skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
vyhřívání zrcátek Favo
prohledat
43 příspěvků (zobrazeno 1 až 43) od 05.11.2006 do 18.12.2011, založil/a Martin2705
-> castrol: za jízdy běžně...
Jinak zrcátka bych neškrabal
Jinak zrcátka bych neškrabal

Petr Volfik 18.12.11 13:46:55 napsal: Tohle jsem si koupil
???
???
Tohle jsem si koupil a nacpal do zrcátek do rapida a funguje to kupodivu fakt dobře. Během minuty- dvou po zapnutí to rozmrazí spolehlivě. Akorát nejsou tak velký jako to sklo zrcátka tak po okrajích už to trvá dýl.
-> Nwkt: zadne okno to mam zahmlene ale zrkadla nie -> Jura_Favorit: tak to de asi v tom ze nejazdim rychlo alebo neviem
-> castrol: ono je to dobré i za deště, když jedeš rychleji a kolem auta se víří voda... bez výhřevu jsem v nich viděl prd, takhle je mám suchá a vidím furt 

-> castrol: Nevim co to dělá, dojedu někam zamlží se obě a i zadní okno
-> Nwkt: toto som si este nevsimol zeby sa zahmlili za jazdy 

-> castrol: Mě se na seatu třeba mlží i za jízdy
tiez som planoval vyhrev ale uz ma to preslo ked oskrabujem auto od ladu tak oskrabem aj zrkadla
-> Jura_Favorit: jj
Není nad originální... img5.rajce.idnes.cz/d0510
/.../P1080417.jpg 

-> Milan 136: nj druhoška nie je a ani origo za veľa nestojí , teda pokiaľ negarážuješ a nemáš na samosttný spínač
-> Nwkt: Jako já jednou u nás v autorizáku (naštěstí už zrušeným, protože to tam bylo o ničem), když jsem chtěl termostat a víčko termostatu na 1.6 (55kw)... Po 20ti minutách dohadování co vlastně chci a jakto že neznám vin a rok výroby auta (neznám, protože ja to na všech feldách i koktách stejný) jsem to nevydržel, došel do auta kde ležel můj notebook a našel jsem si během asi minuty v etce číslo dílu, který jsem chtěl. :-D Pak byla baba spokojená a díl mi prodala... :-D
-> Stepan FUN: normálně jdou objednat v origo servisu. Teď to chvíli nešlo, ale už je to v cajku

-> Stepan FUN: Proto chodím většinou rovnou s číslem dílu
a taky většinou slýchám: Tohle jsme ještě nikomu neobjednávali 

-> Milan 136: Se mnou se posledně v autodílech hádali, že na feldu nikdy vyhřívaný zrcátka nebyly... :-D Tak jsem je přesvědčil že jsou když je maj v katalogu. Následovalo objednání posledního dostupnýho kusu z centrály a už je na autě. Ale nějak tady v okolí nejsou ani ty originály... :-/
Ono na feldu vyhřívaný skla v replice ani nějak nejsou
-> Vojtisek: Tak dlouho jsem laboroval s vyhříváním FA zrcátek (dokonce mi to i na jednom origo skle docela fungovalo, čínká replika vydržela s vyhříváním asi tak měsíc) až jsem sehnal zrcátka z x-line, feldí vyhřívaný skla a je to tam i s elektro ovládáním. :-D
Edit: Ale jak koukám, tak tam x-line zrcátka máš, takže to bude Plug n Play. :-) A elektrický ovládání je taky relativně jednoduchý. ;-)
Edit: Ale jak koukám, tak tam x-line zrcátka máš, takže to bude Plug n Play. :-) A elektrický ovládání je taky relativně jednoduchý. ;-)
-> Milan 136: oahááá, já to nikdy neměl rozdělaný, no

-> Vojtisek: to sú pružné plechy
-> Vojtisek: to co vidíš na fotce jsou pružný plíšky. Tohle sklíčko není vyhřívaný. Má tam na kontakty jen díry
-> Milan 136:
-> myschaak AZNP K.Hora: takže dva

-> myschaak AZNP K.Hora: takže dva
-> Vojtisek:
ono to trochu klame no)

-> Vojtisek 17.12.11 21:33:09:
podívej se na to znova

podívej se na to znova

Heh, tak tomu rikam hrbitov
No ale abych pravdu rek, tak po 5ti letech uz aspon vim k cemu to je dobry :) Na Seatu bych bez el. zrcatek s vyhrejvanim bejt nechtel :) U skodovky mi pravda nezamrzaly, protoze tam je zrcadlo v tom plastu a hejbe se celym zrcatkem, ale u aut kde je pohyblivy jen sklo (takze dneska asi vsechny), tam to je zamrzly porad
Jinak na seatu mam kontaktu 5 - jak to je zapojeny to nevim, ale je to stelovani vcetne vyhrevu... Filcka by to mela mit stejny asi...

-> Vojtisek: teď jsem to dával na funa a je jich tam dohromady pě,tři na ovládání motorku naklápění a dva na vyhřev
-> Vojtisek: felicia má zrkadlo na dva kontakty , je to normálny odporový drôt ktorý sa prechodom prúdu ohrieva
-> Milan 136: no to nevím, proto se ptám, než se do toho pustím

-> Vojtisek: tam jich asi bude víc ne? Samotný sklo má dva...
Kucí, jakto že má felda na vyhřívaným zrcátku tři kontakty? Chci si na Favoritovi udělat ohřev, tak jen sonduju, kujůůůů

-> Syny: ja parkuju v liberci v zime a mam je zamrzle skoro porad :) ale necim jak to chcete u fava resit zarovkou, kdyz je tam zezadu ten velky kloub na kterem se to zrcatko otaci.. takze by spis tim odporovym dratem. zebyste ho dali primo pod zrcatko..
-> Syny: myslíš, že na tomhle webu někomu záleží na tom, k čemu to bude dobrý? Tady jde o to, cos udělal, a jak to vypadá, a ne k čemu to je dobrý

stejně se nedá zaručit, že okolo zrcátka nebude mezera, ne? záleží na nastavení toho zrcátka
ja stjne do dneska nechapu k cemu je to dobry, pac me jeste ani jednou zrcatko nezamrzlo a to parkuju pred barakem i v zime

No asi takhle měl jsem to na 120ce od předminulého majitele který byl hračička a pravdou je že to fungovalo a v noci prosvítalo jen jedno a to z toho důvodu že okolo plochy zrcátka byla mezera ale to by se dalo spravit. Jinak byl uvnitř v zrcátku udelán držák kde držela žárovka a zadní plochá zrcátka (skla) byla polepená něčím černým.
no to sem čet, ale neni mi jasný, jestli ta žárovka nebude v noci prosvicovat kolem
-> Syny: Mě se neptej

-> Nwkt: Nejdriv si to nachystas jako juu a pak budes mit 4 diodky v zrcatku a budes vypadat jako Ocavia 2
Tyvoe kdo to psal???*3* *3* *3*

-> Martin2705: přes ten drát to bylo ve světě motorů ale už dávno
Jutil jste to někdo někdy? Chci dělat přes odporovej drát, tak sbírám zkušenosti. Slyšel sem, že někdo dělal žárovkou...