1000 mb - pásy

prohledat
6 příspěvků (zobrazeno 1 až 6) od 24.01.2013 do 24.01.2013, založil/a Koblet
řadit dle data
12:12:13
24.01.2013
m8rinek
-> Koblet: já pásy nechal den máchat ve vodě s pracím práškem, semtam promíchnul.... Noo a další den jsem si hrál na pradlenku...
09:49:24
24.01.2013
Koblet
No včera jsem je právě vzal kartáčkem a pracím práškem. Nechápal jsem co špíny z toho slezlo a ráno to pořád nebylo 100% čisté. Takže to asi vezmu ještě jednou.

Tvrdé jsou všechny 4 díly pásů, takže to asi bude spíš materiálem než bouračkou.

To prostříkání zkusím a uvidím co to udělá. Nejspíš budu střídavě mastit a odmašťovat.3
09:41:18
24.01.2013
Bukaj
-> Pavel P..:

Ale na zprovoznění to funguje, pak jedině opět vypláchnout benzinem a furt dokola40
09:34:29
24.01.2013
Pavel P..
-> Bukaj: s tim prolejváním bych to nepřeháněl, jestli pak nechceš bejt při každý jízdě umaštěnej od oleje...4
09:31:57
24.01.2013
Bukaj
-> Koblet: Pásy jsem vždy vypral v ruce s použitím normálního prášku na praní (obsahuje enzymy, které rozpouštějí i staletý lidský tuk, kterým jsou popruhy nasáklé...

...ale tvrdší, než dnešní moderní pásy budou vždy. Otázkou je, jestli je třeba pás řidiče tvrdší, než spolujezdce, jestli nepochází z havarovaného vozu (při nehodě se pás natáhne a trochu ztvrdne a takový pás už se nesmí znovu použít, polámal by ti kosti 4

Ale vzhledem k bezpečnosti MBčka v dnešním provozu by to byl detail.

Spony vymyj v benzínu (raději vyzkoušej, jestli benzín nerozleptává ten plast čudlíků, ale myslím, že ne - pokud ano, tak opět doporučím roztok prášku na praní), nechej vyschnout a pak prolej pořádně Konkorem 101 - ten zaručeně funguje5
09:00:37
24.01.2013
Koblet
Možná blbý dotaz, ale třeba mi poradíte. Snažím se nějak zkulturnit pásy do auta, ale je to tvrdé jak prkno. Vyčistil jsem je a doufal že kapku změknou, ale nic. Nevím jestli je to opravdu tak tvrdé proto, že je ten pás asi 5x silnější než dnešní, nebo je nějaká cesta jak z toho zase udělat hadr a ne prkno.

Tuším že jde o pás Meteor. Další problém co řeším je zapínací mechanismus. Ty černé čudlíky zamáčknu a ven se vrací asi dvě hodiny. Je nějaká možnost jak to rozebrat a vyčistit nánosy letité špíny, nebo se to dá jen prostříknout olejem a pak kleštěmi násilně rozpohybovat?

Díky za vaše zkušenosti
Extreme Tyres