skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
škoda 100 stěrače
-> srdcar 120L: Díky nastudoval jsem a už vyřešeno. Byl jsem to zkontrolovat a zjistil jsem, že mám povolený z boku šroubek na vymezování axiální vůle rotoru...
-> Jiskra: Mám za to, že máš prohozené kabely u motůrku. Na cyklování má běžet jako na pomalejší chod. Takže když běží rychle, nestačí dráha doběhu a přejede vypínací kontakt. Žádná brzda v motůrku není, brzdí jen třením stíracích lišt o sklo. Případně si najdi schéma elektriky když by sis nebyl jistý.
Vetřu se sem. Mám problém s doběhem stířačů. Motorek je originál a ještě na něj nebylo šáhnuto v tom smyslu, že šroub doběhového kontaktu je ještě zalepený barvou.
Problém - stěrače při zaplém cyklovači po mokrém skle přejedou a pokračují v cyklu. Na suchém skle v pohodě. Cyklovač je v pořádku (el.Favorití) a dělá to i na normální cykly a rychlosti. Po vypnutí udělají ještě několik kyvů a pak se teprve zastaví. Přijde mi, že je rychlost motorku docela vysoká, protože kyvy jsou znatelně rychlejší, než u jiných aut. Tím se přes doběh. spínač dostane motor setrvačností.
Otázka - je v motorku nějaká brzda (třecí kroužek nebo tak), nebo něco co se má vyměnit seštelovat tak, aby se to nedělo?
Děkuju.
Problém - stěrače při zaplém cyklovači po mokrém skle přejedou a pokračují v cyklu. Na suchém skle v pohodě. Cyklovač je v pořádku (el.Favorití) a dělá to i na normální cykly a rychlosti. Po vypnutí udělají ještě několik kyvů a pak se teprve zastaví. Přijde mi, že je rychlost motorku docela vysoká, protože kyvy jsou znatelně rychlejší, než u jiných aut. Tím se přes doběh. spínač dostane motor setrvačností.
Otázka - je v motorku nějaká brzda (třecí kroužek nebo tak), nebo něco co se má vyměnit seštelovat tak, aby se to nedělo?
Děkuju.
Podívej se do tématu "zapojení cyklovače", dával jsem tam schéma elektriky Š 100, zapojení cyklovače a je tam i připojení k motůrku stěračů, stačí se podívat a pročítat příspěvky. Na schématu 134 je motůrek stěračů, 133 je vlastní cyklovač.

Kluci nemáte prosím někdo fotku jak jsou dráty na motorku stěračů? mě je jeden debil odpojil a teď nevím jak tam patří.....děkuju