo by bejt kontejner se sklopnýma všema sajtnama...
rika se ze je dokonala aviatika s kontajnerem 

-> Bery: už někdy loni v říjnu 

-> Kacamuto: na vozejku se daj vozit různý věci

-> Max: to už jsi pořídil barunu??
A jakpak by se asi tvářili páni policisté na takový náklad navozíku "normální" velikosti (což znamená, že to bude čouhat jak dopředu, tak dozadu)? Ono pokud to vzadu označím červeným hadrem tak by nic říkat neměli ne?
-> Kacamuto: Karoserie bez dveri a B sloupku cca 250kg, takze celkem s dverma tak do 300kg cca :)
-> Kacamuto: Holá bez čehokoli 220 kg
A kolik tak váží karoserie se sklama, kapotama a dveřma?
Jo a kastle sedí na dvou příčnících nasazených na sajtnách
Plaťák netřeba, vždyť to skoro nepřečuhuje. Pravda, nesmíte mít vozíček z Tesca s ložnou plochou 0,5 m2
web.skodateam.cz/php_inc/ img_thumb.php?x=0100&.. .

web.skodateam.cz/php_inc/ img_thumb.php?x=0100&.. .
-> myschaak - diverzant s koženou brašnou: Však jsme, ale v pohodě dojeli :) ještě mi to vše usnadnilo práci, protože vítr strhl všechen polystyrén ze střechy.A nakonec jsem ti to nepsal, ale po cestě jsme zabloudili a najeli si skoro 100km.Jeli jsme kolem Smrkova Týnce, kde byla zrovna kalamita (celý smrkový les polámaný) a my s tím nákladem na vozíku s nosností 700kg a ulička tak max. na to Teranno :) nezapomenutelná akce...
A nenašel by se někdo z okolí Frýdku místku kdo by měl chuť mi to převézt a tím si vydělat pár kaček?jednalo by se o převoz zhruba 40km.
jinak abych to uvedl na pravou míru tu kastli sem opravdu nekoupil koupil jí kámoš
-> havlik: od toho sou kamarádi
drbny horší jak ženy
karoserie se dá odvézti na vozíku do 750kg stačí pár palet hodit to na ně

karoserie se dá odvézti na vozíku do 750kg stačí pár palet hodit to na ně
-> Zdeněk.: no jo no ta hnědá kastle byla moc obyč:)
-> Nwkt: -> Tuner#2: taky musíte všechno prozradit
-> Nwkt: -> Tuner#2: taky musíte všechno prozradit

i takto se to dá (auto drželo jen na laně navijáku a jednou kurtnou za kouli:D (cesta byla cca 120km dlouhá)
-> Nwkt: -> Tuner#2: tý jo, to jsem nevěděl...myslel jsem, že to turbo bude dávat do tý hnědý
to jsem na to teda zvědavej, nedavno jsem na to auto kliknul a koukal jsem jak blázen, že šel Madman s cenou takhle dolu...

-> Zdeněk.: havlík a bude do toho dávat TURBO :-D
-> Zdeněk.: To nevíš, že Havlík to má ve stodole? 

-> havlik: to je Madcar? Kdo ji koupil nakonec

Bedřich by mohl vyprávět!!!

Hodit na plaťák, pod auto gumy, stahnout kurtama ve všech směrech. Žádná věda...
-> Nwkt: tohle nebylo zrovna idealní i když pak si to sedlo a bylo to v klidu. Jinak nějak takhle akorát mít širší vozejk a hodit to až na podlážku případně na plato s těma prknama viz foto je to tam trošku vidět
v případě škodovky je to asi jedno nějakej vozejk nebo cokoliv... ale jinak kastli můžeš stejně jako celý auto vézt legálně jedině na podvalu protože běžnej vozejk přečuhuje o dost... my vezli rapida na podvalu a to byl bez náprav a úplně holej a v pohodě...
Jak už téma napovídá ;) jak nejlíp naložit, převézt a složit kastli? A hlavně na čem převážet? Všem předem díky za příspěvky.