skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Volvo, Saab a jiná sobí spřežení...
-> David29 18.06.25 20:16:28: Můžeš si koupit čínskýho magotana jen si prohodíš masku s nápisem a už to nebude jen koncept
Krom barvy a té masky tam nevidím rozdíl...

-> David29 18.06.25 22:12:44: Jako já třeba měl vždy problém hned rozpoznat Karoq a Kodiaq, teď po FL už teda tolik ne, ale to jsou podle mě fakt podobný auta. Ale nerozpoznat Passat, Golf a Octavii? Tvl to už seš jak moje babi, která to dělí na červený, bílý a modrý 

-> Milan 136: Možná jsem netrefil názvy, jak píše Jířik
Klidně si místo toho dosad Octavie/Passat/Golf nebo já nevím co 
Prostě ty auta jsou všechny na jedno brdo, ze siluety se snaž je rozpoznat, nebo se podívej na ty čumáky...

Prostě ty auta jsou všechny na jedno brdo, ze siluety se snaž je rozpoznat, nebo se podívej na ty čumáky...
-> David29 18.06.25 20:50:12: Identický? Vždyť Kamiq je úplně jiná třída na podvozku Fabie. To znamená malý motory, vzadu vlečená náprava, jen přední pohon.
Tiguan je o dost větší na úplně jiném podvozku. Jinak módu SUV jsem taky úplně nepochopil.
-> Jirik_Tuňák1983 18.06.25 21:23:42: Já teď na Rhodosu myslel že proti nám jede Dacia a on to byl Jeep
Tiguan je o dost větší na úplně jiném podvozku. Jinak módu SUV jsem taky úplně nepochopil.
-> Jirik_Tuňák1983 18.06.25 21:23:42: Já teď na Rhodosu myslel že proti nám jede Dacia a on to byl Jeep

-> David29 18.06.25 20:50:12: Já názvy těch dnešních SUV už ani neznám, resp. si je nedokážu zapamatovat. Možná tím, že mi přijdou i směšná.
-> David29: Z boku pěkný, zepředu ale děs :)
I třeba dnešní BMW řady 3 je prostě úplně odlišný než to původné, o žraloku si člověk může nechat zdát.
A třeba Rapid je totální výsměch
A třeba Rapid je totální výsměch
-> Jirik_Tuňák1983: To nevím, ale neskutečně se mi to líbí.
Ono se to týká i konceptů co bylo na 110R, Rapida... prostě je tam ten punc a jedinečnost toho původního auta.
Nechápu proč se to tak zvrtlo a dneska lidi rozhodují mezi Tiguanem a Kamiqem, ačkoliv jsou ty auta identický
Ono se to týká i konceptů co bylo na 110R, Rapida... prostě je tam ten punc a jedinečnost toho původního auta.
Nechápu proč se to tak zvrtlo a dneska lidi rozhodují mezi Tiguanem a Kamiqem, ačkoliv jsou ty auta identický
-> David29 18.06.25 20:16:28: Ale určitě by to dnes bylo elektrický. 

To mohu jen potvrdit. V neděli jsem stál na hlavním tahu na parkovišti, okolo projel jiný Saab - zastavil, přišel mě pozdravit a prohodit pár slov
A tuhle jsem potkal seniora, ani jsem nečekal že se ohlídne. No prd, když mě viděl, tak měl hroznou radost že vidí jiného Saaba
www.autickar.cz/clanek/sa ab-sraz-ocima-ne-saabisty- kez-by-ma-znacka-mela-okol o-sebe-takovou-komunitu?fb clid=IwY...
A tuhle jsem potkal seniora, ani jsem nečekal že se ohlídne. No prd, když mě viděl, tak měl hroznou radost že vidí jiného Saaba

www.autickar.cz/clanek/sa ab-sraz-ocima-ne-saabisty- kez-by-ma-znacka-mela-okol o-sebe-takovou-komunitu?fb clid=IwY...
-> David29: Nebude jen pod krytem?
-> Bukaj: Jo, škodovky jsou na tohle skvělý. Umřelo mi kdysi dobíjení, tak sem se cestou z LBC do Prahy s prosíkem zastavil u kamaráda pro asi 100ah baterku u Mladé Boleslavi. Bez světel sem na ni jezdil celý týden, než sem dojel domu. Asi 350km.
-> Bukaj: Jo, škodovky jsou na tohle skvělý. Umřelo mi kdysi dobíjení, tak sem se cestou z LBC do Prahy s prosíkem zastavil u kamaráda pro asi 100ah baterku u Mladé Boleslavi. Bez světel sem na ni jezdil celý týden, než sem dojel domu. Asi 350km.

-> David29: s mondeem sem ujel asi 60 km co mi zbejvalo do kempu. a i pak to normalne startovalo.
Jinak regulátor určitě vyměnitelný bude, jen otázka, jestli nejsou v háji i sběrné kroužky na rotoru...
-> David29: Moderní vozy moc daleko nedojedou. Když mi odešel altík ve Volvu, tak na baterku ujelo auto sotva 15 km (se zhaslými světly a povypínaným vším, co šlo), pak začaly blikat kontrolky na podpětí - nejdřív při brzdění (brzdová světla), záhy začal blbnout automat...
...s manuální převodovkou bude dojezd asi větší.
Škodovka s klasickým kontaktním zapalováním dokáže na baterku ujet (bez světel a dalších elektrospotřebičů) klidně 200 kilometrů
...s manuální převodovkou bude dojezd asi větší.
Škodovka s klasickým kontaktním zapalováním dokáže na baterku ujet (bez světel a dalších elektrospotřebičů) klidně 200 kilometrů

Tak ve 220tkm odešel altík - kontrolka dobíjení svítí pořád a nedobíjí to, takže jiná možnost není. Regulátor samostatně vyměnit nejde a altík bude asi až v pondělí :-(
Silové pojistky (a všechny) jsou OK...
Máte někdo vyzkoušeno, jak dlouho auto pojede bez dobíjení s plně nabitou aku?
Benzín, aku 74Ah...
Silové pojistky (a všechny) jsou OK...
Máte někdo vyzkoušeno, jak dlouho auto pojede bez dobíjení s plně nabitou aku?

-> Jirik_Tuňák1983: To sem nemusel. Stačilo vyměnit kus hadičky. Nicméně i k motorku je po odtažení nárazníku pohodovej přístup. Ani sem to neměl dole celý. Pozor na konektor mlhovky.
-> Borderer 25.04.25 08:00:56: A měnil jsi bandu nebo jen motorek?
-> Jirik_Tuňák1983: Měsíc zpátky.
Já měl třeba vývody z motorku napadený mastnotou. nabobtnalo to a prolínalo. Nevím jak to má FL, ale u mého byl ten nárazník dole asi za pět minut a to sem umístění šroubů a matic jen odhadoval...to už mne víc nasraly ty nejtovaný plastový podběhy.

-> Jarda/felda 24.04.25 10:22:37: Taky jsem kokal, že je to dole někde u motůrku a shora je bandaska suchá.
-> Jirik_Tuňák1983: Pořád lepší, než tekoucí gufero na klice pod rozvodama měsíc po překroužkování, frézování hlavy a nových rozvodech

-> Jirik_Tuňák1983: Tojo, zánovní auto a už se to sere.
Začala mi kapat nádržka na vostřikovače. To je nárazdník důle.
Co je to za matriál, ani těch 19 let to nevydrží. 

-> Borderer: tak ho nechej u nejakého elektronka ohledat jestli by nešlo opravit, třeba to bude jen banální závada.
pár lidí se takovýma věcma zabývá, třeba to bude něco stát ale když by se to opravilo pro ten pocit..
pár lidí se takovýma věcma zabývá, třeba to bude něco stát ale když by se to opravilo pro ten pocit..
-> Milan 136: Taky ze jo, platforma P2 to má totožné…až na můj kus… 

-> Borderer 06.04.25 08:49:19: To napravo vypadá okem jako z koncernu na první pohled.
-> Jirik_Tuňák1983: Čidlo kvality vzduchu spínající vnitřní okruh klimy. Věc zcela k ničemu, ale za ten opojný pocit mít auto bez chyb by to stálo.
Bohužel tam mam jiné cidlo, než měly P2 a to už je nesehnatelné - vlevo.

-> Nwkt:
Sem opravyl
Sem opravyl
-> Borderer: To je fuk ne? STK, resp. emise řeší pouze kódy související s emisemi
-> Borderer 05.04.25 14:38:50: Co to je za čidlo? To je od klimy, ne?
Opojný to pocit, po dvou letech před Stk. AQS čidlo je už bohužel nedostupné. 

-> Borderer 18.02.25 11:56:48: Ještě byl pak další k závěru výroby.
-> Eidy: Jojo, poface P2 se asi nikdy neokouká.
Nedávno jsem pořídil další severské sáňky. V podstatě Ctlr+C, Ctlr+V. Takže motor D5 136 kW, manuální 6Q, AWD, tažný, 380 tkm. Zelené má ale navíc jednu důležitou věc a sice nezávislé topení. To je blaho.
Zelený je na zimu, bílý na léto.

Môžete zapnúť titulky
Volvo s60 benzin s 266000 km.Chalan s tým najazdil necelých 1000km a vyplul to simering u rozvodov a začal z toho tiecť olej.Zistilo sa že klukovka má 2-3 mm-ovú axiálnú vôlu

Měnil jsem klapku a nešlo si nevšimnout, že pod klapkou do sání je jakési sítko a povrch sacích kanálů je doslova pomeranč...
Nejsem motorář a tak bych se na to rád optal vzhledem k tomu, že u 742 je obliba za účelem zvýšení výkonu kanály leštit a sítko by bylo nežádoucí...
Nebo u vstřikování je to fuk?
Nejsem motorář a tak bych se na to rád optal vzhledem k tomu, že u 742 je obliba za účelem zvýšení výkonu kanály leštit a sítko by bylo nežádoucí...
Nebo u vstřikování je to fuk?
-> David29 21.11.24 09:25:11: Evropa, nová doba...
Je to zajímavý, že to takhle někdo nechá dojít...
-> Matthes, záškodník z TechWebu 08.11.24 22:22:49: malá C4, ale ta měla jen takovou štěrbinu a bylo na tom nic moc vidět. Ten Játris totéž.
-> gim 08.11.24 22:04:37: Aj Yaris 2 to má rovnako, digi panel v strede palubky a pred volantom nič. Mal som to auto pred časom požičané 2 týždne zo servisu. Slušne povedané, z toho interiéru som grcal. Hnus velebnosti. Absolútne mi tento štýl nevyhovuje.
Yaris 3 už má klasické budíky, poučili sa z blbosti
Yaris 3 už má klasické budíky, poučili sa z blbosti

-> gim: V minuly praci jsme s tim obcas jezdili s kolegou, kdyz mel C5 v servisu. Nepamatuju si, co to bylo presne za citrona.