Štartér Š742 - axiálna vôľa

prohledat
2 příspěvků (zobrazeno 1 až 2) od 16.08.2024 do 16.08.2024, založil/a Boco
řadit dle data
10:39:38
16.08.2024
Jozka
-> Boco: Těch 0.7 mm max. je oficiální údaj z tovární dílenský příručky AZNP (koukl jsem schválně do tý velký A4).. a je v ní přesně stejnej popis složení, kterej jsi citoval.

Bohužel jsem v tomhle století startéry řešil už jen dodavatelsky, takže si pouze pamatuju, že těch "kroužků" je tam vícero a taky to, že jsem po složení nikdy tenhle problém neměl - vůle vyšla vždy sama od sebe zhruba 0.5 mm nebo i míň.

Dílenskou příručku PAL pro 742/743 (asi 1981) mám taky, ale i když v ní je kde co (vč. volantu), tak o startérech taktně mlčí - ale ten obrázek z www katalogu se mi zdá nějakej divnej..
01:01:14
16.08.2024
Boco
Ahojte

dnes som sa snažil dokončiť repas klasického štartéra na zadokolky (0.66kW), kontrola po zložení ukázala axiálnu vôľu rotoru (kotvy) 1.3mm. Nikde som nenašiel nejaké oficiálne info aké sú predpísané vôle, jedine tento starší článok z roku 2000, kde sa spomína max axiálna vôľa 0.7mm.

Mimochodom, v článku je podla mňa chyba nie úplne správa infomácia (prevzatá z Andrta), spomína sa tam "b) na hřídel se v původní sestavě nasadí příslušné podložky (unášecí, distanční kroužek, fíbrový kroužek, distanční kroužek)" ale ja som tam mal len 2ks tenké dištančné podložky, tak je to aj v katalogu ND na Š742. skoda-katalog.eu/ekatalog -105-120/.../27-dily-spous tece-motoru. Ale je fakt že v katalogu ND na Š100 a 110R som tie podložky našiel...

Ak niekto vie:

- platí že max axiálna vôľa predpísaná Magnetonom je 0.7mm?

- ako je to s tými podložkami? Nemám druhý štartér že by som to porovnal...možno ten štartér čo mám je ešte zo 100 a podložky tam chýbajú...

V prípade že je to naozaj 0.7mm musiím niekde zháňať vymedzovačku 12.5mm s hrúbkou 0.5mm a viac.

Ideálny by bol nejaký dielenský manuál Magneton ak by niekto mal k dispo.
Extreme Tyres