Pejskaři vs. nepejskaři

prohledat
184 příspěvků (zobrazeno 101 až 150) od 23.02.2016 do 07.03.2016, založil/a StepaNoFUN
řadit dle data
23:01:45
21.02.2016
dragon_cb_cz
Přesunuto z tématu Co jste dnes Podělali......

-> Borderer: Pokud bych se měl řídit tím, co na psovi "vidím z dálky", tak už ten zbroják fakt dávno mám.... možná jako majitel psa to máš jinak, ale když jsem na procházce s dítětem a proti mě se ulicí řítí bestie a zuřivě štěká, tak teda nevím co mám z dálky vidět jinýho než nebezpečí...
22:21:26
21.02.2016
Jozka

-> Borderer: Takhle - nebylo to úplně v lese, ten palouk je takovej ze třetiny otevřenej, navazuje na něj pole a byl jsem ujištěnej, že psi do lesa nepůjdou (a fakt nešli) ale nějaký to právo honitby tam je.. a myslivci jsou v tomhle dosti militatní, některý až dementní.
21:59:57
21.02.2016
Borderer

-> Matthes, záškodník z TechWebu: Přesný znění neznám, ale myslím, že by ten les musel být oplocen nebo aspoň označen ve smyslu "soukromý pozemek, vstup zakázán".
21:54:45
21.02.2016
Matthes, záškodník z TechWebu

-> Borderer: Ikdyz je les jeho? Pak se v nem muze treba postavit na hlavu ne?
21:43:48
21.02.2016
Borderer

-> Jozka: Pokud vím, tak pes v lese se nesmí pohybovat bez vodítka, už jen kvůli lesní zvěři a v případě, že myslivec natrefí na takového psa - volně se potulující lesem bez páníčka v okolí, má právo ho beztrestně zastřelit. Takže si myslim, že by asi vina šla na za majitelem psa, pokud ten les nemá oplocený.

A zbytek debaty je myslím dost vtipný, protože na psovi bejvá vidět už z dálky, co zamýšlí... :-)
21:07:13
21.02.2016
Jozka

-> Pavel P..: To je.. ale zas byl u mě zvečera kámoš, kterej chová bojový psy, kus jsem mu dal přečíst a náramně ho to pobavilo.. 3

Jinak pes asi v lese je celkem pochybnej, budu si k tomu muset něco zjistit - byli jsme onehdy mrknout na nějaký dřevo, další kámoš vzal psiska (2 ks dohromady lehce přes 100 kg), vypustil je na (našem) palouku v lese (mým) a oni tam vyštěkali nějakýho joudu, kterej tam dělal kdo ví co.. Kdo by asi byl prohrávájící, kdyby si ho ten howavart ulovil ?
20:04:39
21.02.2016
krtik

-> Pavel P..: V tomhle případě je na místě omluvit se hafanovi a lištit páníčka 3.
19:55:54
21.02.2016
Pavel P..

To je prdel tyhle hádky.... 3 Ale musim říct že třeba do lesa když jdu sám nebo s mladou hledat, tak si taky beru nůž nebo plynovku kde mám jednu ránu signální a další už pepřový. Už se mi jednou stalo že jsem potkal v lese vlčáka bez obojku který se ke mě rozeběhnul a zastavil asi metr ode mě, vrčel a cenil zuby.... to jsem měl celkem nasráno a kurevsky rychle jsem rozložil vojenskou lopatku, naštěstí zdálky už řval majitel a nasranej čoklik se po chvili otočil a šel pryč, po další chvíli mě majitele míjel, tak jsem mu vytknul že by ho měl mít na vodtku když startuje na lidi a pán se ještě cítil uraženej co mu jako radim, tak jsem mu řekl že stačilo málo a čokl by dostal lopatkou po rypáku a pán už na mě chtěl volat poliše3
19:49:11
21.02.2016
dragon_cb_cz

-> saskyn2 21.02.16 18:12:03: Ne, já naopak naprosto přesně chápu psaný text a "preventivně v kapse" je podle mě příliš opatrný - preventivně mířit je podle mě naprosto v pořádku. Když pes zaútočí tak lovit z kapsy pepřák je pozdě.

Preventivně mířit pepřákem je na stejné úrovni jako preventivně mířit plynovkou - nikoliv z ní preventivně vystřelit. To snad zase doufám chápeš ty 4
18:32:56
21.02.2016
King

-> Jarda: Tohle neni prvni genocida toulavejch psu v Rumunsku. Uz nekdy v roce 1916, kdy se muj praded se spoustou spolubojovniku nechal dobrovolne zatknout na rumunsky fronte a dostali se do zajateckyho tabora, kterej spis pripominal koncentrak, dokazali on a jeho spolubojovnici v ramci holyho preziti vyhubit psy v celym kraji a Rumuni na ne pak vzdycky posmesne stekali :-)
18:19:13
21.02.2016
Jarda - zrušená registrace

-> skodoukolemsveta.cz: a Ty mas s sebou nejakej peprak? ja teda jeho pouziti myslel spis na lidi nebo treba na medveda, na psa, to uz by musel byt utok, ja hladil toulave psy v Rumunsku... az pak jsem se dozvedel, ze semtam maji vzteklinu

Jinak v Albanii jsem byl rozhodnut pripadneho agresora prejet nivou :)

Za posledni roky v Rumusku ty psy vymlatili :( pritom k te zemi podle me patri
18:12:03
21.02.2016
saskyn2

-> vhml 21.02.16 17:36:31: Jo je poslušná, dokud na ní člověk vidí, ted vykousala díru do platu k sousedům protože tam měli válet něco co se jí líbilo(k žrádlu)3 -> dragon_cb_cz 21.02.16 16:24:56: Myslím že tak půlka virtu nechápe psaný text, speciálně tady -> saskyn2 21.02.16 14:47:56: jsem psal o tom že pokud ten pes nic nedělá. Nevím jak to líp vysvětlit. Asi je něco jinýho mít ho připravený v kapse(proč ne) a něco jinýho s ním někde šermovat, co kdyby náhodou. To máš jako když jde po ulici naproti tobě nějakej čmoud, tak si preventivně v pozoru, ale taky ho hned nezačneš něčím ohrožovat.3
18:09:26
21.02.2016
krtik

-> ZZ__Top: Tak aport a hledej umím, to mě doma naučili 1.
17:36:31
21.02.2016
vhml

-> saskyn2 21.02.16 14:47:56: musím uznat , že vašeho psa naprosto obdivuju jak je klidnej a poslouchá. Na slalomu si v klidu ležel v hospodě v rohu a sledoval dění. Ten náš trouba by jí převrátil vzhůru nohama 3
17:13:39
21.02.2016
ZZ__Top

-> krtik: když běžíš za hafanem tak umíš taky aportovat? A očucháváte si zadky s těma psama? 3

Jen sranda
16:54:15
21.02.2016
krtik

...a proto běžim za hafanem dřív, než on za mnou 3. Se svolením majitele ho poškrabkám, on zavrtí ocáskem, s majitelem prohodím nějaké slůvko a všeci máme rázem lepší den 6.

Ale kolikrát je hafan zle vychovaný a to je lepší jít o kousek bokem 10.
16:24:56
21.02.2016
dragon_cb_cz

-> saskyn2: Takže podle tvojí logiky má jako -> Alenka: čekat, až ho ten pes pokouše a až potom ten pepřák hledat? Mě teda reakce připravit si ho preventivně jakmile vidím psa, který se ke mně bez vodítka/kontroly majitele blíží přijde zcela adekvátní. Jasně řekl, že by ho použil jen v případě, že ho ten pes začne ohrožovat.

-> Alenka 21.02.16 14:14:31: -> Syny 21.02.16 14:26:02: Kde se to dá podepsat pánové?

-> Matsoft 21.02.16 14:03:37: A jak mám poznat, že ten pes chce pohladit a ne se mi zakousnout do nohy?

-> koko 21.02.16 10:54:08: No rozdíl je v tom, že cizí malé dítě se mi do nohy ještě nezakouslo, zatímco cizí (mrňavej) pes jo. Takže když na mě ten pes začne skákat, tak to krom ohrožení svýho oblečení vnímám i jako ohrožení sebe sama.

Ale já celou dobu hovořím hlavně o té arogantní reakci "on si jen chce hrát"... Proč by mě mělo zajímat, co chce ten pes? Pokud se majitel slušně omluví, tak na něj sice budu naštvanej (protože psa neudržel pod kontrolou), ale omluvu přijmu, nebudu to hrotit a jak říkáš - pračka to vypere, čistírna to vyčistí. Chybovat je lidský (i psí). Ale když se majitel tváří jako "se snad nic nestalo ne", tak ve mě bouchaj saze...
15:40:50
21.02.2016
haso

mna raz kusol pes a odvtedy ich tiez nemam v laske, zvlast po tom co som tyzden chodil po doktoroch a patral po majitelovi...a bola to taka bytova prachovka co ma kusla

ale vlciaky a stavace mam rad, aj ked sa na mna rozbehne...to mi pride ako pes s rozumom a ze do prirody navolno patri a vie, ze ma nema rozkusat 6
15:28:49
21.02.2016
Alenka

-> saskyn2: párkrát už jsem po něm sahal, ale nemusel jsem ho naštěstí použít ani jednou a věř mi, že jsem za to rád.

Nejsem žádný drsoň a konflikty rozhodně nevyhledávám, ale po zkušenostech už se mimo civilizaci bez toho krámu nikdy nevydám.
upraveno 1x, naposled 21.02.2016 15:30:15
15:27:56
21.02.2016
Syny

-> saskyn2: No reagoval jsem na tohle: -> saskyn2 21.02.16 15:19:30: a castecne i na tohle -> saskyn2 21.02.16 14:47:56:
upraveno 1x, naposled 21.02.2016 15:30:41
15:26:49
21.02.2016
saskyn2

-> Syny: A můžeš mi konkrétně napsat kde jsem něco takového vnucoval? Jen píšu že ne každý si to nechá líbit, tod vsio.
upraveno 1x, naposled 21.02.2016 15:27:59
15:26:08
21.02.2016
Syny

-> Alenka 21.02.16 15:12:30: Za to vyeditovani mas u me male bezvyznamne minus 47 Smal jsem se tady tomu jakou dobu 3
15:24:05
21.02.2016
Syny

-> saskyn2: No ja bych rekl, ze to myslel tak, ze vytazeni pepraku uplne tak nezavisi na majiteli psa ani typu psa, ale na stupni ohrozeni danym psem. Takze nejaky vnucovani myslenky, ze se nekdo nekde preventivne ohani peprakem pokazde, kdyz je bliz jak v 100m okruhu jakykoliv pes, je trochu mimo...
15:20:00
21.02.2016
saskyn2

-> Alenka: Nesmíš si to tak brát, nebylo to nějak namířené proti tobě, navíc mě se to opravdu netýká, pokud bych měl psa co mě neumí poslechnout tak ho budu mít na vodítku.
15:19:30
21.02.2016
saskyn2

-> Alenka: Mě by spíš zajímalo v kolika případech si ten pepřák už vytáhnul ty drsoni3 Počítám že tak max když to bude nějaká babička se vzteklým ratlíkem3
15:12:30
21.02.2016
Alenka

Tady jsou najednou všichni hrozní tvrďáci po zuby ozbrojení teleskopy a plynovkami, přitom v reálu čím silnější řeči, tím větší sráč.

Mám prostě u sebe věc, která mi v případě potřeby umožňuje se bestii relativně účinně a nedestruktivně bránit, to je vše.

Nic dalšího si k tomu nedomýšlejte, nenechávejte na mě s rozběhem a vyceněnými zuby skákat svoje bestie a všechno bude v klidu.
upraveno 1x, naposled 21.02.2016 15:14:51
15:10:32
21.02.2016
Syny

Koukam, že Virt je plnej drsoňů :)
15:05:05
21.02.2016
saskyn2

-> King 21.02.16 14:50:50: Proto také mluvím o tom když ten pes nic nedělá. Konkrétně jsem tím chtěl jemně naznačit že né úplně všichni musí být tolerantní k vytahování pepřáku na psa. A pokud ten pes neposlechne a běží dál, tak je majitel hovado a měl by ho mít na vodítku, nicméně ani ty hovada nemusí úplně tolerovat nějaký pepřák, proto jsem popřál štěstí na lidi co si to nechají líbit.
14:58:17
21.02.2016
Matsoft

-> saskyn2 21.02.16 14:47:56: moje rec... taktez bych mu ten peprak narval preventivne kamsi a nejlepe odjistenej.
14:55:45
21.02.2016
Kilián

-> Syny: naprostý souhlas.

líp bych to nenapsal.

já si vždycky říkám, že bych zkusil venku chodit s krokodýlem na volno. a až by přišel k nějakýmu majiteli psa, tak bych mu taky řekl, at si ho pohladí, že nic nedělá, že ještě žádnýho člověka nesežral. chtěl bych vidět jejich výraz :)

je to podobný problém, jako se ted řeší ty nevychovaný děcka v kavárnách

hold každý nezná tu poučku o té svobodě, že někde končí a jinde už je svoboda druhého
14:50:50
21.02.2016
King

-> saskyn2: Mas pocit, ze Alenkuv pristup se tyka tebe a tvyho psa? Pise snad neco o tom, ze by na tvyho psa miril preventivne?
14:47:56
21.02.2016
saskyn2

Já chodím se psem navolno, ale 100% poslouchá a nestane se že by se k někomu rozběhla. Taky nesnáším když má někdo psa který ho neposlechne a běží třeba k nám. Je sice hezký že ten jeho je třeba hodnej, ale ten můj třeba nemusí, tudíž když má někdo psa co ho neposlechne tak by ho měl mít na vodítku.

Jinak k tomu co psal Alenka, tak teda nevím, je to každého věc, ale kdybych náhodou někdy potkal někoho kdo by mi nějakým pepřákem preventivně mířil na psa tak by odemně okamžitě dostal preventivně dávku z plynovky a pak bych mu preventivně ten pepřák vzal narval do prdele a nakopnu hodně hluboko, aby ho nemohl hned tak vysrat. Tak nezbývá než popřát štěstí na lidi co si to nechají líbit. Mluvím samozřejmě o tom když ten pes nic nedělá.
14:33:02
21.02.2016
King

Debaty o psech spolehlive rozklizej kazdy forum :-) -> Matsoft: Sorry, ale jestlize ma nekdo zkusenost, ze ten joštomilej pejsanek, co jenom jednoho dne pribehnul a zahryznul se mu do nohy, ma jakysi moralni pravo se dalsim kontaktum se psem branit. V obci je to vetsinou osefovany vyhlaskama o (ne)pobihani psu na volno a nekde v lese bud mam psa poslusnyho, kterej na povel Alenku vynecha jako objekt zajmu nebo nebo halt neposlechne a je jenom na Alenkovi, jak se k tomu postavi. Ja se treba s vetsinou psu nejak "dohodnu", protoze je umim "cist", ale nemuzes to chtit od kazdyho.
14:30:58
21.02.2016
skodoukolemsveta.cz

Jako malé děti...:-). Ti, co to ještě nevíte, podívejte se do slovníku co znamená slovo Virt... Jinak musím uznat, že některé příspěvky v diskusi jsou ale i vcelku úsměvné...viz-> King 21.02.16 11:48:10:
14:26:02
21.02.2016
Syny

-> Matsoft: Ne kazdej ma naladu cekat a zkoumat, jestli pes co k nemu bezi se mu chce zakousnout do nohy, poskakat ho spinavejma packama, oslintat ho a nebo chce jen pohladit... Za psa je zodpovednej jeho majitel a nechapu, proc kazdej kdo ma psa furt nekomu vnucuje to, ze je vlastne uplne normalni, kdyz si jeho cokl dela co chce a otravuje ostatni. Nemam proti psum vubec nic, ale uprimne me seoru ti majitele, kteri todle furt obhajuji a jeste vnuciji ostatnim, ze je to normalni prece a ze je spatnej ten, kdo zrovna neni nadsenej ze zabahnenejch a poslintanejch kalhot od ciziho cokla.

Sam jsem nekde kolikrat fotil, mel vyndanou vybavu za desitky tisic a najednou proti me bezi urousanej cokl. Co se mu deje v palici nevis, kde ma majitele nevis, pribehne k tobe a zacne te lezt pod stativem, div ho neprevrati, ale uz to je vlastne uspech - nezakousl se mi do nohy nebo ruky. Pak poodbehne pul metru od tebe a oklepe se... Takze ten svinec ve kterem se nekde valel zacne litat na tebe a na tvoje veci. A az tak za dalsi minutu teprv nekde vidis v dali jeho majitele, kterymu je uplne jedno, ze te tam jeho pes otravuje. Holt ne kazdej je pak nadsenej.

E: A to jsem jeste malem zapomel, ze mi skoro pochcal batoh, kterej jsem nastesti stihnul v cas zvednout... Takze asi tak.

Uprimne myslim, ze takovyhle chovani "pejskaru" sere i ty lidi, co maj svyho psa v cajku, drzi si ho u sebe (a je jedno jestli na voditku nebo poslusnyho bez voditka). Takze to neni o tom, nesnaset psy, ale nesnaset majitele psu, kteri to maj v pici.
upraveno 3x, naposled 21.02.2016 14:33:17
14:14:31
21.02.2016
Alenka

-> Matsoft: to říkala i majitelká té čubky, co se mi zakousla do stehna.

"Ona si chtěla jen hrát, ona je moc hodná, nikomu nikdy neublížila, já vůbec nechápu jak je to možné, to ona by nikdy neudělala."

Nechápu, kde berete tu drzost kritizovat lidi, kteří se nechtějí nedobrovolně účastnit vaší zvrhlé zábavy, zvlášť když to může vyústit v pěknej průser. Léčit by se tady někdo měl, ale já to rozhodně nejsem (já už se léčit musel, bohužel...).
14:03:37
21.02.2016
Matsoft

-> Alenka: koukam, ze ty I Dragon jste fakt vykvet... Ja mam oba psi mirumilovne. Jessinka je z utulku, asi byla tyrana, tak se boji a na kazdeho steka... Falco je 2.5lety kokrspanel a je to pekny cvocek...nicmene s kazdym se chce mazlit a hladit... Pokud to, ze k tobe pes pribehne a chce pohladit nazyvas utokem, tak jsi s prominutim hovado a mel by ses lecit...Totez plati pro Dragona... Howgh
13:45:57
21.02.2016
Alenka

-> Jirik_Tuňák1983: já mám v píči, co si o mě myslíš ty nebo kdokoli jinej.

Dokud máš hyenu na vodítku, nebo jsi schopen ji odvolat dřív než ke mě uprostřed ničeho doběhne, ani nebudeš vědět, že existuju.

Pokud nabydu dojmu, že mě živočich ohrožuje, budu se bránit a bude-li v útoku pokračovat i páníček, tak přeju hodně štěstí, protože už jsem si jednou peripetiemi po útoku čoklem prošel a fakt to nehodlám absolvovat znova.
13:09:07
21.02.2016
ZZ__Top

-> Syny: buď rád, že to bylo jen oko a ne něco jiného 3
12:59:27
21.02.2016
Jirik_Tuňák1983

-> Alenka 21.02.16 12:13:13: No vidíš, já mám pro změnu tohle. 1 Na cizí čokly (resp. majitele) bez vodítka, jejichž majitelé už mne pěkně serou. Já psa na vodítku mám a přesto se musím pořád ohlížet, dělat ústupky, přecházet na druhou strany ulice a kličkovat mezi hovnama abych sebral do sáčku tu naší miniaturu. Stejně ve mě jednou bouchnou saze a někomu v tom vymáchám držku jak to nesebere.

Jinak pokud bude někdo přehnaně aktivní s pomůckou, kterou máš ty a jen z dlouhé chvíle mi profoukne psa na vodítku, rozklepu mu s tím nohy jak řízky. Protože nezlob se, ale s těma tvejma siláckejma kecama na policajty, teď pejskaře jsi akorát směšnej. Jednou to nemusí vyjít a žereš kašičky.

www.armed.cz/teleskopicky -obusek-esp-kaleny-cerna-p rotiskluzova-rukojet/d-955 87
12:52:03
21.02.2016
dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :)

-> Syny: Proto chci něco lepšího, aby se to samo nespustilo, ale mělo to nějakou pojistku. 3
12:33:40
21.02.2016
Syny

Peprak jsem taky u sebe chvili nosil. Jednoho krasnyho dne se mi ale nechtene odjistil a zmackl v kapse do ktery jsem si dal potom ruku. No a najdnou me neco zasvedelo na oku, tak jsem so ho promnul a bylo... 3
upraveno 1x, naposled 21.02.2016 12:34:08
12:28:33
21.02.2016

-> Alenka: To jsem si myslel, ten doporučují i na YT. 3
12:13:13
21.02.2016
Alenka

-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) : jen to nejlepší :)

www.armed.cz/obranny-pepr ovy-sprej-esp-tornado-poli ce/d-89989

-> Jarda: ať si zakazujou co chtějí, já už bych bez toho ven nevylezl.
12:07:23
21.02.2016

-> Alenka: jo ten peprak si taky budeme muset poridit, ale pry je v nekterych zemich zakazany, tak uvazuju ho maskovat vzhledem hasicaku... jen si to v pripade potreby nesplést :)
12:06:45
21.02.2016

-> Alenka: Pro zajímavost, co tasíš? Já mám jen takovej ten obyčejnej pepřák, co koupíš do stovky i v krámě s klíčema. Máš něco lepšího, co by bylo ještě za rozumnou cenu?
11:55:57
21.02.2016
Alenka

-> King: od té doby, co se mi psisko zakouslo do nohy, šla veškerá tolerance stranou. Jak se to proti mě rozeběhne, ihned tasím a závisí jen na majiteli jak to dopadne.
upraveno 1x, naposled 21.02.2016 11:56:15
11:48:10
21.02.2016
King

-> Alenka: Ty jses ale zlej! :-) Mne se obcas stane, ze cizi hovnozer v lese pribehne a lehne si na zada a chce drbat bricho :-)
upraveno 1x, naposled 21.02.2016 11:48:29
11:43:18
21.02.2016

-> aDAm 21.02.16 09:13:14: jj, souhlas... to mi neprijde normalni, asi ma rozdvojenou osobnost4

tata kdysi vencil psa (tata ani pes uz neziji) a cikan druhemu rika, kdyby tu ten chlap nebyl, tak mame veceri, tata vytahnul plynovku a zmacknul kohoutek, cikan se posral, tata tam mel prvni slepej :)
upraveno 1x, naposled 21.02.2016 11:46:37
11:37:20
21.02.2016
Alenka

-> King: dotěrného hovnožera naštěstí spolehlivě odežene libovolný pepřák. Bez této výbavy už do lesa ani nelezu, protože poslední dobou je to hlavně o víkendech fakt katastrofa.
Extreme Tyres