skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Calouneni rapid
-> rsvancara: asi jo, ale to to museli mit presne na miru (ne 10cm přesahy jako ja) a nastřižený oblouky.
-> COL: Předpokládám 4 lidi... naštětkovali na kastli lepidlo, každej natáh svoji stranu a rovnou tam bouchl pirelku nebo gumu skla a tradá na další :-)
-> Pavell 20.06.16 11:38:59:
tak cena byla nakonec 2500, což není úplně málo, na to, že to měl hotový prakticky hned, ale vzhledem k neexistujícím alternativám je to OK.
Vzhledově je to velice podobné originálu. Vyrobené je to podle původní, která se rozpárala.
Napínaní bylo peklo (a stejně to stojí za pendrek), protože to jednak neumim, je tam střešní okno a replika byla vyrobená s ohromnými přesahy.
Zajímalo by mne jak dělali ve fabrice, tam to museli mít za pár minut místo dní :D.
tak cena byla nakonec 2500, což není úplně málo, na to, že to měl hotový prakticky hned, ale vzhledem k neexistujícím alternativám je to OK.
Vzhledově je to velice podobné originálu. Vyrobené je to podle původní, která se rozpárala.
Napínaní bylo peklo (a stejně to stojí za pendrek), protože to jednak neumim, je tam střešní okno a replika byla vyrobená s ohromnými přesahy.
Zajímalo by mne jak dělali ve fabrice, tam to museli mít za pár minut místo dní :D.
-> Robert 106: I zelená kostka byla,neříkám tedy že v Tatrách..
V Tatře byla nejvíce rozšířená ve trojkách modrá a červená kostka.
červená šisovala do fialova až bíla a ta tyrkysově modrá do světle modré. Stejmě modrou kosku jsem měl ve škodě 120 agáve.
hodně podobnou černou kostku jsem viděl v hyundai tucson.
červená šisovala do fialova až bíla a ta tyrkysově modrá do světle modré. Stejmě modrou kosku jsem měl ve škodě 120 agáve.
hodně podobnou černou kostku jsem viděl v hyundai tucson.
Ta látka na ty sedáky byla i v Tatře a babička ji má dokonce i na židlích v kuchyni, jen ve fialové barvě.
-> Zdeněk7:
To musí být teda luxus, mít spocené ruce na kožence...
Ale kožené by to vypadalo jinak to je pravda.
To musí být teda luxus, mít spocené ruce na kožence...
Ale kožené by to vypadalo jinak to je pravda.
Kdyby jste někdo sháněl koženku na Kolíňák, narazil jsem na ní tady
www.classic-calounik.cz/p roducts/kozenka-specialni- perforovana-porsche-skoda- 110r
www.classic-calounik.cz/p roducts/kozenka-specialni- perforovana-porsche-skoda- 110r
-> isti: V prodejně čalounických materiálů Vzal jsem si vzorky škodováckých koženek a vybíral ze sortimentu to nejpodobnější

-> Bukaj: Ja chcem spáchať čiernú stropnicu,kúpil si to na nete alebo v nejakej predajni?
-> isti: Velmi podobnou koženku jsem kupoval nedávno. Ale vyrobit ty tapce, nebo plato, v to nedoufám...
Dá sa niekde kúpiť taká koženka z akého sú vyrobené gl tapacíry či zadné plato?Alebo velmi podobná kožená látka pre stropnicu?
Vím, že třeba v USA existují firmy, které dělají repliky dveřních tapeců do spousty aut .. přesně technologií, jakou jsou dělané tapeci v rapidu .. pochybuju ovšem o tom, že budou mít šablonu na rapidí výplň .. 

Zdravím, neví někdo jakým způsobem byly vyráběny tapece na rapida? Vím že lisováním, ale není mi jasné jak drží ta koženka na tom podkladu v těch prolisovaných místech. Chtěl bych si je zkusit nejak vyrobit protože ty ceny jsou šílené. A ještě, šlo by sedanní plato poupravit a dát do rapida? Mě totiž připadá podobné. děkuji

-> rsvancara: tá až tak moc podobná nie je
-> Nwkt: Ď. Teraz ešte takú niekde zohnať :/
-> Nwkt: Ď. Teraz ešte takú niekde zohnať :/
Našel jsem podobnou, na kočičí škrabadla v Polsku (na kočičí škrabadla) :-D
drapaki.pl/cs/.../14-vzor ec-barvy
drapaki.pl/cs/.../14-vzor ec-barvy
-> Matsoft: Ono i znát dodavatele může být na prd, protože to u něj může být vyráběno na dodaných technologiích exkluzivně pro ně :-D
-> rsvancara: jj. umej... teda ve skodovce, kde ti to neprodaj :-D a nechteli mi prozradit dodavatele...
-> rsvancara: Nevím, inzerát už není, ale někde bych našel kontakt
-> Nwkt: Tyjo, pěkný :-) Béžovou uměj taky? :-D
-> Nwkt:
Motor a prevodovka

-> minno: Dneska, jsem zapomněl název tématu kam to dát 

-> Nwkt 28.07.16 10:48:02: úúúž? :)
-> Tuner#2: Jj
-> Nwkt 28.07.16 10:48:02: To je ta jak jsme vyzvedávali, když jsem byl pro Octavii? 

-> Nwkt: :to tu ještě není nafocené? .-)
-> Nwkt: No, nafoť :-)
-> Nwkt: máš doma? :) nafoť.
-> minno: Ne, ale můžu nafotit
-> rafilik: -> Nwkt: nemáne nejaký link na túto novodobú podobnú látku?
-> rafilik: Ale to není origo. Je to látka co se dává do novejch aut, dost podobná origu
Černá kostka byla nedávno na prodej na bazoši.
-> Pavell: Mám tomu rozumět tak že v tom čalounictví jsou schopni sehnat černou a béžovou kostku ?
Myslím že je. Nebo to bude v rukách
což také nelze v mém případě vůbec zanedbat. Vycházím ze zkušenosti montáže zadních GL opěrek do eM a také užovky. Už je to pár let, ale do ouži to bylo jistě větší znásilňování výřezů. Nebo taky horší den.
To nám moc nepomohlo, že?

To nám moc nepomohlo, že?

-> isti: jak píše -> Bukaj: , ten rozdíl u zadního okna tam je
Ale teď taky přesně nepopíšu jakej. Když si na to vzpomenu, tak o dalším víkendu nafotím 

-> Bukaj: Nemyslím si že by v užovkovom bolo viac výrezov.Jednu mám doma,niekedy si to pozriem.
-> isti: Tuším (ale nejsem si jist - mám tu jen auta s GL platem, takže nemohu ověřit), že ještě pod zadním sklem jsou u užovky výřezy pro větrání - Mko mělo už větrání bokem od tvarovaných tapeců C sloupků
-> Bukaj 30.06.16 06:16:03: Užovka a M-ko sa líší iba výrezom pre pásy alebo aj niečím iným?
-> Bukaj: danke
-> Sejki: Ne.
Liší se užovka/Mko, dále pak jsou odlišná plata pro GL výbavy (dvě verze - jedna koženková, druhá kovral) a navíc plata pro coupé...
Liší se užovka/Mko, dále pak jsou odlišná plata pro GL výbavy (dvě verze - jedna koženková, druhá kovral) a navíc plata pro coupé...
Zadni plata jsou pro 742 vsechny stejne?
-> Bukaj 20.06.16 22:08:46: zadni plata mam az na BAZe rozpraskana u vsech rapidu :( takze potrebuju min. 3ks
-> Bukaj 20.06.16 22:08:46: To nám tady snad ani neříkej.
-> COL 20.06.16 22:00:02: Jj. smrští se. Když budeš napínat staré, tak u zadního okna velmi těžko docílíš, aby nebylo trochu "v luftu".
Pomoci se dá minimálně v pozastavení další degradace, změkčení a trochu navrácení tmavšího odstínu.
-> COL 20.06.16 22:00:02: Jj. smrští se. Když budeš napínat staré, tak u zadního okna velmi těžko docílíš, aby nebylo trochu "v luftu".
Pomoci se dá minimálně v pozastavení další degradace, změkčení a trochu navrácení tmavšího odstínu.
-> COL: Říkal mi pán, že je to jako originál. I odstín.
Hlavně jsem blbec, že když jsem auto někdy před 12-ti lety koupil vyřezal jsem do naprosto bezvadného interiéru díry .. zadní plato bylo jako nové a já ho poničil .. to samé přední tapecy .. bych si hlavu ukop .. no nenadělám nic .. stalo se .. snažím se to aspoň udržovat pěkný .... ale chtěl jse mít do zásoby .. abych to jednou mohl vrátit do původního stavu ..
-> Bukaj: To je úplně jedno - majitelé Coupé by ti nabízeli za to výměnou takové věci, že bys koukal... Já třeba neviděl nové asi ani jedno... jako na prodej.