Tak já jsem u své 405 po velkém servise. Zadní náprava po GO, brzdy (destičky, kotouče, pakny, prasátka, trubičky, bowdeny, nabarvičkoval bubny), horní uložení předních tlumičů, rozvody, olej a všechny filtry. Celkem v dílech 10 000Kč. Plus ještě jsem vyvařil další místečko, na kterém 405 reznou - na foto
-> Matthes, záškodník z TechWebu 06.11.10 19:02:24: není zač pane - rád jsme vypomohl - holt není to na furt - kdyby si to děda rozmyslel - tak uděláme GO předku, ale to by stálo víc než 406ka
-> petr s: No nadsenej z teto informace nejsem :( Ale diky... Deda jezdi jak klasicky duchodce, rpm max 2500. Tak snad mu to vydrzi... Zkusime k lepsimu prejit radeji pomalu, aby ho skok z SF na SL nezabil
-> petr s: Ajeje. To je hezky. Ja e ani nemuzu podivat vickem na dolejvani na vacku, to ma nejaky divny otvor na dolejvani - visi na nekolika hadicich vedle motoru Sme tam vcera cumeli jak husa do flasky a nic sme nevykoukali...
A co tam teda dat kdyz se ted 20 000km jezdilo na nejakou sracku mogul? Zas nechci neco rozpustit
Borci jakej oil do toho patri? Deda ma pripravenej nejakej mogul specifikace SF 15W40. Me to prijde ujety, ale ze prej mu tohle poradili v servisu pred X lety... Ja nevim, do fava mam SL
..ti žerou akorát šneky a žáby a né plechy... tohle bude práce sovětských červotočů, holt agenti jsou nasazeni všude aby mohli škodit zlým imperialistům na fšech frontách
Je to takova oprava ne na furt no. Vuz asi nevydrzi pres dalsi STK :( Skoda. Ovsem po 17 letech a 341 000km je to uctyhodny vykon, to by asi felda nezvladla
-> Pavel P..: člověče, nádrže se nebojím... Vařil jsem zadek u favorita u hrdla a nad nádrží a nic... Ale u koberce mám zkušenost... Jedna škodovka mi takhle blafla... Ještě že byl po ruce hasičák... Ale co, kdo se bojí, sere v síni. Toť mé heslo...
-> Matthes, záškodník z TechWebu: mohl si mit 6 stovek, ted nebude smit ani barak nad hlavou ani ty prachy aby jsi si koupil aspon stan - a zima bude kruta
Tak dira se nam trochu zvetsila, deda rika ze to zimu prezije, ale osobne tvrdim opak. Tedy jsem se odhodlal s kamaradem ze na to vlitnem o vikendu. Sem to rekl dedovi dneska a on mi rekl ze zrovna natankoval 70l benzinu Doprdele prace, myslite ze to je bezpecne? Sice na druhe strane no...
-> PetrDNX: Zatim se na tomto nepracuje. Az v lete... Ted zase zacina obcas stavkovat starter. Deda na to sere no Jinak by to bylo fajn auto. Sem rikal ze udelame rozvody a on ze ne ze je jednou uz delali (najeto 340 tisic) a to si nemyslim, ze bude interval 200 Musim najit odvahu a az budem delat starter nenapadne sundam dekl rozvodu a bud se zhrozi deda a vymenime to a nebo bude remen ok a hold nic...
-> Matthes, záškodník z TechWebu: Tohle je vystavený kamínkům a všemu možnýmu. Tam ti nějakej pozink po dlouholetým působení okolních vlivů moc nepomůže. Zvlášť pokud to bylo poškozený povrchově. Ani nevíš, jestli to něco nedrclo, pak stačí sůl a už to jede. Šak vidíš, že okolo a nad je to dobrý, že se tam udělala kapsa.
-> Milan 136: Jinak naše Saxo se taky vyvařovalo. Jen ne v tomhle místě, ale nosník úplně vpředu. V tomhle místě nebylo nic. Pak se opravovaly eště zadní podběhy. Při koupi těžko budeš někomu očesávat z auta plasty v podbězích a otrhávat koberce. Nu což, stalo se a opravilo se.
-> Syny: Jinak já mám votuzidlo vyvařený, zdravý a když jsem čistil kufr, tak jsem na úplně nesmyslným místě mimo jakoukoliv spáru prolítl šroubovákem do kufru. Takže můžeme dovařit ještě kus kufru. To bych se v prdeli viděl. Další zbrždění. Podvál a jedeme na dovaření... Prostě chcalo před lety do kufru a udělala se dirka na divným místě, všechno okolo je OK. To co jsi ty měl v píči a měnil jsi, to já mám zdravý a nebo už vyměněný, tohohle se nikdo nevšim, páč zvenku i zevnitř to vypadalo neporušený.
Já jsem měl dírku přesně na tom samém místě, akorát na druhé straně. Byla teda o něco menší. Ale za dvě hodiny blikání svářečkou bylo spraveno. Jinak nemám nikde taky ani kapku rzi, holt tohle bude nějaké slabší místo 405...
-> venni: Tak on by se ho deda nerad zbavil. To auto jinak je fajn na to ze ma 340 tisic najeto tak jen dolejva benzin a meni oil. Me nevadi ta dirka v prahu, ale ohnilej nosnik napravnice.
-> Matthes, záškodník z TechWebu: taková dirka a ptáš se jestli to je totálka? :) co pak s autama který jsou přes střechu a daj se v cajku opravit? :) hele peugeot hnije jako každý jiný auto.Ještě jsem neviděl jedinou značku která bude starší 12ti let a nehnije...
Jinak teda...opravit to jde,ale na takovou straou vraždu bych se z vysoka víš co :)
PS:ja vim,dědek naříká,že to musí vydržet do poslední STK :-D