skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Výměna alternátoru
Do kila by měly jít všechny ze 120, 130 atd...Takže max. ten 55.Na favoriťáckej nebo felďáckej už se musí upravit držák...Já mám z feldy MPi 70A v 1000 MB. Musel jsem předělat držák, řeměnici na soustruhu, protože má kratší hřídelku ten z feldy a má zapuštěnou tu matku. A ty světla mi pohasínaji taky a baterku mám 60 Ah..
-> Kuladmin: Radar píše že má alternátor,navíc jeho kilo je z roku ´75,kdy už se dávaly dva roky pouze alternátory.
-> Nwkt: Je to tak
-> Nwkt: Je to tak

Jinak 100 ma bud dynamo jeste asi pal magneton 12V 300W a nebo alternator pal magneton 14V 35A. a regulator to ma 12V, 300W, 22A.
Je to pro shade 100, 110. viz kniha
Je to pro shade 100, 110. viz kniha

-> Nwkt: Jo vidis diky za upozorneni. Ja se zameril jen na tvar. Ale taky bohuzel nevim jakej je ve 100. Tak pak by byl asi ideal klasika treba 120GLS tj. 55A.Ten je tedy posledni co to jeste nema na sobe ale bohuzel opravdu taky nevim jakej tvar je v ty 100.
-> Kuladmin: Potom od fáčka vejš mají už v sobě regulátor. Jinak nevim jak to je ve stovce s držákama, ale se 742 by to dle mě mohlo bejt plug&play 

no v klasicky obyc shademas 44 v treba gls byly 55 pak facko ma 55 , felda ma tez 55 a s vybavou maji 70 a porad maji stejny tvar jen max remenice je jina ten z fabie mam pocit uz musis upravovat vic- drzak. Ale kdyztak me nekdo opravte.
-> Radar: Tak to mě v Rapidu taky 

A z 742 nebo z fabky by tam šli bez úprav (myslím držáky a pod.)? A co 120, nemaj výkonější? Já teď zrovna nevím určitě, ale v originál stovce mám altík asi 34 A. A to není moc. Když svítím a sundám nohu z plynu, tak to viditelně pohasne.
Záleží z jakýho auta tam chceš dát, nejvýkonější z řady 742 jsou 55A, pokud by to nestačilo tak třeba z Fábie 70A pokud se nepletu
Potřebu se s Vámi poradit. Chci u stovky vyměnit alternátor za výkonější. Chci ze zeptat, jaké součástky se musí při této výměně ještě měnit? A další dotaz, která škoda má výkonější alternátor a byl by záměnný za ten stovkovej? Dík