E: se fakt ta elektromobilta zese ukrutně zvrhla.

Právě protože to řešit nechci, tak máme společnou hromádku.

Takže má na to jídlo a kroužky pro děcka asi zhruba dvojnásobek co tady psal Vítek, to by jí mohlo stačit. Plus loni měla ještě navíc cca 10 měsíčně co jí nechával nějaký úroky. Na to že všechno ostatní má zadarmo(bydlení) si myslím že nijak nijak netrpí a klidně bych si to s ní vyměnil.

Nebo ji musi stacit rodicak? Nebo se prostridate? 

Když něco chcem, nebo potřebujem, tak si to koupíme kdykoliv a nemusíme to podmiňovat nějakým svátkem, narozeninama nebo tak :) A jelikož je to placeno z jedné hromady, tak fakt nepřepočítáváme z kolika procent to kdo zaplatil, prostě se to koupilo z toho co máme a tím to hasne. Kdo chce, tak ten system chápe, kdo ne, ten ať má zavedenej system jakej chce, já ho nikomu neberu ani nevnucuju.
Protože pak teda už nemáte společný peníze, ale máte společný peníze a pak ještě ty svoje
Jak říká Sita nejsem žádným horlivým zastáncem a je mi to šumák

Ale jinak tohle byl uz jen vtip, kdyz si predstavim jaky komicky situace muzou vznikat... Nejsem tvrdej zastance jednoho nebo druhyho debatovanyho modelu.
Kromě té mojí. Tam věci nemají z čeho vyjít. 

Ale tak to jsi věděl předem, ne? 

Jako ja si to taky predstavit nedovedu, ale o to vic me to manzelstvi desi :D

Já samozřejmě taky chci probírat doma důležitý rozhodnutí, určitě to nefunguje že bych šel koupit něco drahého a doma to ani neřekl. U auta to mám většinou tak že to je dobrej kšeft, a pani o tom ví kulový a to teda většinou s ní moc neprobírám, protože by po probrání bylo dávno fuč. A teda já jsem z nás dvou asi ten spořivější, takže moc nemá smysl s ní probírat nový auto-páč odpověd bude jasný kup to!

Proste se domluvime co je schudny, poslechnu si jak to vidi ona a ona zas jak to vidim ja a je to. To je dle tebe spatne? A nebude to moje auto, ale nase auto - byt ho ridim ja a resim kolem nej veci taky ja, tak porad to beru jako nase auto, ktery "je ziveny" z naseho rozpoctu. A ver, ze si fakt vecer nepovidame co kdo ten den dostal a usetril
Asi tahle debata fakt nema smysl, kdyz to tady schvalne zenete do absurdna situacema, ktery jsou ocividny nesmysl a nikdo je tu vubec netvrdi. Naopak, my prave vidime co se utratilo oba, tak to nemusime pak vic rozebirat :) A pred nakupem nejakych drazsich veci se proste jako normalni manzele domluvime.

Mame jedno, zena neridi (zatim). A pokud tedy nemas na svem oddelenem uctu potrebny statisice, tak si od zeny pujcis, nebo auto proste nekoupis, nebo jak?
Ja se se zenou domluvil, ze nejaky auto koupime, domluvili jsme si max. cenu a ted az nejaky vyberu (jestli vubec), tak ho proste koupim, zaplatim a neresim nic vic. A az pak prodam Golfa, kteryho jsem mimochodem kupoval taky pred svatbou a za svy, tak ty penize necekane zas dam na ten spolecnej ucet a sporeni.
Zbytek je na spolecnem a nebo sporicim uctu. Prehled nad uctama mame oba nad vsema s tim, ze si vedu i nase "ucetnictvi", pro prehled kam treba prachy nejvic utikaj. Ale ja fakt nikomu necpu, ze to ma delat takhle, jen naopak spis me zajimalo, proc ma tolik lidi potrebu ty ucty striktne oddelovat a pomalu pred sebou ty sumy na nich i tajit - tim spis, kdyz to jsou manzele a maj treba i deti.