skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
fastony do svorkovnic
tech samic na uzovku s jazyckem mam myslim celej pytel, to schvalne zmerim, jestli to teda najdu
-> Borderer: ok, tak je to jasné
-> Boco: Ano, i samec má cca 5,5mm a jde to na sebe pěkně suvně a bez vůle. Zítra vyfotím, dnes se mi do auta už nechce.
-> Borderer: Hmm, ale znamena to ze samec ma 5.5mm? Podla mna by mohol mat 5.2
Nikde som nenasiel info o standarde 5.5mm, len 5.2
napr www.te.com/global-en/.../ XrK8dz.html?source=hea...
Zeby Skoda v 70 rokoch mala vlastny standard? Nejako sa mi to nezda
Nikde som nenasiel info o standarde 5.5mm, len 5.2
napr www.te.com/global-en/.../ XrK8dz.html?source=hea...
Zeby Skoda v 70 rokoch mala vlastny standard? Nejako sa mi to nezda
Inak ste si isti ze je to 5.5 a nie 5.2mm? Doteraz som bol v tom ze je to 5.2mm standard. Tie sa daju (aj ked tazko zohnat)
-> Boco: dutinky bez jazýčku liaz Bruha, Jablonec nad nisou. Má tam i hromady svorkovnic. A dutinky s jazýčkem sem sehnal Automarket Sukorady u Mladé Boleslavi.
Edit: samotnému mi chybí samci, ty sem ještě nikde nevyčmuchal. :-/
Edit: samotnému mi chybí samci, ty sem ještě nikde nevyčmuchal. :-/
-> Borderer: Tento problem riesim aj ja na S100! Vsetko je 5.5mm... kde si prosim zohnal tie samice? Pomoze mi aj to
-> minno: Mko mělo ty širší fastony tam, kde nebyly ve společné svorkovnici (světla, blinkry, regulátor dobíjení apod). V těch svorkovnicích a na zaměnitelných dílech byly stále ty užší

-> Borderer: Skús, som sám zvedavý, zatiaľ je to len tip.
-> minno: Jop, přesně ta. Jestli to bylo takhle, tak to vyzkouším, mám nějaký nasockovaný neosazený svorkovice, tak jestli do některých pasují i 6,3mm. Předpokládám Mko mělo stejnej bakelit.
-> Borderer: To sa jedná o tú úžovku, čo máš v karte? Mám pocit, že u eMka je už všade 6,3 mm. A čo som repasoval elektriku na Š100, tak tam bolo všetko 5,5, ale dalo sa to ošidiť s 6,3 mm. Úžovka bude asi pol na pol :)
-> minno: Jistý si sem až na půdu, protože jsem včera slavnostně v autě pustil opět rádio a hlavně pustil mlhovku, díky které (a hlavně díky demenci předchozího majitele) část elektriky vyhořela.
První, co jsem udělal, tak sem tam narval 6,3mm faston, ten ale nešel nastrčit až na doraz a byl oproti těm originálním o cca 4mm schovaný. Vzal sem tedy šupléru a ejhle, opravdu má originální 5,5 mm. Tu sem je sehnal. www.automarket-sukorady.c
z/automarket-sukorady/.../
3018-Konektor-dutinka-ploc
ha-5-5mm-s-jazyckem-baleni
-10-ks Nicméně jsem musel právě měnit i pár samců, tak sem právě musel vzít z jinýho svazku, což ale znamená další spoj v elektrice a to se mi moc nepáčí. 
edit: Ale je zajímavý, že třeba patice na světlech nebo kontrolkách už mají klasiku 6,3mm. 5,5mm je jen ve svorkovnicích...schválně to ještě odpoledne prověřím.

edit: Ale je zajímavý, že třeba patice na světlech nebo kontrolkách už mají klasiku 6,3mm. 5,5mm je jen ve svorkovnicích...schválně to ještě odpoledne prověřím.
-> Borderer: Si si istý, že je to 5,5 mm? To je skôr taká básnická otázka :) Ja som teda tie piny v svorkovniciach nikdy nemal potrebu meniť. Ale raz som jeden menil a dal som tam tuším obyčajný faston dutinku 6,3 mm, len bez jazýčka a vošlo sa to tam.
Ak sa nedajú kúpiť 5,5 mm jazýčkové, tak potom jedine z inej svorkovnice použitý, alebo vymeniť celú svorkovnicu.
6,3 mm s jazýčkom majú napr. sem:
www.motokonektory.cz/piny /6-3-mm (objednával som pred 2 rokmi)
Ak sa nedajú kúpiť 5,5 mm jazýčkové, tak potom jedine z inej svorkovnice použitý, alebo vymeniť celú svorkovnicu.
6,3 mm s jazýčkom majú napr. sem:
www.motokonektory.cz/piny /6-3-mm (objednával som pred 2 rokmi)
Zdravím,
určitě už někdo řešil situaci výměny jednotlivých konektorů u svorkovnic v zadomotorech. To, že jsou fastony v nich rozměru 5,5 mm už sem zaregistroval taky, ale.... Samice se mi podařilo sehnat jak bez jazýčku, tak s ním a dokonce se nyní vyrábějí v druhovýrobě. Ale o samce sem nikde ani nezakopl a nedokázal sem najít informaci, jestli to třeba někdo někde vyrábí nebo jestli se to nedá sehnat. Samozřejmě se do svorkovnic 6,3mm konektor nevejde a 5,2mm je zase volný. Neví o tom někdo něco víc? :) Jak to řešíte?
určitě už někdo řešil situaci výměny jednotlivých konektorů u svorkovnic v zadomotorech. To, že jsou fastony v nich rozměru 5,5 mm už sem zaregistroval taky, ale.... Samice se mi podařilo sehnat jak bez jazýčku, tak s ním a dokonce se nyní vyrábějí v druhovýrobě. Ale o samce sem nikde ani nezakopl a nedokázal sem najít informaci, jestli to třeba někdo někde vyrábí nebo jestli se to nedá sehnat. Samozřejmě se do svorkovnic 6,3mm konektor nevejde a 5,2mm je zase volný. Neví o tom někdo něco víc? :) Jak to řešíte?