skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Vaz Lada Zigulik
kdyz uz mam poradne obvareny a vyztuzeny uchyceni, tak ji ohnu
byl to drift bokem - kolem do kamene :), malem jsem to prevratil...

o kousek vyssi to je... hlavne bude lip krizit, nez s tema podlozkama, jeden lesnik s temadle pruzinama vozi pul tuny dreva, tak je snad jen tak neunavim :), byvale dam na kratkou, jen nevim jestli piskovat, uz mi par piskovanych pruzin prasklo - jedna na felde a 2 na nive, ale to bylo pri velkem skoku
evoluce pruzin, od seriove vpravo, po tu, co jsem dnes namontoval - o 11cm delsi, jeste musim prizvednout predek, o 5 cm je ted opravdu malo, tlumice zatim jen prodlouzim, ale casem dam asi z nissanu terano
a po prozatim, aby to nerezlo na desti... letos bych ji rad udelal alespon STK
Barvu chci dat modrej kladivkovej alkyton, doufam, ze ji striknu lip, nez dlouhou, zkusim prisadu pro rozlivani a tvrdidlo.
Stejne jsem k tomudle autu prisel jak slepej k houslim... nabidka 16500,-kc s dovozem - to neslo odmitnout za nivu ktera ma 65tis. km
Tadle niva ma dutiny striknuty nejakym zelenym voskem, no ten vosk se obcas nekde semtam vyskytne :) tak mela zaruku na proreziveni prodlouzenou ze 2 na 3 roky :)
Barvu chci dat modrej kladivkovej alkyton, doufam, ze ji striknu lip, nez dlouhou, zkusim prisadu pro rozlivani a tvrdidlo.
Stejne jsem k tomudle autu prisel jak slepej k houslim... nabidka 16500,-kc s dovozem - to neslo odmitnout za nivu ktera ma 65tis. km
Tadle niva ma dutiny striknuty nejakym zelenym voskem, no ten vosk se obcas nekde semtam vyskytne :) tak mela zaruku na proreziveni prodlouzenou ze 2 na 3 roky :)
tak jsem vcera trochu odrezoval, na 11 let stary auto, ktere bylo jen 1x na STK, ma najeto 65tis. km a po bouracce stalo v 2 roky v garazi a az u me rok a pul na zahrade (ale na line kvuli vlhkosti zespodu) je to teda orezle dost, vsechny dvere derave, blataky a celo by bylo na vymenu - no vse jen dovarim, jen nevim jestli spoj blataku a cela udelat v jednom kuse nebo se tam snazit dodelat tu sparu... ten predek je jedinej horsi, nez mam na dlouhe, jinak podlaha a pomocnej ram je o hodne lepsi, nez mam u dlouhe, dlouha ma jedinou lepsi vec, ze skoro cely zivot mela plastove predni podbehy a to je sakra znat...
Je to stejnej model, jako mel Mr._Nosferatu, Euro4 bosch a s posilovacem rizeni, zesileny poloosy, ma zapsany ABS, ale neni tam, mam pripravenou jednotku ABS z O4x4, takze by bylo jeste EDS na predku - jsem zvedav, jestli to nekdy zrealizuju :)
Je to stejnej model, jako mel Mr._Nosferatu, Euro4 bosch a s posilovacem rizeni, zesileny poloosy, ma zapsany ABS, ale neni tam, mam pripravenou jednotku ABS z O4x4, takze by bylo jeste EDS na predku - jsem zvedav, jestli to nekdy zrealizuju :)
Pritelkyne dala par fotek na face m.facebook.com/photo.php?
fbid=20760...
Vsiml jsem si, ze jeden ukrajinec ma zdvojena vlecna ramena na nive, strcil jsem pod to hlavu a chtel jsem si to vyfotit a on na me: zrob si to a malem me prejel :)
Vsiml jsem si, ze jeden ukrajinec ma zdvojena vlecna ramena na nive, strcil jsem pod to hlavu a chtel jsem si to vyfotit a on na me: zrob si to a malem me prejel :)
-> Jarda - zrušená registrace 25.04.18 10:35:30: tak ted by tam ten zigul urco nedojel... Vsude zledovately snih, dojel jsem tam docela drsnym terenem kolem jezera, mistni rikali, ze to niva neda, no a dala...
celkem bez vetsi ujmy, jen jsem sliknul jednu prachovku poloosy :), mam nejakej nalomenej drzak pridavky a pak uz jen kosmetika, teda jeste jednu pneu jsem pichl a jednu mam na boku do platna
celkem bez vetsi ujmy, jen jsem sliknul jednu prachovku poloosy :), mam nejakej nalomenej drzak pridavky a pak uz jen kosmetika, teda jeste jednu pneu jsem pichl a jednu mam na boku do platna

-> Apple STS Chvojkovice-Brod: luxus
-> darabos 28.04.18 09:09:01: Divím se, že to Verstapen do nich nenabořil, jak je u něj zvykem. 

jedno z mist, kam se ted o vikendu chci mrknout a on tam dojede zigul na nizkoprofilech :)))
www.google.cz/maps/.../da ta=!3m8!1e1!3m6!1sAF1QipMo -UKLnON74Kp3isNj-QYZ6Wy6HC HzvPHTJx7W!2e10!3e11!6shtt ps:%2F%2Flh5.googleusercon tent.com%2Fp%2FAF1QipMo-UK LnON74Kp3isNj-QYZ6Wy6HCHzv PHTJx7W%3Dw203-h100-k-no-p i-0-ya99.64861-ro-0-fo100! 7i10240!8i5120?hl=cs
-> Kocvin 25.04.18 07:40:57: jo, ty se mi taky libi, ale 01 jsme meli... moje predstava by byla celkem serie, jen motor 1.7 z nivy, 5q a dozadu torsen
www.google.cz/maps/.../da ta=!3m8!1e1!3m6!1sAF1QipMo -UKLnON74Kp3isNj-QYZ6Wy6HC HzvPHTJx7W!2e10!3e11!6shtt ps:%2F%2Flh5.googleusercon tent.com%2Fp%2FAF1QipMo-UK LnON74Kp3isNj-QYZ6Wy6HCHzv PHTJx7W%3Dw203-h100-k-no-p i-0-ya99.64861-ro-0-fo100! 7i10240!8i5120?hl=cs
-> Kocvin 25.04.18 07:40:57: jo, ty se mi taky libi, ale 01 jsme meli... moje predstava by byla celkem serie, jen motor 1.7 z nivy, 5q a dozadu torsen

-> Jarda: Naopak mě se 01 už nějak okoukala.. Teď nám tady začali jezdit dva důchodci v krásných 03, jedna červená a druhá hráškově zelená, obě v moc pěkném stavu.. To by mi domů mohlo.. 
Jinak aut už momentálně moc nemám, ve stálém provozu jich je 5 a čtyři stojí.. 19 jich šlo v létě pryč..

Jinak aut už momentálně moc nemám, ve stálém provozu jich je 5 a čtyři stojí.. 19 jich šlo v létě pryč..

-> Kocvin 25.04.18 07:29:18: tak at se zadari... 01 bych taky bral, kolik tech aut vlastne mas? :) asi vic, nez ja, co tak koukam

-> john simple: Kamarádovo dědy, zatím se o něj jen ucházím.. 
O žigulíka samozřejmě..

O žigulíka samozřejmě..

-> Kocvin: tvoje ? :-)
-> john simple: -> Kocvin 18.04.18 11:29:49:
Kdyz se tu vsude resi oleje, co myslite do zigula tendle? autodily-az.cz/motorove-o
leje/.../valvoline-vr1-rac
ing-20w-50-5l-18156?gclid=
Cj0K... libi se mi, ze to je mineral, protoze v dobe vzniku toho motoru nic jineho nebylo a taky by mohl trochu pomoct proti nizkemu tlaku mazani pri hodne prohratem motoru na volnobeh, co myslite?
-> Kocvin 18.04.18 11:29:49:
pekne...
lada to neni, ale ruske jo www.uaz.ru/company/.../ar ound-the-world

lada to neni, ale ruske jo www.uaz.ru/company/.../ar ound-the-world
-> Tuner#2 - zrušená registrace 13.04.18 19:15:27: ale na dalnici to nemuze
je to jako nejakej pracovni stroj na RZ... jinak on legalizace nabizel i na jeho strankach www.manyjak.cz/news/mega-
novinka-zapisy-do-tp

-> Jarda - zrušená registrace 13.04.18 14:44:21: Mě hlavně fascinuje, že to má platnej techničák. Člověk dá o palec širší ráfky na STK neprojdeš a tady jde takový zvěrstvo. 

-> Tom Troll 13.04.18 14:51:25: No nechtel bych na to kupovat gumy

-> Jarda: už na to spoříš? 

-> Milan 136 06.04.18 09:38:51: niva ma snad mensi motorak, nez zigulak, montuje se tam ted toho tolik, s cim se pri vyvoji kastle nepocitalo, staci klima a posilovac a pak na tom neco delat :(
-> Mr._Nosferatu 04.04.18 19:25:53: ja mam v dlouhe vstrikovani GM, je to proto amerika ? :) ale svitici predni blikny by na ni nevypadaly spatne :)))
-> Mr._Nosferatu 04.04.18 19:25:53: ja mam v dlouhe vstrikovani GM, je to proto amerika ? :) ale svitici predni blikny by na ni nevypadaly spatne :)))
-> palinator: no, asi bude vetsi. Niva je docela mala
-> Milan 136:
Defender je větší nebo není?
Defender je větší nebo není?
-> palinator 04.04.18 19:20:09: kdyz se vejde do Defendera, tak by asi mohl

-> palinator: třeba B3.3 by se mohl vejít, ale kdyby byl z výroby tak by upravily auto aby se vešel 
-> Jarda: stejně jako zbytek GM z USA

-> Jarda: stejně jako zbytek GM z USA

-> Mr._Nosferatu:
Znáš nějakej Cummins kterej by se do Nivy vešel?
Znáš nějakej Cummins kterej by se do Nivy vešel?

-> Mr._Nosferatu 04.04.18 04:56:26: a odkud teda?
tam je to nejcastejsi terenak, ikdyz motor a prevodovka jak u klasicke nivy, ale s par vylepsenima, jako ze diferak neni na motoru, ja uz udelal pevnostni taky na napravnici, ma motoru jsem mel horsi SB a v zaberu a plnym rejdu mi vyskocila poloosa :), maji 4x kotouc a dal jsem to nezkoumal, nektere jsou docela nizke, nektere vyssi...

-> palinator: pořádnou naftou myslím třeba cummins....
-> Jarda: Od kdy je Chevy z Ruska ? Ale když se o ten motor a naftu staráš tak nastartuje vždy
-> Jarda: Od kdy je Chevy z Ruska ? Ale když se o ten motor a naftu staráš tak nastartuje vždy
-> palinator 03.04.18 22:31:59:
jsem mu to chtel napsat, ono rusky auto, ktery nenastartujes v poradnejch mrazech, to je ostuda :)))

-> Mr._Nosferatu:
Kámoš má/měl pořádnou naftu v Nivě od Pežotu a bylo to asi to na co nejvíc nadával.
Kámoš má/měl pořádnou naftu v Nivě od Pežotu a bylo to asi to na co nejvíc nadával.

-> Jarda: ale furt do toho dávají špatný motory, dát tam nějakou pořádnou naftu ...
-> Mr._Nosferatu 03.04.18 04:36:52: No me vzhledove az tak ne, oproti te klasicke, ale technicky je dotazena dal... Prosimte ja chtel kupovat jednu dotazenou trochu obouchanou za 12 tis. Kc - prevodovy monoblok, opel, abs, klima, 4x kotouc, ale prodal mi ji pred nosem
No tadle by sla :) www.autoweb.cz/fotogaleri e-chevrolet-niva-2015
No tadle by sla :) www.autoweb.cz/fotogaleri e-chevrolet-niva-2015
-> Jarda: Jo Chevy Niva se mi hodně líbí, jen sehnat nějakou starší v ČR je snad nemožný 

www.autorevue.cz/GetThumb
Nail.aspx?w=800&... autor nema moc informaci, auto to je uspesne a v RF patri k nejprodavanejsim a predevsim na vyvoz je osazovano motory opel 1.8 a prevodovym monoblokem
Edit:
Patrilo to k tomuto m.autorevue.cz/bleskovky/ galerie-favorit-a-dalsi-ji mz-nepomohl-ani-design-od- bertone-ci-pininfariny
Edit:
Patrilo to k tomuto m.autorevue.cz/bleskovky/ galerie-favorit-a-dalsi-ji mz-nepomohl-ani-design-od- bertone-ci-pininfariny
-> Jarda/felda 27.01.18 21:08:50: tjn, predni celkem jde, ikdyz neumoznuje moc krizeni a vse musi zastat ta zadni, predni ma narozdil od zigula kovana ramena, odchazeji tam cepy, ale lemfordery mi uz drzi, zato ta zadni je z 3mm plechu a prevzata ze zigula a je jeste prodlouzena a ja k tomu dal kola ET0 misto ET45 a jeste to pretezuju, takze potom ten vysledek je jasnej no
ale vytvorim neco neznicitelnyho :)
Jeste k te predni naprave, zigul ma svislak, kulak a niva 2 kulaky, bohuzel ty maly zigulacky, chtel jsem meyle HD, bohuzel mi vsude rekli, ze se vyrabely, ale nebyl o to zajem, tak nejsou a nebudou, ale lemfordery se zda byt dobra volba - kus za 340,-kc nejake popsane azbukou byly od 165,-kc a po 30tis. km byly KO, korunu tomu dal prodavac, kdyz jsem kupoval ty lemfordery, pry si neni jist jestli si s nima na nasich silnicich pomohu, tak jsem nemel silu mu vysvetlovat, ze ty cepy opravdu na silnici nenicim :)

Jeste k te predni naprave, zigul ma svislak, kulak a niva 2 kulaky, bohuzel ty maly zigulacky, chtel jsem meyle HD, bohuzel mi vsude rekli, ze se vyrabely, ale nebyl o to zajem, tak nejsou a nebudou, ale lemfordery se zda byt dobra volba - kus za 340,-kc nejake popsane azbukou byly od 165,-kc a po 30tis. km byly KO, korunu tomu dal prodavac, kdyz jsem kupoval ty lemfordery, pry si neni jist jestli si s nima na nasich silnicich pomohu, tak jsem nemel silu mu vysvetlovat, ze ty cepy opravdu na silnici nenicim :)