skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Led Otackomer
Já ho stavěl a byl tam problém s jedním švábem, co se prý přestal vyrábět před 20 lety, nakonec jsem ho někde sehnal za nesmysl.
Kdysi jsem to podle AR chtěl stavět. Mám hotovej tišťák .. ale dál se mi pak do toho nechtělo.
-> StepaNoFUN: Názvy článků v databázích tady:
jirky.webz.cz/index.php?p age=casop...
www.aradio.cz/obsahy.html
petrfaltus.net/petr-faltu s-obsah-casopisu-amaterske -radio.php
jirky.webz.cz/index.php?p age=casop...
www.aradio.cz/obsahy.html
petrfaltus.net/petr-faltu s-obsah-casopisu-amaterske -radio.php
-> StepaNoFUN: Tam bylo kde co :), na půdě mám asi 10 ročníků, ale málo co se dalo pro nedostatek součástek vyrobit, jako dnes vidím jak jsem stál v mrazu před prodejnou Tesla frontu na cuprextit. 

-> Pilot 105: bomba 

-> Pilot 105: Hledal jsem, jestli to náhodou nebylo v Amáru. :-D Ale asi jsi hledal líp. ;-)
-> 11mAjA11: -> Skili: No dobře.
Ale jak jsem řikal, ten kdo to dělal, uměl.

Ale jak jsem řikal, ten kdo to dělal, uměl.

-> Tom Troll: Jak píše Bukaj byla to "stavebnice" kámošův tata to měl taky ve 105 a stavěl si to sám podle nějakyho schémátka.
Kolikrat bylo pro stavebnici vytisteno schema jen na papir a musel se to prekreslovat na desku ruco. Pak leptat, vrtat, atd..
-> Bukaj: To chápu ale čekal bych že na stavebnici by měli předpřipravený tišťáky. To bejvá základ tý stavebnice, postavit něco okolo toho je pak snadný. 

-> Tom Troll: Jak jsem ti psal - domnívám se, že se to prodávalo jako stavebnice...

-> StepaNoFUN: Těžko říct, je možný že to někdo vyráběl, písmenka PAL tam jsou, ale ne logo... možná nějakej poboční závod? Tišťák je fakticky leptanej ručně, ale docela precizně, a řekl bych ře pro jakejkoli větší počet výroby by si kterýkoli družstvo zaonačilo výrobu...
Viděl jsem i LED otáčkoměry který měly kabely a velký krabičky s celkovým zapojením mimo budík. Je docela machrovina že se jim to tady vůbec povedlo nahustit všechno do původní velikosti budíku.
Viděl jsem i LED otáčkoměry který měly kabely a velký krabičky s celkovým zapojením mimo budík. Je docela machrovina že se jim to tady vůbec povedlo nahustit všechno do původní velikosti budíku.
Úplný domádo to nebude. Kdysi jsem tohle někde zahlídnul. A že by to byl ten jeden konkrétní kus je krajně nepravděpodobný.
-> minno: Se postav do řady, teda pokud se mi nezalíbí v autě.

-> Tom Troll: kúpim otáčkomer

Jsem zastáncem nezasírání novejma vláknama, tak sem dám, po dvanícti letech, něco novýho.
Tenhle zjevně domaděl uloven na vrakovišti, vytažen z klasicky kutilsky upravené 105S. Zde dáno na vyžádání.
Jakejsi nejspíš domaděl, nebo maximálně vyráběno ruční manufakturou. Tišťák vyleptanej ručně, písmenka hala bala, plechové součásti ručně obrušovány a řezány. Součástky TESLA, východoněmecký šváby.
Kdo do dělal, ten uměl. Až na pokažený pájení zvenku docela pěkná práce.
Vlastní válec na kterej je pertlovaný sklo je oproti normálnímu budíku fiklej v půlce přidělanej z zadku připájenejma packama který upadly při prvnim dotyku, a zbytek překrytej papírem, kterej se taky hned rozpadl - krásně se v tom při dešti mlžilo.
E: Jeví se že má vpředu fotodiodu a ta bude regulovat úroveň záření, docela vychytaný.
Kdyby o něm kdokoli cokoli věděl rád bych to slyšel.

Tenhle zjevně domaděl uloven na vrakovišti, vytažen z klasicky kutilsky upravené 105S. Zde dáno na vyžádání.
Jakejsi nejspíš domaděl, nebo maximálně vyráběno ruční manufakturou. Tišťák vyleptanej ručně, písmenka hala bala, plechové součásti ručně obrušovány a řezány. Součástky TESLA, východoněmecký šváby.
Kdo do dělal, ten uměl. Až na pokažený pájení zvenku docela pěkná práce.
Vlastní válec na kterej je pertlovaný sklo je oproti normálnímu budíku fiklej v půlce přidělanej z zadku připájenejma packama který upadly při prvnim dotyku, a zbytek překrytej papírem, kterej se taky hned rozpadl - krásně se v tom při dešti mlžilo.

E: Jeví se že má vpředu fotodiodu a ta bude regulovat úroveň záření, docela vychytaný.
Kdyby o něm kdokoli cokoli věděl rád bych to slyšel.

-> Peťa Klíč: OKI

-> Flacek: dělej tak jak ti řikam já
Sehnal sem ho na jednom vrakovisti nebo spis sem si ho nenavratne pujcil a tohle je delany z fabriky.)
-> mig 125: trak to neříkej nahlas že ti de zelenej na cívku nebo to někdo ještě bude zkloušet
inak kde si ho zohnal? alebo si ho robil sam? ak hej nemas daku schemu?
neviem kto robil otackomer na mojej skodovke(je digitalny (dve 7segmentovky) ale tam je to tak ze zeleny ide na cievku, tiez su tam hnedy a cierny...tie by som typoval ze hnedy na + a cierny na -. neskumal som kam idu...nechce sa mi to rozoberat

každopádně zelenej je - a imho bude hnědej + a černej cívka... ale može to byt u tohodle jinak ;) každopádně zelenej - a ty dva zkus to neodvaříš ;)
-> Flacek: Zkus se zeptat někoho,kdo má WARTBURG,je to z něj,zkus Samanťáka.
mozno ti to pomoze nieje to sice led otackomer ale... v poslednom prispevku je to zhrnute skoda.stable.cz/cz/index.
php?action=sho...