Gufero na klice?

prohledat
36 příspěvků (zobrazeno 1 až 36) od 02.05.2011 do 16.05.2011, založil/a Syny
řadit dle data
17:01:16
16.05.2011
Syny
-> Jirik_Tuňák: Tyvoe 3
16:46:07
16.05.2011
Jirik_Tuňák - zrušená registrace
-> Syny: Podle mě to nemůže těsnit, když se na to podíváš, tak je kolem gufera hrozná fuga. 3
zvětšit Gufero na klice? - obrázek od Jirik_Tuňák - zrušená registrace vložen 16.05.2011 16:46:07
16:23:10
07.05.2011
Syny
-> jarda.u1: mam tam vazelinu do 130°C a chvilkove asi do 160°C, takze myslim, ze to bude v cajku... Zatim z toho netece vubec nic... dneska sem povolil jeste klinak o kousek a myslim, ze ted uz je vse v pohode... Motor je potichu jako nebyl nikdy co to auto znam... Tak doufam, ze to neni ticho pred bouri 3
upraveno 1x, naposled 07.05.2011 16:23:35
15:27:20
07.05.2011
-> jarda.u1: Když mu to vyteče, tak mu tady odškrábnu do mističky trochu Litolu ze Sovětského svazu a ten neteče ani po zahřátí, ani z vodní pumpy na škodovce, ani z ložisek na přehřátejch brzdách atd.
16:25:33
06.05.2011
jarda.u1
-> Syny: v rozvodaku neni ocelovy vyplet ale takovy textilni provazky podelne vedene.Jinak jestli ti jde primazat ta kladka,aniz bys musel vyndavat nejake kryti loziska kladky,tak ti tam ta vazelina stejnak nevydrzi........az se to ohreje tak zase vytece ven a neco ti namasti.
00:42:56
06.05.2011
Syny
-> darklord: Tak ono ten retez u OHCecka je taky sranice hrozna... Napinaky pres tlakovej olej (bo jaky jsou vsechyn mozny varianty), vodici listy atd atd... U OHVcka to je jina tovis :) Tam to je hned vedle sebe, bez napinaku :)
upraveno 2x, naposled 06.05.2011 00:43:41
00:35:01
06.05.2011
darklord
-> Syny: diky bohu ze rapid aj spotrebak maju retaz 3 (vlastne uplne rovnaky motor 5 )
00:29:35
06.05.2011
Syny
-> darklord: Tak ono v rozvodaku je hlavne ocelovy vyplet, ktery ho drzi pohromade. Ale jako jinak souhlas, davam na to pozor a jsem rad, ze ten olej co tekl se na nej nedostal...
00:21:04
06.05.2011
darklord
-> Syny: no teraz nemyslim to ze by klzal, ale skorej to ze ten ropny olej co vo vazeline mas by mohol gume/plastu alebo co to je v remeni uskodit co do pevnosti.
00:17:03
06.05.2011
Syny
-> darklord: neboj ja vim... Hlidam to a je ji tam jen drobet... Navic teoreticky by se nic hroznyho nestalo, kdyz ten remen ma zoubky - tedy nemuze se protocit jako treba klinak...
00:08:58
06.05.2011
darklord
-> Syny: s tou vazelinou to neprehanaj, az ti to nenahazde na remen, ten by z tej vazeliny asi radost nemal
00:06:02
06.05.2011
Syny
Tak problem snad vyresen... Tedko jsem ten zvuk poslouchal a sel se hrabat v motoru (v 23:30 pred panelakem) 3 Prijel jsem od Ivany a celou cestu to ve chvili, kdy sepnul volnobeh jakoby v motoru zachrastilo. Inu pred barakem sem to chcip a jal se kouknout na ten rozvodak. Zkousel jsem to pretoceni o 90° (-> jarda.u1: mam to napsany v prirucce, ze mezi vackovym hridelem a hridelem pro pohon olejoveho cerpadla musi jit remen pootocit o prave 90° - tim ze se pozna ze je dobre utazenej) a nepretocil jsem ho ani o 45°... Takze sem vzal klic a sel si stelovat pritlak kladky na rozvodak 3 No povolil jsem matku a kladka se hnula tak o 2mm a ejhle - remen jde presne o 90° jak ma... Jeste pro jistotu jsem tu kladku promaznul, ac by mela mit napln... Je tam asi milimetrova skulinka po celem obvodu kudy tam jde vazelina natlacit, tak jsem to udelal. No zkusil jsem motor natocit a nestacil se divit... Nejen ze to susteni co zacalo po tom co jsem si to v servisu prebral zmizelo, ale zmizela i hlucnost celych rozvodu, ktera byla cely dva roky co jsou rozvody vubec delany 9 Proste ted ten motor je uplne zticha jako nebyl nikdy co to auto mam... Takze rozvody byly pretazeny urcite - o tom zadna - bylo to naply hodne a zitra to jeste zkontroluju az bude svetlo. A ta kladka dle me v sobe moc vazeliny taky nemela, zejtra tam jeste drobet natlacim, aby byl klid... Z motoru zatim nic netece, takze doufam, ze uz to tak zustane nafurt.

-> Tuner#2 05.05.11 18:02:14: To bys nesmel do zadnyho servisu s nicim... Nikde nemas jistotu, ze te tam schvalne nebo nepozornosti neco neposerou... Kdyz jsem mel auto v servisu na vymenu tesneni pod svodama (mimochodem taky si to oznacoval jako zbytecny a Stetka i servisak mi rekli, ze ty meli pred sebou jeste par km a vylitlo by to cely to tesneni - asi na 3 mistech to profukovalo a lezlo ven), tak mi auto vratili taky s nezapojenym konektorem na vyhrev sani a spatne nandanou hadickou benzinu co jde do vstriku... Pokazdy kdzy auto preberu si to zkontroluju a tyhle detaily si dodelam... Je to proste tim, ze na to serou a namrskaj to tam tak, aby to bylo nejak a hotovo... Taky jim platis cestu pro dily a to jak se treba u Regnera vykecavaj - to vsechno si uctujou do hodinovy sazby, takze treba na aute makaj 3 hodky (z toho aspon 3x cigaretka) a hodinu mas jen cestu pro dily a zept + vykec v kramu. S tim se holt musi pocitat a pokud to nechces sponzorovat, tak si to muzes udelat sam a nebo to necaht byt... Je to jen tva vec jak se rozhodnes. Ja chci mit spolehlivy auto a snazim se jak muzu aby takovy bylo. Ma natoceno pres 200 000 ne zrovna setrnym zpusobem a nikdo se o to nestaral, tak se snazim alespon co to jde to drzet v lati... Ano nevyplati se to, ale ja vim, ze minimalne jeste 2-3 roky to auto budu mit, takze to je investice pro me...

Mimochodem ten servis kam jezdim mi doporucil Stetka a on sam tam taky jezdi se svym autem. Nekolikrat jsem tam s nima o nem kecal a jsou tam docela v pohode lidi. Ano ne vse tam udelaj dokonale, ale je to zatim jedinej servis, ze kteryho se mi auto vratilo opraveny, nedokurveny vic jen s malejma detailama na krase jako zapomenutej konektor a podobne, coz se stat muze, kdyz jich je tam milion a byl jeste dost blbe schvoanej a snadno ho prehlidl... Z predchoziho servisu kam jsem jezdil a nechal tam delat ulozeni tlumicu se mi vratilo auto s orvanejma blatnikama jak to povolovali a klicem narazeli do blatniku nebo treba s absolutne nepromazanym kloubem na poloose a nedotahlou manzetou, na coz jsem prisel az pred tydnem, kdyz jsem si rekl, ze se tam jen tak nahodou mrknu jestli je tam dost vazeliny... Takze pravidlo nesrat se do neceho co funguje ma neco do sebe, ale ne vzdy, protoze tim, ze jsem se tam mrknul a zjitili, ze kloub jde na sucho a promazal ho jsem prave mozna alespon castecne zamezil tomu, ze by se posral a musel se menit...
upraveno 3x, naposled 06.05.2011 00:18:00
20:54:36
05.05.2011
jarda.u1
-> Syny: tak s tim pretocenim remenu o 90 st. to neni tak jednoznacne,kazdy motor ma rozvody jinak resene a remen jinak dlouhy.

Jinak jestli chces vyzkouset,jestli jde ten zvuk z rozvodu,tak shod remeny prislusenstvi a natoc motor bez nich.Pokud uslysis zvuk i nadale,tak je to jasne,ze?
18:21:40
05.05.2011
suri
-> Syny: popíš lepšie ten zvuk

ja mám lužičky tiež ale pretesňovať vaňu nejdem aspoň teraz nie
18:15:08
05.05.2011
Syny
-> Tuner#2: Nevim jak svoje auto znas ty, ale ja svoje znam tak dobre, ze dokonce dokazu poznat to, ze mi chcije olej, kdyz mam z niceho nic zablitej podvozek od oleje a je cerstvej a ne zadny to bahno...

A jestli je pro tebe za pulhodinove stani po jizde louzicka o prumeru 10cm malo, tak pro me ne...

-> suri: Remen je starej 2 roky, tak snad taky neco vydrzi... Premyslel jsem, ze jim reknu at daj novej, kdyz uz to budou mit dole, ale nakonec sem to nechal byt, protoze se tomu dle me nic nestane...
18:03:11
05.05.2011
suri
-> Syny: tiež si myslím že to čo kolega , osobne nemám dobrú skúsenosť ani zo zhodením a nahodením remeňa nazad ale budiš
18:02:14
05.05.2011
Tuner#2 - zrušená registrace
-> jarda.u1 05.05.11 17:50:01: Jó takhle se to dělá, když chceš aby zákazník zas brzo přijel 4

-> Syny: Jak už jsem psal, ono se těžkou soudí dle fotek, ale podle mě se jedná o standatní oblití x let starého motoru na spotřebáku a proto bych se do takové akce za dvojku rozhodně nepouštěl pokud to neteče výrazně.
18:00:51
05.05.2011
Syny
-> jarda.u1: nekde sem cetl, ze pstavne naplej rozvodak se pozna tak, ze jde pretocit o 90°... Proste v miste mezi kladkou a vackou (treba) by mel jit otocit o 90° a pokud to jde, tak je tak akorat. To jsem zkousel a je to v pohode... Pumpu vody mam mimo... Ono taky susti altik a loziska v nem, to si nekdy namaznu sam ale... No uvidime na co zase prijdu... Ale asi bych ty zvuky z toho radsi nemel moc resit :)
17:50:01
05.05.2011
jarda.u1
-> Syny: pokud to vydava knouravej zvuk,kterej se meni se zmenou otacek,tak ten rozvodak nejspis prepnuli.Potom by to mohla driv odnest nejaka kladka,nebo vodni pumpa,pokud je hnana od rozvodu...
17:32:51
05.05.2011
Syny
-> Jirik_Tuňák: Tak si mel pravdu i ty i ja... Chcalo jak gufero na klice, tak gufero na vacce... Vymenili teda obe + nove nastaveni rozvodu + prace + kourve pauzy + jejich cesta pro dily a zpet a pokec tam s prodejcem. Takze mi to vyslo se vsim vsady na 2200 (4 hodiny prace udajne, za sazbu 400kc/hod - jak typnul Venni), ale snad tedy bude uz pokoj... Akorat auto zacalo vydavat jiny zvuky z motoru - to prisuzuju jinemu napnuti remenu nez bylo do tedka. Zacinam mit obavy z takovychhle oprav, protoze to auto uz je tedko presne ve fazi, kdy tam vsecko funguje tak tak na pokraji zivotnosti a mam strach, ze jakykoliv zasahy rozjedou "stepnou reakci" udalosti a vysirani se veci, ktera se zastavi az u Waletra :) Doufam, ze ted nezacne chcat to gufero u prevodovky a ze neodejde neco jinyho treba tim, ze je dle me vic naplej ten rozvodak nez byl, ale starej je 2 roky, tak snad neco vydrzi taky...
upraveno 2x, naposled 05.05.2011 17:36:00
15:15:23
04.05.2011
-> Syny: taky jsi se mohl dočkat rady, abys tam přidělal zachytávací nádobku s trubičkou, která by ti to vracela zpět do motoru. 3
19:59:07
03.05.2011
Syny
-> venni: rikal tak 2 - 3 hodiny + gufero no... 1500 - 2000 by to melo byt... V cervenci s tim jedu do Alp, takze nejaky "rady" jako dokud nepotece pul litru tak neresit, to at si nekteri fakt strci nekam... Ja od auta chci spolehlivost a nepouzivam ho jen na posun 10km tam a zpet... Nebudu cekat az to nekde povoli uplne, vytece mi olej ven a ja budu nekde stat s blikajci kontrolkou u krajnice, 500km od domova...
upraveno 1x, naposled 03.05.2011 20:01:28
19:51:53
03.05.2011
venni
-> Syny: hm pučí to dost,ale je lepší to udělat za včasu aby se to nedostalo pak na ten rozvoďák...pak mi dej vědet kolik jim to zabralo času a kolik zabrali peněz.Počítám že to je práce tak na cca 4 hodky?
18:50:26
03.05.2011
Kuladmin
-> Syny: Jasny to bude to gufero.
18:47:25
03.05.2011
Syny
-> Kuladmin: a odkud byto tam teklo? blok zadelanej neni, jen to po nem vzlina nahoru kousek... Kape to od ty remenice... Dle me je to guferem... Ve ctvrtek to jde na operaci... Blok je naklonenej, takze kdyby to telo z pozice hlavy pripadne ventildeklu, tak by to stekalo po hrane boku a ta je sucha...

Ted sem byl u auta a z tesneni ventilu nic netece, z tesneni hlavy to taky zrejme neni, zablity to je kolem remenice a od ty to steka dolu na vanu. Malinko to vzlina nahoru po bloku, ale jinak nic... Dle me to je proste gufero - ac je mi teda divny, ze z niceho nic by zacalo tect. Ale to se holt stava no. Ve ctvrtek to tam dam, tak uvidim co mi povi. Dneska sem jim rikal, ze si myslim, ze to je guferem. Tak ho objednaj a kdyby to bylo neco jinyho (coz snad ne), tak by mi dali vedet no.
upraveno 1x, naposled 03.05.2011 18:49:03
18:03:46
03.05.2011
Kuladmin
-> Syny: Tak to rozeber a to gufero vymen rozvodovej pokud neni nacucanej olejem apod tam klidne vrat - jen si ohlidej aby byl smer otaceni zachovan.

Jinak jak pise -> Jirik_Tuňák: ale to zjistis az kdyz sundas kryty rozvodu odkud to opravdu tece.
17:40:11
03.05.2011
Syny
-> Tuner#2: Dik, ale tohle me fakt nezajima... 4
17:27:47
03.05.2011
-> Matthes, záškodník z TechWebu 03.05.11 17:24:40: Ono s "kvalitou" dnešní gufer a gumových dílů obecně je otázka, zda se drbat s výměnou na x let starém autě, když za půl roku na tom můžeš být hůř, ale jsou lidi co neposlechnou 3
upraveno 1x, naposled 03.05.2011 17:28:26
17:24:40
03.05.2011
Matthes, záškodník z TechWebu
-> Tuner#2: Mas recht. Metoda ZAVES, dyk je to jen seat 3 Me trosku rosi neco a neresim...
17:17:35
03.05.2011
-> Syny: Sice to nechceš slyšet, ale dokud nevyteče půl litru oleje za hodinu, tak do toho nevrtat...
17:16:44
03.05.2011
Syny
-> Jirik_Tuňák: u spojky nic netece, remeny jsou stary dva roky vsechny vcetne rozvodaku...
12:08:08
03.05.2011
-> Syny: Neměnil se např. řemen?

Ono se taky občas stává, že když teče na řemenici, tak propouští i na druhej straně u spojky. 1
11:08:10
03.05.2011
Syny
-> Jirik_Tuňák: Tohle prave netece po bloku dolu, ale jen to po bloku drobet vzlina, ale rekl bych, ze to tece prave od ty remenice...
10:35:34
03.05.2011
Bývají ještě další možnosti.

1) těsnění pod hlavou

2) těsnění na ventilovém deklu a teče to po bloku dolů

3) gufero na řemenici

4) gufero na vačce a zase to teče dolů
23:12:36
02.05.2011
Syny
kolem remenice a na bloku je olej...
zvětšit Gufero na klice? - obrázek od Syny vložen 02.05.2011 23:12:36
23:09:05
02.05.2011
Syny
Mam takovy mensi problem na tej mej spanelskej pomste... Minulej tejden sem si vsiml, ze mi z auta tece olej. Inu teklo to z vany, tak jsem ji sundal a jelikoz tesneni bylo slusne na sracku, tak jsem ho provizorne zalepil cervenym silikonem a objednal novy... K memu prekvapeni olej tekl porad, tak jsem myslel, ze to proste porad nekudy tece pres ten silikon (moc jsem to neodmastoval predtim) a chtel tam dat to novy tesneni co uz mi prislo. Ale jak sem pod auto lehnul a poradne se podival, tak jsem zjistil, ze netece vana, ale zrejem gufero na klice a jen to pres vanu steka dolu 8 Pridavam fotku a ptam se zdejsiho osazenstva - odpovida to opravdu guferu? Jen abych vedel co v servisu povedet. Nemam rad takovy to "tece z toho olej, neco s tim udelejte", protoze toho akorat zenuzivaj a poserou kolem jeste X dlasich veci a reknou ze to bylo i tim... Chci tam prijet a rict "vymenit tohle a prijdu si pro to v tolik a tolik"...

Tady je fotka - toho silokonu si nevsimejte, to sem tam matlal prave jen provizorne do doby nez prijde to novy tesneni, protoze to chcalo docela dost. Tesneni uz je tam novy tedko...
zvětšit Gufero na klice? - obrázek od Syny vložen 02.05.2011 23:09:05
upraveno 4x, naposled 02.05.2011 23:13:33
Extreme Tyres