skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Vaz Lada Zigulik
Trochu mě fascinuje,že to vymění za MTX/Rapid/Garde cabrio .. to by musel asi hodně doplatit ne ?
-> ondie 06.10.19 17:04:40: to je aspon kabrio a nie -rezanka- nikdy som si nemyslel ze toto napisem...
-> ondie 06.10.19 17:04:40: ten jezdí každý rok Hnacov.
-> Jarda: Příležitost pro tebe: auto.bazos.cz/inzerat/...
/lada.php
-> Jarda - zrušená registrace 05.10.19 23:50:21: suhlas ty to mucis ultimativne
nekvalita novych dielov je tu dlho znama...doslova povestna... kamarat mal kratke 2ks predal to a ma pajero 1generacie....
Pouziva to ako pred tym nivu a drzi a drzi...
niva je pre masochistov , alebo ako pises pre ludi co chcu vediet ako funguju /a nefunguju/ agregaty v aute idealne auto...ked vsetko funguje je viac ako fajn.

Pouziva to ako pred tym nivu a drzi a drzi...
niva je pre masochistov , alebo ako pises pre ludi co chcu vediet ako funguju /a nefunguju/ agregaty v aute idealne auto...ked vsetko funguje je viac ako fajn.
A na sahare, byl jsem asi 50km od nejblizsi silnice, skakal jsem pres duny, drzel jsem to stale u krku, prijit o nahon byt jen jedne napravy by znamenal konec... jezdil jsem po zafoukanych silnicich, objevili jsme mesto duchu a nakonec jsem se propadl do podzemni vody, nastesti traktor byl 6 km peso, ale mel co delat, stavel se na zadni.
-> SO545 05.10.19 23:32:11: expedice? to jsou minivylety... byl s tim na hranicich s chinou (to je asi 9x dal, nez ta jeho velka expedice :)) a projel pamir?, jezdil po peti svetovych poustich?, vjel do afganistanu a vratili ho vojaci? tady taky jezdi Bronto, ktere bylo v Africe a kdyz jsem koukal na jeho videa, tak jezdil jen po silnicich, ja to pouzivam jako terenni, proto to mam, abych se dostal, kam chci, jinak bych jezdil radeji treba rapidem
Ja koupil vrak, abych se to auto naucil, je fakt, ze jsem myslel, ze dily budou kvalitne srovnatelne jako na skodovky a ta nekvalita novych dilu me dost zaskocila. Na takovem vylete, co pise on jsem si naposledy ani nezamazal ruce
Kdesi v Tajikistanu...

Ja koupil vrak, abych se to auto naucil, je fakt, ze jsem myslel, ze dily budou kvalitne srovnatelne jako na skodovky a ta nekvalita novych dilu me dost zaskocila. Na takovem vylete, co pise on jsem si naposledy ani nezamazal ruce

Kdesi v Tajikistanu...
-> Jarda - zrušená registrace 03.10.19 07:15:25: neco delas jardo spatne....to auticko zvladlo vraj 3 expedicie bez poruchy...to snad nieje ani niva... prepac ale nedalo sa
auto.bazos.cz/inzerat/...
/lada-niva-special-17i-200
3.php pro me by spis bylo zajimave, ze je byvala policejni
Jinak 2003 bude s nejvetsi pravdepodobnosti bez posilovace rizeni, ale uz zesilene poloosy a euro3, diferaky 3.9, ale predni jemne drazkovani
Edit: mozna jsem nekde cetl, ze policajti tenkrat dostali s posilovacema
Jinak 2003 bude s nejvetsi pravdepodobnosti bez posilovace rizeni, ale uz zesilene poloosy a euro3, diferaky 3.9, ale predni jemne drazkovani
Edit: mozna jsem nekde cetl, ze policajti tenkrat dostali s posilovacema
-> Apple STS Chvojkovice-Brod 23.08.19 19:22:39: kde to je? ze bych se tam projel rapidem
koukam jen 600km, diky za tip na vylet...
Edit: tak to mam jeste asi jako do Prahy, jestli teda jedu na spravne misto :)

koukam jen 600km, diky za tip na vylet...
Edit: tak to mam jeste asi jako do Prahy, jestli teda jedu na spravne misto :)
Tak jsem bronto videl vcera poprve a dnes nejake modro bilo sede maskacove na brnenskych znackach v ZR
doted jsem videl jen tu upravenou jako bronto od AMC

nejakej rakusak si vezl Bronto Hard Cross, nevim, jestli z primo z Ruska, protoze AMC na ni nikde nebylo
Par zajimavosti po prozkoumani na odtahovce:
- uchyceni predniho hlinikovyho difu bylo nejake silne (ne na motoru, ale na napravnici, asi neco jako to mel deasel :), bylo to pres SB, ja mam vpredu ocelovy pevnostni a 6 prisroubovanych uchytu misto origo trech k motoru a zadne SB tam nemam :).
- prizvednuti predku vypadalo asi jen nejakyma dlouhyma pruzinama, zadne posunuti cepu, jak to mam ja a podlozkama pod miskou, je zajimave, ze kdyz jsem podlozil predni pruzinu, tak vyska zustala temer stejna a zvedlo se to az po posunuti toho cepu
- zname vyztuzeni zadni napravy zvrchu - kvuli prujezdnosti, panhardzka bez adapteru a tim vyztuzenim asi jen podlozene seriove pruziny
- kardany s klasickejma krizkama, zadne homokineticke, jak to cpou na nove
- tlumic pridavne prevodovky, to bych chtel nekdy odzkouset
- zadni tlumice presunuty ke kolum, misto nejnizsiho mista na naprave, kde jsem je nekolikrat urazil
- mela abs, mela by mit 70% torsen vpredu i vzadu
Par zajimavosti po prozkoumani na odtahovce:
- uchyceni predniho hlinikovyho difu bylo nejake silne (ne na motoru, ale na napravnici, asi neco jako to mel deasel :), bylo to pres SB, ja mam vpredu ocelovy pevnostni a 6 prisroubovanych uchytu misto origo trech k motoru a zadne SB tam nemam :).
- prizvednuti predku vypadalo asi jen nejakyma dlouhyma pruzinama, zadne posunuti cepu, jak to mam ja a podlozkama pod miskou, je zajimave, ze kdyz jsem podlozil predni pruzinu, tak vyska zustala temer stejna a zvedlo se to az po posunuti toho cepu
- zname vyztuzeni zadni napravy zvrchu - kvuli prujezdnosti, panhardzka bez adapteru a tim vyztuzenim asi jen podlozene seriove pruziny
- kardany s klasickejma krizkama, zadne homokineticke, jak to cpou na nove
- tlumic pridavne prevodovky, to bych chtel nekdy odzkouset
- zadni tlumice presunuty ke kolum, misto nejnizsiho mista na naprave, kde jsem je nekolikrat urazil
- mela abs, mela by mit 70% torsen vpredu i vzadu
-> Jarda:
Tohle musí vyjet i předohrabka s EDS co skutečně funguje.
E: bude to znít divně, ale udělat EDS "na tlačítko", že by bylo agresivní tak, že by dokázalo přibrzdit jedno kolo na rychlost druhýho, tak by to byl v některejch křížících situacích docela úspěšnej systém. Problém je, když se to křížení rychle mění, tam je klasická uzávěrka nenahraditelná.
Tohle musí vyjet i předohrabka s EDS co skutečně funguje.
E: bude to znít divně, ale udělat EDS "na tlačítko", že by bylo agresivní tak, že by dokázalo přibrzdit jedno kolo na rychlost druhýho, tak by to byl v některejch křížících situacích docela úspěšnej systém. Problém je, když se to křížení rychle mění, tam je klasická uzávěrka nenahraditelná.
-> Jirik_Tuňák1983 26.07.19 20:23:09: copak krizeni, ale vypada, ze ma eds i na zadek, to bych na octu taky bral...

nova s abs a tlumicema u kol... to kladivko (zavazi) na sundavani poloos si musim udelat, ja uz na tom rozmlatil rezervu palici :) ty homokardany nevim, jestli jsou vyhra, co jsem se bavil s clovekem, co ma wranglera, tak rikal, ze podle neho spis ne
-> Jarda - zrušená registrace 13.07.19 09:40:37: Ty jsi typickej příklad člověka, kterému je velmi obtížné se zavděčit a bylo by jedno, kdyby to tam sypal jak z encyklopedie a točil se u toho na hlavě. Jestli na to máš vejce, natoč přesnější videoreportáž.
-> Jirik_Tuňák1983 12.07.19 22:09:37: ale mel by se podivat na velikost 469 a samce
buchanka ma stejnej podvozek, jako 469 a s tim roztrzenim redukcni prevodovky, to by to tam musel nacpat v hodne velke rychlosti...

-> Vojťas 24.06.19 10:18:30: podle napisu na zadnich dverich jo, ten napis je od 2017 tusim, poprve jsem je s tim napisem videl 2017 primo v togliatti 

-> SO545 23.06.19 11:57:56: prave, ale nemam to kam davat uz 

-> Jarda - zrušená registrace 23.06.19 10:36:28: ak by som chcel zigula tak toto by som bral....
-> U-Geen:
Semislicky značky Rosava?
Semislicky značky Rosava?

asi moc prilnavy pneumatiky :-) www.autickar.cz/youtube/.
../585?fbclid=IwA...
-> Jarda: tak už vyrábí i expediční buchanku www.autoforum.cz/predstav
eni/rusove-pretvorili-lege
ndarni-dodavku-na-expedicn
i-special-pry-uz-ji-nezast
avi-nic?utm_source...
-> Jarda:
Jen jestli to netahal na některejch záběrech Stalinec řetězem.
Jen jestli to netahal na některejch záběrech Stalinec řetězem.

-> Apple STS Chvojkovice-Brod 16.05.19 11:04:28: spousta lidi mi rikalo, ze by me tam radi videli s nivou, ale ulomil jsem vejfuk, potrebuju udelat vystupni lozisko na pridavce na zadni kardan a mozna jeste kuchnout rozvody a provarit uchyceni jedne spodni kosti, budu rad, kdyz to stihnu na gumbalkan :/
-> Tom Troll 06.05.19 19:22:10: nektery edice Huntera jsou taky drsnejsi...
uaz.cz/vozidla/.../hunter
uaz.cz/vozidla/.../hunter
-> Jarda: Nebudu kecat, toho jsem si nevšim. Akorát už měl ty moderní nárazníky s mlhovkama v něm vzadu, ale tenký, ne SUV, a stříbrný plecháče s teňoučkejma gumama a tak.
-> Tom Troll 06.05.19 18:26:00: ale deleny celni sklo asi uz nemel, ne?
-> Jarda: Dneska jsem v centru viděl novej 469 z výběhový série na novejch značkách, ne Hunter ale opravdovej olivovej zelenej spartanskej plecháček, úplně se lesknul... Myslel jsem že ty u nás neměly moderní homologaci. 

-> Jarda: Ale i tak milionáří myslivcům koupí nivi v ČR než je dovážet z ruska na podvalu ...
-> Mr._Nosferatu 27.03.19 12:03:57: rublu? :)
-> Jarda: Jo, ty myslíš hardcross Lux,
Teď jsem zkoušel konfigurátor nový nivy a dostal jsem se někam k 800 za "sérii"
Teď jsem zkoušel konfigurátor nový nivy a dostal jsem se někam k 800 za "sérii"
-> Mr._Nosferatu 27.03.19 09:00:35: www.autozive.cz/lada-4x4-
bronto-prosla-tuningovou-u
pravou-libi-se-vam-2 origo bronto se mi fakt libi...
-> Jarda: asi jsem blbej ale co je tam kromě nárazníku jiného než na brontu ?
www.isuv.cz/aktualne/.../
test-bronto-212140-amc-vym
azlena-lada-niva
origo Bronto je hezci, ale funkcni upravy by mely byt podle Bronta, pekne tam je videt vyztuzeni zadni napravy
origo Bronto je hezci, ale funkcni upravy by mely byt podle Bronta, pekne tam je videt vyztuzeni zadni napravy