skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Sedačky do škoda 100
-> afro100: Jestli něco zjistím, dám vědět. Fakt je, že majitel zmíněnýho MB je asi "dobře rostlej".
-> Jozka: no to je mozne, ze to ma nejak upravene, aj by ma to zaujimalo, lenze ako vravim, mne su moc nizko ...
samozrejme by sa to nejak doladit malo dat, ale este som nemal cas sa s tym nejak zabyvat ...
![8](http://img.skoda-virt.cz/x-smajlici/8.gif)
-> afro100: Tady se vyskytuje člověk, kterej golfy má v 1000MB a v kartě řeč, že jsou upravený na prostou záměnu za původní. Ani ho nemám daleko od baráku, tak jsem myslel, že dřív nebo později si to omrknu - jenže se tu spíš nevyskytuje, takže asi budu muset něco vymyslet sám. Jenže zatím nějak nestíhám, když už je čas, tak není chuť..![10](//img.skoda-virt.cz/x-smajlici/10.gif)
![10](http://img.skoda-virt.cz/x-smajlici/10.gif)
-> Jozka: jo ty sedacky z golfa s trojnozkou som mal tiez a krute to nepasovalo, vzadu boli tie nozky strasne daleko od seba, takze to nevoslo medzi kolajnice a v predu som sa nechytal na ten posuvaci system, tak som ju posadil na spodok sedacky z kila, samo to bolo lepsie zamaskovane nez v tom odkaze (co dodat, tamto auto fakt na krasu a lak nejazdilo :)) ale bolo to naprd. Urcite by sa to ale dalo poladit tak, aby pasovalo v kile, len mam trosku obavy, ze ta sedacka je potom nizko (z boku na tych rurkach naspodu su take vodiace zeliezka, urezal som ich a mne bola nizko)...
-> Darson: To je věc, o který taky přemýšlím - zatím nasucho. Zatím mám jen v kolně sedadla z kamarádova zrušenýho Golfa II - mají trochu podobnej systém jako MB/kilo, ale jen podobnej - "trojnožku" se dvěma kluzákama vzadu a třetí opěrou vpředu uprostřed, která tvoří zároveň aretaci polohy.
Sedačky 105/120 nebo i Felicia mají příliš odlišnej systém, vyžadujou napříč přes auto natáhnout / zabudovat dva jekly, což je značnej zásah do kastle a jsem si jistej, že třeba u nás na STK by mi to neprošlo. Stejně bych asi dopadl při zkřížení obou sedadel způsobem, na který dal odkaz -> afro100: . Asi by šlo to spojení líp zamaskovat, ale stejně - mělo by to být svařený pořádně, zároveň je nežádoucí sedáky při úpravě zapálit, takže nejspíš odstrojit, nastrojit.. fůra práce.
Sedačky 105/120 nebo i Felicia mají příliš odlišnej systém, vyžadujou napříč přes auto natáhnout / zabudovat dva jekly, což je značnej zásah do kastle a jsem si jistej, že třeba u nás na STK by mi to neprošlo. Stejně bych asi dopadl při zkřížení obou sedadel způsobem, na který dal odkaz -> afro100: . Asi by šlo to spojení líp zamaskovat, ale stejně - mělo by to být svařený pořádně, zároveň je nežádoucí sedáky při úpravě zapálit, takže nejspíš odstrojit, nastrojit.. fůra práce.
-> Darson: aha, no tak nápad, by bol, odrezať z pôvodných spodok, a na to posadiť tú druhú sedačku, bez koľajníc, privariť, ale treba skúšať, aby sedadlo nebolo ani vysoko ani nízko a hlavne aby nebolo moc zaklonené, mal som tak jednu sezónu sedačky z golfa a predná hrana u kolien bola moc vysoko ...
Čo sa týka obrázku/odkazu, tak snáď pomôže: www.autotuning.cz/index.p hp?page=2&...
Použité sú sedačky z rapida
Čo sa týka obrázku/odkazu, tak snáď pomôže: www.autotuning.cz/index.p hp?page=2&...
Použité sú sedačky z rapida
Je mi jasné, že bez úpravy to nepôjde. Hlľadám nápad, náčrtok, fotku, odkaz ... potrebujem inšpiráciu, ako na to. Máte to takto niekto zabudované? Pozeral som zatiaľ podobný príspevok - Sedačky z Rapida do 110R.
musíš upraviť celé úchyty, v kilu je sedačka uchytená na dvoch žliabkoch zboku (na tuneli a na prahu) a v 120 je na koľajniciach na držiakoch, ktoré sú súčasťou kasne, snáď najlepšie prezrieť oboje a pomerať ...
Ahojte. Zatiaľ používam originál, ale žiaľ, pomaly na dobro dosluhujú. Zvrchu vyzerajú fasa, ale postupne sa im vo vnútri ulamujú péra. Mám práve ponuku na pekné, veľmi zachované zo Š 120 LS typ M. Dajú sa použiť do 100-vky, ak ano, je to náročné upraviť? Ďakujem